- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Monitor hiba topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
duduati
aktív tag
HAli mindenki. Van egy kb 6 éves Samsung Syncmaster 753dfx monitorom. Olyan problémám van vele hogy mikor gondol egyet bezöldül,sárgul, lilul a kép. Kap egy fülest és visszaáll a normál állapotra. Elejinte csak nagyritkán csinálta, de mostmár sokszor és nincs szivem ütni mint egy bolond. MI lehet a baja neki? Előre is köszi
-
Krono
tag
Hello!
Van egy ilyen tipusú monitor:EIZO FlexScan F-552-M
A legnagyobb felbontás 2048x1536.
Érdekes módon egyik diagnosztikai program sem tud mondani róla semmit!
Mi lehet az oka?
Köszi! -
Löncsi
őstag
Sziasztok!
Ma lettem boldog tulajdonosa egy Philips 202P40 monitornak (Vélhetőleg Diamondtron képcsöves, mert 2 nagyon halvány vízszintes csíkot látok fehér hátteren)
Megvagyok elégedve, éles kép ,szép színek stb., azonban a frissítési frekvenciát gyárilag sehogysem engedi 85Hz felé.
Eddig 100Hzen ment a régi monitorom , már hozzászoktam.
Ügyeskedtem Refreshlockal, így sikerült a számomra default 1152*864-es felbontáshoz 100Hzet rendelni.
Kérdés, hogy hosszútávon károsíthatja a monitort?
Mert szerintem gond nélkül bírnia kellene egy ilyen beállítást,e felett nem is nagyon használnám.Előre is köszönöm a segítséget
-
pigatt
őstag
Hi!
Na megvan a HP P1130-am nagyon jó, csak ugyanolyan kezdeti nehézségek adóttak a mint a p260-nál amíg belőttem a színeit! De csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
diegho
nagyúr
sziasztok!
erről tudtok valami jót/rosszat mondani?
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #2982 üzenetére
Image Restoration-t nem találtam. Color Return-t igen (Gugli szerint pontosan ott kéne lennie az Image Restoration-nak).
Igen, 15 tűs. A freki 85 Hz OSD szerint. A vibrálást már nem érzékelem. DCC-t viszont továbbra sem engedi a driver. (Egyszerűen azt írja ki, ahol engedélyezni kellene, hogy nem támogatott.)
Azt hiszem, a színekkel kell babrálgatnom és rendben lesz.
-
macikos
addikt
1280x1024 5:4-es felbontás. CRT-nél 4:3-as a képarány.
A vibrálást mint írtad is, a DDC hiánya miatt látod, de ezt a videókártya driverében be lehet állítani. Vibrálhat még mástól is, pl. valami más elektronikai eszköztől.
A színek meg biztosan nem rosszabbak, mint egy TFT-n, viszont neked kell beállítanod őket.
Image Restoration-t ugye megcsináltad? -
Tim82
félisten
pont azért írtam, de még csak a monitor hivatalos dokumentációjában sincs feltüntetve az 1280*960, mint támogatott...
-
Tim82
félisten
modidő lejárta után: könnyen lehet, hogy csak azért érzem vibrálónak, mert TFT-hez vagyok szokva (bár melóhelyen nem síkképcsöves Compaq CRT előtt ülök).
kicsit, óvatosan módosítgattam a Monitor Calibration Wizard-dal, nem is rossz.
örülök, hogy nem 21'-eset vettem. ez is nagy, épphogy elfér és épphogy elbírja az asztalom. jövő héten kell neki csináltatnom egy alapzat-félét.
-
Tim82
félisten
Tegnap este lett meg a P991, még az előző tulajnál lefuttattam a Nokia Monitor Test-et, nem volt gond, amennyire én láttam. Beégés nincs, a geometriája rendben, a színei ott és akkor rendben lévőnek tűntek (a tulaj a böhöm méret és a kihasználatlanság miatt adta el - nincs már szüksége grafikára is jó monitorra, jelenleg elég neki egy 17'-es FS TFT is).
Itthon viszont ért némi meglepetés: valahogy a laposom TFT-jének színei melegebbnek tűnnek és mintha vibrálna (épphogy, alig észrevehetően, de mégis) a Dell képe. Jelenleg manuálisan beállítva 1284*1024/90-en megy, egyelőre ez tűnik a legjobbnak a választhatók közül (tudom, tudom, ez egy "szörnyszülött" felbontás). A vidkari sajnos nem tud mit kezdeni a DDC-vel.
Elsőre ennyi.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2976 üzenetére
ha minden igaz, pénteken teszt, ha OK, 10k-ért az enyém (és ebben benne van a szállítás is).
a topik-olvasgatásnak köszönhetően leszedtem egy Nokia Monitor Tester-et, meg gyűjtögetem a szempontokat, hogy mire figyeljek.
aztán már csak helyet kéne neki szorítani az íróasztalomon.
-
Tim82
félisten
A dolgok állása szerint a monitor egy Dell P991 lesz (az eladó elírta a típusjelzést, 911-nek
).
-
Tim82
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
macikos
addikt
Itt elég sok monitor specifikációja megtalálható: http://superwarehouse.com/crt_monitors.cfm
Válassz ki egy márkát és utána a "Click here to see all xxx CRT Monitors - Discontinued" linkre menj.
-
bolcsodal
addikt
Ezekkel a tesztekkel az a baj, hogy elég régiek. Mostanában senki nem pazarolja az időt CRT összehasonlító tesztre.
Elég a specifikációk között 110-130KHz-et látsz, illetve Trinitron, vagy Diamondtron képcsövet. Ezek biztosítékok a jó minőség irányában. Ezen túl, már csak a saját szemedben bízhatsz, mindenképpen érdemes megnézni a monitorokat mielőtt megveszed.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2968 üzenetére
De pl. bizonyos típusokról kevés infót találok. Nem vagyok újonc, amit lehet, elolvasok, használom a keresőt, meg a Google-t, csak aztán kérdezek. Így a topikon is elkezdtem pár napja végigrágni magam.
Azért kérdeztem ilyen összehasonlító tesztes-felméréses oldalt, hogy ne kelljen minden egyes monitorról, ami felmerül, de nem találok elegendő infót róla, egyenként kérdeznem, hogy "ez jó-e, mit tud, ajánljátok-e". De amint látom, nem úszom meg - fel kell tennem az információhiányból fakadó láma kérdéseket.
Nos, egy másik lehetséges jelölt a Dell UltraScan P911. Google barátom nagyon szűkszavú volt a tulajdonságait, jellemzőit illetően.
Szerinted?
Minden segítséget, türelmet továbbra is köszönök.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #2964 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért szemeztem az M992-vel, mert relatíve olcsón (8500 körüli áron) láttam, de csak akkor, ha nem találok jobbat a 10k körüli árkategóriában.
Bár most láttam egy fekete IBM P260-ast, csak éppen túl van a jelenleg rászánható összegen az ára és 21'-es, ami valószínűleg már pont nem fér el nálam.
-
Tim82
félisten
Látom, nem kapok választ egyhamar, így újra felteszem a kérdést: a Dell M992 monitorról mi a véleményetek? (Ár-érték arány, színhűség, tartósság, megbízhatóság stb. ... Csak van valakinek tapasztalata. Nekem nem nagyon, régóta laposom van, évek óta most szeretnék először külső monitort venni.
)
-
zsolabacsi
tag
válasz
macikos #2960 üzenetére
Köszi. Hát igen én is így gondoltam csakhogy...a fogyasztása, súlya, mérete. Albérletben vagyok és biztosan fogok költözködni még.
Azért gondoltam egy kompromisszumos megoldásra hogy esetleg 2 kisebbet venni. Az egyedüli ami miatt képben van még a 21" a minősége, az ára...meg hogyha rágondolok csorog a nyálam
Azért a kisebbek közül melyiket ajánlanád? Esetleg más tipusok (amik be is szerezhetőek)
Sajnos a jobb monitoroktól ritkán válnak meg. -
macikos
addikt
válasz
zsolabacsi #2959 üzenetére
"Gondolom h igaz az a tétel miszerint technológia ide vagy oda használati időtől függően lehet egy elméletben erősebb monitornak is homályosabb gyengébb képe, színe?"
Persze, azok is ugyanúgy elhasználódnak, viszont tovább is bírják, mint az olcsóbbak. Már volt itt arról szó, hogy a "nagy" 21"-os monitorokat 10-15 év élettartamra gyártották.
Én a helyedben 19" alá nem mennék. Egyértelműen az Eizo T966 lenne a legjobb választás.
-
zsolabacsi
tag
Sziasztok!
Kellene egy monitor CRT ben gondolkodom még mindig. Eddig egy Eizo F563-T 17" volt azzal elégedett voltam nem sikképcsöves igaz de szerintem jó kis moncsi. Most olcsón lehetne venni 17-21" van választék csak vajon melyiket kerüljem illetve melyiket preferáljam?
2e - 15e Ft között vannak árban.Többek közt:
17"
DELL M782P
IBM C170
Compaq 7500
Compaq 7550
LG 773F
Samsung 765MB
19"
Fujitsu Siemens C994
Philips 109s4
21"
Eizo T966De biztosan fellelhetőek más tipusok is. Esetleg kicsit többet ha meg ér vmi más erősítsetek meg van kínálat bőven szerintem. Elsősorban a mérete és súlya miatt a 19" illetve 17" ben gondolkodtam.
Még 2-3 évig biztosan használni akarom és jól akarok választani akár 2 különböző monitort is vennék kihasználnám úgy is. Gondolom h igaz az a tétel miszerint technológia ide vagy oda használati időtől függően lehet egy elméletben erősebb monitornak is homályosabb gyengébb képe, színe?
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
CRT monitor vásárlásán gondolkodom. Ami miatt CRT: fotónézegetés, hobbi-szintű feldolgozás/szerkesztés, ja és nem utolsó sorban a jelenleg szűkre szabott keret.
21''-es CRT leginkább helyhiány miatt sajnos kilőve, a 19''-esek közül Dell M992-t láttam elfogadható árban. (8500 Ft körül) Vélemények, ellenvetések?
Előre is köszönöm.
mod: egy IBM T41p-re lenne rákötve egyébként. nézegettem a topikot, de nem bukkantam eddig sokra róla...
-
pigatt
őstag
-
kavicssli
addikt
Miylen CRT tudtok ajánlani amit minimum 19es képátmérővel rendelkezik?lemondtam a Samu DF ről... nézegetem az apróhirdetéseket de én nem nagyon értek hozzá..valaki ha segitene azt nagyon megköszönném!
-
-
Apophis
őstag
Sony G500/G520, esetleg jobb IBM / Dell 21" monitorokat lehet még találni? Keresgélek, de csak Belinea meg Philips vannak mindenhol.
-
kavicssli
addikt
Most helyileg (Debrecen) a legközelebb ezt a notit tudom megvenni! Elvileg ma délelőtt hozzák a moncsit...majd beszámolok!
-
pigatt
őstag
kavicssli
Esetleg van egy ibm p260-asom eladó!!! Azután ahogy megjött az enyém vihető!
-
pigatt
őstag
Ezaz jövő hét elején megjön a hp p1130-asom amiben ugyancsak trinitron g520 képcső van!
-
bolcsodal
addikt
válasz
kavicssli #2943 üzenetére
A DF-ben nincs Magic Bright funkció. 500cd/m2-helyett 250cd/m2 a fényereje. Ez nem is baj, mert ez a fícsör a MB monitoroknál a képélesség rovására ment. Sokat ne várj a DynaFlat képcsőtől.
A geometriára figyelj! Képernyő beégésekre. Én láttam olyan 797DF-et, amibe beégett a windows login képernyő!!
Színeket utólag tudod kalibrálni (Monitor Calibration Wizard), de fényerő/kontrasztot érdemes a vásárlás előtt megnézni maxon...képélességre figyelj, a szöveg a képernyő bármely pontján jól olvasható legyen. Vannak monitor teszter programok, ha engedik futtasd!
Nokia Monitor teszter, Eizo monitor teszter.
-
kavicssli
addikt
Ja még anniy hogy használt a moncsi de kitünő állapotban van de..létezik progi amivel a szineket lehet tesztelni hogy minden frankó e?mi ennek a proginak a neve ha létezik ilyen? vagy használt már ilyen progit valaki? Használt moncsi vásárlásnál mire figyeljek oda a legjobba..?
Uhh elég sok kérdés lett de renméelm kapok helpet -
kavicssli
addikt
Sziasztok úgy néz ki holnap belépek egy ilyen moncsival a klubba Samsung SyncMaster 997DF vélemyény róla....
-
HunChaos
aktív tag
hali!nekem van egy MAG dj800-as moncsim!nemrég került hozzám!(2hete)
1. Nem találok drivert sehol hozzá!gyártó honlapján sem!
2. az mitől lehet, hogy
800*600-ban simán tiszta 120hz-ig(annyit bír)
1024*768 -ban 75hz-en még tökéletes,feljebb vízszintes sávok jelennek meg!(85Hz,100Hz)
1152*864 85hz-en megint tiszta(bár nem a legszebb,az Lg-mhez képest)
thx előre is! -
Tottika
tag
Sziasztok!Nekem egy hp p1130 monitorom van és 2 kicsi hibát kezdek felfedezni.
1,szellemképes kicsit,de ha hátul elkezdem mozgatni az egész csatlakozót izombol akkor a szellemkép eltünikAztán pár nap és ujra előjön.
2,Elkezdett világosodni a kép..régebben még 95ös kontraszt volt és 20fényerő,most 95ös kontraszt és 0 fényerő de már a színekből is vettem le mert kiégette a szemem...8.1es catalyst.em van fent és Vista.Próbáltam más drivert de volt amelyiknél olyan homályos lett a kép hogy szétment a fejem.
Köszi ha tud valaki rá mondani valamit! -
dag
tag
Sziasztok!
Szakértők figyelem
Adott:
- HP P1130
- Dell P1130
- Sony G-520Ezek közül elméletileg mindegy melyiket veszem "ugyanazt" kapom?
Vagy nem?
Mindegyik ugyanolyan jó érzésem szerint. Melyik a favorit? TFT helyett egy szép nagyméretű CRT-t szeretnék szép képpel a homályos CRT-m helyett (MAG 17")
-
macikos
addikt
Beszabályozza a kontraszt, fényerő, gamma, stb. értékeket.
Tehát ez nem egyenlő a beállítással, főleg a színek beállításával, azt neked kell majd megcsinálnod, mindössze annyit csinál, hogy mivel öregszik a képcső, meg ha más gépre lett kötve a monitor, akkor kicsit megváltoznak az alapértelmezett értékek.
-
rii
nagyúr
hello
melóhelyen van egy lacié 22"-os CRT-m
de valami bitang szar színe vannem akarok itt bent senkit se nyaggatni ezzel, 2 hónapja vagyok csak itt,
szal megprübáélom magamnak megincsálni
nem ez a fô monitorom, de zavar a színe ...contrast már 100% -on van, de kegyetlen "döglött" a színe
a feke az kb 80%.os szürke
a brigthness is lent van 20%-onadjak neki a egy color return-t?
-
athomi
veterán
Sztetek mennyire veszélyes egy monitort 100Hz-en használni, ameliyk csak max. 85Hz-et támogat?
-
sendiel
csendes tag
Sziasztok!
Talán tud vki segíteni!
Van egy Samsung SyncMaster 763MB monitorom, egy pár napja elég zavaró sípoló hangot ad ki magából.
A kábeleket végignéztem, ott nincs semmi gond... 5let?
-
pigatt
őstag
Egyet viszont még mindig nem értek ennél a monitornál a fényerő miért egyenlő a vörös szín adagolássával? Tehát ha világosítani akarok akkor vörösebb lesz a kép, ha sötétíteni akkor meg zöldebb?
-
bolcsodal
addikt
Aki Catalyst-ot használ bekukkantana az Event Viewer-be? "ati2mtag" "invalid CRT display type" hibaüzenet nektek is előfordul? Én a 7,14-óta találkoztam ezzel először többféle CRT monitorral és néha fagyásokhoz vezet.
Az AMD szerint ez nem okoz problémát..pedig szerintem igen...[link]
-
bolcsodal
addikt
Miylen paraméterekben javult a képe a kábeltől?
Használ még valaki Catalystot. Nálatok is állandóan hiabüzenetekel szórja tele az eseménynaplót? "CRT Invalid display type"
Félelmetes, hogy a 7,14-es Catalyst óta nem csináltak semmit ezzel a CRT hibával? Tegnap kipróbáltam a 8.2-est hátha...de nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Opel topik
- GTA VI
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest