Hirdetés
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Alice Recoque-kal mutatná meg Európa hogyan kell szuperszámítógépet építeni
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
Aktív témák
-
Briganti
tag
Hellosztok, gyertek segitsetek egy lekerdezes optimalizalasaban

Vazolom a helyzetet, irtam szamokat is, hatha megkonnyitik megerteni hogy mit is akarok:
Tablak:
Cikkek (cikk_id es egyeb infok) - 250 sor
Tag-ek (tag_id es egyeb infok) - 30 sor
cikk_tag (cikk_id, tag_id => osszetett kulcsok, a ket tablat kapcsolja ossze) - 800sorTudnivalok:
- 1 cikkhez tobb tag is tartozik
- 5 cikkhez nincs hozzarendelt tagCel:
Egy olyan lekerdezes kellene amely 245 sort terit vissza (az 5 hibas cikken kivul az osszeset) , es ugy hogy fuggetlenul attol hogy hany tag van hozzarendelve egy cikkhez a lekerdezesben mindig csak egyet tarsitson a cikkekhez.En ezt join -okkal oldottam meg a vegen egy group by-al amit szeretnek felszamolni
marmint hogyha lehetseges, hogy csak join-ok szerepeljenek a lekerdezesembe. Tehat az en lekerdezesem valahogy igy nez ki:SELECT *
FROM cikkek c
INNER JOIN cikk_tag ct ON c.cikk_id = ct.cikktag_cikk
INNER JOIN tag t ON t.tag_id = ct.cikktag_tag
ORDER BY cikk_idKivancsi vagyok hogy egyaltalan lehetseges-e, en kifogytam az otletekbol, mar minden kombinaciot kiprobaltam

Elore is koszi!
Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99A i7 5820K 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Deepcool Ducase V2 600W
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest