Hirdetés
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
HZoli87
veterán
Itt is a memóriaszivárgásról van szó (ram + vram). Link
Szerintem nem lesz egyszerű javítani.
Én a javításig egyelőre Chrome-ot használok, most ismerkedem vele.
-
HZoli87
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Én is észrevettem a magas memória használatot (1809 vs 1903). 1903 tiszta telepítés.
Most 1 óra futás után 5500 MB a memóriahasználat, hiába zárom be a füleket, nem csökken.
Tegnapi napon már újratöltötte az oldalakat is, ilyenkor 10000 MB körül evett.3 db kiegészítőt használok, évek óta.
Kíváncsi vagyok hogy jön-e frissítés rá, mert különben megy vissza a 1809.
-
HZoli87
veterán
Nálam szerencsére működik az összes kiegészítő (Firefox 66.0.3 és Windows 10 1809 17763.437).
-
HZoli87
veterán
Másnál sincs YouTube-on választható 4K / 8 K minőség? Firefox 58.0.2
Edge alatt nincs gond.
-
HZoli87
veterán
Üdv!
Az új verzióknál (58.0.2) melyik fájlokat kell lementeni, hogy a jelszavakat később / új telepítésnél visszatudjam másolni?
Ez már sajnos nem működik: key3.db + logins.json
Még szerencse, hogy össze vannak írva.
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
Üdv!
Aktív fül színét meglehet változtatni? Gyári, világos (kompakt) témát használok.

-
-
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
Sziasztok!
Frissült a böngésző a 42-es verzióra, YouTube videó teljes képernyőre kapcsolása animálva lett és tájékoztat hogy az ESC billentyű lenyomásával térhetek vissza a kis képernyőre. Ez eddig nem ilyen volt, hogyan tudom kikapcsolni (about:config)?
Üdv Zoli
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Például itt a lapcsaládon, bármelyik videó. Kipróbáltam közben az asztali gépen is, ott sem működik.
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Firefox 39, YTC Dev. 528. xpi (Agresszív Flash), Flash 11.2
Összes beágyazott videó HTML5-t használ. Mit rontottam el?
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
YTC működik a beágyazott YouTube videóknál is? 1-2 hónapja kipróbáltam, akkor sajnos nem működött. Flash helyett HTML5-el mentek a beágyazott videók (hiába volt az előző beállítva).
-
HZoli87
veterán
Üdv!
Van-e olyan kiegészítő / megoldás, hogy az összes YouTube videó (beleértve a beágyazott videókat is) HTML5 helyett a flasht használja? Én még nem találtam ilyet.
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
Szép is lenne, ha egy új frissítés után (31->32) mindenkinél elszállt volna az összes mentett jelszó.

Viszont friss telepítésnél (32+) kell a fent említett 2 fájl, a key3.db önmagában már semmit sem ér.
NEW - View historical use information for logins stored in password manager
CHANGED - Performance improvements to Password Manager and Add-on Manager -
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
-
HZoli87
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
Firefoxban olyan Flash Playert használsz, amilyet csak akarsz. Csupán egy beállítást kell módosítani hozzá (extensions.blocklist.enabled -> false). Én évek óta ugyanazt használom (11.2), töredéke az erőforrásigénye az új verziókéhoz képest. Nem akadnak mellette a videók, az új 60fps (1080p) YouTube videókat simán viszi az 5 éves notebookom.
Chrome / Opera nemrég tiltotta le a régi beépülőket, ott nem igen található olyan beállítás, amivel újra lehetne engedélyezni őket.
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
válasz
üzenetére
Ha jól tudom ez a különbség.
Mozilla tests search field changes in Firefox Beta
34.0.5 tartalmazza (ezen belül csak az amerikai verzióban aktív, a többiben bekapcsolható), 34.0 nem.
-----
De számunkra nincs semmi lényeges különbség.
-
HZoli87
veterán
válasz
mozilla33.1
üzenetére
460
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nem hiába használom (11.2), szerintem a legjobb verzió. Asztali gépen is lefogom cserélni a legújabb verziót rá.
Most megnéztem újra a videót, nálam is tartja ablakban a 60 fps-t (1080p, néha ugrál csak). Egyébkét is 720p van nálam beállítva a YHD kiegészítőben.
makoss
Új verziók (Flash) sokkal jobban terhelik a gépet, én a régi verziót preferálom.
-
HZoli87
veterán
válasz
HZoli87
üzenetére
Egyébként az a vicc, hogy az 1 éves asztali gépen (ami jóval erősebb) nem megy ilyen jól a lejátszás.
Firefox: 33.0.2
Flash: 15.x (legújabb)
GPU: Intel HD4400 (legújabb driver)
OS: W7 64-bitTeljes képernyőn olyan 40-50 fps között ugrál a számláló az előbbi videón. Nem hiába használom a régebbi verziót (11.2) a gyengébb gépen, sokkal kevésbé terheli a rendszert. Bár az is lehet, hogy a NVIDIA GPU ennyivel jobb, hiába 5 éves.
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Firefox: 33.0.2
Flash: 11.2.202.235
GPU: NVIDIA 340.52
OS: W7 64-bitEz nálam is szerepel a beállításokban (media.navigator.video.default_fps -> 30), de ennek ellenére ha teljes képernyőre váltok akkor rögtön felugrik 60 fps-re a számláló a linkelt videónál. Előző kép az 5 éves notebookomon készült (C2D T6600), simán viszi a videót.
-
HZoli87
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez érdekes, mert nálam 60 fps-t ír (teljes képernyőn), néha kevesebb. Kis méretben fix 30 fps. 11.2-es Flash Playert használok és a legújabb rókát (33.0.2).

-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
Nálam nincs gond az új verzióval.
-
HZoli87
veterán
Remekül működik, búcsút lehet inteni az idegesítő megnyíló / felugró ablakoknak / füleknek.
-
HZoli87
veterán
-
-
HZoli87
veterán
Töröltem az Adblock Plust (és az Element Hiding Helpert), nem csak kikapcsoltam mint korábban. Így már rendesen működik az Adguard. Pár napig használom, ha nem lesz vele gond akkor váltok rá.
-
HZoli87
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
Csupán pár másodpercig csinálja és teljesen random, ekkor nem reagál a böngésző. Korábban nem csinált ilyet, ezért furcsállom egy kicsit, lehet egy kiegészítő ludas (mondjuk jó ideje ugyanazokat használom).
-
HZoli87
veterán
Érdekes ez a CPU terhelés, én már ősidők óta Firefoxot használok, de az elmúlt hetekben én is észrevettem, hogy naponta párszor megakad a böngésző (pár másodpercre), és ekkor 100%-on pörgeti a processzort. Utána megy tovább rendesen, mintha semmi sem történt volna. Korábban nem csinált ilyet, de most még nem jöttem rá a hiba okára. ESR, stabil és béta verzió mellett is csinálta. Újratelepítettem már, és a flasht is, de nem oldotta meg. SSD van a gépben és memória cache.
-
HZoli87
veterán
-
HZoli87
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest