Új hozzászólás Aktív témák
-
pigatt
őstag
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Milyen 21"-os (vagy nagyobb) CRT monitort ajánlotok? Ez: Fujitsu-Siemens MCM 213v - jó? Horizontális frekvenciája 30-115 kHz, max felbontása 1920x1440@75 Hz, optimális felbontása 1600x1200@85 Hz.
Megér ez 11-et félév garral?
Köszi!
-
bolcsodal
addikt
Eleinte én is ódzkodtam használt monitoroktól. De most szereztem egy használt IBM P275-öt, és egyet kell értsek a tapasztaltabb kollégákkal. Fényévekkel jobb mint a belépőszíntű új CRT-k. Gyakorlatilag az új CRT felhozatal kimerül néhány raktáron maradt LG F920B-ből, és a még gyártott 797DF/Mb 997DF/MB Sasmungokból. Ezek a monitorok viszont félelmetesen silány minőségűek sajnos. Hiába volt 3 év gari a Sasmungomon egy éves sincs és tönkrement.
Ha az ember kibékül vele hogy sérvet kap mire felcipeli a lakásba a cuccot, és hogy borzasztó méretes minden oldalról nézve, és rengeteg áramot eszik, akkor potom pénzért jut egy majdnem profi LCD-hez hasonló minőségű CRT monitorhoz, ami még náhány tulajdonságában felül is múlja a divatkijelzőket.
-
joeid
tag
-
Loha
veterán
válasz
bolcsodal #2486 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy nem lehet szervízmenüt előhozni, hanem helyette van egy másik megoldás: A monitor hátulján van egy TTL nevezetü csatlakozó (nem com port) amit össze lehet dugni a gép soros portjával és egy WinDAS nevezetű szoftverrel tudod elérni a szervízmenüt.
Na találtam is egy tuturialt: [link] Pofon egyszerű
-
Balancee
aktív tag
válasz
donzoli #2475 üzenetére
cSao! Én ezt használom játékok közben. Igy mindig 100hz, mert felül vezérli a játékban beállitott frisitési arányt. [Refresh Rate]
-
bolcsodal
addikt
IBM P275 szervízmenü előcsalogatásáról tud valaki valamit?
-
Arhquis
aktív tag
Sziasztok.
Ma szereztem egy IBM 260-as 21 colos monitort.
És az a problémám, hogy a monitor felső része enyhén lefelé ívelt képet ad, és nem tudom kivenni belőle a lejtőt. Mit tudtok ajánlani? -
bolcsodal
addikt
válasz
donzoli #2475 üzenetére
"The main tasks on the Display page:
Change Resolution Attributes
This page allows to change color depth, screen resolution, and refresh rate. There are no significant changes here. Everything is like in the old version. One and the same page is used to choose screen modes for all output devices:"
Ezen belül talán a "Manage custom timings" menüt javaslom...
-
bolcsodal
addikt
válasz
donzoli #2469 üzenetére
Ehh...Valami Display identification-t keressél az Nvidia kontrol panelében. Ha nincs ilyen akkor állítsd be a maximum refresh ratet és a megfelelő felbontásban sakkozd, ki hogy mit bír még. Én mondjuk 100Hz-re állítanám a maxot...és pl 1280/960 85Hz-en próbálkoznék.
A refresh rate override pedig benne kell legyen valahol a menük között. Same as desktop...
-
donzoli
aktív tag
valaki tudna segíten abban hogy hogyan tudom beállítani vista 64bit alatt a képfrissítést normélis értékűre, mert csak max 85hz-en akarja futtatni a 21es Belinea (108030) moncsim minden felbontásban.. és játékok alatt mikor átvált 3d-be akkor még annyi sem fut (sztem 60hz)
az eszközkezelőben pedig Generic pnp monitornak ismeri fel..
próbáltam powerstrip-ben saját beállításokat létrehozni, mert emlékem szerint régebben csináltam ilyet, de ott sem tudtam összehozni..
valakinek ötlet? -
rii
nagyúr
hi!
haver CRT-je egy nap 20-30x flevillan ..
mint amitrk az ember be akarja hozni a driver kezelp panlet, és akkor kép el, majd kép vissza .....
majdnem olyan nmintha felbontás kellene váltania ... felbontrásbváltás nélkül
mi élehet a gond?
a driverkezelő szart be, amit a system tray-en el is lehet érni, nem?
de csak nem a moinor...
tudom .. látni kellene de ..PLS HLP!!
-
pigatt
őstag
Légyszi valaki segítsen!
-
pigatt
őstag
Valami más tipp?
-
pigatt
őstag
Vettem árnyékolt kábelt, de még mindig jelentkezik az a probléma, mint a 2419. hsz-ben a fórumtársnál!
-
Pigcop
csendes tag
Szervusztok!
A LCD topicban már feltettem a kérdést, de azért itt is próbálkozom. Az asszony nem adja be a derekát új tv vásárláshoz, mert szerinte még jó az 55cm-es jvc.
Hogy lehet egy ilyen ócska 10 éves crt-t a lakás felgyújtása nélkül kinyúvasztani végre?
Kösz
-
varga911
senior tag
Nem venni szeretnék, hanem eladni, és általában igyekszem korrekt árat megszabni, ezért kértem segítséget.
Köszönöm az infókat.
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
Mondjatok nekem légyszives egy reális árat egy használt IBM P275-re, fehér színű, d-sub kábellel, megkímélt állapotban(nem ment napi 8 órát).
Üdv. -
pigatt
őstag
válasz
bolcsodal #2442 üzenetére
Ok köszi a tanácsot, akkor feleslegesen vettem meg azt a kábelt, de nem tudtam, hogy ezekben is van árnyékolt és árnyékoltlan. Csak, hogy írtátok, hogy 1k fölött vannak a jó kábelek na ezt a 14 tűset múlthéten vettem 1,5k-ért és mégse jó. Bocsi csak reggel van és nem esik le mi azaz MM?
-
bolcsodal
addikt
Leginkább a vastagsága és a súlya a különböző. Mindenképpen a 15 tűset használd a 14 tűs vmi régebbi kábel lehet. Egyébként viszonylag jó minőségű kábeleket árulnak a MM-ben. A normálisan árnyékolt kábel vastag, nehéz és mindkét végén van egy "bumszli" ferritmag a csatlakozófej előtt.
-
Assy77
csendes tag
Tud valaki illetve létezik olyan progi amivel a moncsi adatait meg lehet kukkolni?
Gyártási év stb... -
DroneZ^
őstag
640*480ban nagyon látszanak a vizszintes csikok...
19colosnál alig
17nél meg szinte egyáltalán nem látszik. nem lehetne ezeket a vizszintes fekete csikokat picit kissebbíteni vagy akármi... elvileg a képpont mérete ua. mint a 17 coloson, mégis nagyon látszanak a csikok. valaki valami tipp?? kicsit beljebb huzom a kép széleit összébb mennek a csikok is? -
Assy77
csendes tag
Nincs mély nyomó mellette.
Szín tesztnél ha teli piros az egész képernyő akkor látszik.Zöldnél kéknél alig észrevehető.
Van Landing beállítási lehetőség.Sikerült eltüntetnem vele!Bár kellett vele játszanom kicsit.Merta jobbra az nem jobbra a beállításnál.
De megoldottam a kérdést.Már csak egy jó képességű kabel kellene.
Thx a helpet. -
Bozsi80
tag
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!
-
matyee
őstag
-
joeid
tag
-
medvegy
aktív tag
Én egy IBM c220p-t vettem nemrég, és magam is hasonlót tapasztaltam. A jobb sarkokban homályosabb a képe valamelyest. Mivel mind a kettönk monitora diamondtron képcsöves én arra következtetek hogy ez valamelyest típusjelenség. A konvergencia beállítással tudsz rajta finomítani valamennyit, de olyan pengeéles mint a közepén nem lesz.
-
Assy77
csendes tag
válasz
bolcsodal #2414 üzenetére
Jelenleg 100HZ en megy.Csak meglepődtem hogy a Win nem ismeri fel a moncsit.
Ilyenem van :
http://iiyama3.gingco.net/internat/hu/pages/produkte/crt_int.php3?id=HM204DT
Kiváncsiságból nézegettem a beállítási lehetőségeket és meglepett hogy "csak" 100Hz amit enged a picipuha.
Egy Nvidia 8600 GTS hajtja Vista alatt a moncsit.
Eddig felismert minden moncsit amit rádugtam ezt valamiért nem akarja.Drivert meg nem találtam hozzá.Ami meg dirver cimen elérhető azt nem fogadja el a a Vista.Szal nekem tökéletes a 100Hz.
A 15" 60 Hz után ez valami királyság!
Sajna azt kellett használnom 1.5 hónapig. Akkor döglött be a jó kis Belineám (7.5 év nyúzás után). -
Assy77
csendes tag
Alien!
Ez valószínűleg kábel hiba.Nekem is van ilyen gondom.De ha mozgatom a kábelt akkor eltünik.Normális kábellel nincs ilyen gondom.
Igaz nekem mind a 2 vége csatis.
Ha gyári rögzített a kábeled akkor valszeg az árnyékolás meg tört.Ha cserélhető a kábel akkor vegyél egy másikat.De ne 1000 ft alatt mert az tutira nem árnyékolt.
Hozzám kábel nélkül került a moncsi ,gyorsan vettem hozzá 1et (800 pénz volt) és azzal szellem képes.Szal mindenképpen árnyékoltat vegyél.Hogy ne járj úgy mint én! -
alien_
őstag
Sziasztok!
Egy Dell M993s típusú monitorom van, a probléma medig ez ->
[link]
/Duplázott, eltolt körvonalak/
Valakinek van valami ötlete? -
matyee
őstag
sziasztok!
nemrég vettem egy iiyama 454 pro crt-t. 1600x1200ban is simán viszi 100hzet, viszont kicsit homályos a képe a sarkokban. Széthajtották a monitort (lehet attól van) vagy ez alap jelenség ennél a típusnál? 1280ban már kevésbe látszik, de nagy felbontásnál sajna eléggé homályos. Ki lehet vhogy vmi beállítással szedni, vagy enyhíteni?
kösz a helpet
-
bolcsodal
addikt
Sajna konvergenciahiba lehet.
A 100Hz-ről...
Ha az EDID opció ki van kapcsolva (nincs automatikus monitorfelismerés), akkor ha Catalyst-et használsz (Ati vidkari):
Vagy símán EDID enabled (kipipálod)
vagy
Monitor attributes fül alatt állítsd be, hogy mi lehet a Maximum frissítés, amit engedélyezel. Mellesleg 85Hz-en kiváló képnek kellene lennie.
-
bolcsodal
addikt
Sajna konvergenciahiba lehet.
A 100Hz-ről...
Ha az EDID opció ki van kapcsolva (nincs automatikus monitorfelismerés), akkor ha Catalyst-et használsz (Ati vidkari):
Vagy símán EDID enabled (kipipálod)
vagy
Monitor attributes fül alatt állítsd be, hogy mi lehet a Maximum frissítés, amit engedélyezel (vigyázz nehogy elpukkantsd a képcsövet, csak addig told felfelé, ameddig tudod, hogy bírja). Mellesleg 85Hz-en kiváló képnek kellene lennie.
-
Assy77
csendes tag
Van nekem egy IIyama Vision Master Pro 514-es monitorom.
A következő a gondom vele a képernyő jobb alsó sarkában meg van kergülve a szín.KB 3 centis foltban. Olyan mint mikor mágnest tesznek a monitor közelébe.Degaussnál eltünik de mikor vissza áll akkor újra megjelenik.
Érdemes vele foglalkozni/javítatni, vagy hagyjam a fenébe?Nem olyan nagyon zavaró csak hülyén néz ki.
Van még egy kis szellem képesedés is de az valószínűleg kábel vagy kontatkt hiba.
A kábelt mozgatva megszűnik.
Még valami a Win alatt max 100HZ amit ki tudok csikarni.A Win egyszerüen nem enged többet.
Nem tudom hogy miért.Van valami 5lete valakinek?
-
Blézs
csendes tag
Leakarom én is cserélni a crt-s monitoromat tft-re, de nem tudom hogy a szinek megjelenitésében nem rosszabb-e a tft monitor? Csak azért mondom ezt ,mert a munkahelyi tft-s monitoron ugyanaz a háttérkép nem olyan szép mint az otthoni crt-n.
-
Bozsi80
tag
És ez?
Eizo F77S 21" CRT Hibátlan! 3Hó Gar!
* 0,27 dpi képpont távolság
* D-sub csatlakozás
* Maximális felbontás: 1600x1200@87 Hz
* Optimális felbontás: 1280x1024@100 Hz
* Horizontális frekvencia: 30-110 kHz
* Vertikális frekvencia: 50-160 Hz
* TCO'99 minősítés -
Bozsi80
tag
Sziasztok! Szerintetek melyik a legjobb ezek közül?:
Fujitsu-Siemens FSC 19P4
19" Gericom monitor. 2001-es.
19" Proview monitor. 2001-es.
Siemens MCM1902 monitor 19"
IIyama VM 451 monitor 19"
DELL P990 monitor 19"
Compaq S900 CRT monitor, 19"
19"Gericom 2004-es
Samtron 95 P Plus monitor 19"
19" AMARK 2001-es
19" Sikképcsöves Tipus : CT1997TF 2002-es évjárat.
Segítsetek pls.
-
Niquis
aktív tag
Ki tud valamit a 17"-es Toshiba CRT-kről? (tartósság, képminőség, ilyesmi érdekelne...)
Köszi! -
DroneZ^
őstag
válasz
bolcsodal #2399 üzenetére
én voltam mar többször is az avo comp nál. én is a dell 19colos miatt. hát nem olyan fekete pont mint ami a honlapon van hanem ilyesmi:
neten alig van kép erről a szükre verziorol. legalabbis én nem talaltam.
a lényeg: egyből nemfog a kezedbe kerülni 1 jo darab, kikell válogatni. ami pl kivolt rakva pár honapja az kicit karcos volt, a müanyag, meg a fényereje is gyengének tünt, aztán voltam 1 hete és most is karcos volt picit de mintha ez picit ujab lenne és nem volt annyira gyenge a fényerő, legalábbis nem tünt annyira gyengének. de volt valami 21 colos moncsi mellette, talán eizo, az fényesebb volt. szerintem jo lesz neked az én IBM P275-öm
. se karc se trükk. zsir uj állapot és komolyabb is a P992nél. Pesten is tudsz ilyet venni a makrotexnél, sött van uj 22 colosba, fekete szinben is nekik, azok a legjobbak, megvakulsz olyan fényereje van.
(de az enyémnek is
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monitor Lenovo ThinkVision T24i-2L
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- SAMSUNG AI Smart VA monitor 32" M7, 3840x2160, 16:9,
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Rog Falchion Ace bill,Rog Impact 3 egér,Rog XG27ACS-W monitor,ROG xxl egérpad, secretlab monitor arm
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Blue Gyors, stílusos és megbízható 12/256 GB Használt, karcmentes,Gari
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest