Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
pckownz
üzenetére
Az is lehet, hogy a tiéd ennyit tud.
E6400 és E6400 között is van különbség.
Az én volt 6400-am B2-es volt, a tiéd M0. Az enyémnek alacsonyabb a VID-e! Az enyémmel megvolt a 3600 (450×8) 1,45 V-al (BIOS) De csak egyszer futtattam így tesztet, egy téli éjszakán, nyitott ablaknál. Szobahőmérsékleten BIOS-ba belépve már 65-70°C volt. Nem volt egyszerű hűteni.
Másnál 1,5V-al nem ment 70°C fölé orthos alatt.
A 4*1GB ram is beleszólhat, túlterheli a memória vezérlőt. Vegyél ki kettőt, és úgy is próbáld meg, 2×1GB-al.
Nem tudom, milyen a lapod BIOS-a nekem az MCH-nak kell adnom 0,1V-ot 350-es FSB fölött 2×2 RAM-al. (500-as FSB fölött sem kell neki több
) Te is megtámogathatod nyugodtan.Adtam neki egy auto feszt, 1,416V-on ment (cpu-z szerint) 100%load alatt hőmérséklet még 60fok alatt volt és kék képernyő orthos közben.
Itt inkább a memóriák hibáztak. Azt hiszem a kékhalál memória hibázásra (ez a szó nem néz ki szépen itt, de már nagyon reggel van) utal.
-
Lacpac
őstag
Fiatalabb igen, 45nm-es, és wolfdale magos, kevesebbet fogyaszt, de a wolfdale mag egyik nagy előnyét a magas fsb és tuning potenciált nem kapta meg.
2500-ról 4Ghz-ra, 1,32 V-al nem nagy tunuingpotenciál?
Valóban kevés 5200 megy 350-es fsb fölött, de 12,5 ös a szorzó!
350×12,5 az 4375 Mhz. Ez mire nem elég?
-
Lacpac
őstag
válasz
Falconer
üzenetére
Én nem azt mondtam hogy mindegyik melegedős, csak nem kell csodálkozni ha némelyik meleg.
Freezerrell 1,45V fölé nem tudtam menni. Már BIOS-ban 75°C volt.
Jól volt feltéve a cooler.
Cserében Igy ment. Alul lehetett feszelni a 3200-hoz.
Alul ment jól. 3600-is megvolt bios 1,4-en. csak a hőfok.... -
Lacpac
őstag
válasz
Alex Vincent
üzenetére
Szerintem ez nem furcsa egy B2-estől. Ugyanez volt a munkatársam E6300-ával.
Az is B2-es volt, és gyári coolerral ment neki egy darabig. Aztán lett neki HiperTX2.
Nekem E6400 volt B2-es, és szintén meleg volt még a freezer alatt is. Idle 38!gamerkiller, ToBeY
Jól van rajta az a cooler, nem kell piszkálni, lecserélni kell. -
Lacpac
őstag
Szia!
Nem kell minden 100 mhz után tesztelni, emelsz az fsb-n 5-10-15-öt, majd mentés.
Újraindulás után megvárod míg betölt a rendszer, ha nem tapasztalsz boot közben lassulást vagy fagyást, akkor restart, be ismét a biosba, +5-10-15mhz az fsb-nek(2700-as cpu órajelig szerintem mehet 15 mhz-enként az fsb emelés, utánna már kevesebbet emelj egyszerre)
Ha eléred azt a határt, ahol lassabban jön be a win, vagy lefagy, onnan visszaveszel az fsb-ből 10-15mhz-t és indulhat az orthossal a szöszmötölés.
Látom giga lapod van, semmit ne hagyj auton, a feszeket manualra!
A stabilitás miatt:
MHC-nak mehet +0,1V
Ramnak +0,2V
CPU fesz manualra (ha megvan a stabil eredmény alapfeszen majd lehet emelni)
PCI-e frekit 100mhz-ra fixálni!
Ha 965, vagy p35-öd van akkor jelentkezhet egy PCIe bugnak nevezett jelenség. (16× helyett csak 8×, vagy 1×sebesságen fog menni a PCIe sín) CPU-Z progit szedd le és nézd meg mit ír a "Mainboard" fülnél, a "Graphic Interface"-nél.
Nem kell tőle megijedni, vagy a giga 965, vagy az asus p5b topikban van rá megoldás.
Nekem erre oldódott meg:-) -
Lacpac
őstag
Szerintem ezzel a vga topikját keresd.
LACPAC: HA NEM ADOK NEKI FESZT NEM INDUL EL!!!!
Csak a CPU-Z-t néztem, (azt sem figyelmesen, még a cpu fajtája fölött is elsiklottam: 3Ghz alap. Mentségemre legyen, épp gyerköcöket fürgettem)és ott csak 6× szorzóval mutatja, terhelve már 3760-on megy a cpu. Az azért már nem rossz, és a feszt is igényelheti. Alapfeszen valóban nem fog ennyin menni. Vegyük úgy, hogy az előző post meg sem született tőlem
Mod:
Látom már megtetted
-
Lacpac
őstag
Hát, ezt alapfeszen tudnia kellene, nem 1.424V-al
Főleg egy G0-ának
Ne feszeld így túl, ennyi tuninghoz.
A 6400-am 1,264-en megy 3200-at. -
Lacpac
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az nem rossz! Mennyi a vid-je a procinak?
-
Lacpac
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
E6400-al megegyező!
Igen, valószínűleg tudod majd 3200-on járatni.
Nálam így megy 3200-on. -
Lacpac
őstag
válasz
jenei92
üzenetére
Én egy 2180-at cseréltem le E6400-ra, igaz 1,4V-al ment 3000MHz-t, és sikerült úgy boltolni, hogy nem került + pénzbe.
Most a 3200-hoz elég a 1,2625V
Viszont a lapod miatt megálhat a 340-es FSB-nél!
Ki tudod előtte próbálni?
Nekem a 2180 szintén P31-DS3L lappal nem volt hajlandó 9 szorzóval sem menni 340FSB fölött!
A 6400 mellé jött egy 965-ös lap is a P31 helyett. -
Lacpac
őstag
Jó, csak kicsit melegszik! Hűteni azt kell. Nekem a 6400, BIOS 1,4V-al 3600-at megy.
Lehet menne kissebb fesszel is, de nem volt se időm, se kedvem kitesztelni.
Addig ment így az Orthos, amíg ki nem számolt közben egy 32megás Pí-t. Ezek után szerintem stabil. Vid: 1.2625V -
Lacpac
őstag
válasz
*HaYha*
üzenetére
2-3 év egy CPU-nál nagyon sok.. Kinek adod el? Csövesnek az utcán?
Miből gondolod, hogy csak csövesek vennék meg? Megjelentek az első kétmagosok, nekem vagy 1,5-2 évre rá lett egy X2 3600+-os. Nem vagyok csöves, leszögezem.
Miért ne gondolná valaki, hogy 2 év mulva lesz neki E6×××?
Van egy barátom, 2,2-es sempron, (nem A64!) és ATI 9550-e van, annak dacára, hogy közel 300k-t kap kézhez. Miért kell ilyeneket irkálni? Te amúgy mindent kidobsz, ha már neked értéktelen? Ha mindenki így gondolkodna, már térdig gázolnánk az utcákon a szemétben. Tudom ez nem egy ökotopik, de akkor is
.
Azért tartottam szükségesnek írni egy választ a hozzászólásodra, mert mintha egy kis lenézést véltem volna kiérezni az írásodból. Ha nem így van akkor peace
-
Lacpac
őstag
A lap? Gigabyte 965p-S3? Nem hiszem.
9*333-on stabil csak?? Annak mennie kell legalább 400-at csont nélkül. Ott nem a lap a ludas.
Nálam ue a lap: 450-es FSB, 8szorzó mellett, és még nem kell a procin kívül semminek adnom + feszt.
A memóriát rendesen beállítod?
BIOS legelső "lapján" Ctrl+F1, és a M.I.T -ben megjelennek a memória beállítási lehetőségek.
C1E, és az EIST ki van kapcsolva tuning alatt? -
Lacpac
őstag
De rég voltam.
.
Nem rossz a Giga 965P, van egy-két nyűgje, de stabil. Megszerettem.
Lehet meg kell néznem egy inteles Abit lapot is, hátha nekem is menne.Melósbuli:
Nem fizet annyit a cég, hogy megérje ezért itt dolgozni
Munkatársaimmal szabadnapon jó pörköltetfőzős, berúgós szabadidős tevékenység.
Pont aznap estére lett szervezve, amikor meg szerettem volna csinálni ezt a manual fesz beállítós, mégis automatikusan visszavevős mókát. Nem sikerült. -
Lacpac
őstag
Ismét üdv! Van egy kis időm írni!
Hogy-hogy elkalandoztam? AMD frontra? Nem, nekem mindig is AMD-m volt. Azt tudtam szerezni jó árban. Most (2-3 hónapja) 0 Ft ráfizetéssel tudtam P31, e2140-re cserélni. Gondoltam átnézek a "sötét oldalra" Azóta szintén 0 Ft-ból lett 965p+ e6400 B2. (mákom volt, nem tudok alkudni)Többen mondták a KN9 fórumban, hogy nekik mőködik a C&Q (c1e, eist megfelelője AMD fronton) akkor is ha emelik a feszt. Nekem csak a szorzót vette vissza, gyanítom nekik is, csak valamit elnéztek. Az everest nálam is azt mutatta, hogy műxik, de a hőfokok, és a Crystal CPU ID, és az RMclock is mást mutattak.
Elkezdtem BIOS-t cserélgetni, már a sorozatos sikertelenség miatt kicsit felhúztam magam. Aztán elmentem a melóbulira (cég fizette) ott benyomtam egy kicsit, majd másnap bicigliszerelés közben (első kerék nem forgott a villában, nem tudom mi lelte
)
rájöttem, hogy sza××i rá, Jó nekem a 2700MHz is C&Q-val. -
Lacpac
őstag
Igen, rég írtam, inkább melóban van időm felnézni, és írni, azt is inkább csak éjszakásban.
Olvasni rendszertesen olvasok
Ez a 10 BIOS flash nekem egy nap alatt volt, (én is Win alól csináltam, ha stabil az oprendszere az embernek, nem lehet baj.)
Már a megszállotság jeleit véltem magamon felfedezni, hogy akkor is menni fog. Szerencsére éppen melóbuliba készültem, bográcsozás, focizás+ ivászat. Nyomtam ott egy resetet
-
Lacpac
őstag
Nekem volt ABIT lapom, igaz AMD alá, de az sem vette vissza a feszt, csak ha normálon volt, ha beállítottam valami feszt manuálisan, akkor azt meg is tartotta.
Pedig annál is müködött, legalább is azt mondták.
Én meg vagy 10 BIOS-t kipróbáltam
Aztán már majdnem földhözvágtam a gépet.
HŰ, erről még írni is rossz,
-
Lacpac
őstag
válasz
HyP3b0y
üzenetére
Van egy E6320-am és a cpu-z-ben a core voltage össze-vissza ugrál(ált. 1.113V és 1.296V között).
Ez normális?Igen, be van kapcsolva a EIST és a C1E (energiatakarékkossági kütyük) Szerintem még a szorzó is változik.
A másik, hogy a szutyok alaplapom biosból nem engedi húzni a procit...próbálkoztam erre szakosodott programokkal, de mind1ik a lapon lévő chip típusát kéri amit tudok...csakhogy a program nem támogatja(vagyis nincs a listájában)...és másik beállítással nem lenne jó ötlet piszkálgatni.
Nincs vmi megoldás?Ja meg ha már kérdezek...a lap eredetileg 1066mhz fsb-t tud...ebbe akkor egy olyan C2D bemegy aminek 1333mhz kell(eltekintve attól hogy nem tudom piszkálni a procit)?
Milyen lap?
-
Lacpac
őstag
Volt pár percem ma, megnéztem mit megy a 6400 a VID-jén
BIOS 1.3000, LOAD 1.2480-1.2640V 3200MHz, (szerintem többet is menne még) Prime Stabil!!!! Magok max 63°C.
Tuning
IOS-ba be, Fesz 1.3-ra, FSB-t 400-ra Mem:2.5× +0.2V Szóval semmi finomhangolás nem volt.
Azt hiszem nagyon megérte az árát! -
Lacpac
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
Neked mennyi? Látom te is freezerrel hűtöd.
Nekem 900-at forog a venti,és 45°C környékén van idle-ben.
Nincs tuning(még), mindenfajta energiagazdálkodásikütyü be van kapcsolva.
Nem sok az egy kicsit. Eddig E2××× procijaim voltak Intelből,és nem vagyok ehez a hőfokhoz hozzászokva. Olvastam,hogy a B2-esek fütenek mint állat,de ennyire? -
Lacpac
őstag
Ez alapján megvan: (Rover623 adta a megoldást)
Eszközkezelőben keresd meg, Tulajdonságok...részletek...eszközazonosító/hardverazonosító.
Mivel PCI eszköz, PCI\VEN_xxxx&DEV_xxxx formájú kell hogy legyen.
A VEN utáni szám a gyártó, a DEV utáni az eszközazonosító.
Itt megkeresheted, hogy melyik gyártó melyik eszköze...
De az ilyesmi modem vagy soros port szokott lenni.Ez alapján:
82P965/G965 HECI Controller
ő a hiányzó dolog.Uninstallálni kellene a chipset drivert, de nem tudom, eddig csak ATI, és Nvidia lapjaim voltak, ez lenne az első Intel lap, ahol drivert kell eltávolítani, Ati és NV lapoknál a programok hozzáadása, és törlése menüben el lehet távolítani, itt nem.
-
Lacpac
őstag
Nekem 3GHz már mindenhez elég, szóval nem lesz nagy tuning.
Visszaolvasva a topikba, a B2 stepping amúgy is fűtős fajta, de jól tuningolható, csak meglepett a 2180 után ami 30°C ez ami 48°C. L2, vagy G0 az hűvösebb lenne.
Terhelésre a hőfok, (még alapon a proci) 65 fölé nem megy.
AC freezer 64 Pro van rajta, de ez uaz mint a 7Pro.
Mennyire elég az a cooler?Mod:
Esetleg erre nem tudja valaki a választ:
És van egy ilyen ismeretlen eszközöm:
PCI egyszerű komunikációs vezérlő Ez mi? -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Most szereztem egy 6400-at
B2
VID:1.2625
FPO:L629B797
47-48
fokosak a magok, még nincs tuning, Ez jó?
VID-jén mire számíthatok?És van egy ilyen ismeretlen eszközöm:
PCI egyszerű komunikációs vezérlő Ez mi?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Samsung A17 mobiltelefon
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) Te is megtámogathatod nyugodtan.

Főleg egy G0-ának

majd érkezem

fokosak a magok, még nincs tuning, Ez jó?