Új hozzászólás Aktív témák
-
-Cain-
csendes tag
Nem tudja senki?
Mas - latom tobben letoltott icc profilt hasznalnak... a Dell P1130-ashoz, ill. a G520-hoz van ilyen valahol? Illetve az a kerdes merult fel bennem, hogy ha minden monitor mas egy kicsit egy tipuson belul is, akkor mennyi a valoszinusege, hogy a letoltott gyari/mas altal a sajat monitorara kalibralt icc profil tokeletes szineket eredmenyez az en monitoromon is...? Szoljatok ha ez hulye kerdes, de en nem latom tul logikusnak a dolgot.
-
-Cain-
csendes tag
Hali!
Kerdes, elsosorban muszakilag kepzetteknek: ha a 2003-as gyartasu Dell P1130-asomat, ami ugye max. 130 Khz horizontalis frekit tud, 1792x1344@85 Hz-en hasznalom folyamatosan (119,7 Khz), akkor az meg relative kimelo uzemmodnak szamit? (Azert valasztottam ezt a felbontast, mert ez bongeszni, olvasgatni MEG jo, photoshoppozni meg MAR jo.. legalabbis nekem - arrol nem is beszelve, hogy erdekes modon igy nekem ugy tunik mintha jobban be tudtam volna loni a geometriat mint 1600x1200-ban, illetve ami meg furcsabb, hogy egyaltalan nincs moire, mig 1600-ban allitani kellett rajta a menuben, es ugy sem lett teljesen tokeletes).
Szoval ha igy hasznalom, szamithatok ra hogy sokaig fog mukodni, vagy ez mar megerolteto a vasnak? -
-Cain-
csendes tag
En vegul egy Dell P1130-at vettem tegnap (ill. mar tegnapelott), nem birtam kivarni mig megerkeznek az IBM-ek (par napja elpukkant a regi 20"-es eizom, es mar nem birtam ezt a 14"-es josgombot nezni 60 Hz-en..) ez meg vegulis ugyanaz, csak meg szebb is
1920x1440 85 Hz-en egesz kellemes..
Na persze nem ugy hasznalom, csak probalgattam.. esetleg photoshopozni ugy fogok, de egyebkent 1600x1200 85Hz hosszutavon nekem is kimelo, meg a moncsinak is asszem.. 2048-at is kitolja ugyanezen a frekin, csak az mar nem olyan eles - egyebkent erdekes, mert a monitorom lenyegesen, 10-15 KHz-ekkel kisebb ertekeket ir ki az egyes felbontas/freki kombinacioknal, mint a topicnyito hsz-ben linkelt kalkulator - eszerint mar pl. a 2048 @ 85Hz nem is kene hogy menjen. Ez vajon miert van?
Nem pontos ez a kalkulator, vagy a szukseges horizontalis freki merteke tipusonkent valtozik?
-
-Cain-
csendes tag
válasz
macikos #2279 üzenetére
Az Diamondtron, nem? Amugy biztos nem rossz, de azert latom Te is a csucs Trinitronokat keresed
Nekem is ez a 2 utolso mohikan tetszene leginkabb... ha esetleg valami feltaratlan F520 es/vagy FW900 lelohelyre bukkannal, ahol megszamlalhatatlanul bukkannak elo a 2-3000 oras csucs-sonyk, ugye szolsz?
foleg FW900-at szinte csak e-bay-en talaltam, arban jok is lennenek (relative), csak szinte mind Kaliforniaban van, ugyhogy le is mondtam rola mar.. :S
Talaltam most egy G520-at, azt megnezem, de ha leharcolt, marad az ugyanolyan kepcsovu rondaburkolatu IBM... azert kosz a tippet de a "tovabbfejlesztett" Diamondtron nem vonz annyira(pedig tudom hogy jo, csak "sznob" vagyok..)
-
-Cain-
csendes tag
-
-Cain-
csendes tag
válasz
IceBlade #2273 üzenetére
Igen, a Dell P1130 ugyanazt tudja mint az IBM P275, csak sokkal szebb
en is olyat szeretnek igazabol, de meg nem talaltam realis arban olyat ami normalis allapotban lenne. Lehet hogy neked mazlid van es pont kifogtal egy jot 22-ert, mindenesetre ha alapos teszt utan is jonak tunik, en megvennem a helyedben
-
-Cain-
csendes tag
Szia,
azt lehet tudni hogy kb. hanyezer orat mentek az IBM-ek, vagy legalabb azt, hogy honnan hozzak oket? (Marmint ugy ertem, mire hasznaltak eddig es milyen intenzitassal) .... bar vegulis mindegy, ugyis megyek majd es megnezem/megveszemmindenesetre elegge ''raizgultam'' a muszaki parametereire
-
-Cain-
csendes tag
válasz
IceBlade #2265 üzenetére
Hello!
F520-at nem hiszem hogy kapni fogsz, akinek van, nem akarja eladni ertheto okokbol - ebben volt a Sony legutolso, legmodernebb racsmaszkos (Trinitron) kepcsove ugy tudom... ellenben ha jot akarsz, vegyel Joeid-tol egy P275-ost, en is azt fogom tenni. Ebben amennyire tudom, G520-as kepcso van, ami eggyel az F520 elotti - azaz modernebb es nagyobb teljesitmenyu, mint az altalad leirt masik 2 tipus, a G500 es az E500 (csak osszehasonlitaskepp: 1600x1200-ban az E500 mar majdnem csucsteljesitmenyen uzemel 85 Hz-en, mig a P275 ugyanezen a felbontason kitolja a 100-at is erolkodes nelkul... nem mindegy!).
18 nem penz erte, bar remelem nem mentek tul sokat es tenyleg szep allapotban vannak... szoval ha csucs Trinitront szeretnel es nem zavar a kicsit csunya IBM burkolat, kovesd a peldam
Udv! -
-Cain-
csendes tag
Hali!
Nem arra gondolsz, hogy a vidkartya driver tartalmaz ilyen szoftveres brightness/contrast, meg gamma beallitasi lehetosegeket? Mert ha igen, szerintem azt felejtsd el, komolytalan. De nemhiszem hogy barmilyen szoftveres megoldas letezik erre a problemara, ami tenylegesen segitene.. ezeket maximum finomhangolasra lehet hasznalni, de leginkabb arra se.
Szerintem. -
-Cain-
csendes tag
Hat, mondjuk:
Eizo T962,
Sony G520, F520
IBM P265, P275
Dell P1130
kb ezek amik most igy hirtelen eszembe jutnak, ezek mind 21''-os, FD Trinitron kepcsoves monitorok, de asszem egyiket sem gyartjak mar, ugyhogy kenytelen leszel hasznaltan beszerezni.. multkor lattam valami uj 21''-os crt-t, asszem viewsonic volt(?) de horribilis aron adjak
A fenti tipusokat be lehet szerezni 3-4 evesen, 30 ezer Ft kornyeken. Szerintem ilyesmiben erdemes gondolkodni
Ujonnan sajnos eleg gagyi minosegu crt-ket lehet kapni altalaban, es jo dragan, amiota a Sony beszuntette a Trinitron kepcsovek gyartasat.. a tft meg szerintem egy technologiai zsakutca, de ezt mar irtam
[Szerkesztve] -
-Cain-
csendes tag
válasz
Nagy_Matessz #1280 üzenetére
Most jol ertelmezem, megiscsak a tft mellett dontottel?
Mondjuk en nem tudom, hogy mire hasznalod a geped, de szerintem a tftnek lenyegeben az osszes elonye kimerul abban, hogy kompaktabb meretu, mint a crt. Najo, mondjuk a geometria/konvergencia kerdesben is veri, de ezen kivul az osszes egyeb szempont a crt mellett szol (szinhuseg, felbontas, kontraszt, kepminoseg, elhanyagolhato reakcioido, ar, stb.).
Velemenyem szerint a tft egy hasonlo technologiai zsakutca, mint anno a magnesszalag volt - az is kompaktabb volt mint mondjuk a bakelit, ugyanakkor visszalepes is valamilyen szinten, hiszen a bakelit lemezen oda raktam a tut ahova akartam, a magnot meg porgetni kellett orakig elore-hatra
Szerintem a legjobban egy hasznalt, de nem tul regi 21''-os Sony FD Trinitron kepcsoves monitorral jarsz minden szempontbol, kiveve persze, ha kicsi a helyed, vagy esetleg mernok vagy.
[Szerkesztve] -
-Cain-
csendes tag
Koszi, a hivatalos oldalt en is megtalaltam
Amugy szerintem nem tamogat ddc-t, bar lehet hogy tenyleg csak a kabel miatt, majd szerzek kolcson egy ujabbat. Bar az elgondolkodtato, hogy abszolut semmilyen gyari driver nincs hozza, szerintem ebbol elegge valoszinusitheto hogy tenylegesen nincs ddc tamogatasa. Ja es igen, alapertelmezettkent ismeri fel alapbol a vindoz. En is ilyen 10-15 evesre saccoltam, csak gondoltam megkerdezem, hatha Te tudsz valami pontosabbat a datumot illetoen
-
-Cain-
csendes tag
-
-Cain-
csendes tag
Hali joeid
Azt nem tudnad megmondani, hogy az en monitorom mikori lehet? Nem talaltam gyartasi evet a burkolat alatt sem. EIZO T660i-T tipusu 20''-os cucc, 1400x1050ben hasznalom 75 Hzen (ez mar a csucs, 82 Khz horizontalis frekvencia miatt.. 1600x1200ban 60Hzet bir, de az kisuti a retinam).
Amugy egesz szep kepe van, jok a szinek (regivagasu hengerpalast trinitron).
Lattal mar ilyet? -
-Cain-
csendes tag
Loha, felreertesz szerintem. Nem a monitor lathato kepe, vagyis a kepcso szelso fekete kavai allnak ferden, hanem maga a kep, ugyanis korabban meg mukodott alul a menusorban a forgatas funkcio, es akitol vettem, igy hagyta. Aztan elromlott, es nem lehet allitani mar.. Tehat nem logna ki semmifele sarok, pont hogy igy log ki
Nameg eleve teljesen mindegy, hogy szoftveres vagy hardveres kepforgatasrol van szo, ha valtozatlan kepmeret mellett forgatod el a kepet, ertelemszeruen ki fog logni a sarka.. Egyebkent az en vidkartya driverem is tud brightness, contrast, gamma, stb. beallitasokat, akar kulon a szinekre is (sot meg atmeretezest, eltolast is), csak ez igy szoftveresen eleg gagyi.. a gamma mondjuk meg elmegy, de szvsz fenyerot es kontrasztot nemigazan erdemes szoftveresen allitani, vagy esetleg nagyon minimalis mertekben, mert kulonben nagyon latszik hogy ''fake'' a dolog es nem a monitor van normalisan beallitva, ugyanis csak a kep kontrasztja/fenyereje valtozik es nem a kepernyoe, ami egyaltalan nem mindegy. USB-vel az a kulonbseg hogy magat a monitort (vagyis annak mikroprocijait) vezerled, igy valoban a kepernyo tulajdonsagait allitod, ellentetben ezzel az igen korlatolt szoftveres megoldassal amire gondolsz.
-
-Cain-
csendes tag
Ave
Powerstripet mar probaltam, azon nincs ilyen lehetoseg. Valoszinuleg egyaltalan nincs is ilyen program, most hogy igy belegondolok eleve hulye otlet volt, max usb-s monitornal tudok ilyet elkepzelni, de ott is a monitor sajat mikroprocijait vezerli a szoftver. Namindegy, vegulis tenyleg nem olyan nagy gaz, 1-2 mm-es dolesrol van szo, egyaltalan nem feltuno csak en latom mindig amiota eszrevettemAmugy van egy haverom aki ert valamelyest a monitorokhoz, de o se akar belenyulni nagyon, viszont megfigyeltem kozelebbrol az o Sonyjat amikor nala voltam (GDM500PS), az meg rosszabb, eleve nem teljesen parhuzamos a felso es az also el.. szoval ennek tukreben maris jobban erzem magam
Azert koszi Loha
[Szerkesztve] -
-Cain-
csendes tag
Ave mindenki
A problemam roviden a kovetkezo: a korabban emlitett 20''-os EIZO FlaxScan T660i-T tipusu moncsim tovabbra is tokeletes, egyetlen aprosagot kiveve: kb 1 fokkal el van forgatva a kep balra. A rohej hogy van ilyen opcio a monitor beallitasi lehetosegei kozt (amugy nem OSD, de mikroprocesszoros), nos termeszetesen MINDEN mas mukodik, csak ez az egy nemnem egetrengeto problema, de engem speciel rohadtul idegesit mert igy ha latni akarom az egesz kepet rendesen, akkor veszitek valamennyit a lathato kepmeretbol, vagy kihuzom teljesen, de akkor meg a kepbol veszitek. Nincs valami olyan progi amivel ezt szoftveresen orvosolni lehetne? Vagy ha leszedem a burkolatot van valami manualis utanallitasi lehetoseg vajon? (ezutobbitol azert felek mert eddig 2 trinitront lattam igy tonkremenni, a gazdaik beleturkaltak, es az egesz kep kapott egy visszaallithatatlan, iszonyatos merteku negativ hordotorzitast, borzaszto homoru lett a kep
)
Valami otlet..? Foleg a szoftveres megoldas erdekelne, ha egyaltalan letezik ilyen. -
-Cain-
csendes tag
Nem, a Tension Mask csak a feszitett kepre utal, minden Trinitron Tension Maskos (nezd meg a tobbi modellt), de mondom a ket csik is bennevan a kepcsoben.. de most hogy igy elultetted bennem a parat, leszedtem a burkolatot is, es ott figyel a Sony Trinitron felirat ugyhogy megnyugodtam teljes mertekben
Viszont attol enis felek, amit Loha irt, sajnos eleg oreg ugyhogy fennall a veszelye hogy meghibasodik, egyelore azonban (szinte) tokeletesek a szinei, a kontraszt, a fenyero, a fokusz, a konvergencia, a geometria, egyszoval zsir.. csak kitudja meddig
Majd mindennap imadkozom
-
-Cain-
csendes tag
Koszonom Neked is a hozzaszolast cetlee
Az ervelesed helytallo es teljes mertekben egyetertek, 3 dolog hibadzik csak:
1. Ez nem 22, csak 20 inches kepcso, a lathato kepmeret persze valoban joval kevesebb meg ennel is (Azert nekem eleg meggyozo mondjuk a 17es belinea hulladek utan.
2. Igazad van, keves a horizontalis frekvencia, de ez a kepcso igenis trinitron, csak epp nem egy mai darabpont ezert tetszik a kepe, benne van a 2 kis merevito drot is ofcoz, de szep halvany, alig latszik, egyaltalan nem zavaro.
Viszont most kivancsisagbol fogtam egy meroszalagot es megmertem a lathato kepmeretet, es nem fogod elhinni: 1-2 mm elteressel akkora mint amit Te irtal (en konkretan 388x288-at mertem, persze pontosan keptelenseg lemerni). Pedig ez nevlegesen csak 20 inches stuff
3. Ez a legprozaibb pont: barmily hihetetlen is, perpillanat nincs +7-10 rongyom, legalabbis erre a celraDe ha lesz penzem, akkoris tuti hogy trinitront veszek legkozelebb is, mert a tft nem igazan vonz, crtben pedig tenyleg ez a legjobb. Csak valami ujabbat persze
Szoval koszi megegyszer hogy reagaltatok, de azt hiszem egyelore megtartom a ''kicsiket''Amig nem lesz zsem ujabbra, addig biztosan. Tenyleg nagyon bejon amugy, foleg ahhoz kepest amilyen oldskool, nagyon elegedett vagyok vele, mondjuk nem is csoda egy belinea utan
-
-Cain-
csendes tag
Koszi
Nyilvan igazad van, alairom hogy nem egy mai csirke, nomeg nem egy filigran alkat a maga 37 kilojaval, de igazabol csak arra lettem volna kivancsi, hogy ez meger-e ennyit. (Kulonben meg mindig vissza lehet ''csinalni'', havertol van a monitor, de egyebkent szerintem eleg megkimelt allapotban van, szep a kepe. Perpill 1280x960ban hasznalom 85 Hzen, de 1600x1200at is birja ugyanezen a frekin, legalabbis azt irja ki, aztan lehet hogy az csak 75 valojaban.. ) Amugy erre azert kivancsi lennek, hol lehet 22500ert csucs 22es trinitront kapni? Nem kotegeleskepp kerdem, tenyleg erdekelne, ugyanis en relative ujabb 21es sony es eizo moncsikat 25-26 kornyeken talaltam csak (legalabbis neten).
Udv -
-Cain-
csendes tag
Sziasztok
Tegnap szereztem egy Eizo T660i moncsit( http://www.eizo.com/support/discontinued/crt/t660i.asp ), 15 ezer Ftert. Mi a velemenyetek rola? Szerintetek megerte? Kulonosen erdekelne olyasvalaki velemenye/tapasztalatai, aki hasznalt mar ilyen tipusu monitort, esetleg jelenleg is ilyet hasznal. Elore is koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Motoros topic
- Külpolitika
- Videós, mozgóképes topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby rádiós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung SyncMaster S22A300B
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest