Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
Nálam az E6850, SLA9U L723A adatok állnak egyelőre rendelkezésre, 1-2 helyen találtam róla infot: vízzel és LN2-vel hűtve. Igaz én léggel fogom, de biztatóak az előjelek. Igazából az alapfesz.-es tuning érdekel.

Még nem volt kedvem beizzítani, az E6300 van még használatban. 1 hete kaptam darabjaira a gépem a Z600 miatt, lustaság rulzz.
Meg sz.ptam az xfi gamer-el, az is ma jött. Alig bírtam belőni, hogy normális 5.1-em legyen
Bezzeg az alaplapi 5.1 realtek gond nélkül és szépen szólt. Már a creative is olyan lesz mint a Zalman-hűtők? Nagy név, mögötte semmi? -
*HaYha*
aktív tag
Saját példámból indultam ki.. Lásd, volt egy 3200+-os Athlon XP-m.. 3k-ért dobtam utána a gyereknek, aki bele se rakta a gépbe, kulcstartót csinált belőle.. Volt egy Asus A7V8X-X-em.. Több volt a posta mint amennyiért eladtam.. és 3 évesek voltak.. Volt egy 9600SE-m.. 2k-ért számolták be a régi 7600-omba..
Jelen példa: Most vettem apámnak egy 4400X2-őt.. 3,5k volt.. Oem, zsír új..
Semmi rosszándék nem volt, de gondoljatok bele.. két három év mi ebben az iparágban?
peace.
Mod: Nem kell egyből "leugatni"
Szólásszabadság powa 
(#4794) old gray : Igen. -
Lacpac
őstag
válasz
*HaYha*
üzenetére
2-3 év egy CPU-nál nagyon sok.. Kinek adod el? Csövesnek az utcán?
Miből gondolod, hogy csak csövesek vennék meg? Megjelentek az első kétmagosok, nekem vagy 1,5-2 évre rá lett egy X2 3600+-os. Nem vagyok csöves, leszögezem.
Miért ne gondolná valaki, hogy 2 év mulva lesz neki E6×××?
Van egy barátom, 2,2-es sempron, (nem A64!) és ATI 9550-e van, annak dacára, hogy közel 300k-t kap kézhez. Miért kell ilyeneket irkálni? Te amúgy mindent kidobsz, ha már neked értéktelen? Ha mindenki így gondolkodna, már térdig gázolnánk az utcákon a szemétben. Tudom ez nem egy ökotopik, de akkor is
.
Azért tartottam szükségesnek írni egy választ a hozzászólásodra, mert mintha egy kis lenézést véltem volna kiérezni az írásodból. Ha nem így van akkor peace
-
*HaYha*
aktív tag
2-3 év egy CPU-nál nagyon sok.. Kinek adod el? Csövesnek az utcán? Vagy eladod egy jelképes 5 forintosért? Hmm? 2-3 év múlva ki tudja mien procik lesznek.. 8, esetleg 16 magos csodák? Ezek az E6*** szériás procik kb akkor olyanok lesznek mint most a P1-esek..
Nekem nem kell mondani mennyit lehet adni neki..De azé köszi

-
Qru
MODERÁTOR
Milyen szép kis vita kerekedett egy egyszerűnek tűnő kérdésböl...

Sztem 1.5V itt még belefér. Én is annyit adtam anno az E6300-nak (az kb load 1.45v). Semmi gond nem volt vele. Másrészről egyet értek *HaYha* kollégával. Előbb avul el teljesen a procid, mithogy meghaljon 1.5V-tól. Persze rendes hűtés mellett!
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
old gray
üzenetére
Már bocs, de schwartz-nak van igaza. 1,5-1,6V meg nem ártalmas, ha van egy márkásabb hűtőd is hozzá.. Lásd nekem Keldor tologatta már ezt a procit 1,8V-al, nincs baja, és nekem is 1,46V-on tudja a 3800Mhz-et stabilan, és Load max 72°C.. Adta már neki 1,5V-ot is, 4,2Ghz de nem vagyok híve az Extrém tuningnak.. VGA limit van már megint.. Kitesztelt proci azért jó, mert tudod mit tud a CPU, és ha eladásra kerülne a sor, fel tudsz mutatni eredményeket, akit esetleg jobban érdekel, plusz durva proci, több geppa..
Lehet hogy rövidíti, de úgy hogy 100év helyett 95-öt megy! De meddig is használsz egy procit max? 2-3év? Talán még annyi se? Szinte minden héten jön ki jobb jobbnál jobb áron!
A lényeg: eszetlen tuningra azért nem kellene buzdítani a népet..----->> Nem buzdította, kérdeztek valamit, amire válaszolt.. Mert ezt így szokás..
-
schwartz
addikt
válasz
old gray
üzenetére
1,6V már ne is haragudj, de már ártalmas és veszélyes kategória. Az emberek az hiszik, hogy ez egy egyszeru dolog, beállítom öccázra az efesbét adok neki +xV fesz
Nem haragszom.
Csak e téren mar tobb mint 10ev tapasztalat van mogottem s eddig egyetlen egy procit sem sikerult hazavagnom.
65nm-en 1.5-1.6V-ig (az eddigi infok alapjan) nem all fenn az elektromigracio veszelye. (vagy merteke elhanyagolhato). Epeszu ember ugyis merlegel mielott cselekszik. -
old gray
addikt
válasz
schwartz
üzenetére
Mi ne felejtesek el 65nm-en? Nem értem.... Jah, ki mondta, hogy tuningról nincs szó?
A lényeg: eszetlen tuningra azért nem kellene buzdítani a népet, 1,6V már ne is haragudj, de már ártalmas és veszélyes kategória. Az emberek az hiszik, hogy ez egy egyszerű dolog, beállítom öccázra az efesbét adok neki +xV fesz és de jó megy a procim 10Ghz-n. Utána meg jön a sírás, hogy a cpu már nem megy az addig stabilnak vélt órajelen, több fesz. kell neki és a végén már alap-órajelet sem fogja stabilan tudni. Én pl. soha nem vennék tuning-nagymesterek által sz@rrá tesztelt és hajott cpu-t, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az élettartamát ne rövidítse a cpunak, még ha -1xx fok mellett csak 1-1 teszt erejéig történő próbálkozás is volt.
Persze garancia megléte esetén más a leányzó fekvése, ha bemondja az unalmast akkor mehet garba.
-
Qru
MODERÁTOR
A coretemp minden esetben a VID-et írja ki vagyis a gyári alapfeszt. Ezt a cpu-ból olvassa ki, vagyis nem pont azt az értéket kapja a proci a drop miatt.
CPU-Z nagyjából hihető adatokkal szolgál. A terehlés és a terheletlenül (C1E és EIST off-al!!) járó fesz közti különbség a drop. (Idle V - full load V = droped V)
-
Flow
senior tag
CPU-Z
idle: 1,18
peak: 1,28 (6x)Core temp:
idle:1,35
peak:1,35Tehát alapból 1,35-öt kap a laptól. A különbözet a dropping? Vagy a cpu-z-nek nem kell hinni?
-
old gray
addikt
válasz
schwartz
üzenetére
1,5-1,6V léghűtéssel? Max. 1-1 teszt erejéig, bár az 1,6V-hoz nem biztos, hogy a léghűtés elég. Hosszú távon ezek a fesz.-ek a cpu lassú, de biztos halálát fogják okozni. Én BIOS-ból 1,45V-ot adnék max., ami úgy is leesik valós 1,38-1,40V-ra a drop miatt.
Az Intel Datasheetje az mutatja, hogy a cpuk gyárilag ebből a tartományból kapnak alapfesz.-t, ez random dolog.
-
schwartz
addikt
Akitol vettem pedig szavahiheto... Igaz, gariban volt a lap s ezt utolag tudtam meg. (ki lett cserelve s nem javitva)
AUTO-n a lap folyamatosan emeli a feszt (gondolom ezert is kedveli sok dilettans Asus fan, mert nem okoz nagy fejtorest). Tele van a net a Commandoval elert 600+ FSB-vel nekem pedig a tokom a lappal.
(Anno az AB9-et semmi perc alatt kiismertem, ugy is ment mint az ora.)
Vegul valahogy elindult a Crucial-al is de FSB 500 kozelebe sem erek barmit allitok a BIOS-ban. (kiprobaltam mar egy par verziot sot most a 1801-es van fenn) -
Flow
senior tag
E6750-nél meddig biztonságos a fesz emelése? és mennyi az alap? cpu-z szerint 1,3 körül van. Eszerint meg 0,85-1,5. Lehet valamelyiknek hinni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gabensrac
üzenetére
Lehet az új lapod többet drop-ol, mint az előző. Magasabb procifesszel sem megy?
mod:
MakkeR^: Ha a hőfokok rendben vannak (terhelve ne menjen 75-80fok fölé a magok hőfoka) akkor adhatsz több feszt. 1,5V fölé azért ne menj. Ha ott sem stabil akkor nem nagyon lehe többet kihozni a dologból (kivéve ha memó fogja vissza, esetleg az északi hídnak is lehet adni kis plusz feszt).
Nálam anno volt olyan C2D ami alap feszen ment 3,2GHz-et, e fölött meg 1,5V-al sem ment egy centit sem tovább.
-
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Feladom. Eskuszom, bevettem ezzel az Asus-al... Se a kiprobalt E6700 nem akar 500as- FSB-t ebben a lapban sem az E3110. Allitolag akitol vettem 590FSB-n hasznalta. Lazan minden AUTO-n
stb, (jah persze) egy E8200-al. De megerdemlem, hogy szopok. Jodolgomban eladtam a DFI-t s vettem ezt a fostalicskat.
Igaz Abit, DFI es egy-ket Giga lapon kivul Asust nem nagyon hasznaltam, de eskoszom ebben a nyomorek Commando BIOS-ban mit lehet elrontani, hogy ne induljon ez a dog lap?? Mert a DFI melett ez nem BIOS...
Vagy szethuzhatom az agyat a fesz-el akkor se akarja...
Ha meg nem szereti a Mushkinokat 800 felett akkor a 2X512Mb D9GCT-t kifejezetten utalja hisz el sem indul vele. -
gabensrac
csendes tag
Hi!
Szerintetek miért nem megy a tuning ami eddig ment?
500W tápot cseréltem 600w osra.
8800GTS-4850 re
Alaplapon Gigabyte P35-ds3 2*1 GB Supertalent ram C2D E6320Ez eddig ment 2.8-3Ghz-n alapfeszen. Csere után nem megy

-
MakkeR^
tag
Vagy lehetséges, hogy csak ennyit tud a proci? Mert a 3 GHz-t alapfesz alatt tudja (1.325V biosba) a 3.2 GHz pedig 1.4V-al sem stabil... prime95 1 perc után hibát jelez

-
MakkeR^
tag
E6600-nak mennyi feszt lehet adni biztonságosan? Most biosba 1.4V, amiből cpuz idle 1.36V, load 1.312V. Mennék még feljebb (hogy ne csak a biosba legyen 1.4V) csak félek, nehogy túlfeszeljem. Ugyan gyári hűtő van rajta, de orthos alatt 58°C-osak a magok (@ 3200MHz). A VID 1.325V. A cél a 3600MHz lenne.

-
old gray
addikt
Beszállok 1-2 nap múlva a versenybe egy E6850-el.

Használt cpu, de a tulajdonosa nem tuningolta, sőt C1E / ESIT bekapcsolásával használta.
Amit lehet tudni róla:
FPO : SLA9U
VID: 1,24V XP alatt idle-ben.Cooler Master Z600 (lásd tegnapi hűtő-teszt) + 2db 120x120x38-as 3500RPM Delta ill. Papst ventivel lesz tesztelve.
Reszkessetek!

-
-
BViktr
tag
366*9-en megy a procim (E6600) fesz. auto beállítás mellett. Ekkor 1.4V-ot ad neki a lap. Tovább nem mertem a frekit tolni. EP45-DS3. Veszek egy hűtőt, mert kezdek félni a gyáritól 76fok-ra ugrik orthos 2-ik testél. Lelőttem. Szerintem a HyperTx2-vel meglesz a 3.6-3.8.

-
*HaYha*
aktív tag
válasz
norbi19884
üzenetére
Idle kupak kb 30°C szenzor szerint, load kupak 60°C magok: max 85°C
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
norbi19884
üzenetére
Szia! Általában a prociban nem tesz kárt, hameg kárt tesz, akkor azt úgy hogy 100 év használat helyett 95 lesz.. Szerintem azt meg nem várod meg
Amúgy ha alapfeszen van, akkor még annyi kárt se csinál! Ja és! Az alacsony hőmérséklet megvéd a bajtól 
-
*HaYha*
aktív tag
Igaz, most nem CPU-ról van annyira szó, de megesik benne..
Az lenne a kérdés, hogy most cseréltem le az X1950XTX-et egy 8800 magos 9600GT golden sample-ra. Mennyi kell a VGA-nak hogy kihajtsa?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Amoroso
üzenetére
Nekem is 1,35V VID-es volt a 6750-es,és 1,296-on ment 3,4GHz-et.(annyi volt a droop)
Igen,alulfeszes.Ha csak a VID-jén járatnád,("alapfeszes tuning")akkor a Vrooppot meg a terhelés miatt fellépő további feszültségesést hozzá kéne adnod a VID-hez(pl:1,35V+0,05V+0,015=1,415V)s ezt kéne(vagy a legközelebbi értéket)beállítanod a biosba.A 7-es szorzó..igen ez az egy átka van.Jó lap és 1:1-ben nagyot menő ramok kellenek hozzá,meg egy jó ,stabil táp.. -
Amoroso
aktív tag
-
Amoroso
aktív tag
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mennyi egy e6550-es alapfesze?
Most fut az orthos 1.336-on cpu-z ből, 467x7-en = 3269
Ez milyen eredmény? -
*HaYha*
aktív tag
válasz
Blitzkrieg01
üzenetére
Szia!
Igen ez teljesen normális, ugyanis be van kapcsolva az energia gazdálkodás funkció. Ha nem használod ki a procit, vagyis csak netezel, msn, ienek, akkor visszaveszi a szorzót, és a feszültséget, miáltal kevesebb W-ot eszik a kicsike
Ha pedig elkezdesz játszani, hát had menjen
De nálam 3200Mhz után már nem vette vissza 
Szóval ne félj, teljesen ok minden

-
Blitzkrieg01
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy kis problémám:
Egy Gigabyte alaplapba beraktam egy E6300-at, szépen elindul bootol, nézem everestben és menetközbe folyamatosan váltogatja a szorzót 6 és 7 között, ez normális? hol 2100MHz-n megy hol 1800-n, itt egy screenshot ahol pontosabb adatok vannak: http://images.netbag.hu/20080902/19043261631.jpgElőre is köszönöm a segítséget!

-
schwartz
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Olyan 22fok.
(Az Intel Linpack teszt kozben throttlingolt is a "nyomorult" 80 fok alatt
. Az idegesit, hogy a borda kozel 40fokos lehetett csak...) -
Hurkaleves
őstag
válasz
schwartz
üzenetére
Kb hany fok lehetett a szobaban, mikor ezt a tesztet csapattad? Mert nekem pl egy massziv nyari napon (30fok++) meg sztem vizzel is felment volna a polirozott e6400-am 1,4v-vel megkuldve 70fok fole.. nem hiaba b2 stepping
(mondjuk az enyem kifejezetten melegedos fajta volt!) -
schwartz
addikt
E6700 3600Mhz. Valoszinu rosszul raktam fel a hutot, mert azokkal a hofokokkal valami nincs rendben...
Van meg benne tartalek boven (4Ghz felett benchelheto a proci) csak nincs kedvem mar piszkalgatni. -
old gray
addikt
Nem érdekel valakit C2D E6300 @max. 3605MHz w/ 1,5V?
Úgy tűnik 45nm-re váltok, bár félek, hogy kisebb csíkszélességen a tuning károsabb hosszú távon (rengeteg tönkrement E8xxx prociról lehet olvasni).
-
-
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
A TRUE sem olcso. Lenyegeben egy arban van a Ninja Cu-el. Plusz egy jobbfajta 12Cm-es venti sem ket filler, hisz a TR-hoz nem adnak. Ha komolyan tuningolsz, 65nm-en el lehet felejteni a TESCO aras hutoket...

OCZ Vindicator, Ninja Cu, TRUE az X-bit-en.
To be fair, I have to say that the new Scythe Slip Stream 120 fan is not enough for Thermalright Ultra-120 eXtreme
I would only like to add that two other testing participants failed to ensure proper passive cooling of the overclocked Quad CPU
S ha a zajszint is egy kizaro tenyezo, a valasztas egyszeru...
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
*HaYha*
üzenetére
Ja az kimaradt elnézést, hogy passzív módban csak akkor tudja még elfogadható hőmérsékleten belül tartani a °C-okokat, hogyha nem játszik a géppel az ember, nem tuningolja semennyire a procit, és így is csak úgy, ha jól szellőző a háza.. Tele van dobva ventikkel, de minden eggyes venti +DB és akkor már nem egyszerűbb rárakni egy ventit, nem erre az orochi-ra hanem egy másikra... Így semmi értelme nincs ennek a hűtőnek szvsz...
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
schwartz
üzenetére
Passzív mod: Biztos igazad van nem kételkedem. De ez a hűtő nem olcsó.. Nem teljesít olyan jól mint a néhol kisebb kategóriás hűtők, alacsonyabb árral. És itt ha jól emlékszem nem az volt a kérdés hogy melyik a leghalkabb hűtő, hanem melyik hűt a legjobban!
(az én TRUE-m 1000RPM-es Zalman ventivel 68°C!! 100%LOAD, és 1,4975V....És ez csak 1 venti.. még ha tennék rá egy szívót is, változna az eredmény.. De hétfőn veszek még 1db 12cm-est, és rárakom azt is) -
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Vedd figyelembe azt is, hogy az Orochi es Ninja Cu megbirkozik sok procival passziv modban is. A Ninja Al es Mugen kiebb CFM-el hozza ugyanazt a teljesitmenyt mint sok mas "felsokategorias" huto turbina ventivel. Pl. a TRUE sem virgonckodna ugy kis RPM-es legkavaroval.
(Amugy, azokat az adatokat honnan vetted?) -
*HaYha*
aktív tag
húha biztos vagy te ebben?:S
De most már tényleg lássuk a számokat! Az új Scythe hűtő az elvárásokhoz képest tragikusan teljesített. A 85W-ot 20.8 C különbség mellett tudta csak elvezetni a réztömbről. A 125W leadásához 26.2 C, A 150W-hoz pedig 34.0 C hőmérsékletkülönbségre volt szükség. Összehasonlításképpen egy Hyper TX2-es hűtőnél ezek az adatok 18.8, 26.8 és 29.9, a legjobban teljesítő hűtők pedig 150W mellett is 20 C alatti értéket mutatnak.
-
old gray
addikt
-
Bálint85
senior tag
most melyik a legjobban hűtő proci hűtő a piacon?
-
zuchy
őstag
válasz
olbeteam
üzenetére
Ha halkat akarsz akkor Thermalrigth HR-01 Plus is jó, jobb mint a 120 Extreme mer ahhoz gyorsabb venti kell hogy a lamelákat kiszellőztesd, ergo hangosabb venti kell. Nálam egy Areocool turbine 1000 es van rajta,1000es fordulattal a HR-01 pluson és rendkivül halk... Tudom nem olcsó ez a hűtő de jó erős
Természetesen a Ninja, Mugen is jó... 
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
olbeteam
üzenetére
Szerintem lehet cserélni rajta ventit.. Attól függ milyet raksz rá.. Max ha nem az a felfogatás, akkor leszeded a régit, és a jó öreg befőttes gumival rögzíted, ahogy én is tettem.. elveszett a fémtartó..
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
olbeteam
üzenetére
Scythe Ninja, esetleg ThermalRight Ultra 120 extreme (ha tovább is akarod vinni), Scythe Mugen..
Szvsz a True-t válaszd, két 120-as ventit mindenféleképpen rá tudsz pakolni! De a többi is nagyon jó!
-
olbeteam
tag
Hali
6750-re milyen hűtőt pakoljak, 3,2-őn szeretném járatni, hűvös legyen és halk.?!!
Kösz

-
*HaYha*
aktív tag
válasz
schwartz
üzenetére
Hát figy fogalmam sincs mennyit megy, igaz itt van tőlem 3 méterre, de ha jól emlékszem ez is valami bajnok proci olyan jól megy.. itt nincsen semmi standart..
Egy Extreme 9650, egy Venice, egy 4870, egy maximus formula, egy p5k premium, egy 6800GT, egy g92 8800GTS 512, egy g92 8800Gt, egy 9600GT, 7900GT, egy A8N-SLI, meg ilyen finomságok társaságában
lehet irigykedni semmi nem tiltja
-
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Fene tudja... Szerintem a huto 40fokos sincs. Mikor belazasodom, a homlokom tuzesebb.
Lehet sz@ar a szenzor is, de ami jobban bosszant, hogy a DFI-ben, nem megy ugy a proci mint az AB9-ben...
Ja meg, hogy a tap mit erzekel-hogy erzekel, de 3.5-on 1.36V-al Prime alatt, jobban porog a ventije mint a 2180-nak mikor megkuldtem 1.65V-al.
Tobbet zabalna 1.36V-on az E6700? -
*HaYha*
aktív tag
válasz
schwartz
üzenetére
Bocsi, nem hozzászólás gyűjtés, csak most láttam meg mennyi a magok hőmérséklete

1,36V-n nálam max 55-60°C, pedig úgy tudom hogy a ninja is jó hűtő! Mondtad hogy langyosnak tűnik, és mivel te vagy 36°C normális esetbe, akkor a hűtő olyan 45-50°C-os lehet. Szenzorhiba?
-
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Egyelore nem ugy megy mint szeretnem... 500x7. Az bosszant, hogy mas lapban Prime stabil volt a 3.6Ghz 1.31V-on. Nalam meg egyfolytaban elszall az egyik magon. Viszont FSB-ben nem versz meg...
Sot, kesobb majd megkuldom egy kis kakaoval csak egyelore tudjak beloni valami elfogadhatot 24/7-re.
Erdekes, hogy a Ninja kezratetelre csak langyos, holott 70fokot mutat a szenzor. 1.5Vcore-al (meg folotte) megjon a tap hangja is. (hogy a fene enne meg
)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bezzeg az alaplapi 5.1 realtek gond nélkül és szépen szólt. Már a creative is olyan lesz mint a Zalman-hűtők? Nagy név, mögötte semmi?

.
(Anno az AB9-et semmi perc alatt kiismertem, ugy is ment mint az ora.)

stb, (jah persze) egy E8200-al. De megerdemlem, hogy szopok. Jodolgomban eladtam a DFI-t s vettem ezt a fostalicskat.

(Mindig is utaltam az Asus-t...
) Vissza kell tegyem a kisebb VID-est (az siman bootolt 500 felett a DFI-ben), hogy kiismerjem ezt a lapot.

. Az idegesit, hogy a borda kozel 40fokos lehetett csak...)