-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom mi lelte.
Mégis megfogná valami?
Portable változatot használok, és most kipróbáltam, hogy töröltem a firefox könyvtárat a portableapps-on belül.
Felraktam a Firefoxot, a Firefox bélát, és a nightlit.
Csak a nightlyval jön be rendesen a PH oldal, pedig semmi kiegészítő nincs bekapcsolva.
Tök üres install mindhárom firefox változat. -
ledgeri
nagyúr
Nem feltétlenül aktív blokkoláson múlik az, hogy valami nem jelenik meg rendesen! Ilyenkor lehet nyomni egy gyorsítótár ürítést. DNS újraépíteni stb.
Nem úgy működik az egész, hogy tegnapról mára valami biztos felkerült egy blokkoló listára ami firefoxon belül van, és alapból nem elérhető. Az meg külön árulkodó, hogy edge is így kezdte!
-
ledgeri
nagyúr
Akkor nálad van a baj valami ublock filterrel, mert nálam hard módban megy, és csak a rios van engedélyezve, és vígan PH-zok!
#67936 Krystal_s Erre én azt mondom, hogy ublock-kal 75%-ban megkerülhető az ilyen is. Ha sűrűn jársz oda, de egyébként sütitörölgető vagy, akkor marad egy harmadikfeles (ublockos) beállítás)
#67934 Rat.Sand A törvényhozók elérhették volna, hogy ez egy bongésző béli felhasználó-globális beállítás legyen, és ne egy oldal lokális... de nem jutottak el addig...
#67939 szabeska Nézelődni simán lehet javascript nélkül és úgy nem jön elő... Ha meg valaki vásárol, kosárhoz kell a javascript de akkor már nagy eséllyel nem csak alapbongészős adatokat ad meg.
-
Krystal_s
addikt
Nekem ezekkel van bajom már a kezdetek óta. (meg leginkább azokkal, akik ezt törvénybe iktatták, engedélyezték...)
Jelenleg 3 sütis szűrő van beállítva, de semmit sem ér az utóbbi időben. Nem is tudom minek vannak, mert nincs olyan oldal, ami nem sír, takar, tilt, ha nem fogadom el ezt a sok szivatást.
Eleinte csak egy kis vékony csík volt a k. sütis jelzés, ami elfért, de mára már teljesen meghülyültek a webes fejlesztők is. Furcsa, hogy ez ellen senki nem lép fel. Kitakarja az egész oldalt a szöveg + még el is homályosítja.... -
ledgeri
nagyúr
Ha oda sokat jársz vissza egyszerűbb blokkolni ublock originnel ha csak a képen van és zavaró, vagy csak rejti az igazi weboldalt, de van ahol tényleg nem tölt be ha csak nincs a gépeden a süti... Ekkor jön a kérdés, hogy megéri a potenciális tartalom a folyamatos zaklatódást, vagy mehet az oldal a sunyiba!
Ennek v2-je az email megadásos reg, ha el akaz olvasni cikket. -
Krystal_s
addikt
“nem képpontra igazítja a betűk elhelyezését“
“függőleges vonalak nem egyforma szélesek, van, hogy pl. egy egyszerű m betű három szára eltérő szélességű.”
Igen, de ezt nem látják a fejlesztők? Egyiknek sem tűnik fel? Ezen még ront a DPI nagyítás. A nagy felbontású monitorok miatt túl apró betűk lennének nagyítás nélkül. Ami még érdekes, hogy mobilon mindenhol szépek a betűk. -
DS39
nagyúr
ugyanakkor a betűk egyre olvashatatlanabbak. mintha direkt koptatnák őket.
most az ESR (78.13.0) az elsődleges böngészőm, a 91-essel összehasonlítva is durva, de ha melléteszek egy Edge-t (chrome alapú), még durvább a különbség.Nem tudom mit fogok csinálni novembertől, ha az ESR is verziót lép....
a sz@r és még sz@rabb közül lehet választani. -
-
DS39
nagyúr
hát igen. és az az uidensity 1 meg csak félig jó, mert tabok laposabbak lesznek, de könyvjelzőeszköztár is. (ami nem lett magasabb a frissítéssel)
hogy kicsit hasonlítson a szín a korábbira, ezt találtam:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/contrastplusplus/ -
ledgeri
nagyúr
Nagyon szépen köszi! Csak az kellett, hogy tényleg megkülönböztethetetlenül (De rég írtam ezt le, juj) gombos.... Nem bejövős! Lázadjunk!
Én különösen hajlamos vagyok oldalra is kicsorogni tabokból (pl youtube videókat szeretek előre nyitni), és akkor csak pár X lesz a támpont... -
-
brd
nagyúr
Köszi' az infót, ennyire nem olvastam utána/nem értek hozzá, de az biztos, hogy emiatt dobtam az Operát (egy ideig kikapcsolható volt a spec. beállításaiban, de aztán a forrást (Chromium) fejlesztő végtelen bölcsessége miatt ott is elérhetetlenné vált - legalábbis ezt kommunikálják) és Chrome-ot sem vagyok hajlandó használni ugyanez miatt. Valami nagy baj van a világgal, ha ez ma normális embereknek, mégis csak arról van szó, hogy egy alapvetően szöveget megjelenítő felület milyen minőségben végzi ezt.
Remélem a Firefox megmarad a legkevésbé hülye böngészőnek és megtartja a jó szokásait (pl. el lehet érni benne mindenhol, hogy ne fehér legyen a háttér (új lap, beállítások, bővítmények oldalai stb.), lehet a font renderinget állítani, vagy a rosszul kivitelezett reszponzív felületeket 80-90%-os (ráadásul tetszőleges százalék megadható, akár 81-et is használhatnék) nagyításra állítani úgy, hogy ne nézzen ki ocsmányul).
-
Krystal_s
addikt
Nekem a PH lapcsalád új felülete, betűtípusa zavar nagyon. Azóta már szinte soha nem olvasom őket, mert pár perc után beszédülök. A fórumokat már csak Logouton keresztül olvasom. Nem tudom mi lesz, ha itt is bevezetik az új felületet.
Azt hiszem a Google kezdte a (számomra zavaróan életlen "homályos" szürkés) Roboto, sans-serif fontokat használni, erre a PH lapcsalád is pont azt használja.Elég sokan jeleztük itt a fejlesztőknek, de egyáltalán nem érdekli őket, még az sem, ha azért csökken a nézettség. Megvannak győződve, hogy így modern és jó, akinek pedig nem tetszik annak monitor, vagy valami beállítás probléma lehet.
Amúgy sok embert nem zavar semmi, nem értem. Chromium alapú böngészőket pl Operát sem tudom fő böngészőként használni asztali gépen. Mobilon nálam is jó mindegyik. -
mpo
veterán
Az hogy homályos, attól van, hogy egyes hülyék elegánsnak hiszik a szürke betűt, pedig a szabványnak sem felel meg és csak a szemet rontja.
Most végeztem a barátom laptopjával, ahol a FF-ban is rosszul néztek ki a betűk.
Ezt találtam, a legjobb megjelenítésre raktam, a legjobb teljesítmény helyett.
[link] -
ArthurShelby
addikt
Nálam így néz ki.
De ne sajnáld, pont tegnap váltottam vissza normál nézetbe, mert annyira szörnyen lassú volt.
(ma meg nem engedett bejelentkezni az elmentett jelszómmal (ja és ki sem jelentkeztem)...végül jelszó visszaállítási kód kellett).
Bár lehet a facebook container vagy az insta-guest kiegészítők zavartak be -
DS39
nagyúr
Régi FB weboldalon jobb fent, a lefelé nyílra katt, a listában van, hogy váltás az új Facebookra.
Ez után az új fb-n ugyanezen nyíl alatti menüben van a sötét mód kapcsoló.Ha így sincs, akkor tényleg csak bizonyos profilok számára térítik.
Legelőször amúgy ilyen posztban hirdette, hogy próbáljam ki. -
Cs1csó
titán
és DS39
Megtaláltam a megoldást és működik: Disable Megabar Firefox 77 Using userChrome.cssAnnyi kérdés, hogy ez biztonságos megoldás, nem jelent ez a módosítás biztonsági kockázatot?
-
Krystal_s
addikt
Én nem is értem másokat miért nem zavar a Chrome és chrome alapú böngészők betűmegjelenítése. Mobilon teljesen rendben van, de Win alatt zavaróan homályosak a betűk.
Folyamatosan próbálgatom a Chrome és Operát is.
A betűk miatt nem nagyon tudom használni őket annyira zavarja a szemem és nincs lehetőség átállítani a font renderinget. Alapon Firefoxban sem lenne jó egy ideje, de itt be lehet állítani.
A másik amire még nem találtam megoldást, hogy ne vegyék át a rendszer DPI nagyítást. Ikonos indításnál működik csak... -
junior11
veterán
-
Cs1csó
titán
Dettó, én sem skinezek, de nem csak indulásnál, hanem egy új üres lapnál is előjött ez az "izé" aminek továbbra sem értem a logikáját, értelmét, célját(?)
Azért IE11-re nem kell visszatérni
hanem akkor szerintem jelenleg a legegyszerűbb az krómos EDGE-re váltás, sőt egy későbbi Windows telepítésnél akkor már böngészőt sem kell telepíteni csak bejelentkezni és kész.
-
Cs1csó
titán
Bevallom ez Qvára zavar (mármint amikor az a sáv minden egyes új oldal nyitáskor rámegy a könyvjelzősávomra)
Ha tényleg nem lesz ebben módosítás, akkor addigra megjelenő 2004-es Windows 10 build-et felteszem és abban a natív chromium-os EDGE-re váltok.LEHET megpróbálom megszokni, ahogy írtam már korábban a világ változik haladni kell vele, de ha valami nem tetszik akkor sem leragadni kell hanem váltani, és ha ez a váltás egy másik böngészőt jelenti akkor arra.
-
Cs1csó
titán
-
-
about:config -> browser.taskbar.previews.max -> jó nagy számot adj meg neki
és akkor sok fülnél jön a lista, teszteltem 69-es bétával. (azért írom, mert Matthewus biztos okkal kérdezte a te verziószámod)
Ha a "browser.taskbar.previews.enable" nem lenne true, akkor ezt is tessék átállítani rá. -
ledgeri
nagyúr
No ez óta 3-szor megesett, hogy indulásnál áll az egész, a lapok fent töltenek, de a weblapok nem, és csak akkor indul el az egész, ha nyomok egy GÉPresit.... Mindegy, majd nézegetem, de eddig többféle lapon hagyva is csinálta...
Csak eléggé random volt ahhoz, hogy elfelejtsem mit is írtál
-
vlevi
nagyúr
pl. a kép elején és végén lévő két N betű nem ugyanolyan széles.
Az ilyenektől agyfaszt kapok.
Mire jók az újabb technológiák, csodabizbaszok, ha nem tudják ugyanazt a minőséget hozni, mint a korábbiak? Olyan ez, mint amikor a nyomdában használt betűket lecseréljük agyonkoptatott mátrixnyomtató által kinyomtatott alig olvasható szutyokra.
Vagy, csináljunk úgy megint, mint a 90-es években, amikor az S3Trio videókártyát csak 3D gyorsítónak lehetett használni, és a normális használathoz szükség volt egy rendes 2D videókártyára is? -
Nem fogjátok szeretni a 67-es FF-ot Nvidia + Win10 kombó mellett
"Intent to ship: WebRender was enabled by default in Betas since Firefox 64 for Desktop NVIDIA GPUs on Windows 10 and should be released with Firefox 67 in May"
A Webrender is már DW-t használ, de lehet javítani rajta. -
Beren
aktív tag
A Portable Apps saját keretprogramját nem kell erőltetni, az oldalról elérhető portable szoftverek e nélkül is telepíthetők és használhatók - egyszerűen letöltöd bármelyiket, az kicsomagolja magát és már használható is. A keretprogram egyszerűsít a dolgon, automatikusan egy helyre pakolja a szoftvereket, illetve ezen keresztül is lehet telepíteni és frissíteni a szoftvereket, de nincs mindenképpen szükség rá.
-
-
Azt szerintem ő nagyon is jól tudja mióta nem íveltek alapból a fülek
Nézd csak meg az ő képernyőképét, visszaállította magának.
Egyébként szerintem a Chrome csúnya lett. Plusz az sem tetszik, hogy az új lap gomb előre került.Kékes525: A fülek kinézete azért még számít
Quantum előtt nekem még a második sor is csak egér fölé-vitelre látszódott, szóval annyiban igazat adok, hogy minél kevesebb, annál jobb
-
törölt tag
AMD driverek között a hőn szeretett Catalyst driver már jó ideje nyugdijazva lett. HD 7850 vagy GCN 1-2 kártyákhoz valamikor még mindig jobb a Catalyst drivert használni, mint az új Crimson-t. Idővel a Crimson is leváltásra kerül, és a GCN 2-3 kártyákhoz megmarad. Az új AMD kártyákhoz a GCN generációváltások alkalmával új driverek érkeznek. Természetesen a fejlett funkciók miatt a legfrissebb kártyáknál szükséges ez a váltás. Ezért fejlesztettem tovább Nvidia-ra. Viszont ez a Firefox böngészőre nem mindig igaz. Az addon programok telepitése szerintem jó megoldás volt, mint az előre feltelepitett vagy ennyire kontroll alá vont segédprogramok szabályzása. Firefox Quantum nálam nem volt gyorsabb, nem tudott újat mutatni. Viszont a böngészőbe beágyazott reklámoknak nagyon nem örülnék. Remélem ez nem lesz trend.
-
Sok játék elkéri a 3 giga vramot, a gtx 1060 amúgy is szűkös ebben.
Amit mondasz, előjegyzést, akkor lenne jó ha a játék miatt azt a vramot fel is szabadítaná.
Anno hd6670-nél volt olyan hogy hyper memory.
Ha a vram nem volt elég, akkor a ramból vett el amennyi neki kellett.
Hát játék mellett is ugyanúgy foglalja a firefox a vramot, inkább bezárom majd.
Nézd csak meg. -
netpeti98
addikt
A fentebb linkelt Photon Australis nem jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest