- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Asztrofotózás
- Fujifilm X
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pckownz
őstag
Most, hogy mondod, 2*1giga rammal ment nekem 3,2-t auto fesszel, csak folyamat túlmelegedett és visszavettem 2,8ra gyári hűtővel. Aztán crysis közbe kidobált kékhalállal, de adtam +feszt az északi hídnak mert alapon próbálgattam, és azóta nem mutatott ilyet. (kopp-kopp)
Nem is zavarna, ha csak 3ghz-et menne, de a tudat, hogy ez ment 3,2-vel az idegesít. -
-
yolan
őstag
Annyival kiegészíteném, vagy hozzátenném, hogy mivel fsb-t emel, attól a ram órajel is emelkedni fog, amit lehet hogy a +0.2v hatására sem fog elbírni. Én az időzítéseket szoktam "tuti100"-ra belőni, mondjuk egy cl5-re, az elég tág, mehet benne a ram 800-tól 1100-ig is, így nem a ram lesz a szűk keresztmetszet. Az mhc-nak meg laptól függően akár több delej is kellhet.
-
Night&Day
csendes tag
Igen B2-es. Most a Tx2-vel 36 fok 22 fokos szobában.
Tegnap 3 órán keresztül probaltam meghuzni, de valami nem stimmel még 2,1GHz-en se akart indulni.
2,8-on (7X400) ramnak adtam 2,1Voltot Mchnak és Fsb-re toltam +0,1-et de nem ment 0,5-tel is probaltam de akkor se idözités is a ramnak megadott alapok voltak 5-5-5-15.
Esetleg valalmi ötlet?(Még azon is gondolkozok h nem a legfrisebb a biosom F4-es azóta nem frissitettem)
Ui.: jah és ne küldjetek azzal el a fenébe h " menj a tuning kezdőknek szájbarágósan topicba.....", már végigolvastam nemtom hány száz hozzászólást de meguntam a sok offos hozzászólás miatt. -
*HaYha*
aktív tag
Saját példámból indultam ki.. Lásd, volt egy 3200+-os Athlon XP-m.. 3k-ért dobtam utána a gyereknek, aki bele se rakta a gépbe, kulcstartót csinált belőle.. Volt egy Asus A7V8X-X-em.. Több volt a posta mint amennyiért eladtam.. és 3 évesek voltak.. Volt egy 9600SE-m.. 2k-ért számolták be a régi 7600-omba..
Jelen példa: Most vettem apámnak egy 4400X2-őt.. 3,5k volt.. Oem, zsír új..
Semmi rosszándék nem volt, de gondoljatok bele.. két három év mi ebben az iparágban?
peace.
Mod: Nem kell egyből "leugatni"
Szólásszabadság powa
(#4794) old gray : Igen. -
lipi67
nagyúr
Nincs jó memóriám,de emlékszemvalahol beszéltünk AMD_ről,rémlett valami.Hát üzletelni azt tudsz
!Milyen az a 965-ös deszka???Nálam működik abitnál simán.RMClock-ot haszáltam én is,na az nem,ha a szorzó más.Tuti lapfüggő az egész.Sajna ilyen tapasztalatom nincs,én szemellenzős Abitos vok,még hatudom is,vannak más lapok is(ez meg nem is lesz..)
A melósbulit nem értettem különben.Most seVadul elgázoltad az alaplapodat és elgörbölt a kerék?
Még jó,h cég állta.Megyek én is oda melózni. -
lipi67
nagyúr
Szia!Rég"láttalak"
AMD-t nem tudom,de biztos úgy van akkor ahogy mondod.Bios meg..Volt,hogy amikor a 2180-at nyúztam naponta 2x is más bios,simán Win alól égetve.semmi baj(se időm,se kedvem,se értelmét nem láttam Pendrv-ről)Erre mikor kiadták a 16-os biost..12-ről 16-ra..huhh,majdnem szívás volt.Most meg..Nemtom mit b@sztam el,de tény ,szirémázva indul,u.úgy mintha biosban a cpu venti lenne figyeltetve,s nem is lenne venti.
Igaz kb 1mp csak.Első nap zavart,s kerestem a megoldást.Meg is oldolttam 3 nap után!...Úgy döntöttem,többet nem zavar
-
-
lipi67
nagyúr
Hát..elakadtam(itt is)Bocs,tuti bennem van a hiba..A chipset driver..ha nem megy,tegyél vel másikat(írasd felül)Én..Engem nem zavarna,biosba letiltanám.Az az igazság,hogy én leegyszerűsítek 1-2 dolgot.A tuning miatt sokszor vga driver sincs fent,audio letiltva mint az ide vezérlő,stb..A lapod topikjába próbálkozz,hátha..
-
Telefunen
őstag
Nekem is hasonlóan melegszik a 6300-am ebben a melegben, nem aggódok miatta. Terhelten milyen meleg?
a VID tényleg bíztató, szvsz. ha valósan megkapja a VID-jét (tehát BIOS-ban kb. 1,325-1,350-et állítasz be), akkor nagyon valószínű hogy 3,2GHz benne lesz.. A lap a 8x-os szorzó miatt elég, úgyis a procid fogy el hamarabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest