- Milyen alaplapot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vaku topic
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koszta
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. Ismerős most vett egy MSI laptopot (MS 6837D), és megkérrt, hogy tegyek fel neki Xp-t. Na beraktam xp cd-t, bios, cd-ről inditás, nyomjon meg egy gombot... Számítógép hardver kiépítésének tesztelése, stb., majd amikor kéne, hogy elfogadom a szerződést, meg, hogy hova tegye már kékhalál. Inditsa újra F8-al csökkentett módban, ha elsőzör látja ezt a képernyőt... És mindig kiírja. Ekkor beraktam vista cd-t, azt persze egyből felrakta, hibátlanul. Viszont az ismerős mindenképpen Xp-t akar, vistáról meg nem tudok xp-t telepíteni. Tud valaki valami megoldást? Vagy esetleg ehhez valami külön xp kellene?
Köszi a segítséget előre is. -
d3x23
csendes tag
válasz
Avanti_ #5042 üzenetére
Helló!
Nem tudom segít-e de nekem is volt egy hasonló problémám!(VR-610X)
Ha az amire gondolok akkor mégiscsak az eszközkezelőben keresgélj méghozzá a rendszereszközökben lennie kéne egy bizonyos serial(bár nem biztos de a lényeg hogy valaminek lennie kell) nevezetű eszköznek ami felkiáltójellel(vagy kérdővel?)csücsül ott!
Ha ott van csak távolítsd el és indítsd újból a gépet!!!!!!
Útána elvileg fel kell ismernie a windows felállasakor mint új eszközt(pc camera)!Azért gondolom mert pár ismerősömnek szintén oda bújtak el eszközök(pl hangkártya,wifi adapter,stb).És az eltávolítás után mindegyik feléledt!
Remélem hasznodra lehettem!
Üdv! -
cekkk8510
csendes tag
köszönöm a segítséget!
-
házimozis
tag
válasz
cekkk8510 #5043 üzenetére
Az így feltett kérdésekre nem_lehet egzakt válaszokat adni.
Úgy fog melegedni ahogy terheled! Egy 700ezer forintos csúcsnotebook is melegszik - a villany már csak ilyen jószág - ha Crysist játszanak rajta nagy felbontásban. A kérdés az, hogy hogyan hűtik? (700ért jól)
Én mindkét álatalad jelölt típusban kétmagos CPUt látok. [link] [link]
ez mennyit jelent szerintetek
web, video = tök mindegy! JÁTÉK? ...Ami a csövön kifér.(inkább intel, mert L2* kell állandóan minden játékhoz) A játékok csak mostanában kezdik igényelni (támogatni) a két magot, tehát a 2007 elötti játékok nem tudják ezt kihasználni. Így 1x1.6 (1.8)-on futtatott platformnak felel meg a vas. Az AMD megcímzett L2-t használ, az intel (kétszer akkorát) és bármelyik mag eléri az egészet, nincs megcímezve.
*az L2 a másodlagos gyrosítótár a CPUban.Az X2400 kb ugyanolyan teljesítményű kari, mint a 8400M [link] A turbocache azt jelenti, hogy a dedikált VGA memóriához hozzá tud még markolni a rendszermemóriából. Ezáltal azonban lassulni fog. Azok a kártyák amik ezekben a vasakban vannak úgy sem alkalmasak azokra a játékokra amelyek 256MBnál több videoramot követelnek, szal leginkább parasztvakítás az egész. (a GPU teljesítmény a lényeg - ha az kicsi akkor hiába van 600MB ram a kártyán)
Akku üzemidő: dedikált memóriás "nagyteljesítményű" videokártya mentén, ne is álmodjon erről senki, akinek legalább 8 (9) cellás akkuja nincs. (~35w CPU, plusz 40w GPU fogyi van - meg az apró - erre adnak 4-6 ceruza akkut alapból. vicc.)
-
cekkk8510
csendes tag
És még az lenne a kérdésem h a EX600 nem gyengébb? mert a másikban 1800as két magos proci van. ez mennyit jelent szerintetek?
mennyire melegszik? -
Avanti_
csendes tag
Sziasztok,
Van egy MSI M662X-011HU laptopom. A nagy problémám a következő lenne:
Nem tudom használni a beépített webcamerát
Eszközkezelőben nem látom feltüntetve, egy másik laptopon (ACER) imaging eszközök alatt láttam olyat, hogy USB videóeszköz ami gondolom szintén a beépített webcamerát jelenti.Van valami speciális trükk, hogy működésre bírjam? msi honlapjáról lehúztam a hozzá való Chicony WebCam Driver XP 32/64 Ver: 5.7.2.1 (WHQL) .-t de semmi fejlődés.
Feltelepül egy program ezzel, de nem talál videó eszközt.
Valami tipp? 5let?
előre is köszönöm a segítséget.
-
Vincentph
csendes tag
válasz
cekkk8510 #5038 üzenetére
Némileg elfogult vagyok a témában hiszen EX610-em van. Amire te akarod használni arra mindkét gép jó, igazán rossz döntést nem hozhatsz. Az EX610 (2G ramos változat) erősebb és van rajta HDMI, viszont az EX600 akkuja állítólag tovább bírja. Igazából szimpátia kérdése (AMD v. INTEL+NV)
-
házimozis
tag
általánosságban véve magasan az MSi rakja össze a legjobb konfigokat ár/érték arányban. így nézve több árkategóriát, mindenhol az Msi a legjobb gép, és valahogy pont jól lövik be a vásálói igényeket...
Inkább az a probléma, hogy ide nem hozzák a többi márkákból a home környezetre szánt nagyteljesítményű változatokat. Valszeg azért mert drágák lennének (8800M, Go7950 stb, T7400 felett) a magyar fizetőképességhez. Cég, talán ad ~4-5 kilót/db bc notebookért, a magyar cselovek otthonra magának?
100ból ha 2. (Eleve 1000 felhasználóból, hány prefereálja a noteszt?? ...Ezen belül 100/2.)
A bc notesz nem a (grafikai) teljesítményéről hanem a tűrőképességéről nevezetes. (ott nincs megsült billentyűzet, meg elrepedt LCD keret. Rá lehet állni akár!!)
Az extra teljesítményt ÉS megbízhatóságot notebookban Dell-nek hívják.
...Csak azokat a k#rva CDlejátszó gombokat ne tennék rá a gépeikre!EGY NOTEBOOK NEM asztali LEJÁTSZÓ, NEM KELL RÁ ILYEN.
...
Igen valóban megfigyelhető, hogy a 2006 végi gamernotesz koncepció berobbanása óta (USA - AilenWare, Dell. EU - többen, de főleg MSI) nagyon visszafogottak a 2008as készülék kollekciók. Nem külalakban , mert azok egyre borzasztóbbak. (lángnyelv, jégkék káva, krómmal)
A piacvezető noteszgyártók, nem nagyon hajlandók a home (gamer) környezet felé mozdulni. A közhely tartja magát. -
Noda10
tag
Valakinek személyes tapasztalat VR601X-028HU-ról?
egyébkét általánosságban véve magasan az MSi rakja össze a legjobb konfigokat ár/érték arányban. így lnézve több árkategóriát, mindenhol az Msi a legjobb gép, és valahogy pont jól lövik be a vásálói igényeket...
ez ami most néztem a low end kategóriából is jó felszereltségű. az ex610 ugye szintén kiemelkedik és játékra is a GX610 a legjobb abban az árban. bravó MSI. cska legyen jó a minősége is... -
cekkk8510
csendes tag
Sziaztok a Kérdésem a következő lenne: Ti melyik gépet ajánlanátok a MSI EX610X vagy a MSI EX600X-t?
tudom beszéltetek már erről olvastam de nem jutottam döntésre
melyik gép az erősebb? néha játszani is szeretnék de a minőség nem annyira fontoson ha 800*600ban elfut akkor már nekem jó
de a MSI EX600Xben mit jelent az h 1GB TurboCache memória? erre nem jöttem rá
webszerkeszteni akarok és videókat szerkeszteni. vagy ejez nagyon gyengég lennének?
szerintetek?
válaszotokat előre is köszönöm! -
Darth_Revan
veterán
válasz
dominik009 #5035 üzenetére
1) 8600M GT van benne, nem GTS
2) DDR2 van benne, de több német oldalon DDR3 van kiírva...valószínűleg csak elírás, nem hinném, hogy külön gyártanának DDR3-as változatot a németeknek -
bamboo
csendes tag
pr200-asról vannak még tapasztalatok? akksi üzemidő hogy érzi magát?
-
dominik009
csendes tag
Sziasztok egy YouTubes videóban azt láttam hogy a msi gx600x -ben 8600 GTS kártya van és az 512 ddr3 -as. Szerintetek csak elmatricázták a laptopot ?? Mert ez volt rá ragasztva.
Itt a video:[link]
Kb: 00:32 nél van! -
[KGR]
tag
Off
Ma bementem egy számtekboltba, hogy vegyek egy db CD lemezt. Az üzlet pultjánál egy érdekes dolog fogadott.. majdnem hanyatvágtam magam. Egy 20 colos Acer laptop vol kivágva a pultra. Gondolom akkor telepitették. Eszméletlen nagy volt. Mobilitását eléggé elvesztette, de igen megdöbbentő látvány volt. 8kb-ot nyom a gép.
-
házimozis
tag
-
házimozis
tag
Hy,
(XP) 6.9 óta nem volt dolgom catalyst-al, de ott még működött a dolog úgy, hogy pofánvágtam az automatikus mindentelepítőt (ami rakná a CCCt -engem is idegesített), aztán kézzel rámuttatam a driver (mappa) .inf-jére és az csak a meghajtófájlókat tette fel.
Akkortájt még volt szétdarabolt "gyári" drivercsomag is CCCvel, vagy nélkül.
...Van most is.
Nem írod az oprendszered, úgyhogy most válogatni fogsz itt: [link] Úgy látom, van "display driver only" változat XPre és Vista ra is.By the way az ATi honlapjáról jutottam ide, úgyhogy valamit rosszul kerestél, mert van HD2000 és 3000 széria támogatás is.
-
Vincentph
csendes tag
Van 1 ilyen program hogy "mobility modder" amivel minden eredeti ATI catalystot ami eredetileg nem támogatja a mobil változatokat átváltoztat úgy, hogy mobil kártyákkal is menjen. Én is ezt használom, [link]
Az oldalon van egy lépésről lépésre leírás, az első a legfontosabb
Ha CCC nélküli driver kell, itt van a legteljesebb Catalyst gyűjtemény: [link] A CP-s csak a Control Panel-t egészíti ki.
Megj.: A gyári drivert le kell szedni elősször. Ha nem sikerül, akkor jobb ha hagyod a fenébe, mert nem fog mellé/rá felmenni az új driver (pl. én sehogyse tudtam leszedni a gyári MSI drivert, amint megpróbáltam eltávolítani hibaüzenetek áradata jelent meg XP alatt. De annyira retek volt a gyári sok progi alatt, hogy megért nekem 1 reinstallt a dolog.)
-
HEMP
aktív tag
Nem tud valaki egy olyan ATi drivert mondani a HD2600 vidikarimhoz -GX610PE noti-, amelyik nem telepiti a sz@ros ccc-t? Csak driver kellene, mondjuk abból a legújabb...
Megpróbáltam az amd.com-ról leszedni a legújabbat, de vicces, hogy mobility radeonok közül csak x1800-ig tart a skála, afölött semmi... Próbáltam feltenni a sima HD2600 driverét, de azzal meg nem működök! Valaki okosat?
-
Batmause
tag
Székesfehérváron szervizelik, szerintem biztosan is.
Amikor nekem volt (és sajnos még mindíg van) egy "kis" problémám a Bluetooth-szal akkor személyesen vittem be a szervízbe a gépet. Kértem, hogy lehetőleg másnapra nézzék meg a problémát. A szervízlapra fel is írták, hogy "sürgős". Másnap reggel felhívott a szervízbeli kolega és közölte, hogy a gépben nincs BT-modem (csak szimpla wi-fi mondemem van), és alkatrészt kell hozzá rendelni.
Mivel a garancia-papírt még nem sikerült lepecsételtetni, ezért nem rendeltettem alkatrészt - ami amúgy 9100Ft lett volna -, visszamehettem érte délután. De ha kértem volna alkatrészt, akkor megrendelték volna és utólag szóltak volna, hogy vihetem vissza a notit. Igaz magam rohangászok a probléma miatt, de viszont nem tart sokáig a szervizelés.Más részt szerintem is túl drága lenne kiküldeni a notikat Csehbe, és amúgyis az Albacompnak szép nagy szervíz központja...szép nagy csarnok telis-tele mindenféle kütyüvel...és ahogy említed az alkatrész-ellátás is kérdéses így is...
Szurkolunk a gyors gyógyuláshoz!
-
-
gr.bence
aktív tag
oké köszi a javaslatot majd javittom amint ujra nálam lesz a laptopom.köszi az infokat..pápá
-
Neoka
aktív tag
válasz
Rellind #5019 üzenetére
Szia!
Én voltam szervízben a 673-sal.
1 hónapot sjana ott volt, mert alaplapot kellett cserélni az akkumlátor probléma miatt, de rossz alaplapokat küldött az msi és várni kellett egy jóra.Aúgy Informátort keresd, ő megmondja neked azt is, hogy most érdemes-e badni, vagy inkább várj vele.
-
Rellind
senior tag
Valakinek volt szervízbe a gépe mostanában?Rászántam magam az aksiprobléma megoldására....Csaknem lesz 1 hónapig bent mir megjön az alaplap....
Ki az aki ott dolgozik?Valaki mondta egyszer itt....Szerk...Ja csak vissza kéne olvasni ugyebár
-
Batmause
tag
válasz
gr.bence #5009 üzenetére
Én is írtam régebben 1-2 tesztet.
MSI M677X-038HU
Zalman ZM-NC1000
iAudio X5L
Notebook-tartozékok - nincs befejezve
Logitech VX NanoHonlapomon megtaláljátok! [link]
Tetszett a teszt, de hiányoltam az összeépítésről és az anyagminőségről szóló leírást. Kíváncsi lennék, hogy a M6XX-sorozatok után is gyengusz anyagoknól építi-e össze a gépeit az MSI - külsőre nem látok változást.
Egy másik tipikus MSI-problémára még kíváncsi lennék - mennyire hajlamos felmelegedni? -
házimozis
tag
..Továbbá, ha elolvassuk a "i" megjegyzés rovatot is - ugyanis mindig az apróbetűsben van a rákuffintás - akkor +tudjuk, hogy a statisztika a már nem garanciális készülékekre vonatkozik. Béna a honlap, nehezen jön be az "i".
Ezen kimutatás szerint az MSI és az IBM egyformán - 3% - áll. Ami azért érdekes, mert az MSI ~6 éve gyárt laptop-ot, - míg egy Toshiba, vagy IBM 20. Szal kezdő noteszgyártótól, ez elfogadható arány.
-
Vincentph
csendes tag
Gondolom Spyduck a laptopjavitas.hu által közölt adatokra gondolt. Nos ott, ahogy én értelmezem tényleg úgy mérik, hogy 100 beérkező gép közül mennyi FuSi, Acer, stb. Így aztán baromira torzít az a bizonyos skála, mivel azok a gépek kapnak rossz arányt amiből sokat adnak el.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Badr Hari #5011 üzenetére
Nicole_19: Ez most attól függ, h melyik notit nézted ki! De hozzáteszem, h az MSI szervízelése nem vmi jó! Az Albacomp szervízeli (visszaküldik Csehországba) ami annyit jelent, h 1 hónapig is eltarthat! Alkatrészhiányban is szenvednek ami viszont lehet előny is mert ha nincs alkatrész akkor kapsz egy új notit
!
Badr Hari:
Van sok teória:(1) Akármilyen gépet ha megveszel és vigyázol rá hoszú ideig jó lesz! (kivéve a hibás egyedeket)
(2) Mostanában minden gyártó gagyit gyárt, pár év múlva elromlanak és vehetsz másikat! Kivéve: IBM Thinkpad, Dell Vostro, HPQ businesclass "b".
(3)Ha megnézel egy meghibásodási összehasonlítást akkor a FUJITSU és az ACER vezet! Ez most vagy azért van mert ők adják el a legtöbb notebookot és emiatt nagyobb a meghibásodási arány vagy azért mert ők a legolcsóbbak és ezért nem pakolnak bele minőség alkatrészeket! Sztem mind2 igaz!Én véleményem: minnél több gari van rá annál jobb!
-
Badr Hari
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Vásárlás előtt állok és érdekelne más véleménye is az alábbi gépről :
MSI Glare VR601X-012HU Notebookhttp://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=47878&search_termek=&
Kb. ennyit szánok rá, megnéztem már sok gépet, de nekem ez tűnt ár/érték szempontból a legjobbnak.
Ezen kívül még az Acer Aspire 5720Z-1A1G16Mi- is jónak tűnik, de az MSI-nél a 2 év garancia megnyugtatóbb. A gép internetezésre, munkára, meg általános felhasználásra kell, de az sem baj ha játszani is lehet rajta valamit.
Szerintetek mennyire megbízható az MSI?
Vélemény a MSI Glare VR601X-012HU Notebook- ról?Előre is köszönöm!
-
Nicole_19
csendes tag
Sziasztok! Az első notebook vásárlásom előtt állok. Kinéztem egy MSI és egy ASUS notebookot, hasonló paraméterekkel. Ti melyik márkát ájanlanátok?
Előre is köszi -
gr.bence
aktív tag
Teszt illetve majd a notivl foglalkozó oldal saját
-
spyduck
nagyúr
-
gr.bence
aktív tag
minden teljesítményre állitva +ati tools + zsír driver a vid karihoz
még fogok dolgozni a teszten mert még van egypár 5letem csak időm nincs sajna
majd ha készen lesz teljesen akkor is majd belinkelem ide ..pápá
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
a kérdés főként M673 tulajoknak szól:
Van olyan kia Vistával használja?
Sajna nekem a Vista nem volt tökéletes rajta. Amikor kikapcsolni (nem hibrenálni) szerettem volna, akkor ezt nem tudta a Vista megtenni.
Valakinek volt ilyen gondja? Ha igen, ez már megoldódott?
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok
tegnap éjjel unatkoztam és irtam egy teszt félét az MSI GX600PX notiról nem lett valami nagy szám de majd még javittóm nézzétek meg,
ja és kérem a visszajelzéseteket mit kéne még beleirni mit nem meg hogy milyn szerintetek a teszt, probáltam irni tényeket meg probáltam irni csak a saját szavaimal.
-
Badr Hari
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Vásárlás előtt állok és érdekelne más véleménye is az alábbi gépről :
MSI Glare VR601X-012HU Notebookhttp://aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=47878&search_termek=&
Kb. ennyit szánok rá, megnéztem már sok gépet, de nekem ez tűnt ár/érték szempontból a legjobbnak.
Ezen kívül még az Acer Aspire 5720Z-1A1G16Mi- is jónak tűnik, de az MSI-nél a 2 év garancia megnyugtatóbb. A gép internetezésre, munkára, meg általános felhasználásra kell, de az sem baj ha játszani is lehet rajta valamit.
Szerintetek mennyire megbízható az MSI?
Vélemény a MSI Glare VR601X-012HU Notebook- ról?Előre is köszönöm!
-
veresp
tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy MSI PR200-as gépet.
Ha lesz időm megpróbálom majd leírni a tapasztalataimat. De addig, ha van valakinek kérdése szivesen válaszolok.
(Sebességtesztet konkrét adatokkal ne is várjatok)
Jó fórumozást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Tőzsde és gazdaság
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vaku topic
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest