Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
"65-70 fokon én nem járatnám, állítólag 80-85 körül van az e6300nak a tj.max értéke"
Ha a tjmax-hoz képest -15fok az akutális hőmérséklet akkor miért lenne gond?"Az alap fesz. ugye 1,325V."
Nem annyi, max. nálad, ez procinként változik. Az én E6300-am VIDje 1,275V volt.
"a giga lapok eléggé túlfeszelnek"
Na igen, ha auto-n hagyod a beállításokat. Amúgy pont ellenkezőleg: droppolnak mint állat.
"Szerintem lődd be az fsb/ram-ot majd utána kezd el lépésről lépésre csökkenteni a feszt, majd a kapott legkisebb fesz amint terheléses tesztet kibír, ahhoz adj még 1 lépést pluszba, vagyis én így szoktam hogy legyen mihez nyúlnia tartalék esetén."
Igen, te így szoktad, de ő gondolom tuningolni szeretne és nem "tartalékolni"
"De szerintem ez a 65-70 fokos load hőmérséklet magas."
Még egyszer: nem magas.
bobalazs : Lődd be a 400-as FSB, (ramok 2-es arányban 800-on), a B2-es E6300-nak a 2,8GHz legtöbb esetben gyerekjáték, persze vannak kivételek. A szorzót hagyd 7x-esen, most nem a magas FSB a cél, eleve nem lehet tudni, hogy a lapod mekkora max. FSB-vel birkózik meg. Mivel nem túl jó a hűtőd, és így fesz. emelés nélkül 6x fok a hőm. terhelés esetén, így óvatosan adagold neki a fesz.-t. +0,1V-al próbálkozz, majd tesztelj. Ha siker (és a hőm. érték is elfogadható) akkor ok. A baj az, hogy nem ismerem a lapod BIOSát, milyen lépésekben lehet fesz.t adni a cpunak? Illetve van olyan opció, hogy MCH voltage? Mert ha a lapod ne mbírja még a 400as FSBt sem akkor a chipsetnek is kell majd + fesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest