Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordAxwell
senior tag
válasz
keszegduda #4946 üzenetére
csak biosba lehet húzni a procit, nincs vmi program?
-
LordAxwell
senior tag
válasz
keszegduda #4946 üzenetére
de alapbol nem találok olyan számot amit lehetne állítani.
-
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4937 üzenetére
Nálam abit IB9-ben..Uez volt.így végül az lett a legjobb megoldás,hogy a procin kívűl semmi se kapott!S így ment 3,8GHz-et a 2180-as!
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
keszegduda #4937 üzenetére
hat pedig 3,4ghz nem nagyon eleg a 8800-hoz..Ha jatszol is a geppel szerintem mar az is meglatszana!
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
keszegduda #4935 üzenetére
Hmm.. Érdekesség kedvéért mondom hogy amikor nekem P965-ös Abit AB9 Quad GT-m volt egy E6300 aláfestéssel, a 3400Mhz-hez +0.4V kellett az MCH-nak.. Szerintem próbáld meg +0.2V-vel, baja nem lesz.. Max ha félős vagy, tegyél álítva a VGA-ra egy 8cm-es ventit, és fordítsd az északi híd felé.
-
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4932 üzenetére
Nem ahoz hasonlítottam!Előtte volt 6750-es és 6320-as procim(bocs,lehet agyban gondolkodtam,s nem írtam le.)A 6320-as 7*500/1,5V(bios)24/7-be ment,míg el nem adtam.Ilyen FSB-n amin vagy ill. lenni akarsz..Én..nem adnék semminek,vagy csak minimálisat,nem sok vizet fog zavarni.A procid Wallját keresd.Adj neki nyugodtan bios,15V-ot,s 6-os szorzóval emelgesd az FSB-t,amíg bírja.(ilyenkor csak 2 modullal tesztelj!)
Őszinte leszek:A 3,2-3,4GH ..szerintem nagyon reális 24/7-es lehet(inkább a 3,4GHz)-Ha megtaláltad,a wall-t,utána nézd meg,hogy mennyi a min.fesz a legnagyobb szorzón amin viszi.Ha túl magasnak találod vagy nagyon melegedik,akkor vegyél az FSB-ből vissza addig,míg számodra elfogadható a fesz és a hő.NA UTÁNA tedd be a másik 2 modult,s mikor majd nem indul(vszínü,h nem fog)addig emeld az NB-t amíg stabilizálódik.
-
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4928 üzenetére
Nem hinném,hogy a prociddal lenne gond!Nem lineárisak,illetve ami az ,nagy mázli.Magyarul
l.nekem 1,176-on van 3,83GHz-en.Ebből kb 1,2V és 4GHz min.DE!!!1,21-es még csak 3,9GHz!Nem meglepő,hogy x tartományoknál akár 10-20MHz miatt is sok +fesz kell a procinak,ezen ne rágódj,ilyen szakma ez
FSB:Gondolom arra érthették,hogy esetleg FSB wallos a proci vagy a deszka.Ha MINDEN szorzón u.annyit megy a proci,akkor ott a vége(FSB-n)
Ramok.Igen,4 modul nagyon meg tudja terhelni a deszkát.Ilyenkor az NB-nek adj feszt!
Egészséges fesz?A load 1,39V belefér.Nézd azért mennyire melegedik!Ne felejtsd el 965-ös deszka(igaz abból kiváló,én szeretem a 965-öt)-Másik!!!!A hűtőd sok teszten vitézkedett,best buy volt.Igaz is,kiváló hűtő,de ABBAN az ársávban!Ne értékeld túl!!!Jó lenne ha linkelnél egy képet Orthos közbenarról a 3,4GHZ-ről,ahol látszanak az everest hőértékei is! -
Hurkaleves
őstag
válasz
keszegduda #4928 üzenetére
Hali!
Talan ugy tudod kideriteni, hogy a procinak van vege-e (wall) avagy a lapnak kene tobb fesz, h leveszed a szorzot 6-ra, de az fsb-t hagyod, sot, emeled tovabb. A vcore-ral nem lesz gond, mivel 3ghz alatt lesz a cpu freq, aztan, ha mar nem akar menni a dolog, akkor adsz egy kis plusz feszt az mchnak meg esetleg vegso esetben az fsbnek is, de az mch-nak tuti, h kelleni fog 4x1-es ram kiosztas miatt (es azert valljuk be a 965p nem mai darab) ha ugy sem akarja a dolgot, akkor valoszinu, h a cpu wallos annal az adott fsb-nel.
Viszont, ha megyen tovabb szepen felfele, akkor utana csak vissza kell lonod a cpu szorzot, es a vcore-ral kell mahinalni!
szerk.: a lap topicjaban tudnak neked sztem bovebben segiteni!
-
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4923 üzenetére
Először is,miért sajnos?(cinizmus?
)Továbbá(Ú,de szépen beszélek
):
Igen,nem a teszetlés a fő cél,nem is ezt akartam mondani ezzel Neked.A lényege:Azonos órajel esetén a nagyobb FSB-n futó gép a gyorsabb.Kivéve:Ha a kisebb FSB-n 50-60MHz-cel gyorsabban tudod futtatni a ramjaidat,akkor már kompenzálja a az FSB-ből adódó hátrányt.Rengeteg mérést végeztünk,hetekig SuperePI-t nyomattam,pont ezért.S ha igy elsőre nem is veszed észre,konvertálásoknál ki fog jönni.Persze nüánsznyi különbségeknél,nem számottevő.A feszelés meg..Ha nem esel túlzásba,vannak nagyon egészséges határok,s azokat butaság bennehagyni a rendszerbe,hidd el...Ok,én ..én máshogy nyomom,de ez már nálunk beteges,nem is erre akarlak buzdítani,de ha 1x lehet,s SEMMI kárt nem okozol vele,miért ne?
Nem ilyenre gondoltam,ebbe ma majdnem belehóttam
[link] -
Geri Bátyó
addikt
válasz
keszegduda #4922 üzenetére
A plusz sebesség mindenhol megvan, de szerintem nem akkora a különbség, hogy érdemes legyen túlfeszelni az alaplapot (hacsak nem teszel rá erősebb hűtést a gyárinál).
Én maradnék a 8x400-nál, de más majd úgyis megcáfol (ez a legjobb a fórumozásban). -
lipi67
nagyúr
válasz
keszegduda #4919 üzenetére
Futtats le egy super PI-t s kihozza azt amit nem veszel észre.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
keszegduda #4919 üzenetére
Az FSB növelésével emelkedik a sávszélesség (leginkább a memóriák felé) és ez jótékony hatással van a sebességre (minimálisan).
Speciel én nem vagyok híve a fesz. emelésnek. -
Telefunen
őstag
válasz
keszegduda #3410 üzenetére
SetFSB, a 965P-DS3 órajelgenerátora ICS9LPRS587AGLF, gondolom a DS3P-n is ugyanez van. Sőt a GB féle Easytune5 is működik a lapoddal, abban feszt is állíthatsz.
gabeszka1989: Talán ezért nem cseréli le a lapját.. 6850-et nem vennék, egy E8xxx-el jobban járnál (persze ha használtan vennéd, olcsón, az más)
-
gabeszka1989
csendes tag
válasz
keszegduda #3410 üzenetére
veszel asrock alaplapot és ahoz hozzáadnak gyárilag oc tuner nevezetű progit...ahol a rendszerbe tudod állítani a feszt és az órajeleket....
-
nike_
addikt
válasz
keszegduda #3379 üzenetére
Hát, nem hiszem hogy tuning miatt szállna el a net.. Ilyenről még nem hallottam.
-
nike_
addikt
válasz
keszegduda #3377 üzenetére
Bár, ha a net szarakodik akkor te sem sok mindent tudsz csinálni vele... Azt hittem arra gondolsz, hogy befagyott vagy ilyesmi, nem az hogy be se jött.
-
nike_
addikt
válasz
keszegduda #3375 üzenetére
Persze, ha annyira sem stabil a rendszer hogy tudj netezni..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
keszegduda #762 üzenetére
50-55fok bőven jó. 80-ig nincs gáz, valahol 85 és 90fok között veszi vissza az órejlet magától, 100fok környékén meg kikapcsolaj magát.
-
éN79
addikt
válasz
keszegduda #762 üzenetére
Az az 50-55 fok teljes terhelés alatt abszolute jó, nem kell aggódnod. Nekem is freezer 7 pro-m, azt egy Hyper TX-re cseréltem, de van egy olyan érzésem hogy a hűtés beli különbség javarészt abból fakad, hogy a freezert nem tökéletesen raktam fel.
A pasztát pedig érdemes lehet lecserélned.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W TDP
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest