Aktív témák

• Briganti

tag

Sziasztok,

Nem vagyok bzitos benne hogy a megfelelo topicot valasztottam ki, de azert egy probat meger :)

Mit akarok (roviden):
    Egy olyan oldalt akarok kesziteni amelyiken van egy iframe amelybe tetszolegesen toltok be oldalakot amelyenekn form-ok vannak (mindegyik oldal mas-mas domain-rol van es nincs hozzaferem azokhoz a domainekhez). Miutan betoltottem az oldalt "le szeretnem kerni" az oldalon talalhato input mezokot. Ehez ugyebar arra lenne szuksegem hogy hozzaferhessek a betoltott oldal tartalmahoz, de "halistennek" a javascriptnek olyan is van hogy "Same origin policy" :( Ezt minden fele keppen megprobaltam "atverni", es reszben sikerult is de most emgint elakadtam.

Hogy oldottam meg:
    Az en oldalam a maindomain.com -on van, ez az oldal tartalmazza a iframe-t ahova betoltom az oldalakat. Az iframe forrasanak a sajat domainemrol adtam meg az utvonalat aminek parameterkent atadom a betolteni kivant oldal cimet. Itt php-val dolgozom fel: letoltom az oldal tartalmat, beszurok egy sajat javascript file-t amely segitsegevel komunikalni tudok az iframe-el (html5 postMessage fugvenyet hasznalva). Ezzel ugymond "bejutottam" az iframe tartalmaba, es barmilyen adatot ki tudok szedni belolle.

Problema:
    A baj ott kezdodik hogyha a oldalon valamilyen ajax hivas van, mondjuk a document.ready-n lekerdez akarmit az adatbazisbol. Mivel az iframe forrasa nem a sajat domainjuk igy nem mukodnek ezek az ajax hivasok.

Kerdes:
    Eleg nehez megfogalmazni, igy megprobalom hasonlatokkal szemleltetni :)

Azt meg lehete oldalni hogy egy oldalt egy tunelen keresztul toltsek be. Vagyis hogy a keres menjen at egy php file-on amibe en valtoztatni tudom a tartalmat, es valaszkent a megvaltoztatott tartalmat kapja, de ne keljen a domain-t megvaltoztassam.

Probalkozok illustralni egy keppel is, hatha az tobbet segit :)

Barmilyen otlet, utba igazitas jol jon,
    mar kifogytam a kerdesekbol, es nemtudom hogy mit kerdezzek a google baratunktol :)

Aktív témák