Aktív témák

• Briganti

tag

válasz tzs84 #1158 üzenetére

tehat:

van egy tablazatom 1000 recordal, en abbol kivalasztok 20 olyan elemet amelyiknek mondjuk a 'name' mezoje tartalmazza azt a szot hogy ''akarmi'', es en azt kilistazom de egyszerre csak 5-t, es ha raklikkelek akaemlyik elemre akkor nekem ugy kene kilistazza hogy a kivalasztott elem legyen a listaba az elso, es utanna a kovetkezo a 4 ...

ez az egesz mukodik ugy hogy ha az egesz listaval dolgozom, akkor csak simann beirtam hogy <a href= ...php?first_id=($id-1)>Elem</a> es ellenozrom hogy isset($_GET['first_id']) akkor SELECT ... LIMIT $first_id , 5 , ez igy mukodik mert az id autoincrement, es az szerint tudom az elem elhelyezkedeset a listaba, de ha mar megvaltozik a sorrend akor felborul az egesz, mert mondjuk nekem abba a 20-ba beleesnek 60-80 id-ju elemek es kivalasztom az elsot akkor nekem a 20-bol kiaakarja irni az 59-dik elemet ... ezert kellene nekem olyasmi hogy egyszer megnezzem hogy hogy a 60-s ideju elem hanyadik az altalam kivalasztott listaba es igy meghatarozni a LIMIT-t. lehet hogy megse olyan konnyu kerdes, de sajna az angoltudasom eleg gyatra ehez hogy a google a baratom legyen :)

nemtudom most mennyire ertheto hogy mit akarokm de remelm egy kicsivel megiscsak tisztabb :)

Aktív témák