Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• old gray

addikt

válasz yolan #4978 üzenetére

"65-70 fokon én nem járatnám, állítólag 80-85 körül van az e6300nak a tj.max értéke"
    Ha a tjmax-hoz képest -15fok az akutális hőmérséklet akkor miért lenne gond?

"Az alap fesz. ugye 1,325V."

Nem annyi, max. nálad, ez procinként változik. Az én E6300-am VIDje 1,275V volt.

"a giga lapok eléggé túlfeszelnek"

Na igen, ha auto-n hagyod a beállításokat. Amúgy pont ellenkezőleg: droppolnak mint állat.

"Szerintem lődd be az fsb/ram-ot majd utána kezd el lépésről lépésre csökkenteni a feszt, majd a kapott legkisebb fesz amint terheléses tesztet kibír, ahhoz adj még 1 lépést pluszba, vagyis én így szoktam hogy legyen mihez nyúlnia tartalék esetén."

Igen, te így szoktad, de ő gondolom tuningolni szeretne és nem "tartalékolni"

"De szerintem ez a 65-70 fokos load hőmérséklet magas."

Még egyszer: nem magas.

bobalazs : Lődd be a 400-as FSB, (ramok 2-es arányban 800-on), a B2-es E6300-nak a 2,8GHz legtöbb esetben gyerekjáték, persze vannak kivételek. A szorzót hagyd 7x-esen, most nem a magas FSB a cél, eleve nem lehet tudni, hogy a lapod mekkora max. FSB-vel birkózik meg. Mivel nem túl jó a hűtőd, és így fesz. emelés nélkül 6x fok a hőm. terhelés esetén, így óvatosan adagold neki a fesz.-t. +0,1V-al próbálkozz, majd tesztelj. Ha siker (és a hőm. érték is elfogadható) akkor ok. A baj az, hogy nem ismerem a lapod BIOSát, milyen lépésekben lehet fesz.t adni a cpunak? Illetve van olyan opció, hogy MCH voltage? Mert ha a lapod ne mbírja még a 400as FSBt sem akkor a chipsetnek is kell majd + fesz.

Új hozzászólás Aktív témák