Hirdetés
- OLED TV topic
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ilyen lesz a tévézés jövője a világ egyik legnagyobb gyártója szerint
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
bobalazs #4998 üzenetére
2380Mhz? Az még egy E6300-tól kevés
Nekem Abit AB9 Quad GT-ben (P965) ment 3,4Ghz-et!
Asszem valami ilyesmi beálításokkal: MCH: 1,6V (hűtött) és CPU: 1,4V Ramok 2,1V-on. Ramok mennyin mennek? Nálam a Kingston 1 gigába 5-5-5-18-ba 920Mhz-en meghalt...
(#4999) LordAxwell: Ijj az sok szerintem
Legalábbis nekem ennyi..
Próbáld meg 1,37/8V-al, de folyamatosan nézd a hőmérsékleteket!
Megnézem nálam mennyin tudja a 3Ghz-et, és visszatérek!
-
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
LordAxwell #4995 üzenetére
(#4994) LordAxwell: Azt még egy standart E6600-ból is ki lehet hozni szerintem..
(#4995) LordAxwell: Mennyi a procid VID-je? Amúgy 3000Mhz nálam megy alapfeszen, nem is kell adni neki..
(#4996) LordAxwell: Légyszi használd a szerkesztés opciót, a modik nem nézik jó szemmel..
-
LordAxwell
senior tag
Hajtva a magok 47 és 43 fokon vannak a core temp szerint.
-
*HaYha*
aktív tag
Néztem egy max Core Speedet 1,5V-on.. A ramokat vissza kellett osztani 2.0-ra mert 1200Mhz körül elhasaltak..
Tovább nem merem tekerni, menne még, hisz tudom hogy megy 5***Mhz-et..
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
LordAxwell #4991 üzenetére
Szia!
Ha alap hűtővel szeretnéd húzni a CPU-t akkor ne nagyon ficánkolj vele.. Azthiszem +10%V-t lehet adni neki, de inkább nézd meg milyen °C-okat érsz el amikor húzod.. 80°C fölé ne menny vele... Nekem is 76°C a két mag 100% loadon, bár nekem TRUE120EX-em van, két darab 120-as ventivel, és 1,4975V-al 3850Mhz-en...
Mostmár megvan holtudom állítani az fsb-t és a többi dolgot csak azt nemtom h hány fsb hez, vagyis ha növelem az órajelet mennyi + v-ot kell adni neki.
Ha jól tudom, nincs megmondva hogy mekkora FSB-nél kell adni ennyi meg annyi feszt. Ezt ki kell tapasztalni, ugyanis nincs két ugyan olyan processzor..
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Hurkaleves #4952 üzenetére
Mostmár megvan holtudom állítani az fsb-t és a többi dolgot csak azt nemtom h hány fsb hez, vagyis ha növelem az órajelet mennyi + v-ot kell adni neki, és ugye az e6600 on alap hűtő van, elég az a hűtő ha huzni akarom? A cpu hány foktol károsodik?
-
-
old gray
addikt
válasz
bobalazs #4988 üzenetére
Ha ilyen kis mértékű fesz. emelés ekkora hőm. emelkedéssel jár, az azt jelenti, hogy a hűtőd bőven elérte a teljesítményének határát. Egyelőre fagyaszd be a tuning-próbálkozásaidat és szerezz be egy jobb hűtőt, nagyon jó megoldások vannak olcsón.
Pl. 3,5k körül egy Cooler Master Hyper TX2, viszonylag halk, PWM-es, heat-pipeos, réz talp, és jó teljesítmény, ebben az árban a legjobb megoldás. -
-
old gray
addikt
válasz
bobalazs #4986 üzenetére
+0,5V? Ember megsütöd a chipseted és a procidat!
Vagy nem +0,05V-ot akartál írni?
yolan: te úgy tuningolsz, hogy egy adott órajelet próbálsz meg stabillá tenni a fesz. változtatásával, én úgy szoktam, hogy van egy fix. fesz. amit adok a cpunak és az ezen stabil órajelet próbálom meg megtalálni. A te verzióddal az a gond, hogy belövöd a fix fsb/ram arányt és elkezded a feszt adagolni. Csakhogy nem csak a cpu fesz. lehet ugye a tuning korlátja hanem pl az FSB is. Így szépen változtatod a fesz. próbálgatod ezer+1 értékkel, közben lehet a lapod nem bírja az adott fsb-t vagy a cpud fsb wallos. Az én esetemben kezded pl. egy még elviselhető értékkel: 1,4V BIOS fesz.-el és 266*7-ről indulsz. A fesz. tuti nem lesz hátráltató tényező, viszont az fsb növelésével vagy a cpu max. tuning határát fogod elérni először vagy a lapod max. fsb határát. Azaz kevesebb próbálkozás kell a sikerhez, de te ezt nem látod be, úgy tűnik...
-
-
yolan
őstag
válasz
old gray #4979 üzenetére
Ha a tjmax-hoz képest -15fok az akutális hőmérséklet akkor miért lenne gond?
Nekem gond, neked nem, ennyi.Igen, te így szoktad, de ő gondolom tuningolni szeretne és nem "tartalékolni"
Ha kisebb feszen is hozza a kívánt értéket, akkor az már tartalékolás?Mod: nem írtam én sehol hogy problémát okoz a 70 fokos 24/7 hőmérséklet..ill. hogy jobban tudom, te járatnád 85 fokon, én nem.
-
old gray
addikt
válasz
bobalazs #4980 üzenetére
Természetesen érdemes jobb hűtőt venned ha érdemben akarsz tuningolni, de a 65-70 fok még 24/7 használat során sem okoz semmiféle problémát. Hülyeséget írt, ennyi. Ha az Intel 85 fokban határozza meg a max. még gond nélküli hőmérsékletet, akkor nincs miről beszélkni. De yolan jobban tudja mint az Intel.....
Az is igaz, hogy minél kisebb a cpud hőmérséklete, annál nagyobb az élettartama, de most nem a max. egészséges hőm. értéken történő használatról van szó. Szal ha 40 fokos a procid akkor megy 10 évig, ha 65 fokos akor "csak" 9 évig bírja. Ez egy durva példa, de csak érzékeltetni szeretném, hogy mennyire számít.
-
-
-
old gray
addikt
"65-70 fokon én nem járatnám, állítólag 80-85 körül van az e6300nak a tj.max értéke"
Ha a tjmax-hoz képest -15fok az akutális hőmérséklet akkor miért lenne gond?"Az alap fesz. ugye 1,325V."
Nem annyi, max. nálad, ez procinként változik. Az én E6300-am VIDje 1,275V volt.
"a giga lapok eléggé túlfeszelnek"
Na igen, ha auto-n hagyod a beállításokat. Amúgy pont ellenkezőleg: droppolnak mint állat.
"Szerintem lődd be az fsb/ram-ot majd utána kezd el lépésről lépésre csökkenteni a feszt, majd a kapott legkisebb fesz amint terheléses tesztet kibír, ahhoz adj még 1 lépést pluszba, vagyis én így szoktam hogy legyen mihez nyúlnia tartalék esetén."
Igen, te így szoktad, de ő gondolom tuningolni szeretne és nem "tartalékolni"
"De szerintem ez a 65-70 fokos load hőmérséklet magas."
Még egyszer: nem magas.
bobalazs : Lődd be a 400-as FSB, (ramok 2-es arányban 800-on), a B2-es E6300-nak a 2,8GHz legtöbb esetben gyerekjáték, persze vannak kivételek. A szorzót hagyd 7x-esen, most nem a magas FSB a cél, eleve nem lehet tudni, hogy a lapod mekkora max. FSB-vel birkózik meg. Mivel nem túl jó a hűtőd, és így fesz. emelés nélkül 6x fok a hőm. terhelés esetén, így óvatosan adagold neki a fesz.-t. +0,1V-al próbálkozz, majd tesztelj. Ha siker (és a hőm. érték is elfogadható) akkor ok. A baj az, hogy nem ismerem a lapod BIOSát, milyen lépésekben lehet fesz.t adni a cpunak? Illetve van olyan opció, hogy MCH voltage? Mert ha a lapod ne mbírja még a 400as FSBt sem akkor a chipsetnek is kell majd + fesz.
-
yolan
őstag
válasz
bobalazs #4977 üzenetére
65-70 fokon én nem járatnám, állítólag 80-85 körül van az e6300nak a tj.max értéke.
A 25% oc az kerek 333-es fsb, én is járattam így de bőven alap fesz alatt.
Az alap fesz ugye 1.325v, nálam 1.25v körül vitte a 333x7-et.
Nem tudom az abit hogy kezeli a feszeket, a giga lapok eléggé túlfeszelnek, de mindemellett most is 2ghz-n megy 1.088-as fesszel (!) 26/30/30 cpu/core0/core1-es hőmérsékletek mellett, ez 1 órás orthos közben felment 29/35/35-re pedig semmi extrém hűtésem nincs, egy 9 centis rézmagos cooler master 1600 rpm körül.Szerintem lődd be az fsb/ram-ot majd utána kezd el lépésről lépésre csökkenteni a feszt, majd a kapott legkisebb fesz amint terheléses tesztet kibír, ahhoz adj még 1 lépést pluszba, vagyis én így szoktam hogy legyen mihez nyúlnia tartalék esetén.
De szerintem ez a 65-70 fokos load hőmérséklet magas. -
válasz
old gray #4976 üzenetére
Köszönöm az infot/segitséget.IB9 es lapnál nagyon frankón leírja a becsült proc sebességet mhz, ben alatta pedig lehet állitani a memoriát hogyan kezelje (533,667,800) és kiirja tuningnál a mem. becsült sebességét. Akkor ezek szerint a fesz.el lehetett gond 400 fsb.nél? Valoszinű hogy megoldja a fesz emelés? Mennyit emeljek? mert reset elnem kellett, szerencsétlen, már a windows betöltés elött behalt.
Szorzókat hogy célszerű hagyni 7 en vagy 6 on nagyobb tuningoknál?
Korábbi kérdésem fennál, elég lehet e neki a hűtő, melyik a legmagasabb alap fok amin még elindulhat a windows xp? Hány fok az amelyiken tartósan hagyhatom a procit (terhelés alatt) huzamosabb ideig? -
old gray
addikt
válasz
bobalazs #4975 üzenetére
333-as FSB, ezek szerint a szorzó 2,4 így jött ki a 800as ram sebesség.
Ha a leírt módon teszteltél, akkor a kapott hőm. érték teljesen elfogadható, tartósan még 65-70 fok körül sincs gond. Ha 400-ra tolod az FSB-t akkor 2,8GHz-et (alap 7x-es szorzó melett) fogsz kapni, amihez nem biztos, hogy az alapfesz. elég. De itt majd vigyázz, hogy a ram/fsb arányt 2,4 ről állítsd át 2-re, különben a ramjaid 960MHz-n mennének, amit nem biztos, hogy bírni a Kingstonod.
-
válasz
old gray #4974 üzenetére
Kitöltöttem az adatlapom. Superpit is mértem, és orthost 2t egymás mellett. Hőmérsékletet speedfannal és mellette everest ultimate al mértem. Csak az FSB-t emeltem 25%al-pontosan nem emlékszem hány Mhz.re jött ki, de kb 2200 valamennyi volt. 333 ra raktam az FSB-t. Szorzó 7x esen maradt.
( Lesz délután +1 gb kingston ramom, a sebesség talán jobb lesz így ha duálba fut) -
old gray
addikt
válasz
bobalazs #4973 üzenetére
A superpi nem mérvadó hőm. értékeknél, csak 1 magot használ, így a 64 fok messze nem a legmagasabb hőm. amit elérhetett a cpud.
Az adatlapodat kitölthetnéd, azt sem lehet tudni milyen lapban hajtod azt a szerencsétlen cpu-t. Milyen ramjaid vannak? Mi az, hogy 25% OC? Az FSB-t 25%-al növelted? A szorzó változatlanul 7x?
-
-
Lehet hogy ez egy hülye kérdés lesz, de lehet hogy azért nem megy a 400 fsb-s oc mert túl meleg, túl kevés neki a hűtő. Ram jól volt beállítva, bár feszt nem adtam neki.
-
válasz
Sziszifeca #4969 üzenetére
ha ide vezérlős, akkor ellenőrizd szerintem a jumpereket a dvd-n, ne legyen azonos master/slave.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyen járok-e, de összeraktam egy gépet, utána kicseréltem a dvd lejátszót, és úgy belassult a gép mint egy 286-os gép
, ha leveszem a dvd-t és visszarakom a másikat azzal jó. Szerintetek mi a problem??
Másik gépben simán jó az a lejátszó is.
Segítsetek.
Köszönöm. -
old gray
addikt
válasz
DAMIEN1899 #4967 üzenetére
Sajnos azonos órajelen nem sokkal gyorsabb gey E6300/E6400-nál, a +2MB cache az E6850-ben csak pár % teljesítmény-növekedést okoz, délután dobok fel egy képet az E6300 vs E6850 párharcáról (egyszerre volt 2 ilyen procim, leteszteltem őket azonos órajelen). Egy helyen van jelentős (majd 100%-os) eltérés az E6850 javára: a cpu photoworxx tesztnél, ami a fotófeldolgozási műveletek sebességét mutatja Leírás róla: [link]
bobalazs: használd már a keresőt pls! Beírod, hogy B2 és azonnal választ kapsz a kérdésedre....[link]
-
DAMIEN1899
csendes tag
hellosztok
az E6850ről mi a véleményetek? ha tapasztalatok van a procival kapcsolatban léci osszátok meg velem
előre is köszönöm segítségeteket -
Hát szerintem mégse olyan csucs szuper. aZT vettem észre hogy a vistaban mindenféle applicationök kresselnek. Ugyhogy vissza is vettem az oc-t, késöbb visszatérek rá, és most nincs crash.
-
yolan
őstag
Mit gondoltok, lehetséges ez vagy valami megmakkant a lap/cpu-ban?
-
Lacpac
őstag
Jó, csak kicsit melegszik! Hűteni azt kell. Nekem a 6400, BIOS 1,4V-al 3600-at megy.
Lehet menne kissebb fesszel is, de nem volt se időm, se kedvem kitesztelni.
Addig ment így az Orthos, amíg ki nem számolt közben egy 32megás Pí-t. Ezek után szerintem stabil. Vid: 1.2625V -
-
E6300 nál a B2 jó vagy rossz széria?
-
yolan
őstag
Előre is elnézést ha láma kérdés csak nem nagyon tudom hova tenni magamban.
E6300-as procim per pill 287x7-es beállításon megy 1.088-as feszen, 10 perce megy az orthos.
Ez nóórmális? -
old gray
addikt
válasz
Sziszifeca #4955 üzenetére
425-ös FSP? Azannyát!
Szóval: egy teljes áramtalanítással még próbálkozhatsz első körben.
Látom jókor írtam.... hogyan sikerült?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #4955 üzenetére
Sikerült
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Tegnap raktam össze a gépem, E6750, és 425FSP-vel (3,4ghz)ment egész este, játszottam is.most reggel, viszont az alap órajel 800mhz, és hiába állítgatom a biost nem veszi be az állításokat. Próbáltam már Clear cmost is de nem segített!
Mi a problem??
Segítsetek. -
Hurkaleves
őstag
válasz
LordAxwell #4948 üzenetére
SetFSB-vel lehet win alol mahinalni, de 24/7-es beallitast ajanlott biosbol beloni, ezzel a progival leginkabb max fsb-re vagy max orajelre mennek az emberek, ahol mar a win nem toltene be.
-
lipi67
nagyúr
válasz
LordAxwell #4947 üzenetére
P5B deluxe-ban?Te!Azzal a farkasokat is kvra lehet húzni!Nézd át jobban!Tuningra E6600-hoz (is)tökéletes)Asszem Larának is ilyen volt.Ha nem megy,írj neki privit.laragirl83
-
keszegduda
őstag
válasz
LordAxwell #4947 üzenetére
Ja bocs, most nézem hogy Neked ASUS lapod van annak a BIOS-át nem nagyon ismerem.
Kérdezd a lapod topikjában.
-
keszegduda
őstag
válasz
LordAxwell #4948 üzenetére
Nem rég kérdeztem én is választ még nem kaptam, de van rá lehetőség tudtommal.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
keszegduda #4946 üzenetére
csak biosba lehet húzni a procit, nincs vmi program?
-
LordAxwell
senior tag
válasz
keszegduda #4946 üzenetére
de alapbol nem találok olyan számot amit lehetne állítani.
-
keszegduda
őstag
válasz
LordAxwell #4945 üzenetére
Page Up és Page Down-al tudsz váltani a számok között.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
LordAxwell #4941 üzenetére
Bios-ban az FSB-t 266-ról 333-ra állítod.Szerintem fesz se kell,vagy ha igen a procinak adj amiíg stabil nem lesz
-
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4937 üzenetére
Nálam abit IB9-ben..Uez volt.így végül az lett a legjobb megoldás,hogy a procin kívűl semmi se kapott!S így ment 3,8GHz-et a 2180-as!
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
keszegduda #4937 üzenetére
hat pedig 3,4ghz nem nagyon eleg a 8800-hoz..Ha jatszol is a geppel szerintem mar az is meglatszana!
-
keszegduda
őstag
válasz
*HaYha* #4936 üzenetére
Megpróbáltam és hamarabb dobta a hibát, nem egész 2 perc alatt meghalt a prime. Feladtam, túl sok fesz kell azért a 2-300Mhz-ért, úgy gondolom semmi értelme. Megkeresem 3,2-n mennyi a legkisebb fesz amin képes működni, jövőre úgy is nehalem vagy yorkfiled váltja majd fel, addig ezzel is "eldöcögök".
Érdekességképpen azért elmondom azt is hogy az első lapom egy Asus P5B volt, na ott aztéán kellett fesz neki jócskán valami 1,42-1,43V, viszont ott hatalmas volt a dropp...na meg eleve hulladék lap volt az elrendezését és tuningolhatóságát tekintve egyaránt.Azután jött a DS3P ami tulajdonképpen egy heatpipe nélküli DS4 amivel azért jóval finomabb beállításokat tudtam produkálni. 3.2GHz megteszi egyelőre, mire váltok kijönnek az újabbnál újabb steppingek és az árukat talán meg is fogják érni az újabb cuccok.
Köszönöm mindenki segítségét! -
*HaYha*
aktív tag
válasz
keszegduda #4935 üzenetére
Hmm.. Érdekesség kedvéért mondom hogy amikor nekem P965-ös Abit AB9 Quad GT-m volt egy E6300 aláfestéssel, a 3400Mhz-hez +0.4V kellett az MCH-nak.. Szerintem próbáld meg +0.2V-vel, baja nem lesz.. Max ha félős vagy, tegyél álítva a VGA-ra egy 8cm-es ventit, és fordítsd az északi híd felé.
-
keszegduda
őstag
Na közben nekiálltam egy tesztnek Prime95-el.
Beállítások:
8x430 3440MHz
MCH és FSB +0,1V
CPU fesz: BIOS 1,46 LOAD 1,41V
És a kép:[link]Látható hogy néhány perc után elszáll az egyik CPU, ettől nagyobb fesszel már felesleges is próbálkozni, így is terhelve max. 63 fokosak voltak a CPU-k még 1 fokkal sem több! Itt szerintem a CPU a ludas, nem pedig a lap, ennyit tud...
Ha esetleg valaki tudna még valami beállítást azt megköszönném. -
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4932 üzenetére
Nem ahoz hasonlítottam!Előtte volt 6750-es és 6320-as procim(bocs,lehet agyban gondolkodtam,s nem írtam le.)A 6320-as 7*500/1,5V(bios)24/7-be ment,míg el nem adtam.Ilyen FSB-n amin vagy ill. lenni akarsz..Én..nem adnék semminek,vagy csak minimálisat,nem sok vizet fog zavarni.A procid Wallját keresd.Adj neki nyugodtan bios,15V-ot,s 6-os szorzóval emelgesd az FSB-t,amíg bírja.(ilyenkor csak 2 modullal tesztelj!)
Őszinte leszek:A 3,2-3,4GH ..szerintem nagyon reális 24/7-es lehet(inkább a 3,4GHz)-Ha megtaláltad,a wall-t,utána nézd meg,hogy mennyi a min.fesz a legnagyobb szorzón amin viszi.Ha túl magasnak találod vagy nagyon melegedik,akkor vegyél az FSB-ből vissza addig,míg számodra elfogadható a fesz és a hő.NA UTÁNA tedd be a másik 2 modult,s mikor majd nem indul(vszínü,h nem fog)addig emeld az NB-t amíg stabilizálódik.
-
keszegduda
őstag
Tegnap "meggyóntattam" a lap+procit és semmi fagyás, belassulás nem volt érzékelhető. 7X458-on járattam, játék, konvertálás, dvd írás és minden úgy működött ahogyan kell neki.
Azért egy 45nm-es továbbfejlesztett C2D-t nem kellene hasonlítani egy 65nm-eshez.Sok múlik a chipseten és a procin is.
Megpróbálom megkeresni a max FSB-t, de vajon meddig mehetek el MCH és FSB fesznél?
Régebben úgy próbáltam hogy MCH és FSB nem kapott feszt 425X8 (ekkora fsb-nél minek)és nagyon sok kellett a procinak (BIOS 1,45V) hogy stabil legyen. Szerntem a prockó a bánatos.
Nekem kell a 4 modul, ha már van, ne a polcon díszelegjen. Valaki pont megcáfol abban hogy nem lehet tuningolni 4 rammal, bár ez megint csak a lapon/chipseten múlik szerintem. Franc tudja, mindenesetre maradok a 4 modulnál.
Így 3,2Ghz-en max. 54fok a két mag orthos vagy prime alatt 35 perc után. 3,4-en már képes elérni a 60fokot, néha felkúszik 63-ra, de tartja feljebb nem megy. Volt próba 3514Mhz-en, bebootolt, de fagyott is a win azonnal vagy resetelt a gép. Na de több szakmai segítségel remélem azért még kisajtolható belőle egy-két MHz.
A képet, ha délután ráérek akkor készítek. -
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4928 üzenetére
Nem hinném,hogy a prociddal lenne gond!Nem lineárisak,illetve ami az ,nagy mázli.Magyarul
l.nekem 1,176-on van 3,83GHz-en.Ebből kb 1,2V és 4GHz min.DE!!!1,21-es még csak 3,9GHz!Nem meglepő,hogy x tartományoknál akár 10-20MHz miatt is sok +fesz kell a procinak,ezen ne rágódj,ilyen szakma ez
FSB:Gondolom arra érthették,hogy esetleg FSB wallos a proci vagy a deszka.Ha MINDEN szorzón u.annyit megy a proci,akkor ott a vége(FSB-n)
Ramok.Igen,4 modul nagyon meg tudja terhelni a deszkát.Ilyenkor az NB-nek adj feszt!
Egészséges fesz?A load 1,39V belefér.Nézd azért mennyire melegedik!Ne felejtsd el 965-ös deszka(igaz abból kiváló,én szeretem a 965-öt)-Másik!!!!A hűtőd sok teszten vitézkedett,best buy volt.Igaz is,kiváló hűtő,de ABBAN az ársávban!Ne értékeld túl!!!Jó lenne ha linkelnél egy képet Orthos közbenarról a 3,4GHZ-ről,ahol látszanak az everest hőértékei is! -
Hunter2
addikt
válasz
Geri Bátyó #4918 üzenetére
A procim egy e2140 ami simán menne 3200mhz-n csak a lapom (P31-DS3L) 340mhz-nél FSB wall-os.Jah és van egy HD4850-em aminek nem elég a 2.66-on(8*333) járatott e2140.
Minden alapfeszen, kivéve a procit mert annak 1.3V az alapfesze és minden szerint 1.26V-ot kap. -
Hurkaleves
őstag
válasz
keszegduda #4928 üzenetére
Hali!
Talan ugy tudod kideriteni, hogy a procinak van vege-e (wall) avagy a lapnak kene tobb fesz, h leveszed a szorzot 6-ra, de az fsb-t hagyod, sot, emeled tovabb. A vcore-ral nem lesz gond, mivel 3ghz alatt lesz a cpu freq, aztan, ha mar nem akar menni a dolog, akkor adsz egy kis plusz feszt az mchnak meg esetleg vegso esetben az fsbnek is, de az mch-nak tuti, h kelleni fog 4x1-es ram kiosztas miatt (es azert valljuk be a 965p nem mai darab) ha ugy sem akarja a dolgot, akkor valoszinu, h a cpu wallos annal az adott fsb-nel.
Viszont, ha megyen tovabb szepen felfele, akkor utana csak vissza kell lonod a cpu szorzot, es a vcore-ral kell mahinalni!
szerk.: a lap topicjaban tudnak neked sztem bovebben segiteni!
-
keszegduda
őstag
Jelenleg 0,1V az MCH és FSB-nek, így 458-as FSB-n eddig semmi rendellenességet nem tapasztaltam, bár visszamenőleg FSB és MCH fesz nélkül volt egy-két kékhalálom, úgy néz ki kellett neki. (még a végén kiderül elég lett volna egy E6300)
Nálam szerintem a procival van a gond, ugyanis egy bizonyos órajel után drasztikusan kell a feszt emelni. pl.: 3,4GHz-en már BIOS 1,45V kell ami LOAD 1,39V és a 3,2GHz-hez LOAD 1,31V elég. Na most olyat is mondtak nekem hogy előfordulhat az is hogy a lap valamelyik tényezője (FSB,MCH stb..) kevés feszt kap. Ezt hogy tudnám pontosan kideríteni? A ramokkal is gond lehet mivel 4 modul van, ezt is emlegették.
Egyébként mit értesz egészséges fesz alatt?
Nem semmi órajelek! -
lipi67
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #4926 üzenetére
Adatlapon szereplő Asus Silent square pro,+elől hátul 1-1 12centis venti ami 1600-on pörög.
Khm..Akinek van kedve,megtisztelne ha résztvenne a"kis játékunkban"[link]
Nem kell minden tesztet megcsinálni,kinek mihez van kedve,bár úgy jön ki jobban(jönne),hogy x-y FPO-s procik mit tudnak x-y feszen.Köszönöm! -
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4923 üzenetére
Először is,miért sajnos?(cinizmus?
)Továbbá(Ú,de szépen beszélek
):
Igen,nem a teszetlés a fő cél,nem is ezt akartam mondani ezzel Neked.A lényege:Azonos órajel esetén a nagyobb FSB-n futó gép a gyorsabb.Kivéve:Ha a kisebb FSB-n 50-60MHz-cel gyorsabban tudod futtatni a ramjaidat,akkor már kompenzálja a az FSB-ből adódó hátrányt.Rengeteg mérést végeztünk,hetekig SuperePI-t nyomattam,pont ezért.S ha igy elsőre nem is veszed észre,konvertálásoknál ki fog jönni.Persze nüánsznyi különbségeknél,nem számottevő.A feszelés meg..Ha nem esel túlzásba,vannak nagyon egészséges határok,s azokat butaság bennehagyni a rendszerbe,hidd el...Ok,én ..én máshogy nyomom,de ez már nálunk beteges,nem is erre akarlak buzdítani,de ha 1x lehet,s SEMMI kárt nem okozol vele,miért ne?
Nem ilyenre gondoltam,ebbe ma majdnem belehóttam
[link] -
Geri Bátyó
addikt
válasz
keszegduda #4922 üzenetére
A plusz sebesség mindenhol megvan, de szerintem nem akkora a különbség, hogy érdemes legyen túlfeszelni az alaplapot (hacsak nem teszel rá erősebb hűtést a gyárinál).
Én maradnék a 8x400-nál, de más majd úgyis megcáfol (ez a legjobb a fórumozásban). -
keszegduda
őstag
válasz
Geri Bátyó #4920 üzenetére
És ezt a sebességet fix programokban fogom tapasztalni vagy általánosságban minden hol? Engem nem érdekel a sok idióta winrar benchmark és ez ehhez hasonló jellegű tesztelők.
Tehát a 8-as szorzóval jobban járok, ugyan is én sem szeretem feszelni a cuccot ha nem muszáj, max próba erejéig... -
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4919 üzenetére
Futtats le egy super PI-t s kihozza azt amit nem veszel észre.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
keszegduda #4919 üzenetére
Az FSB növelésével emelkedik a sávszélesség (leginkább a memóriák felé) és ez jótékony hatással van a sebességre (minimálisan).
Speciel én nem vagyok híve a fesz. emelésnek. -
keszegduda
őstag
Látom más topikokban, hogy agyon hajkurásszák az FSB-ket, gondolom a tuning miatt. Na de ha én 8x400-on vagy 7x458-on járatok egy E6400 procit, akkor abból nekem mi jó származik, azon kívül hogy kell feszt adni az alaplapi alkatrészeknek? Mert sebességben semmit nem vettem észre...
-
Hunter2
addikt
Kicsit off leszek de azért felteszem a kérdést:
hi arra lennék kiváncsi hogy a conroe procik esetében van-e valami lehetőség arra hogy a procit átdrotozzuk magasabb alap fsb-re?Az E2140-emet szeretném 333 vagy 400-as alap FSB-re állítani, lábösszekötés vagy hasonló érdekelne.
-
Lenist
tag
Hali
Szeretnék egy komolyabb VGA-t venni a gépembe.
GA-P35C-DS3R
2GB KINGMAX Ram
E6750
Ajánlották hogy előtte húzzam fel 3Ghz-re a procimat,ebben szeretnék segítséget kérni.
Íme egy kép
az alap beállításokról.
Állíthatóm fentebb a CPU host frekvencyt, és mennyire optimális amivel még nem teszek benne kárt?
Habár ezzel szerintem nem tudok benne kárt tenni csak hogyha a voltokat állítom igaz? -
old gray
addikt
válasz
LordAxwell #4903 üzenetére
Mondjuk otthon?
Igazából mit szeretnél tudni? Van tapasztalatod tuning-terén?
-
LordAxwell
senior tag
Hello!
Valaki segít, elmondja nekem hol lehet kicsit felhúzni a procim?
-
TBG
senior tag
válasz
Sziszifeca #4901 üzenetére
Igazából 900 fölé nem akarom tekerni. Ha azt tudja stabilan az alapfesszel, akkor én már elégedett leszek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Nyaralás topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest