- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz
Kolondrum #3396 üzenetére
Na most azt leszámítva, hogy manuálisan kell beállítani az aktuális felbontáshoz a képfrissítést, más negatívum nem igazán van. Ha a moncsi nem tudja megjeleníteni, egyszerűen jelzi, hogy túl sok neki. A jobb (vastagabb?) kábelt használd, és kész. Bár szerintem a kettő kép között nem igazán veszel észre különbséget.
-
válasz
bolcsodal #3395 üzenetére
Na erről még nem hallottam! Kipróbáltam mindkettőt, a fekete vastagot ajánlották, de egy apróság miatt nem használom, ez nem más mint az hogy nem ismeri fel a windows a monitort és ha nem ismeri fel akkor enged olyan Hz-t és felbontást amit amúgy nem tud! V egyre gondolunk? Nvidiám van épp az ilyen nem megy ki a tv jele nem látja ezt meg azt dolgok miatt, undorító drivere van az ATI-nak.
-
Arról hallottatok már h ha nincsen fénye a monitornak akkor a gyári fesznél x %-al többel megfűtik a képcsövet és ideig óráig még elmegy?
-
Loha
veterán
válasz
Kolondrum #3383 üzenetére
Ez a kép csúszkálás teljesen természetes dolog, minden CRT-nél jelentkezik kortól függetlenül, egyszerüen a hő hatására bizonyos alkatrészek elektromos tulajdonságai megváltoznak kicsit, ez okozza. CRT-t úgy érdemes beállítani, hogy hagyod jól bemelegedni (30 perc) utána jól beállítasz mindet, aztán hidegen meg lesz@rod, hogy hogyan néz ki
Az én DELL P1110-em is most tölti be a 8. szülinapját, de ezek a moncsik nem olyanok mint a legtöbb mai műszaki termék, nem eldobhatósnak készültek, szóval 10 évet simán kibírnak egy kis utánapiszkálással (fényerő mod amit írtam), de sztem kivételes darabok még tovább is élvezhető képet adhatnak, ha kimélve használták őket. -
Marhára nem egyszerű a konvergencia beállítása....Mégis csak 8 éves múlt!
De haladok a tökéletes felé!
-
bolcsodal
addikt
válasz
Kolondrum #3383 üzenetére
2002/2. hét ezt olvassa ki az Everest belőle.
Akkor nekem szerencsém volt, mert csak 12K-t fizettem érte. De szerintem ez is járatva volt sokat. Most 80-as Contrast-tal és 45-ös Brightness-el járatom. Kicsi színkalibrálást igényel (általában a zöld gammát veszem vissza kicsit a többihez képest). Csak egy trükk..Ha már tudsz nyomni color restoration-t, akkor bemelegedett a képcső. Én akkor állítanám be a geometriát, és a konvergenciát. Lényegtelen, hogy milyen hidegen úgyis az üzemi hőmérsékleten kell jónak lennie.
-
válasz
tupacamaru #3384 üzenetére
Köszi! Nekem ez új az LG nem csinált ilyet, 5 évet járattam és ezalatt nem tudtam mit jelent a szép kép....Fúúúúúú de bánom! Szomszédnak van egy 19-es trinintronja! Úgy kapta h ki akarták dobni mert h a kép 2 csíkban rossz! De a gyerek kimentette, én meg felvilágosítottam h az full normális a trinitronnál!
-
tupacamaru
veterán
Kell pár perc a bemelegedéshez, akkor kell beállítani is amikor már üzemi hőn van. Nekem volt olyan monitorom ami balról jobbra nyúlt amíg melegedett. Természetes jelenség.
-
válasz
bolcsodal #3381 üzenetére
bolcsodal Értem!
Köszi az infót! Azt tudtam h valami G valamihez van köze a képcsövemnek.
A HP P1130-at én is nézegettem működés közben, de nem volt eladó! Karcmentes volt de napi 9 órát járatták!
Az IBM P275-ről annyit hallottam h JÓ és DRÁGA! Utóbbit észre is vettem! Nem vágyom LCD-re, vagyis igen de az épp 107 ropi!
Képzöldülés? Nem hallottam még erről! Tiéd hány éves? Enyém **** öreg!Loha! FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ köszi erre a pár sorra várok hetek óta! Most még kezd valamit a képpel pedig 8 éves múlt a kicsike.
Arra adj választ h miért van az hogy: Hidegindítás, azaz hazajövök délután és bekapcsolom, minden oké elindul de a bal szélen a kép nem teljesen van kint, azaz én beállítottam h amennyire csak lehet kihasználja a kép full szélességét de nem teszi (teszi de akkor bemelegedés után már kilóg a látható részen), eltelik x perc és lasssssan kikúszik a kép a már beállított szélességre. Nem látványos, a laikus nem venné észre de én kiszúrtam, amúgy olyan 0.5 - 1 cm-ről beszélek! Mire ezt legépeltem már majdnem beállt a normálra.
Állítottam a konvergencián mert nem épp volt olyan éles a kép mint amit én szerettem vna, de már fasza, szemem se fáj szép a kép (defaulton már nem volt szép) meg ezeken a mágneseken ami a 4 sarokban el tudja színezni a képet mert a jobb sarok picit el volt színeződve defaulton!
Ezt a kis trükköt amit belinkeltél nagyon megköszönöm mert feltett szándékom h addig nyúzom ameddig megy! Félek h a nagyfesz TR kimegy benne meg sok apróság is kimehet, 8 éves múlt már! Én vok a 3. tulaja! -
Loha
veterán
válasz
Kolondrum #3380 üzenetére
Az összes SONY G500-as képcsővel szerelt moncsi képe kivilágosodik egy idő után, ami abban nyilvánul meg, hogy a fényerőt leveszed 0%-ra de ennek ellenére a fekete még mindig szürke marad. Ezen segít egy ideig a "Color Return" nevü opció a menüben, de egy idő után már nem tud mit kezdeni a dologgal és a monitor képe kivilágosodik. Ez után egy megoldás van a kivilágosodás problémájára, az ellenállás mod. Le kell kapni a moncsi hátulját, és az R459-es 10MOhm-os ellenállást ki kell cserélni egy kisebbre vagy ami egyszerübb, párhuzamosan kell forrasztani mellé mégegy 10MOhm-osat, és onnantól kezde pár évig jó lesz elvileg. Van róla itt egy képekkel illusztrált leírás: Sony CRT Brightness Fix
Mintha megint mennének fel a CRT-k árai...
-
bolcsodal
addikt
válasz
Kolondrum #3380 üzenetére
A HP P1120-as az IBM-P260 és Sony G-500-as típusokkal egyenértékű, azaz Sony GD-500-as képcső van benne.
Én annó egy fekete HP1130-ast nézegettem, abban már GD-520-as képcső volt..hiba volt nem megvennem azonnal, annyira jó állapotban volt. Csak sokalltam érte 18K-t. Inkább 12K-ért találtam egy IBM-P275-öt, ami kicsit leharcoltabb sajnos..de még mindig szép képe van (persze a színeket már kalibrálni kell rajta sajnos).
Persze a krém az FD-520-as képcsővel szerelt monitor lenne, de az már tényleg beszerezhetetlen...
Tényleg, ilyen képernyő zöldüléssel mit lehet igazán kezdeni? Ez a vég közeledtét jelenti, vagy van még remény?
Mondjuk 1 éve nem rosszabbodott így nem aggódom.
-
válasz
bolcsodal #3379 üzenetére
Üdv! Nem rég vettem mert az LG 702B sárga képet adott szinte mindig. Ennek olyan a képe h azonnal elfelejtettem az LCD szót!
Néztem és igen arra jutottam én is h ha LCD akkor 100k táján van olyan ami felér ennek a képével! Van a házba új LCD, de olvashattad h van ez, ott van a blogba!Ha rámegyek a color restore menüre akkor besötétedik a kép úgymond, legalábbis amikor megkaptam akkor 0 fény 0 kontraszt és világos volt, rámentem és sötét lett, fel kellett emelni mindkettőt picit, namástmost azóta eltelt pár hét és mintha lassan világosodna újra! Már le is vettem mindkettőt pár %-al! Mire véljem ezt? Ja a kora 8 múlt novemberben!
FD-Trinitron [link]
-
bolcsodal
addikt
válasz
Kolondrum #3378 üzenetére
Nem kérdés. Ha LCD, akkor S-PVA/S-IPS panel. Ami 100K-nál kezdődik és akkor kb ott vagy, mint egy profi trinitronos Sony monitor.
A Color Restoration-nel tudod a gyári színbeállításokat visszahozni, ha esetleg nagyon elmásztak a színek rajta. Sokat nem ér, ha már öregecske a monitor.
Pontosan milyen monitorod van? FD, vagy GD-Trinitron?
-
Üdv! Van egy CRT-m! A blogomba olvashattok róla! Vélemény? Mire számítsak tőle? Kb egy évet kellene még elmenni! Továbbá mi az a color restore menü? Köszönöm!
-
AMD Power
titán
Vettem ma este egy Fujitsu Siemens C993 19" CRT. Mit ne mondjak baromi nagy a 15" Axion után.
-
MaSt-R
csendes tag
sziasztok!!nincs itt a környéken valakinek eladó 21"os hibátlan,síkképernyős crtje?néztem már az apróhirdetéseket,de nagyon nem találtam bejövőst.egyébként milyen márkát ajánlotok milyet keressek?vagy esetleg újonnan
nem vagyok otthon a 20" fölötti világban..valami megbízható,neves márka kéne...mint mindenkinek =) plz help
-
agressiv
addikt
Senki?
-
agressiv
addikt
Üdv
Nincs valakinek MAG 786PF2-höz sima használati doksija? Én csak Orosz nyelvűt kaptam az enyémhez, és hát az nekem semmit sem mond. Magyar vagy angol nyelvű is jó.
Előre is köszi.
-
válasz
fekeandras #3369 üzenetére
Napi 4-5 óra.Mostanában 7.De akármikor ülök le,mindig látom villogni.Sas szememet nem tudom kikapcsolni.
-
Sziasztok!Az lehetséges,hogy én látom a 85hz-es képfrissítést is.Vagy ha nem is látom,de vibrál egy kicsit a sima felületeken.
Viszont ott tartok már,hogyha nézek egy sima szekrényt vagy falat már az is vibrál ua. mint a monitornál.
(Aoc 17" 1280*1024 85 Hz tco03.) -
Hequila
őstag
Adott egy 17"-os Scott (Orion) monitor. A színek nem fedik egymást, de nagyon nem. van legalább 8mm elcsúszás az egyes színek között, biztos valami szakbarbár nyúlkált benne.
Kérdésem az lenne, hogy miként tudom az eltérítőtekercseket állítani (gondolom azokkal van a gond)? -
ABnormal
őstag
Ezen a képen látszik,hogy mi történt a kollégám monitorával..."valaki" egy erős mágnest felejtett a monitor alatt és most ilyen a kép,szerintetek kuka? vagy lehet ezzel kezdeni valamit? a degauss nem segített...
-
Zó
aktív tag
válasz
bolcsodal #3361 üzenetére
Röviddel azután, hogy írtam, elkezdte produkálni a hibajelenséget alacsonyabb frissítéseken és felbontásokon is, végképp megadni látszik magát, megy a szervízbe.
Egyébként 1280*960-at nem találtam, bár talán nem 85 Hz-en néztem, de ha az 1280*1024 ott voplt listában, talán ennek is ott kellett volna lennie. Most már úgyis mindegy.
-
Gabis
őstag
Sziasztok
lenne egy számotokra lehet röhelyes kérdésem de mivel nem vagyok annyira otthon ebben a témában ezért gondoltam hozzátok fordulok
szal van valamilyen szabvány az rgb színeinek ill. a színhőmérséklet optimális beállítására vagy ezt monitora válogatja
azért érdekelne mert itt a PH-n amikor monitort tesztelnek mindig használak valami progit amivel profilként el is lehet menteni mások számára ha jól emlékszem
szal röviden, ki szeretném hozni a legszebb és leg élethűbb színeket a jó öreg kis LG ez T710B-ből
előre is köszönöm és bocsi amiért esetleg marhaságot kérdeztem -
Zó
aktív tag
Annyival közelebb jutottam monitorproblémám megoldásához, hogy rájöttem, a hibák akkor jelentkeznek, ha 1280*1024-es felbontás mellett 100 Hz-en használom. Elvileg eddig is így használtam, és ez a "hivatalosan ajánlott", jobb frissítést e felbontás mellett nem is tud.
Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
Zó
aktív tag
Üdv!
Az Eizo FlexScan F77S monitorom az utóbbi napokban számomra újszerű hibajelenségeket produkál. Ugrál a fényerősség, néha sötétebb hátterű oldalak alig olvashatóak, és vísszintesen hárántcsíkok is jelentek meg, főleg videókban, játékokban vagy sötétebb háttér előtt látszik. A kábelek elvileg stabilak, holnap még kicserélem a két gép között a monitorokat.
A hibajelenségek éppen a VGA driver frissítésének napján jöttek elő, de nem hiszem, hogy bármilyen összefüggés lenne, már csak azért sem, mert nemcsak a Windowsban, már bootoláskor is jelentkeznek az említettek.
Lélekben már felkészültem CRT megcsalására egy vásrálással, lévén a szemeim kímélése miatt eddig is volt már szó róla. Viszont nagyon sajnálnám ezt a monitort, mert nagyon szép képet adott. Van esély rá, hogy nema monitorban van a hiba, vagy legalábbis nincs komoly baja? Egyáltalán érdemes lehet megjavíttatni?
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Egy ideje már vacakol a Samsung SyncMaster 753s, de az előző héten hirtelen szélességében összébb ment a kép. Mintha a vízszintes méret 10%-al csökkent volna. Benéztem a beállításokba, a méret ugyanaz mint volt, gyors rátoltam 10%-ot, hogy kinyújtsam az "eredeti" méretére, így már 90%-nál jártam. Ma hirtelen megint összébb ment a kép, megint rátoltam 10%-ot (100%), de teljesen fölösleges volt, mert rá fél órára megint tolhattam rá 10-et - vagyis akartam volna, mert 110%-et már nem tud. Kérdés: az elektronikájával van a gond (kondik haldoklanak stb..) vagy a képcső dögledezik. Jó lenne tudni mik a kilátások, fájna a szívem ha megkéne válnom jól bevállt sugárcsövemtől
-
pigatt
őstag
Üdv.!
Akinek trinitron g520 képcsöves monitora van és nem boldogul a frissítési frekvenciákkal vista x64, akkor írjon nekem sikerült egy teljesen jól működő drivert összehoznom.
Aki igényes és a saját monitorja nevét és típust akarja látni az eszközkezelőben az előbb szóljon. Mert HP P1130 lesz ott módosítások nélkül.
-
_ak_
addikt
-
-
Ayg0
senior tag
válasz
bolcsodal #3346 üzenetére
Megoldódott a dolog. Köszönöm a tippeket, végig zongorásztam mindet, de végül más volt a baja. Ha nem gondolom át, hogy miket csináltam aznap, örök rejtély marad, hogy miért allergiás az IGP ekkora felbontásban a CRT-re. Az történt, hogy kipróbáltam a laphoz kiadott legfrisebb BIOS-t, amiben állítólag javították az XP alatti Hybrid CF fagyásokat. Mivel tervezek egy HD3470-et az integrált grafika mellé, frissítettem nehogy akkor szívjak, ha már itt a cucc. És ettől ütött be a mennykő... Mire erre rájöttem volt 3 format c: és öregedtem pár évet. Most visszatettem az egyel korábbi BIOS-t és most minden oké.
Köszönöm mégegyszer!
De ha már itt tartunk lenne mégegy zavaró dolog. Aggódtam az IBM csúnya szinei miatt és kicseréltettem egy HP p1230-ra. Nagyon szimpatikus monitornak tűnt főleg, hogy 2004 szeptemberi gyártású, 3 hó garit is kaptam rá, az eladó szerint minden rendben volt vele, de amikor kipróbáltuk, szörnyen sötét képe volt. A fényerőt és a kontrasztot maxra tolva volt olyan világos, mint az eddig monitoraim alaphelyzetben. Létezik, hogy alapból ilyen sötét vagy ez valami hibára utal?
Válaszod előre is köszönöm!
-
bolcsodal
addikt
Számold meg hány tűs a VGA kábel amit használsz!
Tedd fel a monitor driverét!
Majd Catalyst driverben EDID enabled (ha 15 tűs kábelt kaptál hozzá)! Ha nem, akkor a max refresh rate-et állítsd 100Hz-re.
Majd csinálj egy gyári beállítás visszaállítása akciót! Az OSD menüben megtalálod. Aztán egy Color Return, illetve állítsd be a színhőmérsékletet az ízlésednek megfelelően. Nem árt egy kis színkalibrálás "Monitor Calibration wizard" nevű programocskával.
Aztán elkezdheted beállítani a geometriát.
Konvergenciát.
Landing opciókkal a sarkokban tudod beállítani a színeket normálisan.
stb...
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi problémákkal fordulnék a nagyérdeműhöz. Pár napja szerváltam egy IBM P275-öt, de sehogy nem akar összeállni a dolog. (normális működés)
Az első gondom a képfrissítéssel akadt: egy HD3200-as IGP (780G) felelős a grafikus megjelenítésért. (Catalyst 8.9) A CCC szerint 1600*1200-on 100Hz-et is tud a CRT, így ennek megfelelően beállítottam, de minden egyes újraindításnál visszaállt 85Hz-re. Kérdés, hogy miért ugrik folyton vissza, illetve hogyan lehetne ezt orvosolni? (ma már erre sem képes, de ezt a köv hibaleírásnál bővebben kifejtem)
A második probléma pár órával ezelőtt jelentkezett... XP bootol, rendszer feláll, de érdekes módon csak a megjelenített kép közepe látszik. Nézek ki a fejemből, hogy mi van, hol a start menü, a tálca stb. Elkezdem körbe-körbe mozgatni az egér kurzorát és a képcső aljához érve megindul az asztal lefelé! Jobb széléhez érve jobbra és így tovább. Ilyet utoljára egy gagyi 10" kijelzős EE PC-n láttam, de ott értelemszerűen TFT mérete miatt oldják meg így. Ez minek a hibája és hogyan állíthatom vissza a rendeltetésszerű működést? CRT vagy a Catalyst? (én az utóbbira gyanakszom, mert XP reinstall után Májrszofték alapdriverével gond nélkül jelenített meg 1600*1200-ban, de az ATI vezérlőjét felrakva ismét a fenti következett...)
Harmadik kínom - ami szinte biztos, hogy képcső probléma - hogy a sötét részek 2D/3D egyaránt halvány, de észrevehetően csúnya kékes-lilás-rózsaszínes háttérvilágítást kapnak, illetve fakóan a sötét színek. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy vihetem vissza a kiskerbe?Előre is köszönöm!
-
Navy
csendes tag
válasz
bolcsodal #3339 üzenetére
Tényleg BNC.
Az enyém is az édesapámnál kötött ki, miután megvettem a cégtől 3e Ft-ér. Neki jó az 1024-es felbontás, amit még - számára - elfogadható minőségben produkál.
Belineából csak a 108080-at akarom megnézni, ami Diamondtronos. Szerinted a Sun GDM5410 jobb lehet? -
Tim82
félisten
Nem tudom, hogy jobb-e, de az biztos, hogy jó cucc, a PH!-ról rii fórumtárs
használ ilyeneket, grafikai melókra főleg, ha jól rémlik. Szvsz szívesen segít, ha kérdezel tőle.
Bolcsodal: aha, én meg khm, két állás között vagyok most, nekem sem most fog befigyelni egy jobb TFT...
Jah, jó hogy nem Junoszty-t használtak a szüleid monitornak á la C64.
-
bolcsodal
addikt
Nem..mindegyik szar...
Egyszerűen annyi pénzből nem lehet jó CRT-t gyártani. Főleg az árnyékoláson spóroltak ezért mindenféle interferenciát felszedett működés közben (csíkozódott stb..). Az az RCA az BNC bemenet volt. Azt is próbáltam, nem segített...odaadtam szüleimnek nekik egy 15"-os kistévé volt addig...
A DynaFlat képcső meg egy vicc...vigyázz, mert Belineákat is gyártottak ilyen képcsővel.
-
Navy
csendes tag
válasz
bolcsodal #3337 üzenetére
997mb-n dolgoztam másfél évig. Már új korában is botrányosan szrossz volt a képe. Nem is értem hogy égtheti magát ilyen cuccokkal egy jónevű cég. Persze minden marketing dolog benne volt (RCA bemenet, gyorsgombok, ...), de minek.... Persze lehet, hogy kifogtam a legrosszabbat és a többi jó...
-
bolcsodal
addikt
No igen! Ha anno nem foglalkoztam volna azzal, hogy kiadok 120K-t, akkor most egy Samsung 970P-ről írogatnék. Ehelyett beleszaladtam egy elég durva bukásba Samsung 997MB (azóta szüleimnél teljesít szolgálatot) képében, amit próbáltam javítani a jelenlegi monitorral...
Ha a kettő összeadnám már elég lett volna egy akkori 17" legalja TFT-re...
Persze ha nagy leszek és gazdag meg sikeres, akkor....
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #3332 üzenetére
Láttam én már 19" S-PVA-s Eizo-t 50k-ért, de nem árulom el, hol.
Mindenesetre, ha a CRT-k 1. nem foglalnának sok helyet, 2. nem fogyasztanának viszonylag sokat, eszembe nem jutna más monitor után is nézni (is, mert meg akarom tartani a Dell-t
).
Persze, a legjobban annak örülnék, ha valaki ingyen és bérmentve megdobna egy tökéletes állapotú Apple CinemaDisplay-jel - ha már az álmodozás résznél tartunk.
-
bolcsodal
addikt
A 21"-os monitoroknál (CRT) az 1600x1200 85Hz- az ajánlott felbontás. Ott van általában a legjobb geometriája, élessége a képnek. Minél nagyobb a felbontás (nálam a legnagyobb 2048x1536), vagy a frissítési freki annál jobban romlanak a képminőség mutatói. Neked kell megtalálnod a legoptimálisabb felbontást.
Jelenleg én 1280x960 85Hz-en használom, mivel itt még nem folyik ki a szemem a sok apróbetűtől...
-
Navy
csendes tag
Láttam azt a SUN-t, de ahogy olvasom annak a max felbontása 1600x1280. Az a tapasztalatom, hogy maxon nem jó a képük a monitoroknak én pedig ezen a felbontáson szeretném használni. Amikkel nekem dolgom volt eddig (19" Samsung, Compaq,...) igazán csak 1024x768-ban volt szép a képük. Ezért gondolom, hogy 2000 felettinek kellene lenni a max felbontásnak.
-
Tim82
félisten
Nem vagyok expert a témában finoman fogalmazva, annyit tudok, hogy minden TFT LCD, de nem minden LCD TFT
- ezzel kapcsolatban Racecam-hez kellene pl. fordulnod, vagy Neduddkihez, esetleg célszerű az oldalukat megnézni. [link]
Csak azért kaptam fel a fejemet, mert a hétköznapi szóhasználatban a kettő egy és ugyanazt jelenti gyakorlatilag.
wikipédiás link: [link]
Egyébként az S-PVA TFT-knek "normális" feketéje van, de tökéletesen színhelyes monitor még kalibrálással sem létezik (sem CRT, sem TFT).
-
Navy
csendes tag
Ez tényleg hülye kérdés volt, de ha már így rákérdeztél, talán tudsz segíteni a dolog tisztázásában. Tudomásom szerint az LCD folyadékkristályos és meg kell világítani. A TFT meg vékonyréteg tranzisztor, amivel ezt a megvilágítást megoldják? A Plazma meg saját fényt bocsát ki. Az LCD monitorokon ezért van egy alap háttérvilágítás? Gyártanak egyáltalán plazma monitort, vagy azt csak a TV-k esetében alkalmazzák? Van olyan LCD monitor ahol a hátérvilágítás teljesen egyenletes (a munkahelyemen HP 19"-os monitor van 1440x900 felbontással, de a szélein igencsak eltér a világítás). Van olyan LCD monitor aminek normális feketéje van?
-
-
bolcsodal
addikt
Igazad van, lehet diamondtron képcsöves. Innen gondoltam, hogy Sony képcsöves ([link]), de csak hasonlította hozzá a cikk írója. Ebben az esetben a fiatalabb monitort keresném inkább. a Belineák közt találsz 2003-as gyártásút is akár...
De amit belinkeltél az csak a színeltolódáson segít. A sarkok életelensége esetleg konvegenciából adódhat (egy képpontot nem ugyanúgy találja el az eletronsugár ezért szétválik RGB képponttá, ez életlenséghez is vezethet).
Ezzel sokat nem tudsz kezdeni. Minél jobb minőségű VGA kábellel javítható egy kicsit, de leginkább csak kevésbé rossz lesz. Ezeknek a böhöm CRT-knek ez az egyik gyengéje, nehéz olyan darabot találni, amit nem használtak rongyosra.
Mindenesetre ha megnézel egy monitort mindenképpen egy Factory defaults beállításával kezd, esetleg ha bemelegedett a képcső (20-30 perc), akkor egy color restoration, vagy color return is mehet. Aztán próbálgasd beállítani a konvergenciát, geometriát, esetleges moire-t (szintén életlenséghez vezethet).
Hidegindított képcsővel nem sokat fogsz látni abból, amit valójában tud a monitor.
Viszont, ha neked ennyire fontos a képélesség, akkor inkább TFT-t ajánlanám, ott nincs ezzel probléma natív felbontáson.
-
Navy
csendes tag
válasz
bolcsodal #3321 üzenetére
Itt http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-59375.html pl. gyanús, hogy nem Sony. A Belineát is elmegyek megnézni. A kérdésem arra irányul, ha esetleg ugyanaz a képcső, lehet-e jobb az IBM és a sarkok életlensége vajon javítható-e. Egyikhez sem ragaszkodom, csak valami nagyon jót szeretnék venni fotókhoz.
Szeretném még megragadni az alkalmat hogy megköszönjem, hogy időt szakítasz arra, hogy segíts nekem (meg másoknak). -
bolcsodal
addikt
Gugli szerint Sony képcsöves.....csak nem találtam sehol ennek a sony képcsőnek a specifikációit.
Tény hogy az ugyanezzel a képcsővel szerelt Sony monitornak harmadába került fénykorában is az IBM..tehát biztos valami butított elektronika lehet benne...
De mondom meg kellene nézned egy Belineát is akcióban...
-
Navy
csendes tag
Sziasztok! IBM C220p monitoron a sarkokban homályos a kép. Szerintetek szervizben ezen lehet javítani, vagy a képcső elöregedett?
Előre is köszi... -
bolcsodal
addikt
válasz
MONITORCENTR #3314 üzenetére
Helyes...akkor biszniszeljetek!
-
-
Lizard01
tag
válasz
bolcsodal #3312 üzenetére
Hello!
A 100k csak egy képzeletbeli határ volt, annál persze jóval olcsóbban vettem volna CRT-t, de ha már nem gyártanak és nem lehet sehol se kapni akkor marad a TFT/LCD. A monitor amit belinkeltél egész jó csak sajnos kicsi a felbontása. Mostanába nagyon rákattantam a grafikus progikra (After effects, 3ds max) és oda édeskevés az 1024.
egy fokkal jobb az 1280, de még az sem az igazi. Mindenesetre nem mondok le róla, a képzeletbeli kalapba bekerült a "neve".
-
Lizard01
tag
Valaki válaszolna az én kérdésemre is plz?
-
bolcsodal
addikt
válasz
Viperator #3308 üzenetére
Ha DVI-I kábelt használsz, akkor menni fog rendesen. DVI-A-t már nem fogsz találni sehol szerintem...
Lényeg, hogy ne DVI-D kábellel próbálkozz.
Itt egy kis ízelítő:
A piros négyzetben van a lényeg! Ha nincs meg az a négy csatlakozótű a felületen, akkor az a DVI kábel nem visz analóg jelet, tehát CRT monitorhoz nem fog működni!
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Van egy IBM P260 monitor, nincs közvetlen kapcsolat a számítógéppel, mármint beállításokat nem tudok megcsinálni a számítógépről, hanem a monitoron lévő gomboknál...
ilyen a monitor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- SAMSUNG( LS32A600NWUXEN) 32" QUAD HD GAMER MONITOR ! AKCIÓ%
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest