Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gaming notebook topik
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
Sziasztok,
nálatok rendesen megy a Media Markt oldala? Kikapcsoltam a uBlock-ot és a beépített tracking protection-t, de így is számos hibával jelenik meg az oldal. Pl. a termékek ára nem jelenik meg, a további jellemzők link nem kattintható, stb. Lényegében az egész oldal használhatatlan. FF 71.0b3, uBlockkal.
-
kispx
addikt
válasz
newmoonlight
üzenetére
Ott tudod megfogni az ablakot.
Eltüntetéséhez pedig a profil mappába hozz létre egy Chrome nevű mappát, majd egy userChrome.css fájlt.
A fájlba írd bele:.titlebar-placeholder[type="pre-tabs"] { display:none !important; } -
kispx
addikt
Sziasztok,
A béta channelnél a könyvjelzők hozzáadása és a törlésére szolgáló csillagnál ellehet tüntetni az oldalnak a képét?
-
kispx
addikt
válasz
Wolfskin
üzenetére
> "most 50MB-ra vettem + ürítés. mennyire érdemes állítani? van erre tapasztalat? (nekem nem ritka, hogy 100+ oldal van nyitva. most 50MB-ra vettem + ürítés. mennyire érdemes állítani? van erre tapasztalat? (nekem nem ritka, hogy 100+ oldal van nyitva."
Egy gyors fejszámolás: legyenek a mai honlapok 1 MB méretűek, ami szerintem eléggé alsó becslés. 100 nyitott tabbal 100 MB-ot adatott szeretne tárolni a böngésző. Ami az 50 MB beállított érték kétszerese. Én simán meghagynám 350 MB-on a cache méretét. Nálam is úgy van pedig a windows most egy elég lassú HDD-n van. Így egy bat fájlból törlöm a cache-t. (mert a firefox több percig törölné)
Egyáltalán érdemes neked a cachel foglalkozni? Ha elég gyors neted van, akkor kikapcsolva is lehet.> "Parancssorból hogy kell törölni?"
Előbb írtam, hogy egy .bat fájllal törlöm a cache-t, ami kérdés nélkül, csendben töröl az almappákkal együtt. A firefox cache-jére vonatkozó utasítás:@RD /S /Q "c:\Users\felhasználó_név\AppData\Local\Mozilla\Firefox\" -
-
kispx
addikt
Érdekes olvasmány: A felhasználók helyett a tracking scripteket várakoztatja a Firefox
A hibalehetőség miatt linkeltem. -
kispx
addikt
válasz
Impair1980
üzenetére
A követés elleni védelem (trackingprotection) be van kapcsolva?
-
kispx
addikt
Tehát összefoglalva:
December 13-án hozzányúltak a login manager's crypto kódjához. Nem biztos, hogy ez okozta, de érdekes egybeesés, főleg hogy ott van a hibaüzenetem

Ma felraktam egy win és új firefox profillal kezdtem neki a netezésnek. Viszont nem tudtam jelszót elmenti és azóta kiderült, hogy mester jelszót sem tudtam beállítani.
Az about:support oldalon lévő firefox felfrissítése "megoldotta" a problémát. Csakhogy a profil mappát visszahelyezte a C meghajtó appdata könyvtár alá, ami nekem nem jó. Nálam egy külön meghajtón van, valamely almappájában elrejtve

Ha ezt "felfrissített" profilt átmásolom a másik meghajtóra, akkor újból nem működött a jelszókezelés.
Így hát ideiglenes ellehet kerülni a problémát úgy, hogy visszahelyezzük a profil mappát oda, ahol kezdetben van. (c:\Users\<felhasználó>AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\)
Kicsit keresgéltem a neten, és találtam rajtam kívül egy embert akinek ugyanez volt a hibája. (Since last update firefox does not save nor remember any password.)
Szépen összefoglalva itt hagyom ezt a fórumban, hátha lesz még valaki akinek ugyanez a hiba előjön.
Majd Jézuska hibajegyet hoz a Mozilláéknak. -
kispx
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
Egy ilyen nagy méretű projektnél szinte 100, hogy van különbség közte.
Kicsit googliztam és rátaláltam, hogy van a jelszó tárolónak debug módja.
Ezzel annyival közelebb vagyok, hogy a titkosításnál hasal el.Login storage:_findLogins: returning 0 logins storage-json.js:392
nsLoginManager:Adding login nsLoginManager.js:306
Login crypto:Failed to encrypt string. (NS_ERROR_FAILURE) crypto-SDR.js:81
Login crypto:Prompted for a master password, notifying for passwordmgr-crypto-loginCanceled crypto-SDR.js:182
NS_ERROR_ABORT: User canceled master password entry crypto-SDR.js:86 -
kispx
addikt
Sziasztok,
A Firefox 58.0b11 (32 bites) verziójánál valakinek elmenti a jelszavakat? Hiába van bepipálva a beállításokban, hogy mentse el a jelszavakat, és a jelszó beírása után hiába kattintok a mentés gombra, egyszerűen nem menti el a beírt jelszót.
-
kispx
addikt
válasz
ftamas0201
üzenetére
10-ből 8,8 Gb-ot a plugincontainer használta fel. Így szerintem a flash és a java körül kellene keresni a memleaket. Kivételesen most nem a böngésző a ludas.
-
kispx
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
hamburger menü ->testreszabás -> a jobb és a baloldalt lévő széthúzható helyett rakd vissza a az alatta lévő elemek közzé.
-
kispx
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
about:support -> Fontos, módosított beállítások
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Az fb alá nem lehet elég jó gépet venni.

Szerk.:
mekker-nek ment a válasz. -
kispx
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Viszont az 54-esben (beta channel) mintha javították volna. Legalábbis még nem találkoztam vele.
-
kispx
addikt
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Nyugodtan felrakhatod.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
Normi™
üzenetére
Igen, a developerben vannak benne azok az addonok. (nightlyról nem tudok nyilatkozni.)
=========
Véletlenül nem volt a gépe egy developer edition és a profil mappája megmaradt?
Legjobban azzal az esettel jársz, ha mented a könyvjelzőidet, jelszavaidat, ... és egy új profillal elölről kezded, mert a kiadások közötti keveredés nagyon fura. -
kispx
addikt
válasz
Normi™
üzenetére
Quantum több részből áll, csak a Quantum Compositor került bele egyelőre.
Link
The limitation right now is that it is only enabled on devices running Windows 7 or newer, and only if Direct3D 11 is supported.You can verify if Quantum Compositor is used in your copy of Firefox Nightly by loading about:support in the browser's address bar, and scrolling down to the Diagnostics section on the page that opens.
If you see the parameters GPUProcessPid and GPIPRocess on the page, Quantum Compositor is enabled.A
layers.gpu-process.dev.enabledmár elérhető.Szerk.: Látom sokáig írtam a hozzászólást

-
kispx
addikt
about:config-ban hozz létre egy új bejegyzést.
Neve legyen: browser.cache.disk.parent_directory
Típusa: karakterlánc
Értéke: a hely, ahová tenni szeretnéd, a cache-t.Az about:cache oldalon többször is szerepel a Storage disk location. A "disk" alatti storage disk location adja meg a lemezre írt cache helyét.
-
kispx
addikt
Bekapcsolhatod a tracking protectiont is. about:config oldalban a privacy.trackingprotection.enabled kulcs értéke legye true. Ez kigyomlál az oldalakból egy-két felesleges dolgot. A beállítások -> adatvédelem -> blokkolási lista módosításnál pedig a szigorúbb szűrűt is kiválaszthatod. (de ez már pl.: a youtube videókat is kiszedi az oldalakból)
-
kispx
addikt
válasz
nickrivers
üzenetére
1) [link]
-
-
kispx
addikt
válasz
Shingen
üzenetére
Lehet, hogy a videót el kell indítani, mert csak elinduláskor tölti be a linket.
(#48410) snakebait
Szerintem Itt tedd fel a kérdést, mivel a VPN beüzemelésében nem vagyok jártas és a másik topikban könnyebben találsz e téren jártasabb embert. -
kispx
addikt
válasz
snakebait
üzenetére
VPN-nel.
(#48406) Shingen
Akkor még az általam használt módszert tudom ajánlani:
jobb egérgomb az oldalra -> elem vizsgálata -> a "HTML keresése" textboxba beírod .mp4 és üss egy entert. Így megtalálod a videofájl linkjét. Kimásolod a linket és a címsorba beilleszted.Nem hiszem, hogy így bufferelné, lehet, hogy csak a letöltés szakadt meg.
-
kispx
addikt
válasz
Shingen
üzenetére
Talán ez a kiegészítő letudja szedni: Video DownloadHelper
-
kispx
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy hibátlan a böngésző és igen, voltak olyan verziók, amik baromsággal kerültek ki. De nem ezt mondtam. Viszont ha visszaolvasol, akkor észrevehetsz 2-3 nicket, akik minden kiadásnál megfordulnak. (Békesség miatt inkább max pm-ben mondom el, ha nem szeretnél visszaolvasni)
Sajnos a béta megint nem megoldás az általam mondott problémákra, mert:
- nagy részben informatikában jártasabb emberek használják, nem átlag pistikék játszanak velük
- sajnos a hw/sw kombinációknak csak egy nagyon kicsi részhalmazát kapjuk.Így simán elő állhat, az a helyzet, hogy a bétában nem jelentkező bug simán lejut a stable ágba.
Jelenleg is számos problémával küzd a FF, ennek egy részére leghamarabb akkor lesz normális javítás amikor mindenkinél a multiprocess architektúra lesz alapértelmezetten. (nem a jelenlegi 2 folyamatos megoldásra gondolok.)
-
kispx
addikt
válasz
kovaccss
üzenetére
> "Egyre inkább úgy tűnik, és nem csak szerintem, sokan beírták, hogy minél gyorsabban jönnek ki az újabb verziókkal, annál szarabb lesz az egész."
Még jó hogy már évek óta 6 hetente jönnek ki az új verziók.
2016-ot írunk nem 19**-es éveket. Megváltozott a szoftveripar. Mindkét oldalról van tapasztalatom. Az én fülemet is rágják, hogy mikor leszek(/leszünk) már kész a szoftverrel. Pedig még el sem készültem, nemhogy még le lett volna tesztelve. A felgyorsított kiadási ciklusokat pont, hogy a felhasználók hívták életre, mert nekik minden azonnal kell. Pontosan azt kapták, amit akartak. A másik része pedig a webes szabványok. Kellőképpen felgyorsultak azoknak is a fejlődése. Régebben: nem volt hol tesztelni a szabványt? lassabban fejlődtek a szabványok. Lassan fejlődtek a szabványok? Nem adunk ki böngészőt! Nem adnak ki böngészőt? Nincs hol tesztelni a szabványt... Ördögi kör. Ettől jobb megoldást tudnál ajánlani? Erre a problémára epekedve várja a megoldást az ipar. Még a FF 3-as verziójára emlékszel? Arra is hogy, meddig ültek a 4-es verzión? Akkor gondolom láttad, hogy a többi böngésző hogyan húzott el mellette és hogyan vesztette a FF a táborának a nagy részét. Nah azt nem akarják megint.
Másrészről a világban minden felgyorsult. Csak egy apró technikai kérdés: Te hogyan tesztelnéd a böngészőket? Mára már milliárd számú hardveres és szoftveres összeállítás van, ami folyamatosan változik, és ezt még a felhasználói hülyeséggel meg kell szorozni. Emellett lehetetlenség úgy kiadni és tesztelni a szoftvert, hogy az tökéletes legyen. Említetted, hogy sokan beírnak ide a fórumba, hogy nem jó az FF. Azért visszaolvastál, annak a tekintetében, hogy kik is írják be, hogy nem jó az FF? Jellemzően ugyanazok, minden egyes kiadásnál. Valószínűleg nem véletlenül pont ők vannak ezzel megtisztelve a hibákkal. 3 helyen is alapértelmezett böngésző nekem az FF, még sincs bajom vele. (és a Chromium alapúakkal sincs) Ok, lehet, hogy valakinél kibukik egy-egy bug, de akkor jelentse! Tök jó dolog, hogy az emberek tiltják a telemetriát, és a bugokat is csesznek jelenteni. De vajon akkor a fejlesztő honnan is fogja tudni, hogy baj van a szoftverrel? Egyesek amennyi időd eltöltenek azzal, hogy itt fikázzák minden egyes kiadásnál a böngészőt, annyi idő alatt simán ki is javították volna a hibát a fejlesztők.
Azért foglal neked sok memóriát a böngésző mivel megteheti. Ha szerinted sokat foglal, akkor netez egy 2 GB memóriával rendelkező géppel és rögtön nem fog a szoftver elterpeszkedni a memóriahasználatot illetően. Ha meg sok memóriád van akkor meg hagyj töltse ki a rendelkezésre álló teret, mert ugye a szabad memória == elpazarolt memória. Te fogsz tudni gyorsabban dolgozni vele.
A régi kiterjesztéseket pedig könyörgöm dobjuk már ki. Mi sem okoz nagyobb örömet, hogy mit a legacy kódokat támogassuk, legyen minimális memóriafogyasztása, de szupergyors, és csillogjon-villogjon, lehessen tesztre szabni és természetesen legyen ingyenes. Te tényleg elhiszed, hogy van ilyen? Ugye tudod, hogy mi fog történni, hogy ha összeset teljesíteni szeretnék? (Mellesleg nem a multiprocess architektúra miatt lesznek használhatatlanok a a legacy kiterjesztések, hanem azért mert a végre a XUL-t dobni fogják.)
Mellesleg 2 tabbal ha 9 opera folyamat fut, akkor ott bizony fut 3 kiterjesztés is. Azok is okozhatnak magas memória használatot nem csak az opera. És a Chromium alapú böngészőknél 50-70 lapnál a nem használt tabokat "kitörli a memóriából" és majd amikor újból rákattintasz, akkor majd újból betölti.
Szerk.:
Peace
De már nem tudom, hogy hogyan vagytok vele, de én már kezdem unni, hogy 2-3 ember X naponta megjelenik, és elkezdni fikázni itt mindent. De nem hajlandó a probléma okát megfogni. Pedig jó lenni a másik oldalról is megvizsgálni a problémákat. -
kispx
addikt
válasz
kovaccss
üzenetére
Nem a több folyamat miatt fog durván megnőni a memóriahasználata. Hanem mert egyre összetettem a weboldalak.
Egy ajánlott olvasmány: How it feels to learn JavaScript in 2016 -
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Ha a HTML-ben nincsenek könyvjelzők, akkor sehogy. És csak a könyvjelzőkre lehet ugrani.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
Faterkam
üzenetére
Ha egy linkre kattintasz, akkor a böngész a HTTP headerben elküldi annak az oldalnak a címét, amelyiken az oldal linkje van. Konkrétan ezt tiltotta le a beállítás. Minden más módszerrel történő nyomkövetésre nincs hatással. Bár ezt inkább a látogatottság elemzésére használják.
-
kispx
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Ha eljátszol a lapcsaládhoz tartozó sütikkel, akkor észreveszed, hogy "identifier" nevű süti szolgáltatja a belépési adatodat. Aminek bő egy hónapos lejárati dátuma van. De a lapcsalád alapértelmezés szerint 30 perc inaktivitás után kijelentkeztet. Szóval nem a sütik lejárati dátumán múlik a dolog. (Bár mivel a webről van szó, ezért nem csoda, hogy szerveroldali a dolog.)
Jobban jársz ha megjegyezteted a jelszavaidat a böngészővel, és +1 kattintást bevállalsz.
-
kispx
addikt
Firefox 49 will ship with multi-process architecture
Szerk.: Bétát használok, de nem nagyon látom a multiprocess-architektúrát.
Össz-vissz két folyamat van, a firefox és a plugincontainer (nincs flashem, se silverlightom). a firefox.exe maradt 150 MB körüli memóriahasználaton, a plugincontainer pedig hízik. Nem arról volt szó, hogy mindegyik fül külön folyamatot kap?
Ugyanez van a developer edition-nél is pedig az már régóta alapértelmezetten bekapcsolva szállítja az e10s-t.
-
kispx
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Beállítások -> általános -> Lapok előnézetének megjelenítése a Windows tálcán
Ekkor az előnézetet is megjeleníti. Azt pedig az oprendszerben kell kikapcsolni. Pl.: Win7 alatt így lehet: How to Turn Off Windows 7 Taskbar Thumbnail Previews -
kispx
addikt
válasz
Vevőjelölt
üzenetére
beállítások -> adatvédelem -> címsáv résznél vedd ki a pipát az előzmények és a lapok megnyitása checkbox-ból.
-
kispx
addikt
válasz
myke01
üzenetére
> "ha ez igaz egyáltalán"
Erre egy hatalmas igen is meg nem is a válaszom.
A Firefox több szálban fut, így egy-egy szálat a másik processzor is tud futtatni. Viszont a feladatkezelőben láthatod, hogy nem lehet eloszlatni a szálakat a különböző CPU magokon. (amiatt fogják multi process architektúrára átrakni). Így a másik CPU mag idejének csak a töredékét tudja felhasználni.Szerk.:
Félig beleolvastam: [link] Úgy tűnik, hogy érdemes átolvasnod. -
kispx
addikt
válasz
üzenetére
Igenis meg nem is

A FF-ot ugyanúgy elehet majd kiegészítőkkel bővíteni. Viszont a XUL-t dobni fogják, és HTML5-ben kell majd a felhasználói felületet leírni. Így a kiterjesztéseket is módosítani kell majd hozzá. Ha nem teszik meg, akkor kukázható a kiterjesztés.
A Firefox-ot folyamatosan refaktorálják. Nem nevezném teljesen új böngészőnek. Így nem tudom, hogy miért is dobnák el a bevált Firefox nevet.
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
Sziasztok,
a problémám a következőAdott egy Firefox (béta csatorna) és 2 db profil. A Firefox parancsikonjait lecseréltem erre:
firefox.exe -P "Profil1" -no-remote
firefox.exe -P "Profil2" -no-remoteEz azért kellett, hogy 2 db különálló profillal rendelkező FF egyszerre tudjon futni. A proxybeállítások mindkét profilban ugyanazok.
Ha elindítom a Firefoxot az egyik profillal, akkor nincs probléma. Ha a másikat is elindítom akkor a második egyszerűen nem veszi figyelembe a proxybeállításokat. (Természetesen a beállítások -> speciális -> hálózat kapcsolat beállításoknál látom, hogy megőrizte a beállításokat, csak épp nem a proxyn keresztül kommunikál a másodikként elindított FF)Hogyan lehetne megcsinálni, hogy a másodikként is elindított FF is a használja a proxyt?
-
kispx
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Másolásvédett videó/audio. PL. Netfix, vagy Hulu-nál van ilyen. Ezt régebben Flash/Silverlight kiegészítővel oldották meg. De HTML5 terjedésével a HTML5-nek is meg kell oldani a másolásvédelmet.
-
kispx
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Nem.
Pontosabban igen, amikor egy drm-es tartalmat kellene lejátszani, akkor semmit sem fog csinálni a böngésző. A semmit pedig gyorsabban fogja csinálni.

-
kispx
addikt
válasz
dongasre
üzenetére
Töröld a Profile mappát
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

KAMI911