Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
emre
veterán
-
zsoltee10
addikt
lehet olajat cserélni a hátsó rugóstagban is? hmmm. a kilágyult hátsó rugót most cserélem Hyperpro progresszív darabra, meg előre is megy az új olajjal együtt. Fékolaj csere is lesz, még a gyári van benne közel 50ekm után, kissé rugózik a fékkar, ha behúzom... remélem az új fékolaj, meg a fém fékcső szett beszerelése után precízebb lesz... még mindig szanaszét van a motor, nincs időnk össze rakni...
-
Daywalker
addikt
válasz
yodamastah #43593 üzenetére
Oké, köszi.
-
emre
veterán
SBK kormány van valakinek olcsón eladó
valami hasonló érdekelne: -
yodamastah
őstag
A modern rugostagokban olaj es gaz is van. A gaz azert kell hogy a kicsi mennyisegu olaj birjon csilapitani. Ennek megfeleloen ha nem megfelelo a gaz nyomasa, nincs csillapitas sem. SZoval erre is erdemes neha ranezni.
-
Daywalker
addikt
Ez az utasüléses ötlet tetszik, kérdés már csak az, hogy nem fogja-e az egóját bántani
Sajna televannak, de holnap bepróbálkozok a Kawánál Budaörsön, hogy mennyi egy olajcsere. Szerintem én viszem az olajat, idén MOL-t tervezek venni (yoda ajánlásával
)
Yoda: értem, köszi. Gondolom a hátsó csillapítással nem kell foglalkozni, mert az gázzal töltött.
-
.mf
veterán
-
yodamastah
őstag
válasz
Daywalker #43587 üzenetére
AZ eloregedett olaj szokott olyan lenni hogy hidegen surubb mint kellene ott tulcsilapit, melegen meg nem csillapit szinte semmit. A tulcsillapitas persze nem jellemzo a fos olajra, csak sok motoron allitottam mar futomuvet, es tallakoztam rengeteg esettel hogy szorult kicsit a rendszer, es kuldtem az embert hogy vigye azonnal szervizbe.
-
Integra
titán
válasz
yodamastah #43586 üzenetére
nálam jövőre csere, úgy számolom, akkor leszek úgy kb 12e km-nél. illetve idén igyekszem azért rendszeresebben pályára eljutni.
-
Daywalker
addikt
válasz
yodamastah #43586 üzenetére
De miért csillapít túl a fos olajtól? Nem megy át a szelepen rendesen?
-
yodamastah
őstag
Majd nezzetek meg milyen kinezetu olaj jon ki a villabol 20e-30e km utan. Es rajottok miert kell gyakran cserelni
Palyamotoron evente 2x villa, 1x rugostag olajcsere. MIndez persze hobbi motornal. Versnymotorok eseteeben mondjuk stock VB motor eseteben mar hetvegente is mindenhova uj olaj megy megy. Krossz versenymotornal 10-20 uzemorankent cserelnek olajat villaban akiket ismerek.
Kozut mas ott a terheles huszada a verseny korulmenyekhez kepest, ennek megfeleloen egeszen fos allapotu olajjal is ehet gurulgatni kulonosebb baj nelkul. A gond akkor van ha valami miatt a futomu nem vegzi a dolgat. Tulcsillapit (szorul), vagy egyaltalan nem csillapit. Ezeket illene felismerni, de sajnos kevesen ertenek a futmuhoz meg alap szinten is.
Fekfolyadekot a vizesedes miatt erdemes cserelni 1-2 evente, de ha amugy jo kemeny a fekkar es jol fog a fek akkor nincs nagy baj. A folyamatos extrem terhelesnel jon elo ha rossz a fekfolyadek. Ezek meg kozuton meg 1-1 nagyobb veszfekezes alatt se valoszinu hogy kijonnek. Szoval nem ugy nez ki a dolog, hogy oreg a fekfolyadek es emiatt az egyik pillanatrol a masikra hopp nincs fek. Csak egyre kevesbe lehet extrem mod terhelni a feket.
De azert csak tessek 2 evente minimum lecserelni a fekofolyadekot ahogy azt eloirjak. Csinalja hozzaerto ember. A levegos fekkel jo nagyokat lehet szopni
Elrontjatok a cseret, es 5x rosszabb lesz mint elotte
PErsze meg lehet ezt tanulni, de azert kell egy kis gyakorlas.
-
Daywalker
addikt
válasz
zsoltee10 #43584 üzenetére
Na ez a legjobb. Ő sem kérte, de elvárta volna, hogy adjam neki kölcsön. Én úgy vagyok vele, hogy ha valaki akar valamit, akkor kérdezze meg, azért van a szája.
Na jó, lehet, hogy igazatok van és csak én parázom túl. Mindenesetre a válaszok megnyugtatnak
Ma beszélt sógorom a Prop-Tech szervizzel. Április végéig nincs szabad időpont
Durva...
-
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #43582 üzenetére
Lehet. Nekem is két év vagy 24e km a könyv szerint a villára. Nekem sem tudom, hogy mikor volt
Na majd a szervizt, de szerintem nem szokták piszkálni, ha rendben van.
A fékfolyadék....háááát. Én a fékkel nem szeretek játszani. Betétet már cseréltem házilag, mert az nem nagy kunszt, de folyadékot még nem. Szerintem vidd el, hogy tuti légtelenítve legyen. Ennyit megér a biztonság.
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125 #43580 üzenetére
runner 125 és titko: természetesen vállalja a felelősséget, ez nem vitás. Volt, hogy elvitték az autómat és sikerült úgy elindítani, hogy a kulcs az indítófokozatban maradt
Ez szétdarálta az indítómotort, ami drága volt, de megcsináltatták, azóta is az van benne. Lehet, hogy igazad van, hogy nem kell ennyire fosni, de azért a lábleérős téma a necces, különben tényleg nem zavarna.
Egyébként a motor beadagolás kényes kérdés. Nekem apám volt nagy motoros, aztán még fiatalon eladta, azóta csak párszor motoroztunk. DNeki mondtam, hogy mi a tervem, de inkább le akart picit beszélni, de végülis azt mondta, hogy ahogy jónak látom. Muter kézzel-lábbal tiltakozott volna, ezért őt nem avattam be, aztán volt egy pici sértődés, amikor beállítottam a géppel. Persze nem otthon lakom, tehát nem tilthatnak meg semmit
Egyébként még fater sem próbálta ki a motorom, mert szerintem tudja, hogy neki ez már nem pálya.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Daywalker #43577 üzenetére
Ez tényleg kényes téma. Azt hiszem mf. -fel is volt hasonló családi probléma, bár ott talán a motor beadagolással voltak gondok.
Két élű a dolog, de én így cselekednék;
Mivel családi körről van szó, ezért a kellő elmélkedés - tapasztalat megosztást követően, valahogy óvatosan beadagolnám, h ha elviszi, minden felelősség őt terhel - bár családon belül ez evidens, így meglehet, h nem is kell mondani.Attól függetlenül, h az "öregek" Pannóniához szoktak, hidd el, h náluk - főleg egy ilyen tapasztalt embernél - érvényesül az "évek és a rutin" szólás. Biztos vagyok benne, h maximális koncentrálással és ésszel próbálná ki, s nem lenne probléma.
..aztán, ezek után csak még jobban bevágódsz nála.
-
Kroni1
veterán
nincs esetleg olyan ismerősötök, aki 2005 körüli XR125-ös Hondával motorozik? kéne egy tesztgép, hogy valóban a gyujtáselektronika szar-e az enyimben..
-
Daywalker
addikt
válasz
Gaboman #43576 üzenetére
Én sem ajánlottam neki, tavaly sikerül elkerülni a dolgot, de most megint előjött a téma. Persze nem mondhatom, hogy nem ajánlom neki, amikor nekem is alig egy éve van jogsim, km-ben is kevesebbet motoroztam, mint ő (igaz, azt viszont erősebb gépen - az öregekkel az a baj, hogy azt hiszik, hogy a Pannónián nagy királyok voltak, akkor ma is tudnak, pedig tök más kategória).
Vettem egy Abus láncot lakattal, vmi 16 ezer forintért, plusz van tárcsazáram is. Arra elég, hogy, ha beszaladok valahova, akkor ott merjem hagyni egy időre. Amit meg el akarnak vinni, azt úgyis elviszik, mindegy mivel védem.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Daywalker #43575 üzenetére
Ha jó fej megérti hogy ez nem az a kategória amivel ő szokott motorozni, én nem szívesen adnám oda neki.
Apámnak is megvan mindenből a jogosítványa, kipróbálta már az összes motoromat, de ha lenne egy 1000 vagy 900as sportgépem nem ajánlanám neki.
Kényelmetlen egy helyzet a tied, én óvatosan megpróbálnám lebeszélni róla. -
Daywalker
addikt
Teljesen új téma: a véleményeteket szeretném kérni. Kicsit családi ügy, de épp ezért akarok tisztán látni (ha nem bánjátok, később ezeket ki fogom moderálni, nem akarom, hogy nyoma maradjon).
Tudom, hogy a motor "kölcsönadogatásról" mindenkinek megvan a véleménye, köztük nekem is. Én nem szeretem (azaz szeretném) senkinek sem kölcsönadni, mert a motor az autóval szemben tök más kategória. Namármost, ezt a motort tavaly vettem. Tény, hogy nem egy új többmillás gép, de nekem ez van, ezt dobta a gép, erre volt pénzem. Azóta csak egyvalakinek engedtem meg egy kört, mert ő is odaadta az övét annó egy körre (még jogsi nélkül, elzárt részen) és benne bíztam, meg jó motoros és ha bármi történt volt, akkor biztos csengetett volna -- ahogy én is, ha elesek az övével. Namármost, van az én kedves családom (mármint a menyasszonyom családtagjai), ahol a fater ki akarja próbálni a gépemet már tavaly óta, de nem volt rá alkalom. Most viszont lesz, szóval elkerülhetetlen a kérdés. Tudni kell róla, hogy a jogosítványában minden kategória megvan (tapasztalata is van pl. busszal és egyéb nagy járművekkel, tehát nem csak megcsinálta annó) és a munkája is vezetéshez kötődik. Sőt, motorozott is az elmúlt években, hol ezzel, hol azzal, de egyik sem sportgép volt, hanem kisköbcentis gép vagy nagyköbcentis chopper. Namármost nekem semmi bajom nem lenne, hiszen tud vezetni és nem is forrófejű, de nekem az a problémám, hogy alacsony. Tavaly ráült az enyémre álló helyzetben és nem tudja mindkét lábát teljes mértékben teli talppal lerakni, ami egy 200+ kilós gépnél nem előny, szerintem. Meg hát azért ott van bennem az is, hogy ez mégiscsak egy 143 lovas (- az évek
) sor 4, ami még ha kezes is, tud meglepetést okozni. Szóval nem tudom mit tegyek, mint mondjak, mégiscsak az apósom lesz (plusz néha ő is odaadja az autóját, pedig az pláne nem olcsó...) Tehát?
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven #43572 üzenetére
A fékfolyadék (nem is olaj...mindenki olajozza szegényt) higroszkópos tulajdonsággal bír, azaz megköti a légkör nedvességét, ami miatt csökken a folyadék forráspontja, plusz romlik a korrózióvédelme, ráadásul a víz összenyomható, tehát a fékerő is csökkenhet. Na ezért kell kétévente lecserélni.
A telóolaj cseréjét én nem igazán értem, mi szükség van rá. Az autóban sem kell cserélni, csak akkor, ha folyik és újra kell tölteni. Persze a motor teló más, mint az autóban a gátló, de szerintem felesleges. Azt olvastam, hogy utcán használt motornál 25-30 ezer körül érdemes (nem kell) cserélni a villaolajat.
-
a teló és a fékólaj mennyire gáz ,hogy én még nem cseréltem ...? 1 éve van meg a motor viszont 2006 os! 5000km el vettem 6000km után csak légszűrő csere volt meg olaj szűrő meg olaj ...
elöregszik a fékolaj meg a teló?
-
Djuree
félisten
-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree #43565 üzenetére
Típusfüggő. BMW-ék 10 ezret adtak meg az F650-ekre, én eszerint teszem. Ez rendszerint egy késő tavaszi (április-június) és egy őszi (szeptember) szervizt jelent nálam. Legalábbis eddig így jött ki. És maszek szervizbe hordom, most a másodikba, bevállalós fasza gyerek a főnök (így lett kawa felni fölszerelve a kátyús eredeti helyett
), és ért is hozzá.
Ja, hihhhetetlen: fél év után, két postázással és utánajárkálással megkaptam a szeptemberben ebayezett szíjtárcsát! Még utoljára lehúztak 11k-val a vámon, mint akik jól végezték a dolgukat. Majd ha megint elkopik egy, lesz tartalék
-
válasz
Djuree #43565 üzenetére
Én meg a fejidomot egy csavarral kevesebbel raktam vissza a 400ason, 190 körül elrepült az egyik oldala. Féket azért nem hiszem, hogy elfelejtenék visszacsavarozni. Drágának drága. De melyik? Vifferen telóolajat lecserélték (olajat vittem). Ehhez le kellett bontani a fél elejét a motornak. Ezt követően jött egy szűk órás szívás a kombi fékrendszer fékhengerével az első féknyeregnél. Majd jött a fékrendszer légtelenítése. Ugye tudni kell, hogy 3-4 cső megy keresztül kasul a motoron előre-hátra. Ez is bő háromnegyed óra szívás volt. Szóval olyan cirka 2.5 óra szervízért anyaggal (javítókészlet 12.5k) kértek tőlem Tapolcán 18ezret. Szerintem ez teljesen korrekt. V4-en szelepet állítani mókás, ezt 4 vagy 5ezerért csinálták ha jól emlékszem. 3 lapka cserés volt. Mondjuk ehhez még hozzájött a vonatjegyem 60km-re kétszer.
Szóval, csak jó szervizt kell találniNálam 4.5ezrenként van olajcsere, 2.5-3ezrenként légszűrő pucolás. Ennyi. Persze a kétévenkénti teló-fékolaj az alap. De ezt itthon meg lehet csinálni, ingyé'. Még mindig van vagy 16 liter Q8 olajam abból, amit 2-3 éve vettem cimbinél olyan 50litert
Aztán azért az összes érintkezőt nem árt átfújkálni kontaktsprével olyan 2-3 havonta. Ami a generátorból (alternátorból) jön nagyfesz kábel csatlakozóit havonta.tényleg, közlemény:
KONTAKTZSÍRT VENNÉKSzelepellenőrzés 20ezrenként. Kétévente nem árt szétszedni a fékeket sem, kivakarni a fékport, kicsit megpucolni a dugattyúkat. Féknek-tárcsának hasznos.
-
Djuree
félisten
hány km -enként szoktátok szervízbe vinni a mocit? azt tudom hogy van 50.000-res, de az alatt hogy? szeretném a motorom sokáig rendben tartani, szervizeltetném rendesen, de hivatalos szervízbe én nem viszem az tuti, hallottam durva dolgokat, féket elfelejtették visszacsavarozni stb., meg drága is...
-
shiNIN
tag
Hát nekem nem jött be a budapesti tömegközlekedés, inkább gyalog jártam, mondjuk amikor elköltözött a cég és 13 km volt naponta, az már kezdett picit sok lenni (nekem úgy 8-9 az ideális), főleg, hogy a vége már túlságosan belvárosi volt, nem ilyen parkos, temetőn áthaladós, az mennyire cool volt... Ráadásul az iroda is zsúfolt lett, a munka se lett jobb, úgyhogy leléptem.
Ez a kis falu se tökély, innen Alvaro speciel nem tud munkába járni, télen 4 napig nem látom, amikor dolgozik, mert nem tud hazajönni tömegközlekedéssel, autó pedig ugye nincs. Persze enyhe téli napokon elmegy motorralKár, hogy pont hajnali 6 körül kell motoroznia, amikor pont a leghidegebb van.
A gáz pedig olcsóbb, mint normálisabb lenne, mert támogatják. De ez majd meg fog szűnni...
Ma nem ültem motorra, de holnap megint irány Bakony...
Teleknézés, szóval nem lesz sok, csak százegynéhány km, mint hétfőn.
-
Integra
titán
végre megvan az olajam, nehéz szülés volt, de szombat szervíz
-
Gaboman
nagyúr
Ami itt van nálunk az kész katasztrófa minden téren, utálom ezt az egészet úgy ahogy van, nem csak a motorozásról beszélek.
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah #43554 üzenetére
15km-re dolgozom a melohelytol. nincs sok alternativam.
de nem is panaszkodom. -
yodamastah
őstag
En gyalog jarok dolgozni. Napi 4.5km seta
-
Djuree
félisten
pesten igen jó azért a tömegközlekedés, mindenhova el lehet jutni, 6 évig éltem ott, tudom. az utolsó 1 évben bicóztam mindenhova, simán ott voltam 1 óra alatt budapest másik végében, laza tempóban. ha meg nem a város 1-ik végéből a másikba megy valaki, akkor hamar ott lehet lenni. ha pesten nem kocsival menne mindenki a szomszédba is, akkor nem lenne gond. volt munkatárs a lakásától 300 méterre lévő boltba is kocsival járt
pesten ez a mentalistás, akinek nem inge ne vegye magára, de 90% ott ilyen. én simán lezárnám a körúton az 1-ik sávot a bicósoknak, ha már nincs bicikliút ennyit megtehetne a kormány. ráférne sok emberre egy kis mozgás. plusz jobb levegő lenne, kevesebb zaj --> jobb közérzet, lakhatóbb lenne a belváros, mert most minden csak nem lakható...
nekem most a meló 10km-re van, a semmi közepén van egy állomás, busz nem jön ide a szántóföld közepére, kisbusz hoz-visz minket, havi 2000ft-ért. ez igencsak megéri...de ha lesz itt bicóm azzal fogok járni...
-
Daywalker
addikt
-
zsoltee10
addikt
nektek van megoldás Pesten a drága benzinre, mehettek melóba BKV-vel, bringával, stb, de erről eszembe jut egy óriásplakát, jópár évvel ezelőttről.. Egy Budapest vége tábla volt a plakáton és alá volt írva, hogy "Ahol a leszart 8 millió ember lakik..."
Vidéken véged, ha nincs autód. Tőlünk a legközelebbi városba (8km) 7köznap 7-8, 7végén 3 busz megy... próbálj meg bejárni melózni.
Aztán, ha nem jár be melózni a delikvens - pl. én.- annak majd az 500Ft-os gázolajjal kell eljuttatnia a termelt árukat a fogyasztóhoz.... Én egyszerűen nem tudok kevesebbet menni, mert ezzel keresem a pénzt. Szolid 70-80eFt/hó...... úgy, hogy rekord keveset eszik nálam az Opel Vivaro.... 6,8-7,2L/100km-rel járok. 2+ tonna, 1.9 dízel motor.
amúgy meg ugyanakkor sajnálom is a pestieket, mert panelben élőknek esélyük sincs, hogy felkészüljenek az energiaválságra. Mi most is meg tudjuk termelni, amit megeszünk, van fa, amivel fűtünk, csak dolgozni kell vele.
-
doc
nagyúr
válasz
Daywalker #43547 üzenetére
BP-n az autos kozlekedes tomeny katasztrofa, ott nyilvan nem is alternativa, mondjuk mikor ott eltem, inkabb gyalog jartam (20-40 perc), illetve metroval, az legalabb gyors is. persze sajat lakas eseteben nem teheti meg az ember hogy a munkahely vagy metro kozelebe koltozzon
amugy nyugaton meg pont azt figyeltem meg, hogy nagyon sokan jarnak autoval, megsincsenek olyan orult dugok (bar pl. egy nemet radios hirado fele a dugok felsorolasa minden reggel es delutan), itt a vonatokon van orult nagy tumultus pentek delutanonkent, ulohely az garantaltan nincs
-
Daywalker
addikt
Igen, de én 90%-ban ott mozgok, tehát...
"de ha nagyon kotekedni akarunk, akkor a tomegkozlekedesnel meg szamoljuk bele a munka helyett a megallobol/megalloba torteno setat is"
Muhahaha...autónál meg a dugót, ami alatt nem csak az idő fogy, hanem a benzin is. Bp-n meg aztán tényleg olyan messze vannak a megállók. Csak nálunk van ez a nagy autóbuzéria, normális tömegközlekedéssel megáldott országokban (nem véletlenül nem várost írok) simán alternatíva. Mellesleg a tömegközlekedésen töltött időt el lehet tölteni hasznosan is. Na ne offuljuk szét a topikot, ha lehet, engem úgysem tudsz meggyőzni (és nem vagyok BKV fan, csak egyszerűen olcsóbb és sokszor praktikusabb, a munkáltató pedig sok esetben ki is fizetni).
-
Daywalker
addikt
Azért ezt remélem te sem gondolod komolyan
Add már hozzá kérlek azt az árat is, amit a belvárosban bedobálsz parkolás céljából (motornál nem számít, azt oda támasztod, ahova akarod, kivéve, ha mélygarázst használsz). Na akkor melyik is az olcsóbb? Persze csak a bérlettel való összehasonlításban, mert jeggyel járni sehogy sem éri meg.
-
doc
nagyúr
azzal hogy eladod az autot/motort vagy csak tomegkozlekedessel jarsz, nem sokat sporolsz, ha megy fel az uzemanyag, a jegyarak is megugranak (persze a berlet attol meg megerheti, de az is rendesen dragul majd)
-
válasz
Daywalker #43541 üzenetére
Megba..hatod
majd kötelezővé teszik a bukósisakot-mellényt-térdvédőt-kesztyűt-gerincvédőt-fülmelegítőt a bicóra, jön majd a rendszám, bevezetik a jövedékiveszteség-adót, aztán még az ízületkopással nem is számoltunk
Na elhúztam maszekolni, valamiből fizetni kell a csekkeketÚj Magyarország
-
Daywalker
addikt
Én már vettem egy dirt bringát. Azzal járok be jövőhéttől melózni a PH!-ba
Ha meg végeztem a munkával, felmegyek tekerni egyet a János hegyre a jó levegőre. Motorral csak hétvégén járok túrázni és néha hétköznap, ha városon kívülre kell menni, de nem kell cipelni semmit (autó meg bevásárolni és hétvégén kell, ha esik az eső és/vagy nem lehet motorozni). Egyébként meg marad a BKV. Nem gazdagítom feleslegesen ezeket a majmokat
-
válasz
Daywalker #43539 üzenetére
Én nagyon gondolkodom egy motorhibás swift megvételén. Kiszedek belőle mindent ami felesleges, telepakolom akkuval, tetőre rakok pár napelemet, kihúzok egy kábelt a suzihoz. Ha belekerül 1 gurigába, hát belekerül. Onnantól meg ismét bevehetik tövig
Vagy rakok a bicóra két-három akksit, meg egy kis elektromotort. Arra még papírt sem kell csináltatni.
De ebben nem is ez a súlyos. Anyámék kimentek két ismerőshöz spanyolba. Tengerpartra. 100 forint volt egy köb víz. Tengerből. Én itt élek Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava mellett, itt 1200 forint egy köbméter víz. Pesten ha jól tudom 800-900. Na, ez csak egy dolog a sok közül... kicsit böki a szemem...
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree #43537 üzenetére
Az a nagy baj, hogy ugyanez van a gázzal és az árammal is. Tőlünk keletre a gáz olcsóbb (valaki azt mondta, hogy az oroszok havonta kb. 600 forintnak megfelelő rubelt fizetnek a fűtésre), nyugatra pedig az áram. Nálunk mindkettő drága. Elmentem bevásárolni hétvégén: a szar kínai fokhagyma kilója, ha nem csal az emlékezetem, akkor 2000(!!!) Forint. Elmennek ezek a sunyiba.
Röhej, hogy lassan már azért dolgoznak az emberek, hogy télen ne fagyjon be a seggük. Jól írták az indexen, hogy az emberek a megélhetésért dolgoznak, nem pedig az életmód javításáért. Nem mondom, hogy nem fáj a magas üzemanyag ár, de az 500 forint nálam az a fájdalomküszöb, amikor fogom és eladom minden üzemanyaggal üzemelő járművemet. -
válasz
Gaboman #43534 üzenetére
Én idéntől nem motorozok itthon. A legrövidebb úton elhúzok a határig, aztán motorozok... külföldön. Olcsóbb benzin, (sokkal) jobb utak, értelmesebb emberek. Max visszarakom a gyári dobot. Na bumm. Meg nem motorozok minden héten, csak minden harmadikon. De akkor túra külföldön.
Küldték a napi emailt pár napja. 2009-es év hasonló időszakához képest (első két hónap) 22%al csökkent a benzin eladásaRemélem bedől ez a putri a pics.ba. Már jó pár éve be kellett volna dőlnie, réges-rég kifele másznánk a szarból.
Elég széles ismeretségi körünkben van jópár magasabb beosztású emberke (EÜ, vízig, etc). Majdnem kivétel nélkül mindegyikük azt mondja, hogy tudatos népírtás zajlik. Ezt lehet elfogadni, és el nem fogadni, de attól a tény, az tény marad. A mol meg beveheti tövig a 133 milliárdos nyereségével (speciális bevételek nélküli eredmény)
mod: ja igen. A benzin ára lesz a legkisebb probléma. Nyár végére jön a 400 forintos kenyér, az 55 forintos tojás, meg a 200 forintos liszt. Éljél meg 80ezerből.
-
-
Gaboman
nagyúr
Azt hallottátok hogy a Líbiai konfliktus és a Japán földrengés eredményeképpen nyárra akár 500Ft is lehet a benzi ára?
Remélem ez nem következik be. -
Gaboman
nagyúr
Csütörtök-péntekre gyönyörű időt ígértek, 19-20 fokot, menjetek mocizni ezerrel!
-
Djuree
félisten
á tegnap kint állt haver fjr-je, oda is gurultam kocsival megnézni, meg akartam tréfálni hogy eltolom a ház elől, de aztán kaptam volna asszem tőle
hétvégén jó idő lesz, tuti motorozok, ha fater ls-ével is, de valamivel fogok az tuti -
válasz
Integra #43524 üzenetére
Jelen állás szerint. Aztán valamelyik baromnak megint elgurul a gyógyszere, és bevezetik. Igazából nem tudom, hogy egyetértenék-e vele, vagy sem.
Drága hóbort lenne a v5
Doohan-nek persze a segge alá nyomtak egy rcv-t lámpával, nem is értem mire föl. Limitált szériát piacra fognak szerintem dobni majd, bár most lehet, hogy a próbadarab pár méter víz alatt fekszik. De a V4 az szinte tuti. Aztán lesz a sbk-ban is nemulass
-
válasz
TayRol #43520 üzenetére
Ne is mondd. 1 napot szoptam vele, mire maszkban bele mertem tenni a fejem
(#43521) Integra
Hát azé... kavicságyban tök 8, hogy mi van rajta. hajlanak a konzolok, törik a lámpa, nyeklik a váznyúlvány... Azért én kihagynám a legelést mindenféle pályaidommal, gombával, meg házi kéménnyel. Nem jó az sehogy sem -
válasz
Integra #43505 üzenetére
Már csak azért is, mert a kövi CBR ami RVF lesz, abba már sor4 helyett V4 blokkot szervíroznak. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a fogaskerekeket visszahozzák-e... Mert lesz szép lengőkar, meg V4, meg minden fityfiritty, de, hogy a jó öreg visítás visszajön-e, na ez a nagy kérdés. Valszeg a súly miatt nem fogják. Bár... jön az EU-s baxtatás, hogy 100LE a max, akkor igazából majdnem tök 8, hogy 170, vagy 180kg. Utcára legalábbis.
-
-
zsoltee10
addikt
válasz
Prof01 #43512 üzenetére
júliusban 1000-es próba
Na, majdnem.Szóval a szezon közepére kész kell legyenek az ezres hajtóművel a csapatok...
-
Daywalker
addikt
Én már csak azt nem tom, hogy a francba látnak előre, ha úgy ráhajolnak a gépre, mint ezen a képen: [link]
-
Djuree
félisten
na látom motogp-ről megy a téma, akkor nem olvasok most bele, mert délután megnézem én is a versenyt
-
zsoltee10
addikt
válasz
Prof01 #43502 üzenetére
Szerintem is. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy anno a yamahát kb. a nulláról rakták össze Rossiék, és fasza lett. Ez a Ducati meg nagyrészt kész volt, és nem kezdték elölről az egészet, hanem csak finomítottak rajta. ez meg kevés, valszeg a koncepció nem elég ütős, lehet, hogy érdemes lenne Rossinak és a mérnököknek a nulláról felépíteni a motort olyanra, amilyet ők elképzelnek. szerintem ez az idei szezon után valósul meg, ha nem váltja be a desmo a hozzá fűzött reményeket. Még egy érdekes dolog lesz a szezonban is, ami megkeverheti a kártyákat, mivel a szezon közepén elvileg behozzák az ezres motorokat újra. Kíváncsi vagyok, hogy a Honda vissza hozza-e a V5 blokkot, vagy ezt a V4-est növelik 1000-re. Utóbbira tippelek, szerintem, ha ezzel a V4 koncepcióval verik a mezőnyt, nem kockáztatnak.
-
TayRol
nagyúr
na, ma elkezdodott a szezon nekem is. jujj de jo volt.
Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- Kedvenc zene a mai napra
- BestBuy ruhás topik
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pro 2027.12.30. Media Markt vásárlás
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest