- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Fujifilm X
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- OLED monitor topic
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
1600x1200 jó, de nézd meg 85Hz-en, hogy mit csinál. Továbbá az egy dolog, hogy te Windowsban beállítod ezt a felbontást és frissítést, de nem biztos hogy ezen is megy a monitor. Nyomd meg a menü gombot és nézd meg mit ír ki.
Egy másik kábel segíthet, talán, nem biztos, hogy azzal van gond. Mindenesetre érdemes megpróbálni.
A képen a kábelen azért van két csatlakozó, mert a kábel mindkét végére kell egy, nem?
-
macikos
addikt
válasz
adi mester #3889 üzenetére
A CRT monitorok semmivel sem bántják jobban a szemet, mint a TFT monitorok, sőt még talán kíméletesebbek is, mivel sokkal kisebb a fényerejük, tehát nem vakulsz meg tőlük.
A szemed valószínűleg azért fáj, mert túl alacsony a frissítési frekvencia, ezért nagyon zavaró a képernyő vibrálása. A képernyő tulajdonságainál/videokártya beállításoknál próbáld meg feljebb venni. 85Hz-re mondjuk.
-
macikos
addikt
Szia!
Az a 20" van 21 is
Driver: [link]
Angol nyelvű manual: [link]
Specifikációk: [link]"Tű éles képe volt a Benq monitoromnak is"
Minden LCD/TFT monitornak éles képe van, a technológiából adódóan. Itt ugyanis nem kell pozicionálni az elektronsugarat.
A CRT némileg nem fog annyira élesnek tűnni, de ez azért is lesz, mert a CRT-nél van egy amolyan természetes vonalsimítás. Tehát pl. nem lesznek olyan szögletesek, durvábbak a betűk Windowsban, hanem kicsit olyan hatása lesz, mintha nagyobb lenne a felbontás.
Természetesen az első dolog az lesz, hogy normálisan beállítod a színeket, fényerőt, fekete szintet, konvergenciát, stb. A manual 16. oldalán van szó a Color Restorationról. Tehát fél órát kell majd várnod, hogy bemelegedjen a monitor és akkor tudod majd ezt megcsinálni, addig nem használható.
A 2 szál, amiket láttál az alsó és felső harmadnál, azok merevítőszálak, azok tartják a képernyőt, pixeleket alkotó "rácsokat", ami nem is helyes megfogalmazás, ugyanis a Trinitron képcsöveknél nem rácsok vannak. Ha majd nagyítóval megnézed a képcsövet, akkor ezt fogod látni: [link] Ebből adódik, hogy ha az elektronika bírná, akkor a függőleges felbontás végtelen nagy lehetne, ugyanis nincsenek pixelek.
Azt, hogy mit fogsz tapasztalni, azt nem tudom, de hogy jobb lesz, mint egy LCD, abban biztos vagyok
-
macikos
addikt
"Merrefelé lehetne kapni átalakítót, és jobb minőségű BNC kábelt"
Várjál, szerintem nem tiszta a kép
Szóval van olyan, hogy BNC-VGA kábel. Ez az enyém: [link] Ez egy Unixtar BNC-VGA kábel.
Tehát egyik fele sima D-Sub, a másik fele 5db BNC csatlakozó.A frekvencia az adott üzemmódtól függ: [link]
Minél vastagabb a kábel, annál jobb.
-
macikos
addikt
A BNC csatlakozós kábel lényege, hogy csak a három szín és a két szinkron jel megy a monitorba, külön-külön leárnyékolva. Elvileg ezzel tökéletes képet lehet elérni. Illetve lehetett, anno akkor, amikor még nem voltak minőségi, megfelelően árnyékolt D-Sub kábelek. Nekem van mindkettő, dupla vasmagos, meg minden, minimális különbség van köztük. Szóval ha van egy jó vastag D-Sub kábeled, vagy DVI-A, DVI-I, akkor nem kell BNC-s.
-
macikos
addikt
Igen, a RAMDAC-tól. Végül is ennél csak az a lényeg, hogy meglegyen a kellő sávszélesség. Itt ki tudod számolni, hogy milyen felbontásnál/frissítésnél mekkora sávszélesség kell: [link] De 1600x1200@85Hz bőven elég, annál meg 245Mhz a sávszélesség, ezt meg azért csak tudja. 10 éves laptopok VGA outja is tud ennyit.
Használt CRT TV-ből amik régen jók voltak, azok a Thomson, Sony, Löewe, Philips, Panasonic. Igaz, ilyeneket még használtan se kapsz 20e alatt... Sonyéknál a Trinitron képcső miatt nagyon jók voltak a TV-k, a Trinitronoknak amúgy a függőleges felbontása végtelen nagy
mármint a képcsőnek, viszont az elektronika ugye nem tud ennyit
A 2003-2005 környékén még gyártott Sony tévék közt a felső kategóriában voltak olyanok, melyeknek némileg nagyobb volt a felbontása (Super Fine Pitch), bár konkrét adatot itt sem lehet tudni és ezek a TV-k azon kívül hogy ritkák, még drágák is.
A felbontás változó, képcsőtől függ. Ezek azért 576 sort biztos tudnak, néhány még többet is.
A TV-outban én eddig mindig csalódtam
Ezt persze csak érdekességképpen linkelem: [link]
-
macikos
addikt
Jól beállított. Tehát fényerő, kontraszt, gamma, színhelyesség, konvergencia, stb. Bár ha TV-ként akarod használni, akkor nem létfontosságú a tökéletesen bekalibrált kép, sokszor amúgy se...
CRT monitorban szélesképernyős van 1-2. Ami jó, az a Sony GDM-FW900. Na olyanod nem lesz!
1. ritka 2. drága, még használtan is. Néha azért felbukkan viszonylag jó áron egy-egy példány.
CRT TV-knél pedig rengeteg szélesképernyős van. Lehet érdemes lenne egy olyat venned.
Itt érdemes lenne szétnézned: Bp 7.ker.Dohány utca 63 szám [link]
-
macikos
addikt
-
macikos
addikt
Még érdemes lehet arra is figyelni, hogy fényerő változásnál változik-e a kép: [link]
Ennek a problémának egy kezdetleges formája az, amikor mondjuk Windowsban fekete háttérnél megnyitsz egy fehér ablakot és azt elkezded mozgatni a képernyőn. Na és ahogy mozgatod, úgy a fehér ablak körül, a széleknél kicsit eltorzul a kép, ahogy folyamatosan. Nehéz ezt így elmagyarázni, de ha lesz ilyen, akkor úgyis észreveszed.
Ha tényleg jó állapotban van, akkor 15-öt is simán megér. Az legyen a szemed előtt, hogy újonnan mennyibe került és milyen kevésért hozzájuthatsz
-
macikos
addikt
A zöld sáv az konvergencia probléma lesz. TV-n szervízmenüből talán állítható, abba belépni viszont nem tudom hogyan kell. Viszont ha benne vagy, akkor csak óvatosan, mert könnyen elb*szhatod az egész TV-t. A legjobb, ha mielőtt módosítanál a beállításokon, jegyezz fel minden értéket, mert előfordulhat, hogy nincs reset és így nem tudod majd utólag visszaállítani, ha valami olyat állítasz el.
Ace Ventura: A képet csíkozza? Mire gondolsz? Nem a merevítőszálakra?
Mennyire zúg? Ha nem nagyon, akkor az önmagában nem jelenti az, hogy hibás lenne.
"LCD? Nemsokára az is igy kihal, itt a LED"
Olyan nincsen, hogy LED TV. LED háttérvilágítású LCD TV van, de az lényegében ugyanolyan, mint a többi.
DRB: A LaCie monitorok nagy névnek számítanak a grafikusok körében. Ha nem túl drága, működik és szép rajta a kép, akkor mindenféleképpen vedd meg!
-
macikos
addikt
Ezt találtam:
Sony Monitor Brightness Fix
Many Sony Trinitron-based monitors manufactured around the 1999-2000 time frame develop a brightness problem over time which substantially degrades the picture quality. Some models which exhibit this problem are the Sony G500 and the Dell P1110. The following "fix" has helped me and many others get the brightness and color back to near factory specs. The main signs that you have this problem will be the absence of a good black level - even with the brightness set to 0, the monitor will show blacks as bright greys. [Disclaimer: this "fix" is not really the correct way to fix the problem, but the results should be quite satisfactory.]
Step 1: Remove Monitor Casing
To remove the monitor case, turn it screen-side down and locate the (2) screws holding the back half of the casing to the front (they are located on the sides of the case). Once these screws have been removed, there are (2) plastic tabs, one on each side, that you need to pry loose. These tabs are sometimes stubborn, so apply a fair amount of pressure while pulling the back of the case away from the front. With the back casing off, your monitor should look like the following image:Step 2: Remove RF Shielding
Now you need to remove the RF Shielding (metal mesh) that is covering the circuit board on the rear of the monitor. There are a number of small screws around the edges of this shielding that just need to be removed. Once the shielding is off, you should be looking at the following image. Notice the red arrow drawn in the upper right hand corner of the board, this is the area we will be working with.Step 3: Locate R459 Resistor and Remove
In the upper right corner of the circuit board, you should see a label "R459" between 2 solder points. The following image has been rotated 90 degrees clockwise from the previous image. The R459 resistor is on the underside of this board is relatively hard to get to, but you need to disable it by breaking the circuit. The best way I have found is just using a small pair of wire cutters to snip one of the resistor legs. Make sure the circuit is cleanly broken and not touching anywhere. For reference, the original R459 resistor is supposed to be rated at 10 MOhm. A number of people have left the R459 resistor intact and soldered an additional 10MOhm resistor in parallel with it, creating an effective resistance of 5MOhm. However, the math becomes a little more complicated when trying to vary your resistance value in this scenario.Step 4: Solder on New Resistor (4.7-6.8 MOhm)
You are going to need to buy a resistor in the 4.7-6.8 MOhm range (should cost about 20 cents). The exact resistor you need is dependent on the severity of the problem - but any value in this range should provide substantial improvement. The general consensus is the lower the resistance, the darker the result will be. Using the two existing R459 solder points, solder on your new resistor. After you are finished, it should look something like the following image:Step 5: Reassemble the Monitor
Reattach the RF Shielding with the screws and then snap the back casing of the monitor onto the front. Replace the two screws you removed and you are finished. After turning it on, you will need to adjust the brightness and contrast controls because the monitor will be much darker (and you should have a nice black level).Zscca: Igen
-
macikos
addikt
válasz
macikos #3804 üzenetére
Na meg nem tudom, hogy ebben a Dell-ben is benne van-e, de valószínű igen, az Image Restoration vagy Calibration, nem tudom milyen néven lesz pontosan, ha lesz. Tehát ha bemelegedett a monitor, akkor elérhetővé válik ez a menüben és ha rámész, akkor a monitor bekalibrálja magát. Sokan ezt nem tudják, aztán hiába állítgatják a fényerőt, a kép vagy sötét lesz vagy világos, fakó. Aztán meg eladják a monitort, hogy "hibás"
Én az egyik monitoromhoz így jutottam hozzá
-
macikos
addikt
Hát, először is be kell kapcsolni
Aztán ha komolyan meg akarod nézni, akkor járatni kell minimum fél órát, hogy bemelegedjen, addig nem lesz tökéletes a kép. Meg kell nézni, hogy különböző felbontásokon, frissítéseken hogy viselkedik. Lehetőleg 1600x1200-ban 85Hz-en megnézni, hogy jó-e az élesség, konvergencia, színeket megpróbálni állítani, van-e elegendő fényerő, képernyő szélén jó-e a kép, a kép stabil legyen, ne remegjen, ne legyenek görbék a vonalak, stb. Na meg az általános dolgok, nem zúg-e, nem pattog, stb. Túl sokat se adjál érte, hacsak nem valami alig használt, szuper állapotú.
-
macikos
addikt
Hivatalos oldalon 135W szerepel. Egy TFT kevesebb, mint a felét fogyasztja ennek.
zolo96: CRT-t mindig érdemes venni. Az a kérdés, hogy milyen állapotban van. A Dell jó CRT-ket csinált. Ha beírod a típusát, akkor még konkrétabbat is tudok mondani. Mindenesetre CRT-t csak személyesen, kipróbálás után szabad venni.
-
macikos
addikt
Teljesen mindegy, nagy különbségek nem lesznek. Ha van lehetőséged, akkor próbáld ki, hogy melyikkel lesz jobb a kép, mert lehet hogy a BNC-s kábel a gyengébb.
1280x960 azért jó, mert 4:3 a képaránya, annyi mint a monitornak, tehát nem lesz torz a kép.
Sony Qualia-ról hallott már valaki? Akkor gyártották, amikor az F520-at és FW900-at, viszont ez még inkább prémium monitor volt, már az ára miatt is, ami $11.000 volt
-
macikos
addikt
A Sony-n kívűl a Mitsubishi van még, ők a Diamondtronnal voltak az élen, ami olyasmi, mint a Sonynál a Trinitron.
Két 24"-osról tudok:
1. Sony GDM 90W10
Ez elég olcsó, de elég gyenge is. Ez talán nem is teljesen sík képernyős. Tehát nem nagy szám.2. Sony GDM-FW900, ez az F520 testvére, egyszerre jelentek meg, ők voltak az abszolút csúcs. Nagyon drága még használtan is (80-100e körül van egy jó példány) és nagyon ritka, viszont a legjobb valaha gyártott monitor. Persze ki lehet fogni olcsón is, én is így jutottam a két Sony F520-amhoz, főleg a második volt érdekes vétel, mivel semmi baja nem volt, csak nem volt bekalibrálva és a tulaj azt hitte, hogy elromlott
Nézegesd az apróhirdetéseket, hátha találsz egyet.
-
macikos
addikt
Így képről mindkettő sima lyukmaszkosnak tűnik.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy egy profi monitorhoz képest hol vannak, akkor azt kell mondanom, hogy sehol. Mindenki észrevenné köztük és egy profi Trinitron képcsöves monitor között a különbséget. Ég és föld. Nem szabad ilyeneket venni. 10-15 ezer forintért fényévekkel jobbat lehet kapni. Ne ezen spórolj.
-
macikos
addikt
Csak ajánlott típust vegyél. Inkább várjál még néhány hetet, amíg találsz egyet, ami jó állapotban is van. A másik pedig, ha van egy jó monitor, de az átlag 10-12 ezer forintos árhoz képest drágább, mondjuk 15-20 ezer forint, szerintem ne sajnáld rá a pénzt. Egy nagyon jó CRT simán megér annyit. Ha meg nem veszed meg, akkor lehet, hogy soha többet nem lesz rá lehetőséged, mert tényleg egyre kevesebb van és rajtad kívül más is keresi a jó darabokat.
-
macikos
addikt
válasz
Menthirist #3011 üzenetére
Én egyiket se venném meg. Mindkettő lyukmaszkos. Azt meg hogy 21" után miért akarsz 19"-ra váltani nem értem.
Néhány lehetőség: [link] [link]
+apronet.hu, apro.origo.hu, vatera.hu
Én a makrotex-es Philips-et venném. Az évjárattal meg ne foglalkozz.
A CRT-sek félelme lassan kezd beigazolódni, mégpedig az, hogy eltűnnek a profi CRT monitorok...
most például egy eladót se látok a nagyokból.
-
macikos
addikt
1280x1024 5:4-es felbontás. CRT-nél 4:3-as a képarány.
A vibrálást mint írtad is, a DDC hiánya miatt látod, de ezt a videókártya driverében be lehet állítani. Vibrálhat még mástól is, pl. valami más elektronikai eszköztől.
A színek meg biztosan nem rosszabbak, mint egy TFT-n, viszont neked kell beállítanod őket.
Image Restoration-t ugye megcsináltad? -
macikos
addikt
Itt elég sok monitor specifikációja megtalálható: http://superwarehouse.com/crt_monitors.cfm
Válassz ki egy márkát és utána a "Click here to see all xxx CRT Monitors - Discontinued" linkre menj.
-
macikos
addikt
válasz
zsolabacsi #2959 üzenetére
"Gondolom h igaz az a tétel miszerint technológia ide vagy oda használati időtől függően lehet egy elméletben erősebb monitornak is homályosabb gyengébb képe, színe?"
Persze, azok is ugyanúgy elhasználódnak, viszont tovább is bírják, mint az olcsóbbak. Már volt itt arról szó, hogy a "nagy" 21"-os monitorokat 10-15 év élettartamra gyártották.
Én a helyedben 19" alá nem mennék. Egyértelműen az Eizo T966 lenne a legjobb választás.
-
macikos
addikt
Beszabályozza a kontraszt, fényerő, gamma, stb. értékeket.
Tehát ez nem egyenlő a beállítással, főleg a színek beállításával, azt neked kell majd megcsinálnod, mindössze annyit csinál, hogy mivel öregszik a képcső, meg ha más gépre lett kötve a monitor, akkor kicsit megváltoznak az alapértelmezett értékek.
-
macikos
addikt
válasz
bélanéni #2892 üzenetére
Nem lehet, vagy ha igen akkor csak a gyengébbik fajtából. Már csak használtak vannak.
Ezért kell gyorsan szert tenni a jó használt CRT monitorokra, amíg lehet őket kapni, mert sok ember vadászik rájuk és egyszer elfogynak.
Következő valamire való technológia a SED vagy FED lesz, de azok jó, ha olyan 2015 körül megérkeznek. Jelenleg kezdik(nagyon lassan) az OLED bevezetését. A gyártók meg minek siessenek, amikor úgy viszik a TFT-ket, mint a cukrot.
-
macikos
addikt
válasz
Kornel213 #2873 üzenetére
Mostanában érdekes módon kissé eltűntek a jó CRT-k(Sony G520, IBM P275)
Itt egy bolt viszont, ahol van G520: [link]
Hiába drága a G520, erősen ajánlott!!!
Érdemes még szétnézni az apronet.hu és apro.origo.hu oldalakon.
Flitter kolléga pedig Eizo T965 és T966-os monitorokat árul. Keresd meg.
-
macikos
addikt
válasz
RoyalFlush #2867 üzenetére
"bolcsodal: egy ~ fél évvel ezelőtti hsz.-t linkeltél"
Igen, de azóta nem változott semmi és nem is fog
-
macikos
addikt
-
macikos
addikt
válasz
Sickboy25 #2773 üzenetére
Nekem 6.12-es Catalyst van, tehát azt mondom, ahogy nálam van:
Indítsd el a Catalystot, utána monitor tulajdonságai, jellemzők és a "kibővített monitor jellemzők.... (EDID)" elől vedd ki a pipát, alatta állítsd be a maximális felbontást és frissítést. Utána baloldalt kijelzőkezelő és állítsd be a kívánt frissítést.
-
macikos
addikt
Nem érdemes javíttatni.
Olvass vissza a topicban, hogy mit érdemes venni, de az első hozzászólásban le van írva elég sok minden. 12-15 ezer forintért lehet nagyon jó használt 21"-os monitorokat venni. Itt van egy kis ranglista: [link]
Mod: Ebbe a listába én még beleírnám az Eizo T965 és T966-ost is, nameg a Mitsubish Pro 2070SB és a Mitsubishi RDF225WG.
-
macikos
addikt
Ha Samsungot veszel, akkor csak NF-es monitort. Az, hogy hány éves a monitor semmit nem számít, egyedül az számít, hogy mennyit volt használva, azt pedig látni nagyjából a külsején meg főleg a belsején. Sokszor egy kicsit sárga külső sem mérvadó. A lényeg a belső. Ezeket a monitorokat 15-20 évre gyártották.
-
macikos
addikt
Emberek! Ha valaki az idegösszeomlás szélén van és ki akarja dobni a CRT-jét, mert nem jó rajta a kép vagy csak szeretné "igazán" belőni a monitoron a képet, annak érdemes kipróbálnia a Sony DAS programot. Ezzel a programmal soros porton keresztül bele lehet nyúlni a monitor EEPROM-jába és módosítani a gyári beállításokat, ezáltal közel tökéletesre belőni a képet. Akinek van hozzá kedve és van egy kis angol tudása, az nézze meg az alábbi linkeket. Itt le van írva minden, az elejétől a végéig. Én most olvastam erről először, nem tudom, hogy Ti hallottatok-e erről. Nem akarok vele foglalkozni, de azért majd nagyjából átnézem, hogy mégis hogyan történik ez az egész.
Tehát ha van egy olyan monitord, amit már nem használsz, mert nem jó rajta a kép, akkor ezzel még megpróbálhatod valamennyire rendbehozni.
-
macikos
addikt
A Landing segítségével a föld mágnesesessége miatt a képernyő sarkaiban fellépő színtorzulásokat lehet kiküszöbölni. A Globalsync nem tudom mi lehet
Az állításánál mit ír ki?
A konvergencia állításával azt lehet beállítani, hogy az elektronok a megfelelő helyre jussanak a képernyőn és így a színek(R-G-B) jó helyen gyúljanak ki. Ezt leginkább tesztprogrammal lehet beállítani, de a "Windows Intéző" is tökéletes hozzá
A konvergencia helyes beállítása elengedhetetlen a tökéletes kép eléréséhez.
-
macikos
addikt
A Video Level értelemszerűen az analóg videó jel erősségét jelenti, ez legtöbbször 0.7V.
A Clamp Pulse Position már egy érdekesebb dolog. Főleg nem szabványos frissítéseknél (tehát 60,75,85,100,110Hz-től eltérő) előfordulhat, hogy az elektronsugár intenzitása nem olyan, mint a szabványosnál és ilyenkor eltérő lehet a fényerősség és a szín. Ezzel a funkcióval ezen lehet segíteni. Ne kérdezd, hogy hogyan, még nem használtam ilyen monitort
-
macikos
addikt
válasz
bolcsodal #2601 üzenetére
Igen, annyival jobb, hogy 0.22mm a képponttávolság és a merevítő szálak nagyon véknyak és az elektronika jobb, mivel 137kHz-et tud.
Különben amikor bekapcsoltam elég fakó volt a kép, meg magas volt a fényerő, hiába volt 0-án, azt hittem, hogy már szedem is le a hátulját, erre most, hogy bemelegedett rányomtam az Image Restoration-ra és belőtte a képet. Félelmetes, jobb a kép rajta, mint az előzőn, pedig ez egy évvel idősebb, 2001/45-ik heti.
De szerintem ezt nem is nagyon használták, mert egy darab karcolás nincs a külsején.
-
macikos
addikt
válasz
bolcsodal #2523 üzenetére
A múltkor volt arról szó, hogy az is fontos, hogy hiába árnyékolt a kábel, de benne külön-külön nem árnyékoltak az erek. Lehet én is veszek majd egy BNC-s kábelt, bár nekem semmi gond a képpel, mindössze egy hangyaf@sznyitzizeg, tényleg nem lehet észrevenni, csak kíváncsiságból megnézném egy tényleg első rangú kábellel, persze ha lenne egy olyan, amire mindenki azt mondja, hogy ez tényleg jó. Mert egyszer már néztem egy BNC-s kábelt, de azzal pocsék volt a kép.
-
macikos
addikt
válasz
BlackRaven0 #2341 üzenetére
Monitor drivernek válaszd ki a képernyő illesztőprogramnál az "SVGA 1600x1200"-ast és kész.
-
macikos
addikt
Én a helyetekben ha már ott vagyok, mindenképpen bekapcsoltatnék egy NEC FE1250+ -t. Emlékszem, néhány éve, amikor még gyártották, arany árban volt.
-
macikos
addikt
válasz
medvegy #2234 üzenetére
Amikor én vettem a monitoromat, akkor nekem az eladó srác(magán, nem bolt) 8ezer forintért hozta el a monitort, de ha most kéne vásárolnom, ugyanúgy simán kifizetném.
Ezen kívül milyen lehetőségek vannak? Veszel egy TFT-t 60, 80, esetleg 100 ezer forintért és akkor sehol nem vagy képminőségben egy ilyen CRT-hez képest vagy a közelben nézel valami használt CRT-t, de azok meg már bőven lehasználtak.
Akkor inkább ezt választom, és 30 ezerért van egy nagyon jó monitorom, nem? -
-
macikos
addikt
válasz
BlackRaven0 #2198 üzenetére
Mindkettőben lyukmaszkos van.
Nem értem miért nem akarsz 21''-ost venniAzt ugye tudod, hogy ezek a monitorok néhány évvel ezelőtt több százezer forintba kerültek újonnan? Nem véletlenül, mivel profi grafikusoknak, tervezőknek szánták tökéletes képpel. Ez sem keltette fel az érdeklődésedet?
-
macikos
addikt
válasz
BlackRaven0 #2193 üzenetére
Miért lenne darabos?
Furcsa, de sokan vannak így, mint te, hogy félnek a 21''-os monitoroktól. Annyit mondok, hogy eszméletlen kép van rajtuk, melyekhez képest az előző monitorod sehol sincs, de tényleg...
Akkor milyen monitort szándékozol venni? Egy 17''-os CRT-t? -
macikos
addikt
válasz
BlackRaven0 #2190 üzenetére
Attól, mert 21''-os, még van rajta 1024x768
-
macikos
addikt
válasz
BlackRaven0 #2188 üzenetére
Meg, de nem érdemes. A javítás olyan 10-15 ezer forint. Annyiból meg vehetsz egy használt 21''-os profi CRT-t.
-
macikos
addikt
válasz
BlackRaven0 #2186 üzenetére
Aha, ez egy profi monitor
85Hz nem elég?
Amúgy a táp lehet a hibás, ingadozik a feszültség. Vedd úgy, hogy haldoklik. -
macikos
addikt
válasz
SS-Wittmann #2175 üzenetére
Olvass vissza, mondjuk ott van az első hozzászólás, ott le van írva minden.
A lényeg, hogy a Trinitronnak (P791) a legjobb a képe, a lyukmaszkosnak (E771P) rosszabb.
Mindegy, a Te érdeked, felőlem... -
macikos
addikt
válasz
SS-Wittmann #2171 üzenetére
Elbírja, ne aggódj, ha meg nem, akkor tegyél ellene. Csak egyszer legyen egy ilyen monitorod, semmi mást nem akarsz majd utána, olyan jó lesz.
Ha mégis a 17''-nál maradsz, akkor legalább ezt válaszd--> [link] ez legalább Trinitronos. Ez is sokkal jobb, mint az E771P.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Diablo IV
- Celeron aranykor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest