Aktív témák

• Briganti

tag

Hellosztok, nem talaltam kizarolag PHP -s topicot ugyhogy ide irom :)

Egy erdekes dologgal talalkoztam, es kivancsi lennek miert is lehet ez, mert nekem mar nincs tippem :)

Nagyvonalakban leirom hogy mirol van szo: csinaltam egy feluletet ahol flash (swf) fajlokat lehet feltolteni, majd a rendszer html fajlokat general a feltoltott allomanyokkal, ahol fontos tudjam a swf file meretet. Tehat vegigmegy az adatbazison, es szerre mindegyik bejegyzesnek leellenorzi a mereteit es letrehoz egy fajlot. Ezt az elso verzioban elkeszitettem hagyomanyos proceduralis programozasi formaban ( itt lehet hulyeseget irtam, tul reggel van, hogy jobban megfogalmazzam :B ), es persze kifogastalanul mukodik, es 24 bejegyzesre teszteltem, es a script 2-300 ms alatt lefut.

ahogy lekerem a flash file mereteit:

list($g_width, $g_height) = getimagesize("swf/" . $res_g['g_swf']);

Ugyanezt elkszitettem az M-V-C architekturat alkalmazva, tehat fogtam az elso verziobol a kodot, beraktam a Controller egyik fugvenyebe, es a lekerdezeseket atraktam a Modell osztalyba, majd meghivtam a Controllerbol a fuggvenyt. Ez is tokeletesen mukodik, csak ugyanaz a 24 bejegyzes generalasara 1.7 s -ra van szuksege, ami nagyon nagy kulonbseg, es a rendszer ellesbe majd 3-4 ezres bejegyzest kell kezeljen, es ilyen ido kulombseggel hetekig fog tartani :)

Ha az elozo sort kiszedem a fuggvenybol es helyettesitem ertekekkel, akkor megint pillanatok alatt lefut, valahogy igy:

$g_width = 200;
    $g_height = 1;

Tehat nyilvanvalo hogy az a getimagesize fuggveny lassitja le a scriptet, csak eppen azt nemertem hogy egyik verzioba miert gyors, a masikban meg lassu?

Ha van valami tippetek kivancsi vagyok ra :D

Aktív témák