Új hozzászólás Aktív témák
-
Senki_Alfonz
tag
válasz
Nagy_Matessz #1298 üzenetére
Megjelenítés tulajdonságai-Beállítások-Speciális gomb.
Ha menün belül vagy akkor megjelenítő eszközök menün belül, nyomj rá a monitor fülre
kell hogy kapj egy ablakot egy zöld karikával, amin ddc infók alkalmazása a felirat, a lényeg, hogy ez NE legyen kipipálva.
Ha a pipát kivetted belőle manuálisan tudod beállítani a felbontást meg a frekit.
Ha a frekit 100 Hz-re veszed, és újra konfigolod a monitor képfrissítést már annyin megy amennyin szeretnéd. -
macikos
addikt
válasz
Nagy_Matessz #1298 üzenetére
1285-ben leírtam. Próbáltad?
-
-
erween2
csendes tag
Sziasztok! Van egy kis gond a monitorommal, remélem itt tudtok segíteni. Egy samsung 997mb típusú monitorom van, kb fél éves. Mostanban fehér(átlátszó) csíkok jelentek meg függőlegesen a képernyő mindkét oldalán, ami nem tudom mitől lehet. Biztos, hogy nem a hangszóró mágnese, már próbálkoztam mágnesezéssel. Tettem bele másik videókarit is, akkor is előjött. Viszont nem tudom biztosan, hogy egyáltalán a monitor rossz-e, mert nincs mindig benne ez a csíkozás, de ha benne van, akkor fekete háttérnél nagyon látszik. Vagy esetleg a monitort a videókártyával összekötő kábel lenne rossz?
-
erween2
csendes tag
Lehet, hogy a legegyszerűbb lenne visszavinnem???
-
erween2
csendes tag
Vagy a monitor rossz?
-
erween2
csendes tag
Sziasztok! Van egy kis gond a monitorommal, remélem itt tudtok segíteni. Egy samsung 997mb típusú monitorom van, kb fél éves. Mostanban fehér(átlátszó) csíkok jelentek meg függőlegesen a képernyő mindkét oldalán, ami nem tudom mitől lehet. Biztos, hogy nem a hangszóró mágnese, már próbálkoztam mágnesezéssel. Tettem bele másik videókarit is, akkor is előjött. Viszont nem tudom biztosan, hogy egyáltalán a monitor rossz-e, mert nincs mindig benne ez a csíkozás, de ha benne van, akkor fekete háttérnél nagyon látszik. Vagy esetleg a monitort a videókártyával összekötő kábel lenne rossz?
-
Ebit
addikt
válasz
Nagy_Matessz #1292 üzenetére
Örülők hogy javult a neted. Képfrisitési frekivel mi a helyzet, sikerült megoldani?
-
Ebit
addikt
válasz
Nagy_Matessz #1284 üzenetére
telepits egy refreshlock nevú progit, konfiguráld és megoldja a problémádat, apropó milyen vga-d van?
-
Nagy_Matessz
aktív tag
fu bazz, sorry srácok
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz
macikos #1287 üzenetére
ohh gonzonak van egy eizo 21ese
azt néztem volna ma meg de közbe jött más dolog aztan igy
hát 19es Belineát láttam még régen haveromnál :d de az is batár volt vagy 36 kg
Igazi böszme darab
szoval 21 oylan +5kg meg nagyobb , de olyan 55 cms panasonic tvhez tudnám kb hasonlitani
-
macikos
addikt
válasz
És nézegettél már 21''-osokat, tetszik valamelyik?
-
DrGonzo22
őstag
válasz
majdnem 20 látszik, 19,6=49,8cm vagy 19,8
-
macikos
addikt
válasz
Figy, először rohadt nagy lesz a 21'', de másfél hét és teljesen megszokod
Azért csak 60Hz-en megy, mert a VGA kábel nem 15 tűs, hiányzik a 11-es tű, ami a DDC információt viszi, így neked kell belőni a frissítést. A videókártya beállításoknál van egy olyan rész, hogy megjelenítő eszközök és ott állítsd be a frissítést. -
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz
macikos #1283 üzenetére
Hallgatok rátok, beszélgettem emberekkel és igy crtm van 17es kiderült hogy LG de nincs ráirva, szoval ilyen non brand
hát igen 21es crt az bazi nagy lenne szerintem , lehet már egy 19es crtvel nem folyna ki a szemem
Az miért van hogy pl xpben beállitom hogy 1024*768 32 bit 100hz, de mikor megnyomom a moncsin hogy menü azt dobja ki hogy 48.2 khz/60 hzszovla 60hzn frissit ezekszerint akkor videokártya miért nem blokkolja vagy igy nem vágom
Szoval a 21es crt az bazi nagy szerintem else férne asztalomon vagy nagyon szűkösen
habár használnám akár tvnek is és akkor kb ugyis 19 col látszik -
macikos
addikt
válasz
Nagy_Matessz #1280 üzenetére
Nehogy TFT-t vegyél, hacsak nincsen rá min. 200e forintod, de még ha a legdrágábbat veszed, az is elmarad egy csúcs CRT mellett.
Az egyik legjobb CRT vétel: [link]
Adatlap: [link]
21'' FD Trinitron képcső, 130kHz, 2048x1536@75Hz
(Talán 2 évesek)
El kell menni és megnézni, lehetőleg többet is nézzél meg egymás mellett, hogy a legjobbat tudd kiválasztani.
[Szerkesztve] -
-Cain-
csendes tag
válasz
Most jol ertelmezem, megiscsak a tft mellett dontottel?
Mondjuk en nem tudom, hogy mire hasznalod a geped, de szerintem a tftnek lenyegeben az osszes elonye kimerul abban, hogy kompaktabb meretu, mint a crt. Najo, mondjuk a geometria/konvergencia kerdesben is veri, de ezen kivul az osszes egyeb szempont a crt mellett szol (szinhuseg, felbontas, kontraszt, kepminoseg, elhanyagolhato reakcioido, ar, stb.).
Velemenyem szerint a tft egy hasonlo technologiai zsakutca, mint anno a magnesszalag volt - az is kompaktabb volt mint mondjuk a bakelit, ugyanakkor visszalepes is valamilyen szinten, hiszen a bakelit lemezen oda raktam a tut ahova akartam, a magnot meg porgetni kellett orakig elore-hatra
Szerintem a legjobban egy hasznalt, de nem tul regi 21''-os Sony FD Trinitron kepcsoves monitorral jarsz minden szempontbol, kiveve persze, ha kicsi a helyed, vagy esetleg mernok vagy.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz
Olvasd el az Acer 1923 topicot.
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz
varga911 #1279 üzenetére
Jaja, hát karácsony fele szeretnék vmi uj fajtát, meg tegnap beszéltem hugom pasijával aki nagy monitoros, 4 évig dolgozott iylen monitor szervizben hasonlok aztan igy crtröl tftre lenne a váltás, csak hát annyi van mint a nyüh
Meg amiket hallotam pl egy Eizo tft az nagyon költséges
Aztan nézegettem az Acer tftket és nagyon teccik, de jön be ez a Hannsg is meg a samsungok , szoval van vacilálás -
varga911
senior tag
válasz
Nagy_Matessz #1278 üzenetére
Eizók nagyon jók, Belineám még nem volt, az se lehet rossz.
A linkelt oldalról vettem még áprilisban egy 21 colos IBM P275-t, 24k ért 6 hó garival, ha még árulják akkor azt vedd, nagyon jó cucc. Az enyém 2002 márciusi, made in japan
[Szerkesztve] -
Nagy_Matessz
aktív tag
Szevasztok.Monitor váltás elött állok és nem tudom mire váltsak, egy elképzelésem volt hogy crtröl tftre de elmondták hogy egy vmire valo tft 100k, aztan igy maradnék akkor crtnél
Most vmi noname crtm van és hallotam Eizo monitorokrol, kinti gép egy Beline monitorral van
párositva, és akkor igy kérdésem hogy mi a véleményetek Eizo és a Belinea monitorokrol?
[link] oldalon van egy Beline 21es 25kba asszemrégi noname crtm meg 17es , azért bazi nagy a változás méretben
Irjatok -
joeid
tag
18 pénz / 1 év gari lett belőle , 4 -et már el is vittek
-
joeid
tag
Megjöttek...de nem síkképcsövesek csak sarkított (FST) ...valamit elnézett a beszállítónk.No mind1.
2004-es gyártásúak ,nagyon szép állapotban vannak (kis törölgetés egy gyári doboz és ellehetne adni újnak).
Az első képen van a moncsi .Fényerő / kontraszt (kb normál kép): 5 / 80%.
Teljesen magyar OSD menü.OSD ''extrák'' : sarok torzítás-kiegyenlítés, színek külön állíthatóak, linearitás, fókusz és konvergencia állítási lehetőség (vízszintesen és függölegesen is ) .
Két bemenet (BNC - D-SUB).
Kb. ennyi szerintem teljesen rendben van .
Ár/gar később. -
gaga1
tag
válasz
tupacamaru #1271 üzenetére
rögtön hogy bekapcsolom szinte csak zöld a képernyő
-
-
gaga1
tag
sziasztok
kérdésem lenne hozzátok.
a monitoromon zöld szín lett a jellemző.eltűnt a kék.
ez mitől van?orvosolható-e? lg flatron t710b típusú -
joeid
tag
Ilyen moncsik jönnek majd hétfőn.
21'' Samsung 1100p Plus síkképcsöves. -
joeid
tag
válasz
DrGonzo22 #1231 üzenetére
Szia !
Nos a rossz hír : időközben úgytűnik megijjedtek tőlünk és minden árlistáról ahol egyátalán volt ilyen Viewsonic moncsi gyorsan eltűnt...
Olvasgattam itt hogy egy közös ''kirándulás'' alkalmával vásárolnátok külföldön ilyen moncsikat.
Nos mivel mi elég gyakran hozunk be árut az egész EU-ból megtudnánk szerintem oldani - persze csak ha lenne elég nagy kereslet , előleg stb. - hogy az egyik bejövő kamionra feldobjanak pár moncsit.
Így biztos jobb áron lenne itt és külföldön azért be is lehet szerezni...
Persze ez csak akkor működhet ha van pár ember akinek kell és hajlandó előleget letenni , hogy nehogy poénból hozzuk be őket... -
Ebit
addikt
Bocsi most látom, hogy elirtam, samsung-outlet.
-
moonguru
őstag
válasz
Sz.Miki #1257 üzenetére
Specifikáció
VGA csatoló :
van
Kijelző méret (col) :
21
Garancia
36 hónap szakszervizben
Samsung MagicBright 21
0.20mm, 2048x1536@80Hz, DynaFlat, 30-130 kHz, 50-160 Hz, MagicBright
Képernyő típus: MagicBright
Látható képméret: 20'' (50 cm)
Képponttávolság: 0.20mm(H)
Frekvenciatartomány:
Vízszintes: 30-130KHz
Függőleges: 50-160Hz
Maximális sávszélesség: 360 MHz
Maximális felbontás: 2048x1536 @80Hz
Ajánlott felbontás: 1280×1024@118Hz
Jelbemenet: 15 tűs D-Sub (VGA) kábel
Méretek (szélxmagxmély): 504 x 508 x 492mm
Tömeg: Nettó 26 kg
Garancia: 3 év Samsung garancia
Ára valahol:
93.729 Ft
(112.475 Ft)
[Szerkesztve] -
Sz.Miki
őstag
Engem igazából ez a Samsung 1100Mb érdekelne, csak nem tudok róla túl sokat.Azon kívül, hogy 1280X1024 -nél 118HZ
-
Sz.Miki
őstag
Hello
Van valakinek tapasztalata erről a monitorról? Samsung 1100MB??
Fontos lenne, köszönöm! -
killerb
csendes tag
az ára és a garancia miatt
-
joeid
tag
válasz
killerb #1249 üzenetére
Megnéztem : tudásra teljesen átlagos 96 KHz-es (1600*1200/75 Hz max) moncsi.
Egyébként még nem találkoztam vele így nem tudok róla véleményt írni.
Kérdés : a mérete ,az ára, a garancia vagy a színe az ami miatt ezt akarod megvenni ?
Nem titkolom kis privát piacfelmérést csinálok , hogy jobban tudjuk alakítani az árlistánkat -
killerb
csendes tag
sziasztok
most szeretnék venni használtan egy 19'' dell m993s monitort 19 ezer forintért egy év garanciával! valaki ismeri ezt a fajta moncsit? szép képe van? és mennyire megbízható?
[Szerkesztve] -
-
Sawa_1
csendes tag
ViewSonic P227fb
Úgy láttam mást is érdekel ez a monitor. Én meg is rendeltem egy kiskertől, de 1 hónap után közös megegyezéssel lemondtunk a dologról; hogy ők voltak a bénák, vagy a nagyker, nem tudom, valszeg utóbbi nem akarja egyesével behozni az országba. Sajnos nemtom melyik nagyker volt, a szerencsétlen boltos nem volt hajlandó kiadni ezt a ''bizalmas üzleti információt'' (lol).
Most viszont az jutott eszembe, hogy páran összeállhatnánk, és kiugorhatunk mondjuk Ausztriába pár ilyen moncsiért. Ezt találtam most így hirtelen (sajnos németül nem beszélek) : [link]
Vélemény? -
macikos
addikt
válasz
strebacom #1244 üzenetére
Huhhh.... érdekes...
TV tunerekkel kapcsolatban nem nagyon tudok nyilatkozni, viszont amit a monitorról mondtál, hogy a képfrissítés 197.5Hz, az elég meredek, mert az ''out of range'' arra vonatkozik, hogy a monitor nem tudja azt a képfrissítést és ezért kapcsol ki, 85Hz sokkal egésségesebb lenne. Nem tudom, hogy mik vannak nálad beállítva, de meg kellene nézned az asztal jobb gomb ->tulajdonságok -> beállítások -> speciális -> monitor fület és ott megnézni, hogy mi a helyzet, de gondolom, hogy normális értéken lesz, ha alapból van kép. Azt viszont nem tudom hova tenni, hogy a TV nézéstől hogy állítódik át a képfrissítés, talán a tuner program állítja át. Szétnéztél már benne a beállításoknál? -
strebacom
senior tag
Sziasztok !
Kérnék egy nagy segitséget töletek, van egy Leadtek TV2000 XP RM tunerem, most vettem, az eredeti cd-n levö driver és PVR van fenn, és mostanában ha megy a tuner és közben netezek, akkor hirtelen fogja magát a monitor és elmegy a kép(sötét lesz), kiirja, hogy''out of range'' és valami képfrissitési frekit 197,5 Hz, van olyan is amikor nem megy el a kép, csak 5cm fekete csik jön be az asztal alján, mellette minden megy tökéletesen, csak ujrainditáskor jön helyre, vagy most vettem észre akkor is megjavul, ha átállítom a képfrissitési frekit....AOC 17'' monitorom van. És ez a hiba csak akkor jelentkezik egy idö után, ha a TVtuner megy és netezek közben, játék , 3D mark és egyéb alatt nem jelentkezett.....Mi lehet az oka, próbáltam másik driverrel is, de nem változott, és teljesen kiszámithatatlan mikor jelentkezik a hiba, lehet hogy nem is TV kártya a ludas a dologban.Kérlek segitsetek.....
Elöre is köszi a segitséget!!! -
rii
nagyúr
válasz
DrGonzo22 #1242 üzenetére
olcsó levű hústól azért tartózkodj!
én azért nem veszek ujjonnak készül műszaki cikket, mert a 80-as években, (Hi-Fi) vagy a porfi eszközöknél (CRT) még szintén meglévő elv, miszerint ''vegyél minőséget, és használd életed végéig'' a ''vegyél silányat olcsón, és 2 év mulva vegyél ujjat'' ''politikára'' cserélődött fel.
És TFT-ból, ami minőségi, az biztos nem egy 50.000Ft-os 19''-os nál kezdődik.
Ezt csak úgy megemlítettem ....
Ha én TFT-t vennék, egy 90.000 Ft-os használt 19-essel kezdenék el kacérkodni. Nem az ár dominál, de lehet, jelez valamit.
Mondjuk én még soha nem gondolkodtam TFT vásárlásán. Úgyhogy csöndben maradok e téren -
DrGonzo22
őstag
válasz
greatchaos #1236 üzenetére
köszi, tényleg kedvező ára van, én egy 20-as wide philips-en gondolkodtam, amin most 27ezer ft engedmény van saturnban, bár az még így is kicsit drága. Azt hiszem meg kell sokat nézni élőben, mert tft-nél sokat trükkzneka gyártók
-
greatchaos
addikt
mi a vélemyényetek a samsung syncmaster 795mb-ről? esetlegesen körülbelüki használt értékére is kíváncsi lennék...
köszi... -
DrGonzo22
őstag
válasz
macikos #1232 üzenetére
Sajnos nekem a crt-s korszak lezárult, mert festettünk, átrendeztem a szobámat, és a monitort használom tv-nek is, és minden alkalommal el kell forgatnom, utána degauss... szóval ezért. Az öcsém most akar az ösztöndíjából venni egy monitort (neki nem felelt meg az enyém, mert hogy 2001-es, ezért is kérdeztem, hogy mikor álltak le a gyártással, de végülis úgy döntött, hogy egyáltalán nem akar használtat, most még esélyes neki ez a Viewsonic, de ha túl drága, akkor tft-t vesz). Ezáltal eladó is lett a monitorom
, majd mindjárt meg is hirdetem, meg keresek valami normális tft-t elfogadható áron.
-
macikos
addikt
válasz
DrGonzo22 #1221 üzenetére
real-x kolléga hírdetett meg egy HP P1230-ast nemrég, de csak most ugrott be, (aztán utána is néztem), hogy az 2005 februári !!!
Amúgy ezt a raktár dolgot tényleg komolyan mondtam, mert nem ritka, hogy valamilyen cucc véletlenül elkeveredik a raktárban és utána senki nem keresi. -
mazda626
addikt
Szia! Bár nekem nem CPD-400 as CRT-m van hanem 200-as de ez ugyanaz csak nem 19''-os hanem 17''. Véleményem szerint nagyon fain kis monitorok ezek. Szép képet ad, a színekkel sincsenek gondok. És nem is drágák. Barátom Samsung CRT-jét (46k) lealázza képminőségben szerintem (1 éve én 12k-ért vettem a 200-ast) Ráadásul bírja a 120Hz-t is, nem süti ki a szemedet. Szerintem megérné egy olyat venned. Bár ez az én véleményem, kérdezz meg még egy pár PH!-s hozzáértő kolléga véleményét!
Egyedül ami egy picit fura volt eleinte az a ''3 fekete vonal a képernyőn'' amit csak fehér képnél látni, egyébként sehol sem. Dehát Trinitron
[Szerkesztve] -
Sawa_1
csendes tag
Miért ne érné meg? Nekem (és sokaknak még) a minőség az első, nem a pénz. Egy normális TFT meg 150-tól kezdődik. Az megéri?
Másrészt meg a mai LCD-k ocsmányak, ezen kívül halott/zsákutca technológia, én csak szeretném kihúzni addig, amíg jön az OLED, vagy más normális cucc...
-
matyee
őstag
van vkinek esetleg sony g400 crtje? most vennék kifejezettem játékre egy crt-t (régen LG 915ft plus volt), mert TFT arra nem való... Vkinek tapasztalata vele? Lg-vel nagyon meg voltam elégedve, szívesen vennk újból olyat is.
-
macikos
addikt
Nekem egy olyan tetszene, ha lenne valakinek ismeretsége Sony, HP, stb magyarországi képviseleténél és kiderülne, hogy találtak 1-2 eldugott zsír új F520-ast meg P1230-ast raktáron
Ha egy ilyen lehetőség adódna, azt hiszem lenne itt kapálózás értük rendesen -
DrGonzo22
őstag
válasz
macikos #1214 üzenetére
Ha pl. tudnánk, hogy abbahagyta az összes gyártó 2003-ban pl. akkor kár a forgalmazókat nézegetni, mert elvileg sem árulhatnak 3 évesnél fiatalabbat, de ha tudnánk, hogy mondjuk a dell gyártott még 2005-ben is, akkor meg próbálhatnánk közösen forgalmazókat keresni- akár külföldről is lehetne hozatni, ha összejönne 10-20 ember.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
macikos #1210 üzenetére
Köszi, bár nem igazán találtam választ a kérdésemre a cikkben. Nekem most van egy 2001-es évjáratú trinitronom, arra vagyok kíváncsi, hogy, ha eladom kb. hány évvel fiatalabbat tudok venni. Ha mondjuk 2003-ban leálltak vele, akkor 2 évvel, ami nem feltétlenül érdekelne, de ha van 2005-ös gyártmány is, akkor lehet, hogy beruháznék.
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
válasz
DrGonzo22 #1209 üzenetére
A legfiatalabb Trinitron talán a Dell- ,HP P1230.
De ha azt nézzük, akkor a Diamondtron is majdnem ott van, mint a Trinitron és akkor képbe jön a 22''-os NEC FE2111 amelyet lehet újonnan is venni! [link]
Itt a CRT-k eltűnéséről van szó: [link]
Itt pedig LCD vs. CRT (nem túl friss tesz, de azért a különbségeket jól prezentálja): [link]
Ha van hasonló tesztről vagy friss CRT cikkről tudomásotok, akkor azt belinkelhetnétek.
[Szerkesztve] -
DrGonzo22
őstag
Üdv, véletlenül nem tudja valaki, hogy a gyártók mikor álltak le a trinitronokkal, tehát hány évesek a most kapható legfiatalabb példányok?
-
rii
nagyúr
sziasztok.
sikerült a munkahelyemre két 21''-os SUN/SONY trinitron monitort venni. ([link]) És a fekete nem igazán vekete, hanem nagyon mélybordó inkább, vagy 90%-os fekete.
A brightness 0-n van. A contrast-os 100-ra tolva sem lesz 100%-os fekete,
Suszter módszerrrel lőttem (volna) be.
mondjuk nem biztos, hogy a 100%-os fekete elérése előny ... :-/
-------------------------------------
NOKIA MONITOR TEST PROGRAM for Windows
[link] - http://www.construnet.hu/nokia/Monitors/TEST/monitor_test.html
[Szerkesztve]
ubazz ... msot linelték eggyel alattam (lehet) pont ugyanezt ....
mindegy ... én nemrég találtam rá, és csak be akartam ide rakni, hátha kell valakinek ...
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Szia! Arra gondolok hogy az OSD menüben lehet állígatni a Geometrynél a képernyőnek különbőző ''részeit'' (nyúlás, ferdeség meg ilyenek amik ebben a menüpontban állíthatóak /Geometry/) Anyu ugyanis bekapcsolt állapotban törölgette
át a moncsit és véletlenül elállítódott
ez a rész! Ezért kellene az alap érték mert a moncsi képernyőjének közepén kisebb a ''látható rész széle meg balra is húz egy kicsit'' Remélem érted miről is beszélek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest