- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Hello.
Van rá valami egyszerű, biztonságos módszer, hogy ne 5.1-ben szóljanak a YT videók?
chrome alatt sztereóban szól és az én fülemnek kedvesebb, ha a sztereó forrás sztereó és nem kamu 5.1. -
Maszki
tag
Sziasztok!
Van egy érdekes hibája a firefoxnak nálam, nincs hang videókban.(youtobe, videa, stb.)
Viszont próbáltam más böngészővel és azzal jó. Újra raktam a firefoxot, flash playert, de nem segített.
Valakinek lenne esetleg ötlete, hogy mi lehet az? -
Steelmanus
addikt
Teljesmertekben egyetertek Veled, ugy kellene valtoztatni a API-n, hogy maradjon meg a valaszthatosag. Es igen, en levalasztanam a webfejlesztos reszt a bongeszorol es kulon kiadnak direkt a fejlesztoknek szant verziot hiszen csak a felhasznalok toredeke hasznalja. Biztos hogy gyorsabban is toltodne be a bongeszo.
-
mrszitya
senior tag
Hát, ha konkrétan a letöltési ablakról van szó, én a kezdetek óta sosem használtam például. Nem láttam ennek a megvalósításnak sok értelmét. A mostaninak már kicsit több van.
A Chrome megoldása viszont rögtön bejött, így a FF-ban is ment fel a Download Statusbar, ami viszont az új API miatt elhalálozott a 26-tal. Szerencsére valaki felkarolta már a dolgot, és készített egy újat, majdnem azonos néven: Download Status BarAmíg nem korlátozzák le túlzottan a kiegek tudását, hozzáférési jogait, addig nem lesz baj ezzel a böngészővel. Én pont a kiegek, meg az about:config, a testre szabhatóság miatt szeretem.
-
DS39
nagyúr
válasz
Steelmanus #34593 üzenetére
szerintem még az sem érv erre, mert simán megférnének választható funkcióként ezek: letöltés ablak, alulra helyezhető fülek, stb.
érdekes egy szemléletben fejlesztik ezt a böngészőt, az átlag usert (akik ugye többségben vannak) ez érdekelné, és értékelné, nem a webfejlesztő cuccokat meg a 26-osba integrált Firefox OS appkezelőt -
Matthewus
őstag
Ablakos letöltés addon: [link]
-
Zirowe
nagyúr
Nagyjából mindent sikerült visszaállítanom, kívéve azt, hogy ha új linket nyitok meg új lapon, akkor ne ugorjon rá, hanem maradjon a jelenlegi lapon.
A beállításoknál nincs bepipálva az ugrás hivatkozásra új lapon, de még ugrik.
Hogy kell ezt beállítani? -
kispx
addikt
válasz
Zirowe #34584 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbben a Hibakeresési információknál a FF alaphelyzetbe állítása gombbal jössz ki. Töröl mindent és csak ezeket hagyja meg.
Vagy még az about:support oldalon a gomb mellett még van "Fontos, módosított beállítások" ami segíthet megkeresni a módosított beállításokat.
Vagy még ami hirtelen eszembe jutott, az a SearchReset addon.
-
Zirowe
nagyúr
Ok, akkor a két lezavaróbb az, ha duplán kattintok a +-ra, akkor az új lapon a yahoo search nyílik meg, illetve ha hibás címet írok be, akkor egy fél pillanatra előjön a hibás oldal felirat, majd kidob egy yahoo találati oldalt az elrontott címre.
Ezeket vajon hol kell keresnem about:configban, hogy visszaállítsam?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, figyelmetlen voltam és egy program telepítés során hagytam, hogy a yahoo "rátelepedjen" a gépemre.
Miután észrevettem, töröltem, amit csak tudtam, de így is maradt még sajnos nyoma a firefoxban, ami rettentő idegesítő tud lenni.About:configban ezek a yahoo-s értékek, de se visszaállítani (mert már alapértelmezett értéken vannak), se törölni nem tudom őket.
Hogy tudnék megszabadulni végleg tőlük?
-
DS39
nagyúr
válasz
Rimuru #34577 üzenetére
dehogy, felesleges lett volna ezért rátelepíteni egy angolt, hamar megtalálták a megfelelő fájlt amit módosítani kellett, utána jó lett. (de ezt csak egy pluszként említettem, az ESR-nek inkább a támogatottság az előnye, egy korábbi hagyományos verziónál leragadni hosszútávon nem feltétlen jó)
-
Bodor
veterán
Köszönöm mindenkinek! Sikerült!
-
DS39
nagyúr
válasz
Faterkam #34572 üzenetére
vagy vissza lehet állni a 24-es esr verzióra, az feature updatet nem kap, csak bugfixeket, emiatt a használata javallottabb.
és még a ctrl-shift-t bug sincs benne (gondolom).
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Mivel ebben a 26-os verzióban nem működik a régi letöltési panel, szeretném visszaállítani a 25.0.1-es változatot, amiben még ugye rendesen megy. Honnan tudnék ilyen telepítőt letölteni? ( Szerencsére a 25.0.1-es változatról van mozbackup mentésem, tehát vissza tudnám állítani, de sajnos azt hiába engedem rá a 26-osra, a program verzió nem változik) -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
egy gyors segítségre lenne szükségem. Van egy gép, amiről át kell raknom gyorsan mindent a másikra ami fontos. A firefox kedvenceket, beállításokat mentett jelszavakat hogyan tudnám egyben, gyorsan átrakni?
Köszönöm!! -
-
Visormail
addikt
Jahh, na ez nagyon izgalmas kösz az infót. Én hagyom kikapcsolva az azuret, nem fogok ennek a kipróbálásával szórakozni, akkor már tök mindegy hogy melyik about:config értéket kell átállítani, főleg a jól hangzó teljesítménycsökkenés belengetésével.
"Bizonyos szerencsétlen VGA-kártya és -driver kombinációk esetén" ez meg különösen tetszik, pl minden HD4-es sorozatú kártyán előjön a hiba az összes driverrel.
-
-
-
A 28-as aurora nem hozott izgalmakat és az Australis téma sem került bele.
-
kispx
addikt
válasz
Visormail #34530 üzenetére
"Bizonyos szerencsétlen VGA-kártya és -driver kombinációk esetén hibásan jelentek meg a szövegek Windows 7 operációs rendszer alatt a KB2670838 frissítés után. Ezt a hibát részben javították, de mindez egyelőre csak megkerülő megoldás, azaz külön kell engedélyezni:
keressük fel a „about:config” oldalt
hozzuk létre a „layout.paint_rects_separately” kulcsot a megjelenő listán jobb gombbal kattinva, majd az „Új” → „Logikai” lehetőséget kiválasztva
állítsuk be a true értéket
a javítás teljesítménycsökkenéssel járhat, így ha nincs hiba, nem érdemes bekapcsolni"Ezért nem szűnt még meg a hiba.
-
válasz
Mr.Mercury #34556 üzenetére
Beállítások -> Speciális -> Tanúsítványok
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hol találom azt a listát a Firefox-ban, ahová azokat a címeket rakja a böngésző, amiket ő úgy ítélt meg, hogy a tanúsítványuk lejárt, de én ennek ellenére (megértettem a kockázatot :-) ) felvettem őket a kivételek közé.
-
kispx
addikt
válasz
Visormail #34550 üzenetére
Okozhat gondot. Amiket tapasztaltam:
- a 8-as szoftverközpontja nem működik privoxyn keresztül (azóta megjelent egy pár verzió, nem tudom, hogy ezt orvosolták-e már)
- ubuntu alapú disztrókon egyes animált gifeket rosszul tölti be, de ez orvosolható a konfig fájlokkal. -
törölt tag
válasz
Visormail #34550 üzenetére
Természetesen azt is menet közben érdemes állítgatni és hamar egy jól összerakott filter-block rendszer lesz belőle. Iszonyat jól konfigolható és sok trükköt tud. Rengeteg OP rendszeren fut. Viszont nem feltétlen kezdőknek való. Ráadásul, mivel egy proxy-ról beszélünk, minden böngészővel és neten kommunikáló programmal használható, nem csak FF-al. A szoftver open source, tehát biztonságos is.
Webfelületen lehet a szűrőket állítani és újakat létrehozni, azokba URL-eket felvinni.colomb2: Localhost-on saját hibaoldalra irányít. Amolyan 404-szerűen. Működik https-el is, tartalom és url alapján is tud szűrni. Sok olyat tud, amit más nem.
-
Visormail
addikt
válasz
#68216320 #34549 üzenetére
Az adblockot az oldalak egy részén le kell tiltani, vagy testre szabni különben nem működik megfelelően. Időnként olyat is blokkol amit nem kéne, valamelyik hirdetős oldalon a hirdetés képeit, vagy rtlmost-on a videó előtti reklámot amitől a videó sem indul el mert arra vár, stb.
A privoxy sehol nem okoz hibát? Nehezen tudom elképzelni. hogy az tökéletes. Azt viszont hogy lehet ilyen esetekben könnyen gyorsan állítani? -
myke01
senior tag
Tudom ,hogy alapból tudja a FF a "Visible Clicks"-et ,ami egy kis kerettel megjelöli az utoljára kattintott linket ,ha pl. az egér középső gombjával kattintunk egy linkre ,hogy új lapon nyíljon meg.
Létezik erre valamilyen kiegészítő ,hogy jobban láthatóvá tegye ezt a "keretet" ,pl. színnel ,stb ? -
kispx
addikt
Kiegészítők között szétnéztél?
A keresősáv mellettit is átállítottad? Ha ott a lefele mutató háromszögre kattintasz, és kiválasztod a a keresőszolgáltatások kezesét, akkor onnan tudsz törölni keresőszolgáltatást.
Ha semmi sem jött be akkor egy profil resetet is megpróbálhatsz. Ez töröl minden vackot és alaphelyzetbe állítja az FF-ot. -
ngabor2
nagyúr
ismét a függőleges tabbarral van gondom. nem találok olyan működő kiegészítőt, amivel jobb oldalra lehetne a tabokat kitenni. a google-t is bevetettem, semmi érdemi eredmény
valaki tud működő megoldást?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Visormail #34536 üzenetére
Mindkét VGA tudja a DX10-et.
Itt írja, hogy Directx 11...a másik DX10.
about:support-ban
GPU segítségével gyorsított ablakok: 1/1 Direct3D 10
Most akkor Dx10-ben megy igaz? -
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Pár hete ha címsorba írva keresek chromeban és firefoxban is, akkor ilyen uk.search.yahoo-s oldal jön be google helyett. Hol tudom ezt átállítani (vagy inkább letörölni!)? :S Az a gyanúm, hogy vmi kis programmal együtt jött le ez a sz@r (talán vmi konvertáló progival, azokkal mókoltam mostanság), hogy a fene vinné el
Előre is köszi a helpet!
-
törölt tag
Tudtok olyan önálló addon-t vagy bármi megoldást, ami tilt v. kérdez, amikor egy weboldal új ablakot nyit? Az adblock plus-t kihagynám, ezen kívül kellene.
-
Visormail
addikt
válasz
Krystal_s #34534 üzenetére
Arról volt itt szó, hogy az azure letiltásával nem szűnik meg a hardveres gyorsítás, csak dx10-ről 9-re vált ahol már minden rendben. Ami régebbi/integrált kártya és eleve 9be megy, mert nem is tud 10et azt akkor nyilván nem érinti a hiba sem. Szóval vga és driver függő is úgy tudom, hogy melyik gépen jön elő.
-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg mód arra, hogy felgyorsítsam a böngészőt? Nem a net a gond, hanem a görgetési sebesség. Akad, főleg a PH! oldala, pedig a chrome pl. vaj simán működik, meg sem reccen. Gondolom ez a sok bővítmény stb. miatt lehet. Van valami cleaner esetleg? CCleaner van a gépemen, nem tudom az segítene-e.
-
Krystal_s
addikt
Többször olvastam itt, hogy homályos betűk miatt az azure értéket kell átírni false-ra.
(gfx.content.azure.enabled) Azt mi okozhatja, hogy van akinél homályosak a betűk, van akinél nem? Nálam szinte minden gépen jók a betűk alapból. (pár hónapos gép: Intel hd4000 vga, pár éves ati vga-val stb) Egyedül az egyik gépen lenne homályos (Intel hd vga), de ott az Azure érték átírás egyáltalán nincs hatással. Mindegy, hogy false, vagy true, nem látok változást. Viszont a gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode érték 2-re átírva élesek lesznek a betűk.
Hardveres gyorsítás is be van kapcsolva...
Ez az Azure csak az erősebb, új VGA-kra van hatással, vagy mitől függ? -
kispx
addikt
válasz
G4RWIN #34527 üzenetére
Akkor hardveres gyorsítás visszakapcsolása és az azure letiltása.
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Szívem szerint Mozilla Firefoxot használnám böngészésre, viszont van egy olyan, számomra idegesítő hibája, hogy egy lapon a kijelző bizonyos részein kicsit elmossa a betüket (nincs meg a betük rendes kontúrja). Ha viszont kijelölöm és lekattintok róla akkor eltünik, de egy random másik helyen megint megjelenik. Sony laptopomon használom, 1600x900 as felbontáson.
Érdekes módon se egy PDF -nél se IE -nél se Chrome -nál nincs ilyen, ezért használom az utóbbit, de ott meg lassabb a flash tartalom mint Mozilla -n szerintem.Találkoztatok már ilyennel, esetleg tudnátok segíteni, hogyan lehetne megoldani?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Gyerekek van egy kis problémám. 25-os FF-om volt eddig, módosított <broadcaster>-rel(CTRL+Shift+T miatt). Most jött az értesítés a 26-osról, hogy frissítsem, hát bele is vágtam és az után már csak ez fogadott:
XML feldolgozási hiba: nem definiált entitás
Hely: chrome://browser/content/browser.xul
239. sor, 5. oszlop: <broadcaster id="devtoolsMenuBroadcaster_DevAppMgr"
----^Kérnék segítséget!
-
róland
veterán
Sziasztok!
Windows8.1-en telepített Firefox könyvjelzőit hol találom? (25-ről 26-ra frissítés után nem indul a Firefox. Mielőtt törlöm és újra telepítem szeretném menteni a könyvjelzőket.)
-
Steelmanus
addikt
-
kisferi
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Hogyan tudnám beállítani a 26-os Firefoxban, hogy a régi letöltési panel megjelenjen?
Ez már nem működik: browser.download.useToolkitUI -> TRUE
Ha esetleg tud majd valaki rá megoldást, legyen szíves beírni.
Köszönöm. -
-
DS39
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #34512 üzenetére
igen ez nekem is feltűnt, de érthető hiszen csak egy teló kapható, és a Firefox név jól cseng mindenkinek. (vagy nem jól, de ismeri az tuti)
aki nem pesti itt megnézheti milyenek is ezek: [link] (lejjebb kell tekerni kicsit a lapon)
az hogy mennyire lesz ez a jövő, vannak kétségeim, de ha sikerül megtartani a függetlenségüket, és azt hogy ne kelljen G+ vagy MS fiók a használatához még akár jó is lehet.
-
-
DS39
nagyúr
ez egyébként igaz, viszont külön appok nélkül a böngészéshez (amiről a FF híres) kevés ez a felbontás/kijelző, a kamera sem használható, pedig az sem elhanyagolható szempont, egyébként ha kipróbálod a FF OS simulator kieget, látszik hogy van azért rá app, amik lényegében weboldalak mobilnézeteire hajaznak, a játékok kb ilyen kis java-s játék szinten mozognak, de mindez engem totál hidegen hagyna, ha vmi minőséginek kinéző okostelót árulnának, nem pedig gyerekjátékot.
-
vlevi
nagyúr
Pont azzal reklamozzak, hogy marhaolcso (hulladek) hardware-ra rakjak ra, amin a droid mar nem kepes normalisan futni. De latatlanban azt gondolo, a problema ott lesz, ha elkezdesz ra alkalmazasokat telepiteni, annak is kell majd a memoria, meg a processzor, es tetu lassu lesz. Mar persze, ha lesz ra eleg alkalmazas, mert a mostani telefonok hasznalhatosagat nem a hardveres alap, hanem a rajta futtathato alkalmazasok minosege hatarozzza meg.
-
DS39
nagyúr
egyébként mi ez a nagy marketing kampány a Firefox OS körül? tele van plakátolva a város, főleg a metro és reklámozzák azt a kaki alcatelt.. ha még egy tisztességes hw-t (pl. Peak+) tolnának a rendszer alá elgondolkodnék rajta.
-
Misi 007
őstag
Végre sikerült megoldani a magyar 26.0-ban hogy a "Lap bezárásának visszavonása" (Ctrl+Shift+T) funkció működjön...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest