Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Integra
titán
a fene tudja...
azt hiszem jelenleg az angol motoros jogsi megszerzését kéne alaposan megnézni, ha jól tudom, most ők a legkeményebbek ebben, mivel radikálisan átdolgozták és újraépitették az egész tematikáját és gyakorlatát. ok, anyagi okokból igy sem éri el egy külsős 2 napos tréning szintjét, de ha ezt itthon is megcsinálnák, szerintem bukna minden második kapásból aki motorjogsit akar szerezni...
igazság szerint amig valaki nem esik egy geci nagyot, nincsen tisztában a veszélyességével. elképzelése van, de mikor anyázik a bukó alatt és közben idióta grimaszt vág és hallja ahogy a fém serceg, a műanyag törik és fáj mindene és pumpál az adrenalin és reméli nem szakadt le semmilye.. na, onnantól talán van több ész is.
-
boogie84
veterán
Nem lenne szabad meglepődni ilyeneket ,mert nekünk számítani kell minden baromra. Ennek ellenére mindig meglepődök h éjjel megyek be Győrbe és a kis hülye gyerek este szemüvegben vakít vkinek és rám húzz a kormányt mikor megelőzöm. Sztem ő is Schumachernek képzelte magát az éjszakában.

-
cochy
tag
Sziasztok,
tudtok valaki kárpitost, aki motor üléseket tud babrálni? Ki kellene szedni egy kis szivacsot belőle.
Köszönöm -
Daywalker
addikt
Most nagyon rámjött a motorozhatnék...
De hát meló van... -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hétköznapi embernek mint én, elég az eredeti manual. Ami le van írva benne az elvégezhető otthon, a többi szerviz dolga.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Így van így látom én is. A mi környékünkön is pár éve alig volt nagymotor, most meg már minden jöttmentnek az van. És elég sok a friss jogsis, fiatal, akiknek nincs tapasztalata.
Sokuk még motoron se ült azelőtt, a kisebbségnek épp volt tapasztalata de simson meg ETZ meg az ilyen mákdaráló 50-es NSR meg társaik meg nem igazán "a motor" kategória.
Aztán vergődnek itt a friss jogsival meg a literes gépekkel.
Mondjuk tisztelet a kivételnek, vannak közöttük is olyanok akik ésszel mennek.
És most is az jön ki végül amit már számtalanszor kitárgyaltunk itt is, fejben dőlnek el a dolgok. Lehet kezdésnek venni 1000-es gépet is, nem feltétlen fog vele az ember az első úton taknyolni, vagy fának/kocsinak/ufónak stb csattanni, ha ésszel megy, és nem azzal kezdni, hogy akkor nézzük mit megy. Persze azért nagyobb az esély mindezekre ha rögtön nagyra ül, de tényleg ez felfogás kérdése. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A média hülye, az emberek meg el is hiszik amit a Zertéel klub mond, meg a másik jóképességű tévéadó. Látszik, hogy rohadtul nincs miről hírezni. Elég gáz, hogy mindig a motoros van hülyének beállítva, azzal bezzeg nem foglalkoznak, hogy hány közlekedésre alkalmatlan egyén (nyuggerek és hétvégi sofőr) van az utakon, akik autóval potenciális életveszélyt jelentenek a többi közlekedőre (lásd ugye a hétvégi baleset a Mátrában). Aki hülye, az autóval is hülye, csak nagyobb az esélye túlélni.
-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen, az oktatas az gyakorlatilag nem letezik, az inkabb csak 'gyakorlas', a vizsgafeladatok/utvonalak gyakorlasa, gyakorlatilag az egyetlen technikai tanacs amit a tanfolyamon hallottam az a nyolcasozasnal volt, hogy a hatso feket ugyesen hasznalva konnyebb lesz kanyarodni... ezen tul minden csak utanaolvasva tudtam meg (pl. helyes tekintetvalasztas, ellenkormanyzas, aszfalttipusok, stb)
az teny, hogy kis teljesitmennyel is lehet esni (ld. a parom esetet, aki 4T 50-es robogoval esett, es hiaba mondja hogy nem, tudom hogy azert, mert nedves feher aszfalton kanyarodasnal eros gazt huzott), pont ezert lenne szerintem ertelme eloszor kis teljesitmennyel kezdeni, nem mindegy hogy egy eros gazhuzasra eldol a motor, vagy 60-80-nal megugrik es nekicsapodik a falnak
az meg elkeserito, hogy a legkevesebb balesetet okozo reteget, a motorosokat szivatjak folyton, mikor pont az autosok balfaszsaga miatt van a balesetek tulnyomo resze

-
nem ugy van hogyha 16 evesen megcsinalod az A1-et, akkor 18 evesen mar lehet A korlatlan? talan PAV kell hozza, ebben nem vagyok biztos...
De így van. Vagyis nem teljesen.
Tudom mert én is így csináltam meg.
Szóval a lényeg hogy 16 évesen (15,5 évesen elkezdheted, de vizsga csak 16 betöltése után) lerakod az A1-et. Elvileg ezzel nem vihetnél személyt 2 évig, de gyakorlatba tojnak rá a rendőrök. 2 év elteltével mehetsz Akorl vagy A-ra. Természetesen így az Akorl-nak nincs értelme. Ebben az esetben nem kell PAV, illetve a rutinon sem kell 8-as alakban tolni a motort, illetve az óraszám is jóval kevesebb mint ha előröl csinálod.
Amúgy 21. életév kell a nagymotor jogsihoz. -
Topiccsendőr
addikt
Szerintem az oktatást kellene minőségibbé tenni, az autósoknak is, hogy a motorosok mit csinálnak, hogyan veszik a kanyart, akárcsak németo ban.
Ha a megfelelő képzettség megvan a motorozáshoz, sajnos a természetes kiválasztódás jön, egy 20-25 éves embert nem most kell megnevelni, meg nem is lehet. Ha az oktatás jó lenne, és lenne mindenkiben 3-4 perec, kurvára nem úgy húzná. Ha meg igen, akkor veszett fejsze nyele.A média most nagyon hypeolja ezt a motoros balesetes témát, holott megint csökkent a balesetek száma. Az autós balesetek mellett (személyi sérüléses 62%) néhány százalék (személyi sérüléses 4%), egyrészt a kis motorpark miatt, mert csóró mindenki, másrészt keveset mennek, mert csóró mindenki. Az autósokból évente 600 környékén pusztulnak ki, az úgy jólvan.
(2010 es statisztika, a személyi sérüléses balesetek okozói alapján)
A válság hatására kevesebbet motoroznak az emberek, tehát ez is rásegít a statisztikára.Teljesítményalap egy tüneti kezelés. 7 lóerővel is tudsz 80 al menni motoron.
12 vel meg 100 al. Miről beszélünk. Nem a sebességgel van baj. Meg ez a 100 lóerős korlátozás... Nah így csak 230 at tudok menni. -
doc
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
na igen, lassu haladasnal (pl. keresztezodesbe kanyarodasnal vagy korforgalomban korozve) erezni a pluszsulyt hatul

nem ugy van hogyha 16 evesen megcsinalod az A1-et, akkor 18 evesen mar lehet A korlatlan? talan PAV kell hozza, ebben nem vagyok biztos...
az igaz, hogy ketevente motort cserelni szivas, bar az a 'ketevente' inkabb csak 'egyszer, ket ev utan', de azalatt meg tenyleg ki is novi az ember a mondjuk 125 vagy 250 kobcis motortna mind1, az okosok odafent igy dontottek, mi max. moroghatunk

-
Daywalker
addikt
Városban kevésbé gáz utassal, autópályán én jobb szeretek egyedül, bebújok a plexi mögé és hajrá, utassal ilyet nem lehet sajnos. Városban azért lassú haladásnál utassal kezdetben bizonytalanabb voltam, tehát azért érezni picit. No meg nálam relatíve kemény a futómű beállítás, egy-két durva úthibán néha rámcsúszik az asszony. Nem is szeretek városban motorozni

Jaja, régen volt teljesítmény szerint, de most is van, hogy 21 alatt nem lehet korlátlant csinálni, tehát 18 éves legálisan nem ülhet rá bármire (elvileg). Minden esetre autóban is, illetve motorban is kitaláltam volna a teljesítmény alapú dolgot, csak ez is olyan, hogy idő alapon senki sem tudja ellenőrizni, vagyis jelen állás szerint inkább trafiznak és büntetnek, mint normálisan ellenőriznének.
Illetve az egész teljesítmény alapú dolognak az a nagy baja, hogy én sem szívesen vennék kétévente másik, erősebb gépet, mert az egy csomó járulékos költséggel jár... -
doc
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
ok, lapra dontott motornal nyilvan mas utassal mint szoloban (illetve a dontogetesnel amugy is, utassal sokkal jobban lehet/kell donteni), meg gyors ide-oda dontogetesnel
de normal kozuti kozlekedesnel en nem vettem eszre szamottevo kulonbseget
en pl. hazahoztam eletem elso nagymotorjat, a 750-es Viffert (kb. 60-80 km), aztan felult az asszony es mentunk motorozni, azota is nagyreszt egyutt jarunk. mondjuk ez valoszinuleg akkor is igy lenne, ha valamiert meg nem lenne szabad
en tobb ertelmet latnam a teljesitmeny alapu szakaszossagnak (mondom en, a 100 lovas elso motorral
), ha jol emlekszem, regen igy is volt. es nem a most letezo, eletkor alapura gondolok, hanem mondjuk a jogsi megszerzese utan 1 vagy 2 evig pl. max 50 lovas mocit kaphatna a segge ala az 'ujonc', igy azert valoszinuleg kevesebb lenne az olyan baleset, amikor a friss jogsis 18 eves raul az apuci altal megvett busara vagy gixxerre, aztan mikor menozesbol utkozesig huzza a gazt, remuleteben csak kapaszkodik, az elso kanyarig ahol felkenodik valamire... -
Daywalker
addikt
Remélem ezt azért erős túlzásokkal írtad

Már hogy ne lenne értelme...ha előtte nem volt jogosítványod, megcsinálod elsőre a motort, akkor az elején örülsz, ha a technika kezelése mellett a forgalmat is tudod figyelni, az utas meg csak zavar. Autóban ez kevésbé problémás. Persze a két év önmagában hülyeség, hiszen mi biztosítja azt, hogy te vezettél akár egy percet is a B-s jogsiddal, mielőtt megcsináltad motorra a jogsit. A km alapú lenne jó, de az meg ellenőrizhetetlen, plusz hülyeség, hiszen autópályán nyomni x km-t és városban lenyomni ugyanannyit, tök nem ugyanaz.Menj el egyszer a Mátrába kanyarogni utassal, majd egyedül, meglátod, hogy rohadt nagy különbségek vannak

-
doc
nagyúr
a vizsgahoz kotott utasszallitas elsore jo gondolatnak tunik (en pl. azt sem ertettem, hogy a 2 evnel regebbi B kategorias jogsi miert eleg ahhoz, hogy a friss A-val utast vigyek), de ertelme nem sok van
en kb. 80-90%-ban a Zasszonnyal a hatam mogott jarok, es semmivel nem nehezebb ugy motorozni, igazabol eszre sem veszem hogy ott van, max. abbol, hogy picivel kevesbe robbanekony a motor, tehat igazabol meg kevesbe veszelyes is. jo, a fektav is no talan valamivel, de ettol meg nincs olyan orult nagy kulonbseg...
itt minden fejben dol el, aki ongyilkos akar lenni, az utas nelkul is kinyirja magat, mert akkor meg az utcan segguket riszalo csajoknak akar menozni... -
Daywalker
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
1 gurulásból...2-3 végig leforgatva mellettem sem tudott elmenni a busa, plusz pályán nyomatékból 130-180 között sem tudott elnyúlni...ilyen ez. Kissé túl van hájpolva az a gép, a tudatlanok meg arra verik a nyálukat
Mondjuk dettó ugyanaz a fék van az enyémen, mint a busán, aminél tényleg van jobb ma már (én is gondolkodom valami főfékhenger cserés mutatványon, mint sokan mások, állítólag az dobott rajta valamit). Megáll az, csak húzni kell neki, nem úgy, mint a mai gépeken.beteg: a lényeg a lényeg, ZX12-vel jobban jársz
Lehet, hogy a busa nagyobb pinamágnes, de te biztosan nagyobbat élvezel, amikor odavered a busát ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Itt a felelősségtudat a lényeg, tudatában lenni annak hogy másokat is veszélyeztetünk azzal hogyha nem normálisan közlekedünk, ennyi nem több.
Aki ezt felfogja, megérti az tud normálisan, óvatosan közlekedni, legyen az szó bármilyen gépjárműről.
Azok akik meg vagánykodnak, teszik magukat nem csodálkozni azon ha baleset lesz a vége.
Ezt tartom a legfontosabbnak, mindenkit hazavárnak!!!beteg: Tavaly amikor a Fazert árultam írt egy srác aki cserélte volna a Hayabusát rá.
Elmentünk Fehérvárra kipróbálni egymás gépét, hatalmas csalódás ért a Hayabusával kapcsolatban.Fékek harmat gyengék és ezt nem egy embertől hallottam előtte, most megtapasztaltam.
Nyomatékból 100ról 200ra fej-fej mellett mentünk, csak néztem ki a fejemből, semmivel nem húz jobban?
, váltó sem mondható vaj puhának. 
Szóval összességben csalódás volt a gép, mondtam is a srácnak hogy nem lesz belőle csere, rosszabb motorra nem cserélem a Fazert. -
Integra
titán
rendőr gyerek volt. tipikus megismétlése a villamosos balesetnek, tök ugyanaz a történet, janizik a fiú a lánynak. ennyi. szomorú. ott is a lány halt meg, itt is.
ez a kötelező vizsga meg utas szállitásra... naja, szép meg jó, de nem ez a lényeg, értem hogy érzelmileg most ezt látják a fontosnak, de nem ezt kell.
-
Maszekban pizzázom. Írhatnék olyan dolgokat, hogy a hajatok az égnek állna. Borzasztó mennyiségű fasz közlekedik az utakon.
Volt, hogy a főútra akartam felhajtani piros lámpát kaptam. erre egy kombi autó megáll _velem szemben_ 20 centire a zebrán, miközben gyereket nevel. Zöldet kaptam, néztem hülyén mi van. Mire piros lett megint, a nő dobott egy lükit, majdnem belement a mögötte már a főúton zöldet kapó sorba, és elment mellettem.
teljesen normális. -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ma reggel volt a tv-ben egy lány akik 170nel csapódtak be az m7-esen a szalagkorlátba. A srác kórházban van. A műsorban a meghívott vendég létrehozott vmi oldalt, hogy legyen kötelező vizsga hogy utast lehessen szállítani. van benne igazság, de hülye aki felül olyan mögé akire nem merné rábízni az életét. Nyilván előre nem tudni, hogy hogy vezet az illető, de akkor is. bullshitMedia
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
valóban nulla köze, ahhoz viszont elég volt, hogy a rendőrség és a bulvár is ugorjon..

-
DigitXT
félisten
Kemény srácok ezek a krosszosok.
[link] -
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ennek a balesetnek nem sok koze volt a slick gumihoz.
-
emre
veterán
A rendeltetés szerű használat kb így néz ki

mod: tudom volt már

-
válasz
Daywalker
üzenetére
ha minden igaz, a héten megveszem
aztán nem mintha az én véleményem nagyon sokat számítana ebben a témában, de majd jól megmondom, hogy nekem, aki mióta vágyik egy busára, hogy jön be a 12-es 
még nem mentem vele, de élőben baszott szép. a hangja is rendben van.
van egy videó egy másikról, mióta megláttam 4 napja, vagy 30x néztem meg újra, annyira beszarás jó hangja van! -
Integra
titán
omg, mekkora felvétel...
hd-ben fullscreen-en
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Jó hogy a ZX12 simán hozza azt amit a Busa.
Érdemes lenne kicsikét nézegetned Youtubon a teszteket róla, beszélgettem olyannal akinek mind a kettő volt és a ZX12 legtöbb szempontból jobbnak tartja.
Aki ezeket a 12es gépeket szétnyírja az nagyon tudhat, mivel kihasználni, szétpörgetni nem egyszerű, hacsak nem 1-2-3ban megy egész nap vele üveghangon. -
emre
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
vóótmá

egyébként meg nem tök mindegy hogy fataliga vagy szlikk ha emberkedik a polgár?

majd azt figyeljétek hogy ez mikor lesz a hírekben
(a gyerek azóta meghalt) -
runner 125
nagyúr
Ezt láttátok? Elég komoly.. full slick utcára...
-
Integra
titán
amikor megvettem az rr-t, nekem is a frissitett tetszett jobban, mert annak teljesen burkolt az oldala. ma már inkább örülök, hogy nem az lett és kilátszik a blokk és kevesebb a burkolás, ráadásul igy a karbon dekliket is fel tudom tenni, jobb ha ezen csúszik, mint hogy szilánkosra töröm mindig az oldal elemeket

ez izlés kérdése, funkcióban sok diffi nincsen. -
doc
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
a totalbike tesztet anno elolvastam, biztos nagyon jo a moci, de szerintem eleg rusnya lett az F4-hez kepest

mas:
multkor vettem eszre jooooo hosszu lejton uresben gurulva, hogy eleg feltuno hangja van a gepnek. nehez leirni, amolyan 'szaraz golyoscsapagy'-szeru hang, sebessegtol fuggo intenzitassal
ez mi lehet vajon? kerekcsapagy, vagy csak a fekpofak ernek a tarcsahoz? probaltam lokalizalni, de gurulas kozben ez nem konnyu feladat
-
boogie84
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Nem csak lenne, hanem az! Egyik ismerps próbálta a motorot. Azt mondta élőben szebb és h jól megy.
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
igen
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Voltak, ez köztudott. És csak kevesen tudták jól megcsinálni.
De amúgy igazad van, mindegyik gyártó követett el hibát-Tüzi: ja, hogy utána üvegelte le, miután leszakadt?
Na az beteges
Bár akkor már mindegy volt neki. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lukas dugattyúval is?

Ne kímélj tesó, ne kímélj kééérlek

(#48025) persuader
beállok halacskásnak, abban van a lóvé amint hallom

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
áááá, a vacak idomzatot várom még mindig

remélem holna jelentkeznek, hogy végre megjött a szállítmány -
Archer
őstag
Üdv!
Sisakot szeretnék venni, ezt a Suomy sisakot kintről elég jó áron meg tudnám szerezni ezüstben újonnan (50k), ahogy néztem itthon elég kemény ára van. Nem vagyok túlságosan eleresztve, eredetileg 30k körül gondoltam valamit de ha ez jobb annyival mint a 30k-s kategória, akkor inkább rászánom a + pénzt. Mi a véleményetek?
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hát ez az. plusz valszeg airbox, plusz pc3, plusz a pad
amit meg hoz, kérdéses. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
állítólag komplett, ami viszont szvsz túl olcsónak tűnik.
tudod, ez csak a 2 perc húdeszép aztán úgyis kialszom történet.. jelenleg még mindig a hűtőcsövet kéne kicserélnem végre..
-
Integra
titán
90 rugó yosi carbon rendszerért sok vagy kevés?

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Tüzinek annyiban igaza van, hogy a Kawával voltak szelepgondok... a ZXR korszakban. Az egy kicsit régebben volt azé

De mielőtt itt elszabadulna a pokol. Leszögezem, hogy mindegyik gyártó elb@sz valamit. köpködhetnénk mindegyikre, olyan horror sztorikat tudok. Had ne kelljen elpuffogtatnom őket, pláne a Hondásokat
Felületes dolog márkákra bontani a motorozást. a motorozás nem erről szól szerintemFél perc tiltást szerintem ki kell bírnia, maximum az alternáló tömegerők vannak jelen, és a dugattyút semmilyen erő nem préseli oda a hengerfalhoz, bőven ki kellene bírnia.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
De a legmelegebb, ha még meg is hüvelyezték az alu blokkot. Nem hinném, hogy 1.4re felfúrja és elviszi valahová felrakatni rá a kopásálló réteget, ami Suzukinál fingom nincs micsoda, de nem sima nikaszil.
-
titko
tag
Na végre ma sikerült egy jóízűt gurulni.
Mint tudjátok idén csináltam meg a jogsit, ma volt az első alkalom, hogy szerpentinre merészkedtem. Hát mit ne mondjak nem úgy ment mint vártam. Az elején szó szerint fostam dönteni, nem tudom miért, így 2 km/h-val fordulgattam a kanyarokban. Délutánra a sok kanyar hatására belejöttem, de úgy látszik szégyen nem szégyen ezt kőkeményen meg kell tanulnom.El is megyek valamilyen tréningre, ajánljatok már valamit. Nem pályázni akarok, de legyen már merszem tempósan és biztonságosan fordulni.
Más: ma nem tudom mi volt, de az autós kollegák előtt le a kalappal. Segítőkészek voltak, figyeltek, és egy sem akart megölni
-
Daywalker
addikt
válasz
alvaro
üzenetére
Ezért is írtam, hogy ott más is lehetett. Másrészt azért egy mozgó alkatrészektől mentes vga kártyát nem jó egy mechanikus dologhoz hasonlítani
Nem tudjuk a háttérsztorit, illetve azt sem, hogy milyen állapotú volt a motor. Semmi sem tart örökké, sajnos. Ez sajnos bármelyik motornál bekövetkezhetett volna (elég csak elmenni egy gépműhelybe, látni ott mindent szétesve-széthullva).
Egyébként meg az üresben tiltáson pörgetőket ugyanúgy ütném, mint a gumiégetőket. Üresben tiltáson pörgetve sokkal nagyobb mechanikus terhelésnek van kitéve a motor, mintha terhelés alatt lenne. Nem is erre tervezték. Fél perc az pedig rengeteg. -
alvaro
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Bár én sose csinálok ehhez távolról hasonlót se, azért fél perc tiltáson pörgetéstől eldobni a kanalat szerintem olyan, mint mikor a (nemtommelyik) videokártyák halomra döglöttek a starcrafttól. Simán tervezési / minőségbiztosítási hiba. Egy motornak ott kéne tiltani, ahol még nem döglik bele egyhamar a forgásba, ismét szerintem.
-
-
emre
veterán
-
válasz
Archer
üzenetére
Van benne egy 30lovas dízel természetesen. Na

beteg:
vegyél xx-et
amúgy .kutyának zzr1400asa van, most voltak vele Korzikán, meg mittudomén merre, azt mondja hibátlan. Kawa blokkok már csak ilyenek. Annó cimbimnek is széthullott a kawája amit ismerősi unszolásra vett meg. Az volt az egyetlen kawája. beszakadt a szelep, akkor ráhúzta tiltásra fél percig, utána összerakta normálisra, és eladta. Utána csak Hondát vett (puszi persu
) meg most eladta a restaurált thunderace-ét. 22ezer valós km-el 
-
shiNIN
tag
Mi a Bodajk-Zirc-Bakonybél (s utána még erdei kanyargás, amíg meg nem látjuk a Huszárokelőpuszta táblát minimum) útvonalat szoktuk bejárni, nekünk tetszik, főleg Bakonybél környéke. Az útról nem jut eszembe semmi, úgyhogy nagyon rossz talán nem lehet. Rossz utat pl. Lovasberény/Fehérvár viszonylatban lehet találni, de az nem Bakony

Más utakat nem ismerek arra, csak Csesznekre ugrottunk el egyszer, amikor épp nem volt kiöntve olaj.Kezdem unni a motorozás nélküli életet

-
.mf
veterán
Nos, ma sportmotorról CrazyJoe segítségével kicseréltük a láncot és lánckerekeket.
A hátsó ugyan kicsit volt kopottas, de a fedél alatt lévő első... hát igen, ez egy vérbeli nindzsa, még dobócsillaggal is fel van szerelkezve
olyan tüskés volt, hogy avval már embert lehet ölni
a fogak felső 10%-án látszott még az eredeti fekete festés, a többi (fogak oldalai is) fémszínűre polírozódott... Joe szerint ez már két láncot és hátsó kereket elvitt...Itthon még egy kicsit utánahúztam, elsőre azt hittem, hogy meg se tudom lazítani a kereket... de végül sikerült

Az eredeti terv mára ugyan Hegylja + hétfőig Tiszató és környéke kempingezős-strandolós-császkálós lett volna, de egyrészt később lett kész a lánccsere és az utánhúzás, másrészt elég szarfos időt mondanak keletre... Ezért inkább holnaptól Bakony kanyargás és É-Balaton kemping-strand a terv. Bakonyba tudtok jó útvonalat (kicsit kanyargós, jó úttal) ajánlani?
-
Daywalker
addikt
Nem olvasgattam a 12R-ről, érdekes, hogy ezt írod...azért ezeket hajtják keményen, mert nem gyenge motor, aztán ki tudja, hogy tartják karban. Mindent szét lehet hajtani, de majd utána olvasgatok kíváncsiságból.
A 9-esben biztos nem ugyanaz a blokk van, azokat a 10-esekbe pakolták még egy kis módosítással. A strapabíróságra vonatkozóan nincsenek adataim, de én arról nem olvastam rosszat még, sőt az 1000-res változatot vetették alá tartóstesztnek és 50e km után olyan volt belül, mint az új.
A hátsó ülést nem tudom, én elöl szoktam ülni
Annyiban jó egyébként, hogy van rajta hely bőven, nem ül az utas sem olyan magasan, mint a mostani sportgépeken, szélesebb és hosszabb is a "pad". Túrázásra hátul viszont korlátozottan alkalmas. -
Daywalker
addikt
Ja értem. Hát ledes mittoménmiket biztos kapsz, meg lábtartót is. Tele van vele rogyásig az ebay. Azért mondjuk ZX12 fejidom nélkül...hááát...te tudod
A magasabb kormány még érthető, az szokott igény lenni. Jó esetben kifogsz egyet használtan (ebay.co.uk-n egyet találtam), vagy nagyon drágán lesz új 
-
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), ha jol emlekszem, regen igy is volt. es nem a most letezo, eletkor alapura gondolok, hanem mondjuk a jogsi megszerzese utan 1 vagy 2 evig pl. max 50 lovas mocit kaphatna a segge ala az 'ujonc', igy azert valoszinuleg kevesebb lenne az olyan baleset, amikor a friss jogsis 18 eves raul az apuci altal megvett busara vagy gixxerre, aztan mikor menozesbol utkozesig huzza a gazt, remuleteben csak kapaszkodik, az elso kanyarig ahol felkenodik valamire...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, váltó sem mondható vaj puhának.