- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
madDave
csendes tag
Sziasztok!
21 collos monitort szertnék venni, használtan!
Szeretném a segítségeteket kérdni abban, hogy mire kell figyelni egy ilyen monitor vételekor, illetve hogy létezik e olyan objektív tesztprogram, amellyel ellenőrizhető a színhűség... (mivel photoshopos munkára szeretném használni ez nagyon fontos szempont; t.i. magánszemélytől akarom venni, és ha egyszerre ugyebár csak 1 monitort látok, nehéz eldönteni)
Segíségeteket előre is köszönöm... -
penene
őstag
monitorok között is van különbség a hzen kívül
pl. élesség...
nekem még mindig van 1 17esem, amit a 21 előtt használtam.
na most azt is ugyanúgy 100 hzre rakom, de ránézve a képére valami iszonyat mennyire nem látok semmit, és akkor feltettem magamnak a kérdést, hogy ezzel dolgoztam, játszottam, olvastam 3-4 évig?
Minden relatív... a 21es után, a 17esem homályosnak tűnik...és ez fárasztja a szemet.
vagy annyit romlott a 21essel a szemem)
De szerintem az előző!
Szóval CRTből én csak csúcskategóriásat ajánlok! árban így is jól hozzáférhetők...
A Trinitron képcső az nagyon ott van -
Dumb
senior tag
Üdv!
A dilemmám a következő. Meghalt a kb 6 éves 17''-es Samsung 700 iFT-m. A szervizben azt mondták a secunder-táp halt meg, 9000 Ft.
Úgy döntöttem inkább veszek egy új TFT-LCD, mintsem hogy megjavítassam. A kérdésem az lenne, hogy igy hibásan ér valamennyit? El lehet vhol adni? Képcsője nagyon jó, a sorkimenő elektronika meg pl elég drága, az is ér valamennyit. 1024-100 Hz, 1600*1200 75 Hz
Köszi -
ati888
senior tag
sziasztok!
nagyon gongolkodom most, hogy lecserélem a 17-es Sony monitoromat valami nagyobb, használt CRT-re. Először 19-esben gondolkodtam de miután végignéztem majdnem minden ilyesmivel foglalkozó témát úgy döntöttem, hogy inkább egy 21-est veszek. Ami biztos, hogy nekem csak Trinitron képcsöves kell, elsősorban Sony G520 vagy Eizo T965, ezeket lehet kapni 30-35 ezerért 2002. körülieket. esetleg még más trinitron jöhet szóba (Dell, HP).
A hozzáértők véleményét szeretném megkérdezni mielőtt vásárolok, hogy jól döntöttem-e? A két csík a képernyőn egyáltalán nem zavar, most is trinitronom van és kevés jobbat láttam. Tft vagy LCD monitoron még nem gondolkozok, mert ilyen méretben bazi drágák meg amit eddig én láttam, hát nem igazán nyerte el a tetszésemet.
köszi.
ati. -
penene
őstag
válasz
Steelheart #592 üzenetére
lol, 72Hz...
bár elvileg 85re is mondják, hogy már nem gáz, de ha én leváltom 100ról 85re, kb. 5 perc után könnyezni kezd a szemem, annyira érzékeny...
Amúgy sokáig 60 HZen nyomtam, talán 2-3 éve tudom csak azt, hogy van magasasbb Hz is
wáááhááá, szerezz jobb moncsit, ne baxd el a szemed !
mekkora felbontást nyomsz??? kicsivel kisebb, de nagyobb hz lehet jobb lenne -
zolynet
veterán
válasz
Steelheart #589 üzenetére
Szia!
Nekem is ez volt a dilemmám, csak nekem a 19'' és 21'' között. Vélül is egy LG F900P 19''at vettem. Olcsóbb lett volna a 21''-es de az már télleg batár nekem, így is sérvet kaptam mire felvittem a másodikra. Amugy meg azóta nagyon jól teljesít, és örülök hogy a 19''emnél maradtam. 1280x1024-be használom mert nem vesz rá a lélek hogy megint bejátszak nokiatest progzzal egy 1280x960-as felbontást. De majd 1x. -
Steelheart
senior tag
Hát meg lehet, hogy a 72 HZ-től, aminél ez nem bar többet
Ja, és az is rendesen kikészíti a szemet, hogy nincs most piros színem. + ha nem vagyok suliban, főleg télen minden létező szabadidőmet gépnél töltöm, van olyan, hogy reggel fölkelek gépezni 6-7 körül, és este észreveszem, hogy hoppáré, léteznek emberi szükségleteim is...
-
penene
őstag
válasz
Steelheart #589 üzenetére
ne viccelj, épp ez a lényeg, hogy mozgatod a szemed... Így is gázos a sok monitornézés, de ráadásul ha még túl sokat mozognia se kell... Akkor nem csodálkozom, hogy fáj a szem....
Amúgy én TVnek is ezt használom, meg DVD nézésre is, szóval én még távolabbról is nézem a moncsit... De el tudnék képzelni egy 24est is
Amúgy fura ezt mondanom, de nekem sose fáj a szemem, ha otthon használom a gépet, sőt, alig fárad el....
(előtte 9 órát ülök 15ös TFT előtt, attól jobban kikészülök, valszeg amiatt, amit te is mondtál, alig kell mozgatni a szemet...) -
Steelheart
senior tag
Suliban van 17''-os, majdnem annyit vagyok kényszerű nyomni azt is, mint az itthonit. Szal elvileg már hozzá kellett volna szoknom, de hát nem megy, talán majd ha itthon is az lesz. De majd csak megbékélek vele, az még nem olyan óriási, Oszttársamnál viszont van 19''os, és az nekem már óriás, tapasztaltam. Ilyen távból még a 15''osnál is sajnos néha meg kell mozdítanom a szemem, ami igen fájdalmas művelet - szentég, akkor 21''osnál már forgatnom kéne a nyakam
Na jó, viccet félretéve tényleg azzal lenne bajom leginkább, hogy ennél a képpontsűrűségnél (azaz a 15'' 1024×768) ritkább felbontás engem már szabályosan zavar. Még így is látom a pixelhatárokat, pl ha nincs antialiasing akkor már így is zavar, nemhogy úgy... Sztem a 17''ost irodai munka közben simán 1280×1024ben fogom használni, az felel meg ennek a felbontásnak.
De a pénztárcámból úgyis csak vmi olcsóbb 17esre futja, ami valszeg még 4-5 évig minimum kihúzza (vagyis amíg tönkre nem megy, remélem tovább is), szal nincs értelme ezen filóznom -
penene
őstag
válasz
Steelheart #572 üzenetére
kb. 1 hétig én is ezt mondtam. Most meg nem értem, miért csodálkozik mindenki, hogy ''úúúúú, mekkora monitor!!!''
Tök furcsa ránézni 1 kisebbre...
Nekem IBM P260 vagy vmi ilyesmi van, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Remélem még sokáig bírja (kb. fél éve vettem), de ha bedöglene, biztos vmi hasonlót vennék, TFTt egyelőre tutira nem. Pedig foglalja a helyet szépen, de megéri!
De remélem még sokáig bírja, és nem kell újra cipelnem egy 25 kilós moncsitP
Legszívesebben egy 24-25 colos CRT moncsit használnék, de nem tudom hogy van e ilyen, azt hiszem megfelelő áron biztos nem lenne a mostani moncsimnál jobb... -
directsl
tag
Üdv,
szerintetek meg lehet venni egy Eizo t965 monitort 30k-ért? 3.5 éves, 1 hónap garanciával. Papíron borzalmasan jó monitor, de kíváncsi vagyok a véleményetekre! Volna még a makrotexes belinea 108080 23k-ért, 6 hónap garival. -
finest
addikt
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy régi 15'' Daewoo monitorom. Induláskor nem mindig kapcsol be, a standby led ugyan átvált, de a moncsi nem ad képet. - Ha ilyenkor ki-be kapcsolom elindul. Ezen túl pedig fehér területek megjelenítésekor megnő a képméret.
A kérdésem az, h szerintetek is a tápja a probléma? Vajh, érdemes-e javítani, kondikat cserélni?
Kösz! -
-
tomcsi23
veterán
Hogy is zajlik ez pontosan? Egyszer ki-bekapcsol újrainduláskor, azt megy rendesen? Ez még normális lehet / videókártya-, rendszerfüggő.
Steelheart : ugye, nem gondolod, hogy én az ágyból nyomom a PH!-t.
Film persze, élvezetes messzebbről, meg kényelmes is.Egyszer kipróbálod, hamar megszokod.
Az asztalt lehet nagyobbra is venni - ajánlott az 1280x960x100Hz (ez talán elbírja a karid), attól a játék élvezetes lehet 1024-ben.
-
Steelheart
senior tag
válasz
tomcsi23 #570 üzenetére
Figy, nekem olyan az asztalom, hogy kénytelen vagyok max 30-40 centiről nézni a monitort, mert különben nyújtóznom kell a billentyűzetért.
Mindemellett egyelőre még nagyon éles a szemem (annak ellenére, hogy tökre fáj a sok éjszakázás miatt), és a 17''oson már túlzottan látom külön a pixeleket 1024-ben, nekem az már túl kockás lenne, (főleg ha épp nem game megy), és engem az zavar, ezért valszeg ha épp nem játszom, akkor majd nagyobb felbontással használom. Irodai meg egyéb munkára jobb lesz, az biztos. De a 21''os az már nagyon-nagyon nagy lenne nekem - gondold csak el, 21''ost nézni ilyen távból.
MOD: ja, egyelőre a 15''ost üljük körbe jobb híján, persze nem gamekor, mert arról csak én meg ecsém tudhatunkInkább képnézegetéskor, meg mikor anyám idejön netezni aztán mindent magyarázni kell neki
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
válasz
Steelheart #569 üzenetére
Azt a 15''-os ülitek körbe?
De most komolyan...nem fér el egy nagyobb, 21-es pl (még, ha használt is)? Barátnőm már fújna a régi 17-esére.
Játékban meg simán mehet az 1024*768-as, de még akár 640-esben is nyomathatod, mert attól, hogy nagyobb a moncsi, elbírja (még, ha kínkeservesen is) a kisebb felbontást. -
mad1
veterán
válasz
Steelheart #567 üzenetére
hat hja
de akkor mi lessz?varunk még 5 évet hogy normalis tftnk legyen, elerheto aron?mert a chrystal kijelzo nem1 nagy ujjitas...maradjunk a crt nel:nekem eleg nagy az asztalom hogy elferjen rajtaugyhogy marad
-
Steelheart
senior tag
Nem üzletpolitika, technológia. Csak a 'laposak' egyrészt dizájnosak, könnyűek, és maxfelbontáson még szépnek is nevezhető a képük. Az üzletpolitika az, hogy manapság már igazán felsőkategóriás CRT-t nem lehet tök újonnan venni, így akarnak mindenkit áttuszkolni a 'másik oldalra'. Ami persze nem egy rossz dolog úgy globálisan, csak hát szegény magor embör péntárcája nem bírja, legalábbis az enyém nem.
-
mad1
veterán
miert van h tobb a szine a crt nek es jobb a felbontasa is a tft nel persze flat?
talan uzletpolitika...
de akkor mar kivetito nem? -
Steelheart
senior tag
Haj, nem nagyon értek hardverekhez, így monitorokhoz sem időaktuálisan, azaz, baromira nem tudom, mit érdemes ár/érték arányban, így ha ilyesmi választásra kerül a sor, mindig megérdeklődöm előbb itt a PH-n.
Tehát szeretnék 20-30 ezer Ft körül új CRT-t venni, 17''-ost (sajnos 15''ost már nem adnak el, így viszont hozzá kell majd szoknom, hogy nagyobb az egész cucc, és a vidártyám már nem bírja sztem ilyen jól az 1024*768-nál nagyobb felbontást játékoknál, de hát ez van, ezt kell szeretni...). Tehát a kérdésem adott: Milyet?
)
Köszi előre is a választ... most nincs energiám visszaolvasni kitudjahány hsz-t, bocsi
[Szerkesztve] -
Tomi 16
őstag
Szasztok!
Nemrég vettem egy LG775FT-monitort és néha elkezd kattogni de csak akkor amikor ujraindítom a gépet ki be kapcsol a monitor de nem értem hogy miért de ezt csak akkor csinálja ezt a ki be kapcsolgatást amikor az XP-töét meg amikor betölti.
Szerintetek ez mitől lehet:
Tipp Sürgős lenne
Üdv:Tomi Bácsi. -
varga19
csendes tag
Helló mindenki, olvasgattam a topicot mert mindenképpen leszeretném váltani a mostani TFT monitoromat (25ms
, Elitegroup márkájú). Használt 21 colos CRT-ben gondolkodom, csak nem tudom hogy milyet, és hogy mennyire biztonságos használtat venni. Egy Belinea 108080-ast néztem ki, ezekről mi a véleményetek ?
Kösz a segítséget -
raszputyin
senior tag
Tud valaki valamit mondani a tükröződés elleni rétegekről? (AR, AG, ARAS, meg mindenféle típust láttam már említeni.) Olyan kéne, ami nem feszít sötétszürkén vagy barnán, és így erős fényben sem akadályozza a tökéletes feketét.
-
Bzzz
senior tag
Tudtok valamit a samsung 796MB-ről (33ezer)
Érdemes megvenni,szép a képe? Vagy pedig rakja hozzá egy 25-öt és tft-re ruházzak be?
És mégvalami: A viewsmart vs-172af-et imeri valaki? Az milyen? -
Racecam
nagyúr
Egy kis érdekesség: CRT teszt, egyelőre franciául: [link], gondolom később megjelenik angolul is.
-
Raveman
tag
Aha, ertem. Hat ha meg nemprobaltad akkor probalj kulombozo felbontasokon,Hz-eken futatni. Esetleg nem e magasabb Hz-en fut mint amit a moncsi enged az adott felbontason. A winben a kepbeallitasoknal a monitor menupontban van egy pocok ami kikapcsolasaval aktiv lesz a monitor altal nem tamogatott Hz az adott felbontashoz kepest.Valoszinuleg ezeket mar kiprobaltad, de mas nekem sem jut eszembe.A monitor,vga,monitor-vga kabel,vga driver-on kivul semmi sem okozhat efele grafikus problemat.Ha ezek a dolgok lelettek probalva, akkor asszem mehet a moncsi a szervizbe.Kivanom hogy valami apro buta hiba legyen es nekeruljon penzbe.Elofordulnak X-aktas hibak is! Tudnak meselni...
-
Raveman
tag
Valoszinuleg nemlesz koze a monitorhoz. Az efele grafikus hibajelensegeket altalaban a VGA okozza. Esetleg rossz garfikus driver, de ez nem jellemzo.Legjobb ebben az esetben egy masik VGAt kiprobalni az adott gepben. Okozhatja a tapegyseg is , ahogy az mar elhangzott. Rossz aramellatas, aramingadozas, Az alaplap AGP slotjaban rosszul csatlakozo,erintkezo VGA.Mindig erdemes eloszor kiszurni a dolgokat mielott belekezdenenk a konyokig turkallasban.VGAt leprobalni mas gepben,monitort szinten. Ha nemjelentkezik a hiba akkor maris kizartuk a fo tenyezoket. Altalaban ott a hiba ahol nem varjuk.
-
Loha
veterán
Igazából sztem nem az miatt van, hanem ha ingadoznak a feszültségek, vagy sok a zaj a táp felöl, akkor a VGA meghülyülhet és hibázgathat, és akkor töredezhet a kép is.
Persze ez csak találgatás részemről, az a biztos, ha megnézitek másik gépre kötve, mert én a gépre gyanakszom.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Tehát akkor nem egy árnyékszerű konstans csikról van szó, hanem digitális zörejről?
Én ilyet a TV tuner képén szoktam látni, amikor a SATA vinyókra másolok.
Ha vmi ilyesmi akkor tuti, hogy semmi köze a monitorhoz.
Ki kéne próbálni egy másik gépen a moncsit, és akkor egyértelmű lenne. -
Laslow
senior tag
Nem hinném, h képcső hiba lenne. Az ismerősöm megfigyelte, hogy ez a vízszintes csíkozódás az egérmutatónál főleg akkor jelentkezik, amikor a vinyó dolgozni kezd. (Tulajdonképpen még menő is lenne egy ilyen több száz pixel hosszú vízszintes, sötét, félig átlátszó csík, mint egérmutató, csak hát... :)
Az egérszétesés meg mindig megszűnt, amikor egy új ablak fölé vittem az egeret (azaz újra lett rajzoltatva a memóriában a mutató képe, vagy vmi hasonló történhetett). És főleg kattintásra esett szét az egérkép. Jó gyakran, mondjuk 20 percente, de sokat kattintgatva 5 percente. Az XP-ben vagy vmelyik driver-ben gondoltam vmi bugra, esetleg vmi vírusra (bár van a gépen AV). -
joeid
tag
Lehet éppenséggel képcső hiba is (legalábbis ha jól értelmeztem hogy ''kondenzcsíkot'' húz az egér meg az ikonok stb.) pl. az Eizo moncsiknál elég gyakori volt , dá más moncsiknál is láttam már.
Nem sokat lehet vele kezdeni , esetleg tényleg megnézni - ahogy Loha mondta - másik kábellel (persze csak akkor ha nem beépített az adatkábel, mert ha beépített elméletileg 99% hogy attól nem csinálhat ilyet).
A szétesett egérmutatóra nekem sincs jobb ötletem , esetleg ha színek szétesnek akkor lehet ilyen bár akkor inkább olyan mintha több lenne egymás mellett , meg ilyen durva konvergencia hibával én még nem találkoztam -
Loha
veterán
Olyannal találkoztam, hogy a Total Commanderben a a fekete kijelölési téglalappal egy vonalban a képernyőn egy vízszintes árnyékszerű csík volt a fekete tégallap mögött, a képernyő egész szélességében. Ez vagy a monitor vagy a VGA kábel hibájára volt visszavezethető, és folyamatosan jelen volt.
Az egérmutató szétesése viszont a VGA driver vagy a VGA hibája.
Egyenlőre semmilyen megoldást nem tudok mondani, esetleg kapcsold ki az egérmutató árnyékát, lehet csökkenti a jelenséget. -
Laslow
senior tag
Mi okozhatja a következő jelenséget?
Samsung (795mb) monitoron az egérmutató sora néha vízszintesen elfeketedik egészen ki a képernyő széléig, és ahogy mozgatom az egeret, a feketeség is mozog vele. Olyan, mintha árnyéka lenne az egérmutatónak (és olyakor pl. a gomboknak, egyéb windows grafikus elemeknek is). A jelenség csak időnként jelentkezik, de elég zavaró. Alaplap/proci/ram/videokártya/IDE-kábel csere után is ez van, XP reinstall után is. Perpill Geforce5200 kártya van a gépben (régebben GeForce2MX400 volt) nemtom milyen verziójú driverrel (ismerős gépe). Ha vki találkozott már ilyen problémával, elárulhatja, h nála mi okozta!
Megjegyzés: gyakran előfordult olyan probléma is a videokártya-csere előtt, hogy az egérmutató 3 részre esett szét, és egy kb. 2-szer 2 cm-es négyzetben mozgott az egeret mozgatva. Értsd: az egérnyíl vége a négyzet jobb felső sarkában, a nyíl teste bal oldalt, a ''farkincája'' meg mittoménhol. Valahogy így. -
Hitman.
tag
Kéne egy monitor,csak CRT jöhet szóba, játékra,olyan1280*1024-ben legalább 100hz-et tudjon valaki valamit tud e????
Előre is köszönöm!!!! -
Echelon
csendes tag
miert jo ha felrakom a monitor driveret?
-
Echelon
csendes tag
koszi szepen
-
joeid
tag
Ha átállítod a Color mode-ot Preset -ről Expert-re ,akkor a színbeállításoknál tudod állítani a színek fényerejét-kontraszját. Ha élénkebb színeket akarsz akkor egyszerre kell mind három szín fényerejét vagy kontrasztját ugyanannyival növelni.Fontos hogy mindegyiket ugyanannyival növeld különben nem lesznek jók a színek...
-
joeid
tag
1., A talpát úgy tudod levenni csak ha az egész hátsó kávát leveszed , de én nem javasolnám egyrészt a szellőzés miatt másrészt nem tudom talp nélkül milyen az IBM ,de lehet hogy nem tesz jót neki , mármint műszakilag (olyan részekre nehezedhet súly ahova nem igazán kéne...)
3., Én azt javasolnám ne használd 100 Hz -en , egyrészt csak homályosítja a képet ekkora felbontásnál , másrészt pont amiatt hogy ez már nagyon a tudásának a vége ''jobb öregednek'' benne az alkatrészek.
Ha mindenféleképpen kell a 100 Hz akkor inkább 1280*1024 , ha nem ragaszkodsz hozzá akkor 1600*1200/85 Hz (ennyi a gyárilag ajánlott is) nem fog tőle jobban fáradni a szemed...
A bónuszra : jól jön ha alap 9300K -n a színek nem lennének helyesek , mert ha bemelegedés után (kb 20-25 perc) nyomsz egy color returnt akkor szinte tökéletesen beállítja a színeket.Persze kézzel is lehet állítani ( Color mode-> Expert mode) csak türelem kell hozzá -
Echelon
csendes tag
koszi a gyors valaszt, amugy a te javaslatodra vettem es 100% elegedett vagyok vele!
-
Loha
veterán
1.) joeid majd válaszol
2.) Általános használatra a 9300K, a 6500K és 5000K képfeldolgozáshoz, és nyomdai munkákhoz ajánlott.
3.) Nem fogja károsítani, mivel elvileg úgy tervezték hogy akár 130kHz-en is tökéletesen üzemeljen.
4.) Sarkokban tudod a színegyensúlyt állítani vele. Szóval ha vmelyik sarokban van egy kis elszineződés, akkor ezzel tudod korrigálni.
Bonusz kérdés: Ez egy olyan funkciója a monitornak ami az elektronágyúk ''elkopásából'' vagy előregedéséből fakadó asszem kontraszt és fényerő arányokat próbálja meg az eredeti értékre állítani.
[Szerkesztve] -
Echelon
csendes tag
bonusz kerdes:
mi az a color return funkcio?
(a manual eleg szukszavu a temaban) -
Echelon
csendes tag
1. kerdes:
vettem egy IBM P275 monitort, de tul magas az asztal amin hasznalom, es le szeretnem venni a talpat. talaltam egy csavart, amit ki is csavartam, de meg 2 pocok is tartja amit nem birok kipattintani. hogy kell levenni a talpat?
2. kerdes:
melyik a ''szabvany'' szinhomerseklet? 9300K vagy 6500K?
3. kerdes:
1600X1200 100 hz-en 127 khz frekit igenyel. a monitor max 130khz-et tud. nem fogja ez karositani?
4. kerdes:
mi az a landing funkcio a menuben? -
Eliot
tag
Sziasztok szeretnék egy kis segitséget a 21'' IBM P275 ki milyen beállitásal
használja a 392be leirtak segitetek mert a fekete szinte kék volt de igy nem
olyan élénkek a szinek szóval akinek van türelme leírni szivesen veszem valamint a dvi csatival jobb vagy nem?Hol lehet rendelni hozzá postán.
előre is Kősz -
XSiGma
aktív tag
csáo
lehet h hülyén hangzik de melyik a ''legvékonyabb'' crt.
azért kéne mert az asztalomra vagy ultravékony crt vagy tft férne és most készülök újat venni
olyan 20-25cm mélyre gondoltam
[Szerkesztve] -
Gbi82
tag
Sziasztok én 1 98-as évjáratú ViewSonic P810-es moncsit használok most, nem rég kinéztem egy 24''-os 16:9-es képátlójú IBM-et. Azon gondolkozom,hogy nem egyszerűbb akkor már egy 72cm-es 100Hz-es tv-t venni és arra kivezetni a képet? valakinek van tapasztalata ezen a téren? Képminőség stb.
-
BoriszG
csendes tag
Köszi!
de már döntöttem
eddig ennyiről:
MONITOR:
Samsung 19'' SyncMaster 957P (br. 49.920 Ft) depo.hu
PROCESSZOR:
AMD Athlon64 3200+/ S939, OEM(br. 37.188 Ft)depo.hu
ALAPLAP:
Gigabyte K8N-SLI Socket 939, NVIDIA nForce4
SLI, Dual channel DDR 400/333/266, 2 PCI-E
16x, 2 PCI-E 1x, 2 PCI slot.(br. 22.440 Ft) depo.hu
HÁZ:
JNC 4JA 807DT / Midi torony / Hőmérséklet
kijelző / Tápegység nélküli (br. 5.990 Ft) depo.hu
TÁP:
Cooler Master eXtreme Power RS-380-PMSR/P
Szuper halk, 380W (br. 7.679 Ft) depo.hu
RAM:
Corsair Value Select 1024 2x 512 MB
(br. 23.399 Ft) depo.hu
LÉGHŰTÉS:
Zalman CNPS 7000B-CU Vörösréz hűtőborda,
AMD S462/754/939/940 CPU-hoz (br. 7.776 Ft) depo.hu
HDD:
Samsung SP2504C SATAII; 250GB; 7200; 8MB
(br. 23.266 Ft) depo.hu -
reset
senior tag
Sziasztok!
Valaki mondjon már valamit a # 463-asra!!! Köszi -
zolynet
veterán
30-111kHz, 50-160Hz
1024x768@135Hz
1280x1024@100Hz
1600x1200@85Hz
LG F900P -
zolynet
veterán
-
BoriszG
csendes tag
a lényeg az hogy tudja, nem használnám annyin, csak legyen rá képes... így nem fogom úgymond ''csúcsra'' járatni... ha érted mire gondolok... milyen az a 21''-os?
-
BoriszG
csendes tag
Nekem az lenne, a lényeg, hogy 1280 x 1024 (102 Hz ); 1024 x 768 (160 Hz ); -et tudja a kicsike és legyen szép képe... nomeg olyan 50 ropit szánnék rá és persze nem árt ha nem hal meg a garancia után 2 nappal :S
-
jeri
tag
És van meg Fülöps monitor is.
-
Hasek
Közösségépítő
Köszi a felvilágosítást mind a kettőtöknek!
-
BoriszG
csendes tag
Halihó!
az a helyzet, hogy van egy Peacock nevezetű 17''-os, LG belsejű monitorom, ami már 10 év körül jár és egyre lassabban fűti be a képcsövet is... néha elmegy a kép, ugrik egyet és hasonlók... annó 25 ezer forint volt az ára ''német import''-ként érkezett és aztóta párszor már én is megjavíttattam, ha megint elromlik nem fogom...
viszont egy ilyet gondoltam helyette: Samsung 19'' SyncMaster 957P (br. 49.920 Ft) depo.hu
nem szeretnék használt monitort venni, egyébként nem szeretem a samsungot, úgyhogy ha tudtok jobbat hasonló áron, azt örömmel venném... meg úgy egyáltalán mit érdemes mostanában? én úgy a konfigomnál elkezdtem lemaradni informatikailag -
BoriszG
csendes tag
az ujságban jól írták le a képfrissítés mikéntjét, de butaság az, hogy a 100 Hz-es monitor jobban roncsolja a szemed mint a lassabbak... az emberi agy úgy alkot képet, hogy az emlékeket egészíti ki, ezért jobb ha gyorsabban frissíti a képet a monitor, mert akkor gyakrabban látod ugyanazt a képet, így nehezebben veszed észre, hogy vibrál... tehát ergó nem fárasztja annyira a szemedet... de amugy meg gugli kedves Hasek
látom Loha már pontosabban megfogalmazta a dolgokat
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Egyrészt elméletileg semmit sem lő az arcodba a monitor, az elektronsugarak képcsőbe csapódásakor keletkező röntgensugár, megfelelő vastagságú képcsővel teljesen kiszűrhető, ezt a 90-es évek elején sikerült megoldani, és a TCO szabványok ezt garantálják is, igaz 85Hz-en mérve. A szemroncsolás, pontosabban szemfáradást az életlen kép, és a villódzás okozza. 85Hz-en elvileg nem zavaró a villódzás a legtöbb ember számára, de 100Hz-en sztem senkinek sem. Szóval ha éles a kép, és 100Hz-en megy a moncsi, vagy akinek nem zavaró akár 85Hz-en semmilyen károsító hatása nem bizonyított.
Ha 60Hz-en használod, akkor a szemed véreres lesz a villódzástól és a túlerőltetéstől. -
Hasek
Közösségépítő
Üdv!
Az lenne az én problémám hogy nem rég olvastam egy cikket, amiben azt írták, hogy a 100Hz-es CRT monitorok nem hogy nem jobbak a szemünknek, hanem még rosszabbak is! Eddig folyton azt hallottam, hogy a 100Hz sokkal jobb képminőséget eredményez, és kevésbé roncsolja a szemet. Ezzel ellenben most azt írták, hogy a 100Hz azt jelenti, hogy 100-szor frissíti a monitort másodpercenként, ami azt jelenti, hogy a katódsugarat 100-szor lövi át a képcsövön másodpercenként, vagyis 100-szor lövi bele az arcunkba másodpercenként, egy részét. Így a 60Hz-es monitor, csak 60-szor lövi az arcunkba ezt a sugarat, így az kevésbé roncsolja a szemet. Mi erröl a véleményetek? Akkor megéri-e venni egy 100Hz-es monitort, vagy sem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest