Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
yodamastah
őstag
A hetvegi 2 napos hungaroringes versenyek (R&R, V2 Kupa, GSXR klub kupa, Gyorsasagi OB stb..) meg emaradnak mert az F1 miatt modositott Hringet tovabbra sem vette at az UEM motoros palyanak
Mindez tegnap delutan derult ki. Nem kicsi balhe van 
Aszem igy marad a szereles hetvegere....
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
MOndjuk en ugy vagyok vele hogy a spormotoros ules pozicio szerintem hosszu tavon kevesbe kenyelmetlen. SOkkal farasztobb, de ha jol ulsz a motoron akkor eloszlik a terheles annyira, hogy egesz nap motorozas utan se fog fajni semmid.. egyszeruen csak el leszel faradva. Persze van akinek az a kenyelmeten az ha dolgoznak az izmai. Azzal nem lehet mit csinalni az uljon csak a seggen 800km-t
Volt tura motorom azon mindig szejel ultem a seggem. Gixxerrel meg a muanyag ulessel se volt ilyen gondom hosszu turakon. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pedig sztem van letjogosultsaga ezeknek. Pl tuono. Kar hogy kevesen csinalnak hasonlot. Valamelyik nap raultem egy turamotorra. Valami 600as hamaha volt. Megloktem az elejet , es b*z 4-et lengett fel le mire megallt. Na en ilyennel soha nem akarok mar motorozni
Persze allitani a futomuvon meg semmit nem lehet... mintha ez olyan luxus lenne 
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
6 futam van elvileg. Plusz keszulni is kell. 2010ben szezon elejen kb 2 honapig csak a geometriat meg a futomuvet allitgattam (uj gumi marka es meret valtas volt eleg drasztikus). Meg persze vissza kellett razodni a motorozasba fel ev kihagyas utan. Szoval szamolni kell ugy 15 palyanappal egesz evre, ennyibol kb kijott. Sztem en ugy 20at mentem max. 1 nap motorozas ultra tescosan megoldva 40-45e ft ha mindent beleszamolsz (azt nem szamolva hogy aznap nem dolgoztal semmit hehe). Persze ha nem 2:00 korul mesz akkor olcsobb. 2:15 koridovelel egy par gumi eleg 1 egesz evre, de 30e alatt ugy sem jon ki.
En annyira tescoba nyomtam hogy szarra kopott fekbetet, hasnzalt gumi, egesz evben en szereltem a motort, es mindig labon mentem ki ugy hogy felgumipokoztam az emeloket meg az osszes felszerlest a hatso idomra. Utanfutos vagy furgonos megoldasra mar nem maradt zseton... De igy is egy vagyon tud lenni egy szezon... ez persze relativ. Autoval 5-10x penz lenne a legalapabb gyorsasagi sorozatban menni...
A nevezes amugy futamonkent 20e volt. Ebben minden benne van aznapra. Kajatol a napernyo tarto csajokig. Ez rohadt olcsonak szamit. A MOL sok penzt belerakott szerintem hogy osszejojjon.
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Egy amator versenysorozat. Tavaly a MOL sponzoralta, eleg szinvonalas volt az egesz. Most egy kicsit lightosabb mar, meg joval kevesebben is indulnak iden. De ettol meg egesz jol meg van csinalva. Azoknak valo akik mar azert eleg jo koridoket mennek, de nem a magyar bajnoksag szintje, ahol VB meg Alpok Adria szintu emberke mennek elol. Hungaroringen van/volt a legtobb futam. 1:59-2:00 idovel dobogora lehet allni. Pannonia ring 2:05 korul megy az 1000es eleje.
roadandride.hu
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen sajnos en is penz hiany miatt hagytam abba. Az volt a terv hogy iden megnyerem de oda meg tobb penz kellett volna, de idenre meg kevesebb volt mint tavaly. Sajnos mar tavaly is a tobbiek ledobalt gumiaival mentem, ennel lejjebb meg mar nem tudom adni
MIndegy jo moka volt, ha lesz zseton akkor meg megyunk ujra. A hring ott lesz 20 ev mulva is, nem szalad el 
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valtozo, de nem annyira gyilok mint mondjuk a koztarsasag kupa. Iden nemtudom mit valtozott a versenyzok hozzaallasa, en csak tavaly mentem. Nekem a T2 sokkal neccesebbnek tunik, mert amit a rajnal elrontotam abbol 3-4 helyet midig a T2ben hoztam vissza, mert az egy igen jo kifekezos kanyar. Itt van egy video az egyik tavalyi rajtrol [link] Ezt a felsved vette fel. Itt jol latni hogy ugy beragadtam mint az allat. En a piros feher ruhaban rajtoltam az elso sorbol 2. helyrol, es meg a 4. sorbol is volt aki megelozott
Viszont a tempom jo volt, a verseny vegere 2. helyig vissza tudtam kuzdeni magam. MIndenesetre atom gaz volt tavaly minden rajtom. Az meg hagyjan hogy -40 Le, de nagyon rosszul indulok el. kb 80ig 1be kene csusztatnia kuplungot 10e fordulat kornyeken. De ezt sosem gyakoroltam. Ugy indultam a rajtokon mint amikor a piros lampanal lindulok csak nyel gazt huztam miutan megfogott a kuplung... hat ennyit szamit egy jo rajt... marha nehez az itt elveszett pozicikat a versny kozben visszaszedegetni... de legalabb izgalmas volt minden futam 
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hat igen jellemzo
En utoljaara akkor csinaltam ilyet amikor 2005ben megvettem az elso gixxert. Irany az autopalya aztan 0-rol vegsebessegig nyel
Meg is untam ott helyben a dolgot
Viszont amugy nem art neha gyakorolni a 0-200 gyorsulast. En tavaly halalra szoptam magam amikor a roadandrideon 2szer 1. helyrol 1szer meg 2. helyrol rajtolva legjobb esetben 10.nek fordultam az 1. kanyarban
Igaz ezresek ellen mentem, de akkor is kurva gaz volt a helyszinen rajonni hogy hiaba vagyok gyorsabb mint a tobbi, ha nem tudok rajtolni oda a 10 koros sprint verseny 
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na nekem se jo a hetvege ugy nez ki.... hetvegen tudom csak megcsinalni a motort.
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
2006ban egy Gsxr kubos napon en is majdnem elestem tulmelegedes miatt. Emlexem 2 orat ultem utana az arnyekban es majd szetment a fejem....Azota igyekszem aryekot biztositani 25+ fokos napokon. Sokszor bereltunk boxot a hringen, eg es fold a kulonbseg a parkoloban arnyekban szopas es a box kozott.
-
yodamastah
őstag
Nezem a kecsoringes kepeket, jol latom hogy nem nagyon van arnyek?
-
yodamastah
őstag
Igen csak attol felek hogy a megkezdett tepes tovabb romlik. Pl euroringen mennek vele meg 10 kort es kuka lenne. Sajnos ering rettenet szejjel szedi a hatso dunlopokat. Pedig a multkor direkt meg 2be se valtottam, de meg ugy is ment szet
Lehet meg sem labon kene lemenni.... -
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ja erre gondoltam en is, de power commander szintu cucc nelkul azt se lehet rendbe rakni. A meres meg olyan amilyen. Annyit mernek egymahoz kepest osszevissza, hogy nem is erdemes hasonlitgatni. Az afr-t finomhangolni van ertelme padra rakni, de csak ugy meregeni az max poennak jo.
Skhizo: A te motorodban elvileg tobb km van mint az enyembe, de a tiednek olyan hangja van mint az ujnak az enyemhez kepest. Ha gondolod en barmikor kicserelem veled a blokkot

-
yodamastah
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
MInek az neked? Kb 115-120 Le kereken a motorod. Szerintem azert ne fizess 10-20ezret hogy valaki neked nyomtasson egy a/4 papirt ugyanerrol

Padra akkor erdemes rakni ha akarsz egy finomhangolt gazallas/fordulat injektor terkepet. De ahhoz minimum kell egy power commander a motorba. Az egesz moka legalabb 80-100e. De ekkor mar hasznalt PC-vel szamoltam. Mindezt akkor erdemes eroltetni, ha van is bajod a motorral. Pl gazreakciok idegesek, fullaodzik stb.. vagy olyan modositas volt a motoron ami jelentosen mas terkepet igenyel. Pl Direkt szuro + verseny rendszer.
Ha barki azt igeri hogy a gyari computerrel csodakat fog muvelni padon, az felejtsd el.
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
750 volt az ahogy nezem...
-
yodamastah
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Ha kiuldsz akkor kijjeb kerul az egesz tested meg a labad is. Ha kozben lapon van a motor akkor leer a terded is. Idealis esetben a tested parhuzamos a motorral amikor kiulsz. A terded ugy 45fokos szgonel mar leer, erzed hogy hol az aszfalt es dontod tovabb amig kb kell. Egy spormotorral kb 55-57 fokot lehet donteni. A jo koridohoz persze meg nagyon keves az hogy lapon mesz. Sot sokszor kifejezetten keveset kell lapon menni hogy gyosan menj.
-
yodamastah
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nem kotelezo labat lelogatni. Hasznos ha neha lent van a terded, mert jobban be tudod loni mennyre van ledontve a motor. A kiules is fontos mert ha kiulsz akkor ugyanazon kagyarsebesseghes kisebb dontesi szog kell. Azaz lehet meg gyorsabban menni. De alapvetoen a terdlogatas nem cel, hanem eszkoz. Kulonosebben nem kell foglalkozni ezzel. Ha szejjel koptatott terdkoptatora vagysz, akkor kerjel egyet valami palya menotol

-
yodamastah
őstag
Aki azzal bajlodik hogy kanyarban nincs lent a terde, nem kell aggodni. Stonernek sem er le a terde kanyadban: [link]

-
yodamastah
őstag
Ennek aztan semmi koze a chatteringhez meg a rugostaghoz se. A fazon csuszott felig a foldon fekve a motor meg rajta. Es mielottt teljesen megallt volna visszatolta magat es ment tovabb
Az hogy kozbe kerek neha leert a foldre van sem, az szinte semmit nem befolyasolt a mutatvanyon 
-
yodamastah
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Fix labtartot altalaban olyan magasra kell rakni hogy ne tudjon leerni. Ha leer akkor kiemelheti a motort, es elesel. Nem veletlenul hajlik az fel! Persze a blokk oldala is leerhet, attol is el lehet esni, de egy sportmotornal az mar 55-60 fok dontesi szognel jon elo. Erdekes pelda: a Meklau az uj R1-el eleseet parszor amig ra nem jottek fotok alapjan hogy leer neki a lengovilla es kiemeli a hatso kereket... Nekem is ugy van megcsinalva, hogy a blokk elobb er le mint a labtarto. Ennek megfeleloen a csizmam seer le soha. Igaz ehhez a belso labtarton spiccelve kell tartani a labad, de ez alap.
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Ja duki... vasarnap fotoztam ezt hringen
[link]Iden nemtom mikor jutok ki meg palyara. Alig van szabad ures napom hetkoznap. Meg a penz se vet most fel annyira. De azert 1-2 nap talan meg berefer remelem. El fogok felejteni motorozni ha nem jarok ki, szoval megprobalom
Kecskemetre kene menni, ott meg soha nem voltam.... -
yodamastah
őstag
válasz
üzenetére
Tudom nem versenyzoi topik
En csak probalok ova inteni mindenkit aki nekiesik a tura gumival a palyazasnak, mert lattam nagyon sok pofara esest ezek miatt. Addig nincs gond amig nem melegited a gumit, de aztan konnyen fetrenges lesz belole
alapvetoen a sport gumikat szinte mindet ugy gyartjak hogybirjak a palyazast is jol, de nem art tajekozodni.A legfontosabb egyebkent hogy jol erezted magad. Nem egy ismerosom van aki abbahagyta a palyazast pedig hihetetlen joidoket mentek mar. Rettent penzt kellett mar bele onteni hogy tudjak a tempot tartani vagy meg jobbakat menni. Sokan ilyenkor bevalljak az volt a legjobb idoszak amikor csak ugy elvezetbol korozgettek, se korido se versenyzes nem volt fontos. Olcso volt es jo moka. Erdemes is megmaradni ezen a szinten, sokkal olcsobb es elvezetesebb lesz hosszu tavon

-
yodamastah
őstag
válasz
üzenetére
"a (topikos velekedes szerint) szar gumijaimmal bekesen boldogan elcsalinkaztam masfel orat ugy, hogy a gumi egyszer meg nem csuszott"
Ha lassan mesz akkor nyilvan jol birja a legfosabb gumi is. Palyan azert kell vigyazni sok utcai gumival, mert ha jobb tempot mesz vele akkor szep lassan tulmelegszik, es ilyen kenocs reteg lesz a felulete. Ilyenkor sokkal hirtelenebb csuszik meg mint uzemi homersekleten. Persze ez nem igaz minden gumira egyforman, van ami jobban birja van ami kevesbe. Es vannak olyan utcai sporgumik, amik teljesen jol elvannak palyan. Pelda Qqualifier RR amivel haver vegigtolt egy veranyenapot, es 1:59-et ment hungaroringen, ugy hogy akkor ez volt a legjobb ideje. D211-el se tudott jobbat. Valoszinuleg egy metzeler z6-al is lehet 2:05-ot ugyanitt menni, de lehet a 6. korben kiszallsz vele a picsaba
Persze ha 2:40-et mesz, akkor halal mindegy, azt birni fogja reggeltol estig.Meg annyit hozzateszek hogy aki profi az sokkal szarabb gumin is tud jol menni. Ugyanis o sokkal kisebb terheles valtasokat fog a guminak adni, mint aki bena es ossze vissza hibazik. Szoval teny, hogy motorozni kell megtanulni, nem sirni a vilag legjobb gumijaert. De azert nem csinalja rosszul, aki olyan gumit tesz fel ami valamennyire alkalmas palyazasra.
-
-
yodamastah
őstag
Motoroztam mar benne 3 nap alatt 3e km-t. Nem tunt fel semmi. Ha nyom akkor modositani kell azon a reszen a ruhan. MOndjuk az teny hogy a Spidi brutal jo kenyelmes gyarilag. TEljesen perforalt az eleje, es nagyon vekonypuha borbol van ahol csak lehet. 3x konnyebb benne mozogni mint egy olcso ruhaban.
-
yodamastah
őstag
En eddig minden ruhamnal kitomtem pluszban a konyok, vall es a terd resznel polifoammal dupla vastagra a szivacs csillapitast. Emiatt meg jobban csilllapit, es elforogni nem nagyon tud a protektor, meg a ruha is feszes lesz a megfelelo helyeken mint allat.. Hulyen nez ki hogy az ember konyoke 2x vastagabb, de pl a Spidi 1reszesemben 4 eses van, volt kozte highside is, es soha nem mozdult el 1 protektor se. Az mondjuk igaz hogy a ruhaban a tarkomat alig birom megfogni annyira szuk a megfelelo helyeken. De az a mozgas ami a motorozashoz kell az nagyon konnyen megy benne.
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Tegyuk fel hogy a motor nem kamu. 729k-ert kapsz egy szinte hibatlan allapotu motort keves km-el. Ha ilyen motort akarsz akkor ennel sokkal jobb vetelt mar nehez lesz talalni....
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
2 haver is tolta 250es RS apriliaval. Imadtak oket. Nem eszi a gumit, hihetetlen konnyu es elvezetes vele a motorozas (szerintuk). Egesz jo koridoket mentek vele. Az egyik srac jobb idot tudott hringen mint az k5 1000-el (mondjuk ez az o benasaga hehe). De sajnos ezek mar nem a 2-300ezres motorok voltak. Es azert neha szervizelgetni is kellett komolyabban oket.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hat azer ez tulzas, nem egyszer toltam vissza terddel a 2 kereken csuszo motort. Igaz nem konyokkel, de csak azert mert szarul ulok ki

Kakucsos pelda nem a legjobb, ott a magas sulypontu sportmotorok elvereznek. Nem arra vannak kitalalva hogy 30-60km/s kanyarokban dobald ide oda egyfolytaban. Egy verenyrobogoval is le lehet nyomni szerintem kakucson egy 1000es gixxert. De amugy igazad van.
-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Hasznalat es futasteljesitmeny fuggo. Villaban indokolt lehet evente akar 2x is cserrelni. Nekem most 1 eves az olaj es mar majdnem hasznalhatatlan. Persze gurulaszni jo, de palyan mar bajok vannak. Hidegen nagyon csillapit, 2-3 kor es pumpal mint az allat. Legutobb euroringen mar teljesen el kellett zarnom a reboundot hogy ne pumpaljon. Ohlins olaj van benne. De valoban sokszor folosleges lehet 2 evente. Erdemes azonban erre odafigyelni. Nekem pl a motor ugy nez ki mint egy lepusztult szakadek, de a fek es a futomu szinte folyamatosan karban van tartva. MOndjuk az is igaz hogy itthon a futomu fontossaga is elegge le van sajnalva. Es a szervizekben nagyon nagyon kevesen tudnak futomuvet meg alap szinten is beallitani.
-
yodamastah
őstag
Ez az ohlins ttx rendszeru villaja. Draga es kesz
Nem mintha pl nekunk ez kellene. Kb semmi ertelme nem lenne ilyet hasznalni. Az Ohlins R+T villa sztem tokeletesen eleg egy atlag foldi halandonak. Es az olyan 5-600k-bol megvan. Persze a gyari villat ilyenekre cserelgetni minednkepp draga. Az a jo ha eleve R+T van a motoron (pl aprilia) Esetleg amit erdemes megcsinalni az az Ohlins cartridge kaphato sokfele villaba. De ez is kb csak akkor van ertelme ha mondjuk egy gixxeren kicserelni mar 2:00 alatt mesz hringen. -
yodamastah
őstag
Ovatosan a vallizulettel. Nekem 2006ban egy ilyen utan 2 honap volt mire rendbejott, es igazabol azota sem 100%os. Ott is szepen hazazavartak hogy pihentessem, jo lesz az. Persze jo lett, de sok tornaztatasba kerult. A lenyeg: gyogytorna!!! Persze most pihentesd, de aztan tornaztatni kell, mert a tornatol sokszorosan gyorsabban fogy gyogyulni. Esetleg keress fel szakembert. JObbulast.
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ennek a balesetnek nem sok koze volt a slick gumihoz.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jogos, nyomatekkulcs anak a kezebe valo aki iylen kontar mint en. De a fene nagy szerelo mesterektol kaptam mar vissza ugy motort hogy a nyomatekkulcsot a fejehez vagdostam volna parszor hogy a faszert nem kepes hasznalni. Fek csavarok szakadas kozelebe meghuzva, kormanycsapagy eletveszelyesre tulhuzva, olajleereszto nem meghuzva > csavar horvatorszagban menet kozuben kiesese...villahidak atom picsara tulhuzva.... fekcsovek felrakaskor alul huzva.... sorolhatnam. Es ez csak a csavarok amik velem tortentek
Ja es ez nem 1 helyen, mindig tovabb alltam hehe. De ez mar reg volt, azota inkabb en csinalom meg. Ha elrontok valamit, akkro legalabb tudom hogy en voltam a hulye, nem kell mast hibaztatni. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ja enis ezert csereletem olajteknot. A 750 elozo tulaja jol meghuzta, az elso olajcserenel jott kifele a menet is amikor kitekertem a csavart. Meg szerencse hogy nem menet kozben ment el. Egyszeru dolog az olaj/gyertya csere, de nagy bajt lehet csinalni a tulhuzigalassal. De ezt a problemat a nyomatekkulcs megoldja

-
yodamastah
őstag
En akkor kezdtem el magam szerelni a motort amikor szinte mindenhol avgy atvertek vagy rosszul csinaltak meg amit cak lehet. Aztan ugy dontottem hogy elegem van abbol hogy 5000ft orabert fizetgetek azert hogy csavarokat huzogassanak nekem es a vegeredmeny meg annal is rosszabb legyen mitnha en probalkoznek a google-t hasznalva szerelni. Azita ami nem a blokkon belul van en csinalok mindent. Szervizkonyv meg nyomatekkulcs kell csak.
Na jo vezermu lanc feszitot, meg olajteknot is csereltem mar, de vegulis ezek kb annyira nehezek mint egy ATI drivert ujra installalni 
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Megerzes? Ugyan...Tisztaban volt vele hogy 1 rossz mozdulat es vege van. Ezzel nekunk is tisztaban kell lenni. En meg sosem ultem fel motorra hogy ne jutott volna eszembe hogy az eletemmel vagy az egeszsegemmel jatszom. Ennek megfeleloen veresen komolyan kell venni minden pillanatot amit 2 kereken toltunk.
-
yodamastah
őstag
Akkor en jol megszoptam.
A gixxerben lehet ugy 25e km, de nem a gyari oraval hasznalom, hanem felraktam egy hasznalt ami torott (ez torjon ne a jo allapotu), amibe 65e van. A muszakin le is fotoztak 55e korul. Akkor most mar nem tehetem vissza a jo allapotut, csak ha oda tekertetem ami realis 
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Motor allvanyra fel, kerekek ki, gumik, felnik kocsiba be. 2000ft-ert igy atszerelik neked elsot hatsot. Sot van ahol olcsobban. MOndjuk speciel en 2 hatso felnit tartok emiatt. Ig ykonnyebb ezeket logisztikazni. Elso gumijaim eleg jol szoktak birni, igy elso felni nem igazan kell.
-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
En ugy gondolom hogy a palyamotorozasbol rengeteget(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) at lehet vinni kozutra. A 20-30km/h-s forgolodas a bolyak kozt nem fog megmenteni amikor 150-el benzel egy kanyart. Amikor elkezdtem rendszeres palyazni akkor jottem ra mennyire nem tudok motorozni. Termeszetesen az alacsony sebessegen vegzett gyakorlatokat nem akarom ezzel leminositeni. Azok sem hianyozhatnak egy jo motoros eszkoztarabol. De aki megtanul komoly temponal kanyarodni, fekezni, agresziven ivet modositani, az kozuton sokkal nagyobb esellyel indul a tulelesert. Szoval a versenypalyas gyakorlas nagyon jot tesz, hidd el

-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Voltam en mar ugy hogy a tonkrement hutomet nem volt penzem kicserelni mert hasznalt slicketet vettem belole
Azzal a koltsegvetessel amivel en szoktam motorozni nekem is mellbevago latni hogy nehanyan mennyi penz ki birnak hordani egy-egy palyanapra/versenyre. PErsze azert jo erzes volt amikor tavaly labon kimotoroztam az oreg utott kopott motorommal szakadt ruhaban, felig elkopott gumival az elso es masodik helyrol indultam a Roadandride kupakon, mogottem meg a sok csillivilli pallyagep uj gumikkal. De sajnos most mar en is oda jutottam hogy az az 50-60eft is masra kell ami azt a havi 1-2 minimum palyanapot fedezte volna amit erre az evre terveztem 
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen epp azt kerdeztem tole hogy oke hogy van ra penze hogy neha elessen vele, de mi van az alkatreszekkel. Mert ha vesz 2 gixxert akkor ha minden nap elesik is van tartalek motor, es meg mindig 10-12 millioval beljebb van
Mondta hogy ez eleg problemas, volt mar hogy 2 honapig vart elcsuszas miatt alkatreszre. Igazabol ez a szivas.De amugy eddig nem ez volt a csucs, hanem egy srac jart ki egy gyari WSBK csapattol rendelt motorral, ami mar 20+ millio ft. Na o se ment rosszul, de jol se
Megkerdeztem hogy miert egy ilyen draga motor kellett, es a valasz az volt hogy megteheti, ilyet szeretett volna es kesz. Vegulis teljesen ertheto, nem tunt rongyrazosnak egyik figura sem.A desmo eseteben meg hat valljuk be ez egy igazi csucs palyagep, legalabb kapott egy olyan vevot aki arra hasznalja amire valo.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy srac jarkal ki egy ilyennel a ringre. Nem megy rosszul, de azert gyorsan se
Jo fej amugy parszor dumaltam vele. Leb*sztam hogy kanyarbol kifele nem huzza rendesen a gazt. Mondta hogy nem meri mert nincs benne a kiporgesgatlo es tul eros a motor
Amilyen idoket megy vele azt egy bolti 600as gixxer is tudja, de neki ez tetszett es a penz nem szamit akkor vegulis jo ez is 
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Megnezted a linket? Mar parszor irtam, hogy Motty afrtuner van a motoromban. Wideband lambda szenzor, es hozza injektor vezerlo computer. Valos idoben meri az AFR-t es folyamatosan finomhangolja a benzin levego keverekkepzest.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem csaka hideg levego ugye surubb, azaz tobb oxigent kap, es emiatt megvaltozik a levego benzin arany. A homerseklet/paratartalom valtozas szokott annyit modositani, hogy esetleg durrogas elojon. A keses azert van mert az afrtunernek is kell egy kis ido amig beallitja jol. Nincs tul agresszivre irva a szoftvere, azon a gazallason es fordulaton parszor at kell futnia mire beallitja a helyes AFR-t.De a lenyeg hogy ahogy valtozik a kornyezet (homerseklet, paratartalom, koszolodik a legszuro, kiserelodik a kipufogo) a renszer szepen folyamatosan utana allit. [link]
-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Hat ha szarul van beallitva a keverek kepzes durrog is mint az allat. De mondjuk nekem is kepes durrogni, ha mondjuk sokat motorozok 25-30 fokban, beall a keverek kepzes erre a melegre, es hirtelen nagyon lehul az ido akkor egy kicsit durrogok amig utana nem allit az afrtuner. De ha beallitotta magat akkor utana mar nem nagyon van durrogas, pedig teljesen nyitott rendszer van a motoron.
-
yodamastah
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Nem az elso miatt remegett be a kormany. A dunlop D209GP ilyen. 200 felett nem megy egyenesen a motor a hatso gumi profilja es a gumi nyulasa miatt. Meg kell szokni es le kell szarni. MOndjuk ezzel mar sok gond nem lesz, ez a modell megszunt A D211GP mar nem csinalja, az Ntec carcass nem nyulik.
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
yodamastah
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
SZerezz hozza meg 1 hatsot. Kb 2 hatsot kibir 1 elso majd. A racetec (k1-k2) amugy nagyon jo utcan, teljesen nyugodtan lehet hasznalni annak ellenere hogy ez kifejezetten palyagumi. Azert vizen legyel vele ovatos! Ezek a gumik nem olyan jok vizen mint az utcai gumik. Azert arra is szamits hogy a hatso sokat nem fog birni.
-
yodamastah
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Valtozo melyik gyarto milyen ruhakat csinal. Nekem 3 borruham van, ebbol 2 Spidi, ezek kicsit dagadtabbakra vannak. Mindketto olyan, hogy vallban szuk, hasban meg lifeg mint allat. A harmadik az Spyke, az egesz patent mindenhol. Probalgatni kell. Ha nem megy akkor meg venni kell egy jo allaoptu hasznalt ruhat olcson (van sok), aztan irany a Cölöp. O szepen frankon rad szabja, de ez sajna nem filleres mualtsag. Cserebe kivalo a minoseg

-
yodamastah
őstag
A telo olajaknal a jelzett suruseg (pl 10W) sokszor a valosagban egymastol elegge eltero olajat jelent. Itt van errol egy jo cikk, [link] Elegge kaotikus a dolog akarhogy nezem

-
yodamastah
őstag
"De az olajnyomas szerintem a 40el is megmaradna..."
Pontosabban biztos megmarad. Nagyon sok szethullott blokk lenne nagy melegben ha a 40el neha el-elmenne az olajnyomas. Ilyesmit nem sokaig toleral egy blokk, a csapagyazas olaj nelkul nagyon gyorsan szarra megy.
-
yodamastah
őstag
Azert mondd mar meg milyen olaj volt, hogy tudjuk olyant ne vegyen senki

Leghuteses motor volt? 10W40 helyett 10W50 esetleg akkor kellhet ha nyel gazon tolod a ringen 33 fokban. A 10w50 100 fokon surubb (viszkozusabb) mint a 10W40. Azaz durva terhelesen (nyelgaz+ring+33fok) megmarad a szukseges olajfilm. De az olajnyomas szerintem a 40el is megmaradna... -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha kozuton elesel mondjuk olajon, homokon vagy uthiban, akkor pluszba meg jol meg is buntetnek, mert nem az utviszonyoknak megfeleloen vezettel es balesetet okoztal. Akkor is ha senki mas nem serul meg csak te.
-
yodamastah
őstag
Egy ilyenen ha jol meg van csinalva 60-80 metert is csuszhat a motor anelkul hogy kilukadna a blokk oldala. Ennek nyilvanvalo elonye, hogy a motor motorozhato marad, ha a tobbi seruleset helyben kezelni lehet. (pl labtarto, kuplung/fekkar, kormanycsutka nalam szokott lenni van tartalekban) Persze a legfobb elonye hogy nem olajozod ossze a palyat, nem esik el mogotted meg 4 ember. De pl euroringen ha osszeolajozod a palyat 20e ft-ott kell fizetni.... [link]
-
yodamastah
őstag
Hm en elvileg elhagytam a 100e km-t mar, ebbol ugy 9-10e km versenypalya. A hringen sacc 7-8e km-t mentem 2005 ota
Kozuton eloszor 30e km motorozas utan estem el, beneztem egy szukulo kanyart es beszalltam a fak koze. AZ eset utan eleg rendesen visszavettem akozuti tempobol, megtartottam a ringekre az orultkodest. Azota nem estem el utcan (leszamitva hogy neha felborultam allo helyben
) Viszont palyan atlag evente 1x sikerul megfektetni a vasat. Korhazba eddig 2x vittek, ebbol 1x csavarozas is volt. Semmi komoly, csavar nelkul is meggyogyult volna, de akkor kesobb ulhettem volna vissza a motorra
10 fok felett BP-n csak motorral kozlekedek. Kiveve persze ha szallitgatni kell valamit. -
yodamastah
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
En is hasznalok pl karbon vedot a vazon, de nem kell tulzasba esni. Ahova mindenkeppen KELL jo eros sok retegu vedelem megvasalva az az oldal deklik. Szar nezni amikor elesik valaki aztan mennek utana meg 5en mert kilukad a blokk oldala es tiszta olaj a palya. Sajnos lattam az utobbi evekben par ilyet
A biztonsagi drotozas hianyarol meg mar ne is beszeljunk. 2008ban 2 honapot fekudtem egy kedves kollega nem becsavart olajkupajka miatt. -
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Az altalam belinkelt videonak van koze. A 06-07-es R6nal volt az, hogy egy kisebb esesnel is, konnyen szetnyilt es a kofolyo uzemanyagtol langba borult az egesz motor. Amcsiban fel sem mehetsz mar ugy versenypalyara uj R6-al hogy nincs tank slider. Palyanapon sem.
Persze ez nem azt jelenti hogy mas markaval ez nem fordulhat elo, en eddig 1 motort lattam porig egni az egy gixxer volt.
-
yodamastah
őstag
AZ eleje nem csak ettol mehet el. Ha tul sok suly van az elejen az ugyanugy baj. A suly elosztasba meg nem csak az elofeszites szol bele. Compression es rebound beallitas is lehet rossz, vagy eleve el van kurva a gemoetria. Amikor becsuklik az eleje az ikabb jellemzoen tul sok suly van az elejen. e lehet pl tul van csillapitva, es nem tud dolgozni a villa. Mondjuk az igaz hogy ha gazadasra tolja az elejet akkor nincs suly elol. De a lassitot videon nem nagyon latni mit csinalt. Csak hogy elotte belekormanyoz. De mindegy a lenyeg hogy alapvetoen az aszfalt volt szar

-
yodamastah
őstag
Nem akarok az R6 kigyulladason lovagolni (szerinem az egyik legjobb motor most), de megtalaltam azt a videot amin egy gyari motorral elesik a faszi ugy 50el, es az kigyullad.
-
yodamastah
őstag
Lassitason nem annyira jol latni, de kicsit belekormanyoz hogy szukitse az ivet, aztan becsuklik az eleje. Vagy kicsit kiemeli a labtarto, vagy olyan terheles valtast csinal a belekormanyzas amit mar nem bir el az elso gumi. JObban ki kene ulni, es ha elkezd elmenni az eleje meg kell probalni terddel visszatolni.
De alapvetoen a fo gond ebben a kanyarban eleg szar az aszfalt. Gondolom jo dzsuvas/poros is szokott lenni, az se segit. Mindenesetre tele van a youtube ilyen lowside videokkal ezen a helyen. [link] [link] [link]
Ez mind ugyanaz a kanyar.
-
yodamastah
őstag
Egedi Sanyi MV agustarol meg ducatirol
[link] Sajnos ezt a vasat most az ev elejen kukara torte 
-
yodamastah
őstag
Amig az i4 4 kicsit rant, adig V2 2 nagyot. V2nel tobb ideje visszatapadni a guminak. Kigyorsitason mindig akkor gazt huzol, hogy epp finoman menjen odebb a segge. Van egy pici elforgasa ilyenkor a guminak, ez az idealis. Az i4 hajlamosabb ilyenkor elindulni es nem visszatapadni, mert ugye 2x gyakrabban rant a lancon a motor. Az osszevissza gyujtassorrendeket is emiatt talaltak ki. Ezeknel meg nagyobb idoszeletet hagynak arra hogy visszatapadjon a gumi.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persze ebben van valami. De ha minden kanyarban azt erzed hogy a motor stabil, nem csuszik, nem ellenkezik, nem csapkod, atom stabil stb... akkor egyszeruen lassan mesz.

Manapsag egyebkent konnyu dolgunk van, mert a mernokok olyan gumikat csinalnak, ahol van egy nagyon jol erezheto csuszas hatara a guminak. Jo pelda errre a pirelli es a metzelet palyagumijai. Ezzekkel a 90 eves nagyanyam is tudna kereszbe menni annyira konnyen kezelhetoen csusznak
Ezekkel konnyu kozel hataron menni meg az olyan benaknak is mint mi.Persze osszevissza csuszkalni a palyan, meg jo koridot menni az nem ugyanaz

-
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
A gyari labtartoig barmikor labszhatod lapra a motort. Egy jo gumival ott meg fekezni meg gyorsitnai lehet.Javaslom legkozelebb rakd be 3asba a valtot es menj vegig lenduletbol. Ha mar atom jol mesz, akkor lehet 2-3 kozt valtogatni.
Egy biztos. Ha nem erzed minden kanyarban azt hogy most majdnem meghaltal, akkor lassan mesz

Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mindez tegnap delutan derult ki. Nem kicsi balhe van

Lehet meg sem labon kene lemenni....