Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
*HaYha*
aktív tag
Utánanéztem már, bocsánatot is kértem..
||tényleg hagyjuk már abba ezt plz
||
A V-vel kapcsolatban, nem akarok 1,5 fölé menni, csak nem ismerem ezt a procit, és kiv voltam. A beállítások mind azok amiket te hagytál. Egyszer próbáltam 3750Mhz-et, bebootolt, aztán prime alatt 1,5 percet bírt! Aztán mindent visszatettem ahogy volt.
Így is vga limit van már!
-
keIdor
titán
válasz
*HaYha* #4491 üzenetére
Max fesz 1,5V. Afölé fölösleges menni. Hiába mondja valaki, hogy 1,6-al tólja neki 6 hónapja és semmi baja. 1,5V fölé ne menj, amúgysincs szükséged 3800MHz-nél többre. Hőm prime alatt max 75-80 fok, de olyan 65 fölé soha nem fog menni... Prime-nál kell figyelni szóval olyan 80 max.
pisztoly: E6xx0 az B2.
-
keIdor
titán
válasz
*HaYha* #4489 üzenetére
Mondjuk ha nem vagy biztos valamiben, akkor nézz utána. Ne haragudj, de old gray-nek van igaza... egyébként abban igazad van, hogy a chipset az tudná kezelni, de az alaplap nem. Gigabyte 945P az kezeli is (csak E6600) de az MSI az nem Gigabyte...
nike_: Már miért lenne jobb 24/7-re alacsonyabb FSB?
Akkor egyetértenék ebben, ha + fesz kéne valaminek, nade 450FSB-hez elég mindennél alapfesz, akkor meg az írás/olvasás sokkal nagyobb.
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Hurkaleves #4493 üzenetére
Elnézést, én is most vettem észre, hogy nem azt dobta ki amit én beirtam!
Nem magyarázkodom tovább, tévedhetek én is.. Nem értem miért kell ezt számonkérni tőlem...
Ha jó lapot dobott volna ki, akkor nekem nem köteles lenyomozni hogy vajon hivatalos adatok szerepelnek e ott..
Ja! És nem álitottam váltig hogy igazam van.
a témát lezártnak tekintem..
Köszi a választ.
-
Hurkaleves
őstag
Huh.. hát ez kemény!
*HaYha*: valóban, néha jobb csöndben maradni a spam helyett. Igazából én sem értem, hogy mi alapján írtad oda ilyen könnyelműen, hogy támogatja.. de a legdurvább, hogy amit érvnek felhoztál árukereső oldalon sincs(!) ott a core szeria, mint támogatott cpu-tipus (ráadásul másik lap...) meg amúgy se lett volna sok "esélye" a hivatalos honlappal szemben.
Amúgy meg kérdés a válaszodra: prime load mellett 75°C fölé ne nagyon menjenek a magok, mivel az a proci még b3-as ezért sztem még true-vel is olyan 1,5v lesz a teteje (persze, nem 35fok melegben).
mod.: ja, és még vmi: senki sem kötelez téged, h válaszolj "minden" kérdésre..
-
Démon23
csendes tag
válasz
*HaYha* #4491 üzenetére
Szia!
Én linkeltem egy a gyártó szerinti kompatibilitási listát. Te egy arukeresős lapot linkeltél, ahol senki nem garantálja, hogy hiteles adatok vannak fennt.
Ezenkívül az alaplap típusa 945p neo2 volt, aminek itt a kompatibilitási listája. Amit te néztél az egy 945PL NEO-F V2, ami teljesen más alaplap, de még annál sem szerepel a core2duo támogatás sem (sem az arukeresőnél, sem a gyártónál).
Eygébként nem vitatkozni akarok, legyen igazad, hogy ne keljen új alaplapot vennie, de egyelőre nem látom a bizonyítékot, hogy menne benne.
peace
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
old gray #4490 üzenetére
A pozitív hozzáállás az az hogy ha nem nem, én is tévedhetek! De azt is másold be hogy megkértem hogy fejtse ki nekem valaki hogy miért nem! Ugyanis akkor tanultam volna belőle, és nem mondom másnak! Core2Duo ott van, Quad-ot meg Gogolak haverom mondta hogy apjának olyan van, és quaddal megy..És ha Quad-ba én is és haverom is tévedett: Bocsánat.. Szerintem nem szaladt el megvenni.. És itt le is zárnám a témát..
Inkább dobok egy kérdést a nagyközönségnek..
E6600-nak mennyi a max hőmérséklete ami lehet, és TRUE120-al mennyi az a V amit még meg tudok hűteni?
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
old gray #4488 üzenetére
Azt nem hiszem hogy nem értenék hozzá, hiszen elég sok embernek segítettem már ebben a topikban, sőt! Akár hiszed akár nem, nekem is segítettek már!
Elnézést, én is tévedhetek. Ha te robot vagy, és sohasem tévedhetsz, akkor ezúttal szeretnék bocsánatot kérni.. Tehát nem hiszem hogy szükség van rá.
Ha elugrik egy boltba, kérdezés nélkül veszi meg, sajnálom, nem én tehetek róla..
De amiért én ezt mondtam az itt található nagyokos:
LGA775 ATX LGA775, Intel 945PL, 4DDRII (533MHz, Dual Ch), 4xPCI, 1xPCI-E x16, 1xPCI-E x1, 4xSATAII, 1xIDE, 8xUSB 2. 0, integrált 7. 1ch. HD Audio, Gigabit LAN, ATX P4 LGA775, CeleronD/P4EE/Pentium D/Pentium XE/Pentium 4/ Hyper Threading, DualCore, Core2Duo és Core2Quad processzortámogatás..
Gógli az én barátom! Nahát! Akkor mégse tévedtem?
Vegyél már vissza magadból, olyan tanácsokat adsz amivel befolyásolod az érdeklődőt a döntéshozatalában--> Ő kért tanácsot, gógli adott neki, én csak beírtam ide, ugyan ezt megtehette volna ő is..
Am ki vagy te hogy itt csitítgatsz engem?
-
old gray
addikt
válasz
*HaYha* #4487 üzenetére
Vegyél már vissza magadból, olyan tanácsokat adsz amivel befolyásolod az érdeklődőt a döntéshozatalában. Arra nem gondoltál, hogy elugrik egy boltba miután tanácsot adtál neki és megveszi az amúgy nem kompatibilis cpu-t?
Ha nem értesz hozzá (márpedig nagyon úgy tűnik) akkor maradj csendben és ne oszd az észt.
Comprende?
-
Démon23
csendes tag
válasz
Relod12345 #4483 üzenetére
Kompatibilitási lista. Sajnos egyik procit sem támogatja a lapod.
-
*HaYha*
aktív tag
Húha kihalt a topity!
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Relod12345 #4483 üzenetére
Szia!
Mind a két proci kompatibilis az alaplapoddal!
-
Relod12345
tag
Hello.
Szeretnék uj Processzort venni MSi 945P neo 2 -es alaplapomba de nem tudom hogy ezek a processzorok amiket kinéztem belle mennek e pls segitsetek. köszi-INTEL Core2 Duo E6750
-Intel Core 2 Quad Q6600-ha tudtok valami processzort ami kompatibilis ezzel az alaplapal akkor írjátok le 32 000 ft-om van procira . köszi
-
*HaYha*
aktív tag
Itt a shot amit feljebb ígértem
-
HunChaos
aktív tag
Hali!Úgy néz ki ,talán megtaláltam a procim végét..lehet az alaplapét ,de ki tudja..
E6300@3430Mhz
2x1Gb/800(5.5.5.18)@980(6.5.2.13/+0.3V)
lyenkor már 1.55V-ot kapott a proc bios-szerint..(max : 82C-prime alatt)
szerintetek megéri használni 24/7-ben?Mert az a 70-80C..
mondjuk ram jól bírja a +feszt,csak valamiért nem merem azt a pici +0,3V-ot átrakni +0,4-re
Hűtve van(8cm venti powa),de birná-e!
Vélemények? -
RidDiCh
tag
Sziasztok.
c2d e6750-em van gyári hűtővel. gyárival meddig érdemes húzni , vagy milyen prochűtőt ajánlotok? thx -
*HaYha*
aktív tag
Hehe
Keldor segítségével váltottam újra
Sikerült eladni az E6300-at, és a Quad GT-t, és ezt kaptam keldortól:
Giga P35 DS4, C2D E6600 @3,6Ghz.
Ha odakerülök a géphez, adok shotot is
-
lipi67
nagyúr
Az Északi híd,fetek,proci fesz áramkörét a PWM alatt mutatja az everest,egy komplett egyészbe átlagolva.Alacsony(400 alatti)FSB-nél hídnak plusz fesz nem igazán kell.
Telefunen :Néha benézhetnél"hozzánk"1-2 tesztre
.
[8400@4,6GHz SuperPI 1M] -
nike_
addikt
válasz
D®. GeNy@ #4466 üzenetére
Prime95-ből a 25.5-öt szedd le, ne a 25.6-ot.. Én már fürödtem be a 25.6-al..
Blendet használj (azt jelöld ki), mivel neked mindent kell tesztelni, a futtatások száma maradhat 2, és elvileg sípolni fog ha nem stabil a rendszer, vagy kb. 5 percenként menj rá az ikonjára a tálcán, és ha nem azt írja hogy Prime95 - torture test, hanem hogy not running, akkor indítsd újra a gépet, menj be BIOS-ba és amit húzol, annak a feszt vedd nagyobbra picit, vagy kicsit lejjebb az órajelet.
Nagyjából ennyi.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
D®. GeNy@ #4466 üzenetére
Igazából az sb-re szvsz tök fölösleges külön hűtőt venni, még az nb-re sem kell, főleg ha nem feszeled (nem auto, manual), mert miért is feszelned egy kényelmes 8x400-nál!?
Aztán itt van pár progi a hsz második felében, nagyjaból kommenttel is, hogy mi mire jó.
Lényeg, h a magok 75°C fölé (load) ne nagyon menjenek, ezzel arányosan adagold a vcore-t.
mod.: azért nem nevezném felesleges kiadásnak a TR-t, jó lesz az, ha másnem majd később egy másik lapnál, ha esetleg elcsábítana a tuning
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
*HaYha* #4461 üzenetére
A kérdésedre a válasz: Nem vettem észre, h. melegítené a vga-t a hűtő...igaz, igen közel van hozzá, viszont máshogy meg nem tudtam volna beszerelni.
A házhűtő jó ötlet, csak vmi igen alacsony áramerősségű, olyan 0.08-0.10A-es hűtő kellene, ezeknek nincs szinte semmi hangja. Tudsz ajánlani vmi nagyon jó és többnyire halkhűtőt?
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a tanácsát, háááát ezzel befürödtem
, kiadtam felesleges 5E HUF-ot az északi híd hűtésére és nem is értem el vele semmit sem. A gond az, h. a déli híd olyan közel van a vga széléhez, h. oda tuti nem tudok berakni vmi jobb hűtőt.
Eddig azt hittem, h. a melegedés miatt lehet olykor az újraindítás oka, mivel eddig nem volt olyan deszkám, ahol az "alaplap" 40 fok főlé ment volna (természetesen megfelelő hűtőt mindig vettem rá).
Mindenesetre megpróbálom holnap után azt, h. a procinak adok 1.350 helyett 1.37V-ot, aztán meglátjuk, h. megy e stabilan 3.2Ghz-en. Amit ajánlottatok progikat, azokat mind szedjem le és külön-külön futtassam? Még sose teszteltem a rendszer stabilitását, ezért kérek tőletek vmi infót ezekről a progikról.Beállítások..mire kell figyelni..stb...
-
Telefunen
őstag
válasz
Hurkaleves #4463 üzenetére
Jólmondod. P35-ös Gb lapok a déli híd hőmérsékletét mérik..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
D®. GeNy@ #4455 üzenetére
Vagy az is lehet (sztem elég valószínű), hogy az Everest - alaplap mezőnél nem az nb hőfokát jelzi ki, hanem vmi totál más értéket, ezért nem változott a kiírt hőmérséklet a hűtő csere után. Ha a kezeddel úgy érzed, hogy nem forró a hűtő (ami különben sztem úgy sem szólna bele, nálam a p5k-n az nb olyan meleg, hogy egyszerűen nem lehet hozzáérni, és totál stabil...), akkor nem kell vesződni, jó az úgy!
Visszatérve a problémára: vagy vcore kell vagy vram. Prime95-tel tesztelj - használd a Small fft-t proci, és a Blendet rendszer gyilkolásra, így ki tudod szűrni, hogy mivel lehet a bibi.
-
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #4456 üzenetére
Nagyon nagyon sokat segítettél, tényleg 1000 hála!!!
Az utóvizsga-időszak után lehet neki esek és szétkapom megint a gépet, aztán megpróbálom újra rárakni a bordát, bár most ahogy nézem kislámpávalaz oldalaknál (jobb és bal oldalt) ugyanannyi lóg ki a nb "tokjából", épphogy 1-2mm. Fent és lent teljes takarásban van. Hamarosan küldök néhány képet róla, ha végre megjön a regisztrációs email a postafiókomba...
-
lipi67
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #4455 üzenetére
A Procid valós 1,35V-tal simán megy 3,3GHz-et is.Biosba adj neki 1,41V körül!Baja egy szál se lesz,én Bios 1,465-ön járattam 24/7-be 3,4GHz-en..Északi hídnak..ne adj semmit !Itt még olyan minimális az FSB-fölösleges,ill. fűti a PWM áramkört,rterheli a procidat,inkább most még árt mint használ..
Minden ok amúgy,ha vmit cserélni akarsz..akkor az az alaplap legyen.. -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #4454 üzenetére
Az az érdekes, h. a Thermalright nélkül a gyárival is ugyanennyi volt a hőm.-e az északi hídnak. A rögzítés tuti jó, mert kínlódtam vele majdnem egy órát
és meghajlítja a lapot is, ettől jobban nem merem meghúzni. (nem csúszik el se jobbra, se balra elég stabilan van a nb-en) Érdekes, mert a gyári hűtőt nem tudtam megfogni, nagyon nagyon forró volt, a mostani hűtőt meg simán meg lehet érinteni ( nem a hűtőbordát, hanem rögtön a kis lapkát, ahonnan indulnak a hőcsövek)
Van rajta egy 8cm-es cooler is, ami 1300-at pörög. Titán hőpasztát is raktam rá, szóval tényleg nem értem, miért ilyen meleg...
Érdemes a ramokat 940-re emelni, ezt ajánlja fel a bios, csak én visszatettem 800-ra?! -
Geri Bátyó
addikt
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Sok sok hsz.-t elolvastam, de sajnos nem segített a problémámon, így tőletek kérek segítséget!
Van egy Gigabyte P35 DS3L típusú deszka C2D E6750-es procival és 2GB 800Mhz-es Geil Ultra ramokkal.
A gondom az, h. a procit 3.2Ghz-re húzom (a ramokat visszaveszem és maradnak 800Mhz-en 1.90V-on) de néha-néha egyszerűen újraindul a gép (alkalmazásoktól függetlenül) és visszarakja magát az alap 2.66Ghz-re. A Tápom egy Chieftech 430W-os jószág, elvileg vele nem lenne gond. Az alaplap északi hídjára egy Thermalright HR-05 SLI/IFX ventis hűtő került, így az se melegszik túl, ezért nem értem. A proci 1.350V-os alapfeszen viszi a 3.2Ghz-et 400Mhz-es FSB 8x-os szorzóval. Ha több feszt adok a procinak, akkor valszeg nem indulna újra, mármint ha tényleg ez a probléma? Mennyi feszt adhatok a procinak ilyen beállítások mellett? A memóriák a gari szerint 1.90-2.30V-ig mehetnek. Esetleg ezeknek is adjak vmennyi plusz kakaót, ha igen mennyit?
Az everest szerint a proci 3.2Ghz-en max terhelésnél 45 fok, az alaplap 50 fok.
Remélem tudtok nekem tanácsot adni, mert én kifogytam belőle, meg nem is tudom, h. mennyi feszt adhatok a procinak...Előre is köszi mindenkinek!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
HyP3b0y #4451 üzenetére
hát..számoljunk.Ha 667-et tudnak a ramjaid akkor az 333-as FSB.Ezt beszorzod a 7-es szorzóval..tehát elvileg 2,3GHz.Tételezzük fel,hogy simán futnak 700-on(tuti),akkor 350-es FSB,vagyis 2450MHz..
7-es szorzóval,667-es ramokkal..nem igazán jó párosítás.na látod!Pedig az a proci kva jó,de..ha 2180-a lenne a deszkádban(10-es szorzó),az 350-es FSB-már 3,5GHzs a proci és nem a ram a határ.3,2GHz-et tuti menne,s az lényegesen jobbL2 ide,vagy oda,mint a 6320-as 2450-en.Cseréld el.Pénzed is marad,és lényegesen gyorsabb géped lesz mint most.-Vagy add el,s pótolj a ramjaidba,és akkor számolj kb 3GHz-cel a 6320-nál.(ha a 2180 3,3at megy(sok esély van rá)akkor veri így is a a6320-at.. -
HyP3b0y
senior tag
akkor max. meddíg érdemes húzni, egy kingston ddr2 2gb 667mhz-s rammal?
-
lipi67
nagyúr
válasz
HyP3b0y #4449 üzenetére
Te se vagy valami informatív...Úgy kell kihúzni belőled az infót.A procid jó!Nekem is volt,szerettem nagyon.Én Stabil 3,5GHz-en járattam és 3,620volt a vége,ott is a ramok fogytak el,mert a 7-es szorzó..nem a legjobb(am a procid maxszorzója)3,5GHz-hez már..500-at tudó lap,és szinkronban(1:1-ben) 1000MHz-et tudó ramok kellenek..
-
HyP3b0y
senior tag
Akkor megnyugottam, köszi...és a szorzó is változik csak gondoltam mivel 6 és 7 között váltogat és 6 csak akkor ha éppen nincs terhelés alatt.
Asus P5V-VM SE DH
Ha esetleg egy másik lapba rakom, és gyári hűtést rakok rá mennyit lehetne húzni rajta?
-
Lacpac
őstag
válasz
HyP3b0y #4447 üzenetére
Van egy E6320-am és a cpu-z-ben a core voltage össze-vissza ugrál(ált. 1.113V és 1.296V között).
Ez normális?Igen, be van kapcsolva a EIST és a C1E (energiatakarékkossági kütyük) Szerintem még a szorzó is változik.
A másik, hogy a szutyok alaplapom biosból nem engedi húzni a procit...próbálkoztam erre szakosodott programokkal, de mind1ik a lapon lévő chip típusát kéri amit tudok...csakhogy a program nem támogatja(vagyis nincs a listájában)...és másik beállítással nem lenne jó ötlet piszkálgatni.
Nincs vmi megoldás?Ja meg ha már kérdezek...a lap eredetileg 1066mhz fsb-t tud...ebbe akkor egy olyan C2D bemegy aminek 1333mhz kell(eltekintve attól hogy nem tudom piszkálni a procit)?
Milyen lap?
-
HyP3b0y
senior tag
Hali!
Van egy E6320-am és a cpu-z-ben a core voltage össze-vissza ugrál(ált. 1.113V és 1.296V között).
Ez normális?
A másik, hogy a szutyok alaplapom biosból nem engedi húzni a procit...próbálkoztam erre szakosodott programokkal, de mind1ik a lapon lévő chip típusát kéri amit tudok...csakhogy a program nem támogatja(vagyis nincs a listájában)...és másik beállítással nem lenne jó ötlet piszkálgatni.
Nincs vmi megoldás?Ja meg ha már kérdezek...a lap eredetileg 1066mhz fsb-t tud...ebbe akkor egy olyan C2D bemegy aminek 1333mhz kell(eltekintve attól hogy nem tudom piszkálni a procit)?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Hurkaleves #4445 üzenetére
Majd nézz privit!Ő biztos a proci pillanatnyi valós feszéről beszélt.
Érdekes,mindenütt összefutunk.Lehet,egy az érdeklődési körünk -
HunChaos
aktív tag
hali!Mi van akkor ,ha nekem nem látja pl cpu-z a procim VID-jét?
Hogy tudom mégis megnézni valahogy?Vagy a lapom miatt van ez? -
csimav
őstag
Hali! Mondjatok több programot amivel windows bol( nem biosbol) lehet állítani a proci fsb-jén.
THX -
Hurkaleves
őstag
válasz
MakkeR^ #4440 üzenetére
Ilyen értékek mellett sztem mindent tehetsz a legalacsonyabb feszre (már, amik auton vannak), aztán tesztelsz, ha hibázik (igaz, p965, de sztem tuti, h nem fog), akkor nb-nek tolsz egy +lépcsőfokot..
De különben lehet, hogy a lapod topicjában kéne feltenni ezt a kérdést..
mod.: nálam pl (tudom, p35) minden minimum feszen megy (stabilan) 400x8 mellett.
-
MakkeR^
tag
Üdv, bios beállításban kellene egy kis segítség.
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 333
DRAM Frequency DDR2-833MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
Memory Voltage 2.15V
CPU Vcore Voltage 1.325V
FSB Termination Voltage Auto
NB Vcore Auto
SB Vcore ( Sata;PCIE ) Auto
ICH Chipset Voltage AutoAz auto beállításokat szeretném manual-ra beállítani, de nem tudom mennyi a normál értékük. Így is stabil a rendszer, szóval egyelőre nem kell plusz fesz, csak az alap. Konfig a profilomban. Köszi
Ja, még vmi: CPU-nak esetleg 1.325 helyett 1.350 mekkora veszélyt jelentene? A hőmérséklettel nincs gond, Orthos alatt a magok ~53-55 °C, idleben 31-33 °C (1.325V)
-
mclaren-d
aktív tag
Gondoltam írok egy pár sort Családom eggyik tagja rossz procitt vett (e7200) nem támogatja az alaplapja a 45nm-es procikat, mivel nekem e6600 am volt gondoltunk hát jó cseréljünk.. azóta is bánom .... semmivel sem jobb sőt nekem 3d markba és everest teszteken is rosszabat mutat van valami tippetek ez mér lehet?
-
lipi67
nagyúr
válasz
elmoraan (r) #4426 üzenetére
Ja, és tök úgy néz ki, mint a mostani gépek. )
-
nike_
addikt
válasz
South Velen #4421 üzenetére
Ja, szóval tök mindegy.
-
janeko
őstag
sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy már régota kb féléve nem tuningolom a procim, és azota is 3,2 ghz megy nem lesz baja hosszab távon ? vagy inkább vegyem lejebb?
-
Hurkaleves
őstag
Na, akkor meg lesz aza 7x500 csak még gépészkedni köll egy kicsit!
Hát nekem most null-droppos a lapom a vcore mod miatt, szal biosba amennyit beállítok az = idle, a load meg kb 0,001-0,002v-vel több kb
De félre írtam az előbb, 1,325v kell nekem a 3200höz.Najó, azért annyira ez sem rossz, végülis ennyi a vidje.
Meg nálam pl. a legújabb cpu-z is 1,312v-t ír ki terhelve, de amúgy meg ki van mérve: 1,325v, szóval az sem az "igazi" load.
-
nike_
addikt
válasz
Hurkaleves #4414 üzenetére
MCH-nak adva vagyon 0.1V, mert amúgy nem stabil
6x500 megy.
Csak a Prime újabbik verziójának Blendje (25.6) szar. Legalábbis elindul a gép, szóval nem wallos. De most csak Small FFT-vel tesztelem, mert a procit kell csak, a ram tuti hogy viszi a 916-ot 2.1V-on.
Te biosból adsz a 6400-nak 1.3V-ot, vagy droppolva annyi windows-ban load alatt?
-
-
Lacpac
őstag
Volt pár percem ma, megnéztem mit megy a 6400 a VID-jén
BIOS 1.3000, LOAD 1.2480-1.2640V 3200MHz, (szerintem többet is menne még) Prime Stabil!!!! Magok max 63°C.
TuningIOS-ba be, Fesz 1.3-ra, FSB-t 400-ra Mem:2.5× +0.2V Szóval semmi finomhangolás nem volt.
Azt hiszem nagyon megérte az árát! -
Lacpac
őstag
válasz
Telefunen #4407 üzenetére
Neked mennyi? Látom te is freezerrel hűtöd.
Nekem 900-at forog a venti,és 45°C környékén van idle-ben.
Nincs tuning(még), mindenfajta energiagazdálkodásikütyü be van kapcsolva.
Nem sok az egy kicsit. Eddig E2××× procijaim voltak Intelből,és nem vagyok ehez a hőfokhoz hozzászokva. Olvastam,hogy a B2-esek fütenek mint állat,de ennyire? -
-
nike_
addikt
Áá, úgy néz ki, az én procim a leggyengébb a topikban...
7x458.. elindul, prime be, magok 49 fok, 7 perc után az egyik tesztelő a 2-ből leáll... Mindezt 1.35V-on (Win 1.3V).
-
nike_
addikt
Na én meg megyek tuningolni, majd jövök (vagy nem)
-
Rushbácsi
tag
Hali mindenkinek!
Egy kérdésem volna. Már nézegettem egy jó pár helyen C2D procik hőmérsékletét és mindenhol az láttam hogy a cpu hőmérséklete alacsonyabb volt mint a magoké.
nálam fordítva van. alapból a cpu 35-40 fok között mozog a magok meg 27-30 fok között.
valószínű hogy rosszul mér a szenzor? melyik érték a helyes? ha a magoké a jó akkor mennyi lehet a cpu valójában?Választ előre is köszi
Üdv: Imi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest