- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- OLED monitor topik
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Remélem , hogy más is nézi a sorozatot ( a feliratosat ) az M2 csatornán .
-
rup1u5
nagyúr
Monty Python- Dirty Fork
Zsenik!! -
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
Hivatalos MPFC youtube csatorna sok ritka és különleges videóval, interjúval.
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
-
paramedic
aktív tag
[link] Ezt a részt szeretném megszerezni mp3 formátumban. Megköszönném, ha valaki elküldené az email címemre!
-
delta9
senior tag
cleese halotti beszéde a chapman temetésén magyarul fellelhető vhol? thx.
-
Agostino
addikt
Üdv.
''Milyen giccses...'' : ))
- Vagy húgom...
- Vagy húgom. Ő... hol tartottam?
- Azt hiszem, befejezted. <--- Na itt amilyen zavartan néz a Redzs ki a fejéből, az készen van. : D
Mindegy hányszor nézem meg, mindig találok valami újat benne, a poénokat pedig sosem tudom megunni. : ))))
Az viszont durva, hogy eddig 3x álltam neki a repülő cirkusznak, de eddig mindig elakadtam valami miatt a 38. résznél. Egyszerűen mindig közbejön valami, és nem fejezem be. : ) -
Gh0sT
addikt
Nah még egyet estére is, aztán csendben maradok.
'' - Én úgy érzem Redzs, hogy egy antimperialista csoportnak, mint a miénk,
tükröznie kell a birodalom belsejében feszülõ érdekellentéteket!
- Egyetértek. Frenszisz?
- Igen. Azt hiszem, Judit szemlélete helyénvaló. Feltéve, hogy a mozgalom nem felejti el, hogy elidegeníthetetlen joga minden férfinak...
- Vagy nõnek...
- Vagy nõnek... a férfiatlanság.
- Vagy nõietlenség...
- Vagy nõietlenség.
- Így van.
- Köszönöm bátyám.
- Vagy húgom...
- Vagy húgom. Ő... hol tartottam?
- Azt hiszem, befejezted.
- Továbbá! Veleszületett joga minden férfinek...
- Vagy nõnek...
- Hagyd már abba a nõzést, örökké kizökkentesz minket!
- A nõknek joguk van szerepet vállalni a mozgalmunkban, Redzs.
- Miért jössz állandóan a nõkkel, Szten?
- Az akarok lenni.
- Mi?!?
- Nõ akarok lenni. Mostantól mindannyian hívjatok Lorettának.
- Miiii?
- Egy férfinek joga van ehhez.
- És miért akarsz Loretta lenni, Szten?
- Gyerekeket akarok.
- Gyerekeket akarsz?!?
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!
- De te nem szülhetsz gyereket!
- Ne nyomj el engem!
- Nem nyomlak el Szten, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani a
magzatot? Belerakod egy szatyorba?
- Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogy tényleg nem lehet gyereke, mivel nincs méhe, amirõl nem tehet senki, még a rómaiak sem. De joga lehet hozzá, hogy gyereket szüljön.
- Remek ötlet Judit! Harcolni fogunk, hogy ismerjék el a szüléshez való jogotokat bátyám... ö... húgom. Bocs.
- Ez miért jó?
- Már mi?
- Miért küzdenénk, hogy legyen joga szülni, ha egyszer nem szülhet gyereket?
- Ez egy szimbólum. Az elnyomás elleni küzdelmünk szimbóluma.
- Harcoljon õ a realitások ellen.'' -
Gh0sT
addikt
válasz
Janoska26 #180 üzenetére
- Egy szép napon ez mind a tiéd lesz, fiam!
- A függöny?
- Nem a függöny, hülye kölyök, hanem amit itt látsz: a hegyek, a völgyek, meg mindaz, ami a képhez tartozik, egykor a királyságod lesz.
- De anyám!
- APÁM. Az apád vagyok.
- De apám, értsd meg, ez nekem nem kell!
- Nézd, Alice...
- Herbert
- Idehallgass, az egész királyság az én művem. Amikor nekikezdtem, mindenütt csak mocsár volt. Mondta is a többi király: a bolond épít ide várat. Én mégis felépítettem, hogy megmutassam nekik. De elnyelte a mocsár. Tehát építettem újat. Az is elsüllyedt. Építettem egy harmadikat, az leégett, összedőlt, aztán süllyedt el. De a negyedik, az megmaradt. Ez az ami majd a tiéd lesz fiam. A legerősebb vár közel s távolban. -
Hát Én megpróbáltam, beleszeretni a műfajba, de az 1. próbálkozásom kudarcba fulladt, a Gyalog Galopp című filmmel, úgy 15 perc után bealudtam rajta, vagy 3-szor is, így ráébredtem, hogy maradok a régi hagyományos filmeknél
De egyébként valóban elismertek világszerte, és a legjobb képviselői eme műfajnak
-
Gh0sT
addikt
Egy kis UP!
- Miért olyan vicces a Fikusz Kukisz?
- Mert ez egy gúnynév, uram.
- Egy légi balátomat hívják úgy, hogy ''Fikusz Kukisz''. FEGYELEM! Csendet! Mi ez az impeltinencia? Nagyon gyolsan gladiátolképzőben találhatod magad ilyen lohadt viselkedéssel!
- Elmehetek uram?
- Ha ezt FIKUSZ KUKISZ meghallja...
- Helyes, helyes! Vigyétek el!
- De hát ő csak...
- Engem nem éldekel! Egy héten belül vadbalmokkal küzdjön! Nem tűlöm, hogy a balátomat kinevesse egy közönséges katona!
Van még valakinek kedve kuncogni, amikol a balátom nevét kimondom FIKUSSSZ... KUKISZ!
Na és te? Szelinted az humolos... vagy nem..., mikol kimondom azt, hogy... FIKUSZ... KUKISSSSZ...?
Van egy felesége is... tudjátok hogy hívják? Úgy hívják... FOLTISSZIMA... FOLTISSZIMA FINGUSZ.
Csönd! Miezazegész? Eleven banda! Megpalancsolom, viselkedjetek lendesen! Csendet! Az egész őlségnek kuss! Fogjátok el! Fújjátok mál ki az ollotokat, és fogjátok mál el! Isteneim! Micsoda hely ez? És hogy lehet ezt ezekkel taltani? -
Agostino
addikt
Üdv.
Egy pöppet felhozom a topicot, nagyon szuper polókat találtam, ami a rajongók tetszését egészen biztos, hogy elnyeri. Egyetlen gond az, hogy angol a bolt, szóval borsos nagyon a rendelés, de lehet, hogy lesz valaki akit érdekel, esetleg többen akár össze is állhatnánk. : ))
Itt van az oldal : http://www.djtees.com
A ránk nézve érdekes polók leljebb kell görgetni mindig kicsit:
Watczak szálló, Basil : [link]
Watczak szálló logó : [link]
Watczak szálló Don't mention the war : [link]
Watczak szálló four colditz salads : [link]
És a legjobb : ))
Hülye Járások Minisztériuma : [link] -
plömplöm
őstag
voltmár?
[link] -
-
Agostino
addikt
-
rup1u5
nagyúr
Van valaki aki fölveszi az egész sorozatot számítógépre?
Szeretném végre megszerezni hiánytalanúl.
Eddig sajnos nem jött össze. -
Agostino
addikt
Üdv.
Azoknak, akik esetleg még nem rendelkeznek valamilyen adathordozon az összes Monty Python Repülő Cirkusz résszel, most ismét szerencsés napjuk lesz, hiszen következik a Filmmúzeumon február 12.én 13:10es kezdettel a II. Monty Python Maraton. : ))
És te ott leszel? : )) -
Ptech
addikt
válasz
Agostino #164 üzenetére
Nem is szabd túlzásba vinni, mert komoly mellékhatásai lehetnek
, pl csak a sorizatban szereplő mondatokat tudod kimondani, meg olyanokat, hogy ''rigófütty, pacsirtaszív, fülemülemáj, rántott farkas mellbimbók, vegyétek és egyétek!'' Néha furcsán néznek az emberek, ha így beszélgetsz hasonló ''beavatott'' fanatikusokkal
-
Agostino
addikt
Üdv.
Annyira azért nem vagyok addict. : ) Naponta egy-két, ritka esetben három részt lesek meg, szóval sajnos mégis inkább az lehet, hogy elfogyott az ötlet. Amúgy nagyon sok résznél vagyok ugy, hogy csapnivalo az egész ( igen, sajnos van ilyen is ), és csak egy-egy szereplő miatt teszem oda magam. Ilyen volt az a rész, amikor valami filmforgatásról poenkodtak. Ami előszőr az Antarktiszon játszódott volna aztan Afrikában ment. Na ez egy kiválo példa arra amit elöbb irtam. Ha Cleese nem lett volna ott szerintem rögtön nyomtam volna az Esc-et. -
Agostino
addikt
Üdv.
Megvan minden rész végre, 5 DVD fértek rá, de szerintem ennél jobban sosem jártam még. Most tartok a 27. rész környékén, de azt kell hogy mondjam, hogy valahogy igy a sorozat közepe fele elfogyott az ötletük, mert egyre gyakrabban vannak olyan részek, amik szó szerint untatnak. : ((( -
Ptech
addikt
válasz
DanteHix #157 üzenetére
Igen, ez valóban így van, de azt is figyelembe kell venni, hogy nem lehet MINDENT szószerint lefordítani, amit mondanak, mert aki csak olvassa, az nem is látná, mi történik. Egyértelmű helyzetekben emiatt sokat rövidítenek, nem írják le ugyanazt, hogy a néző a színészek előadását is lássa, ne csak a feliratokat olvassa.
Én is fordítottam már filmet (pl: StopShop-jééé, jó a nicked) és bizony kompromisszumokat kell kötni, nem szószerint fordítani, hanem egyértelmű, de rövidebb verziót választani. Ezt minden filmnél így csinálják, ha nézel feliratosokat, észrevehető.
[Szerkesztve] -
Ptech
addikt
Jeeeee, megszereztem az egész MP's FC-t DVD-n. Kicsit gagyi a minősége a képnek, de azért nézhető. Ebben azért nem a specian effecteket kel skubizni
. Néha viszont zavar a felirat, mert megértem az eredeti szöveget is, csak ha már ott van a felirat is, akkor lustaságból azt olvasom. Ha meg nem olvasom, akkor zavar. Nemlehet ''kiszedni'' belőle vhogy?
-
Folze
aktív tag
hiba javítva, tehát mehet nyugodtan a lenti linkről (ekkora barmot)
-
Folze
aktív tag
bocsi mindenkitől, még ne töltsétek, kimaradt a 30-as tömörítéskor... bocs
-
Folze
aktív tag
Örömmel jelentem, hogy elkészültem a Monty Python Repülő Cirkusza 45 részének magyarosításával. Galla Miklós volt segítségemre. Tavaly decemberben kezdtem, és most értem a végére. Egy rész 6-7 órát vett el az életemből. Az imént küldtem el a feliratok.hu-ra, de feltettem ftp-re is. [link]
10,0 GB (10 741 163 360 bytes) = 45 rész, ehhez a verzióhoz ! ! ! -
Agostino
addikt
Üdv.
Érdekes de a legjobban felemlegetett részek nem fogtak meg annyira, mint ahogy azt reméltem.
Pl a Hülye járások minisztériuma vagy a Supermanes. Ott is csak az tetszett amikor Cleese nagy beleéléssel szidja a kommunistákat. Kill! Kill! Kill! Tea is ready! I'm coming honey! (bocs ha helytelen de nem vagyok angolos : )) )
Eddig két rész van, ami nagyot ütött. Az egyik az amikor Tery Jones az egereket püföli, meg amikor Cleese Hiltert játsza. Vote For Hilter. : D -
brownus
veterán
Ma este a Filmmúzeumon:
18:30 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 1.)
19:05 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 2.)
19:40 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 3.)
20:15 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 4.)
20:50 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 5.)
21:25 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 6.)
22:00 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 7.)
22:35 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 8.)
23:10 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 9.)
23:45 Monty Python repülő cirkusza (angol tévéfilmsorozat, 1969 - 10.) -
Myki19
aktív tag
Na még egy Angol humor fun
de ha már itt tartunk akkor a Brian Élete,SouthPark,Gyaloggalopp, Na meg a Galla Miklós! Na megyek nézek Pucér nők ruhában-t
''Azt mondták hogy van egy kinai vázám és egy fatálam,kinai vázám nincs és a fatálistévedés'' -
plömplöm
őstag
válasz
Agostino #142 üzenetére
...nna ez az info viszont elért hozzám időben!
köszi!
úgyhogy már csak kazettákat kell vásároljak, és felvétel indul
mondjuk azt még nemtom, hogy felváltva fogják adogatni a monthypython és az alfaholdbázis részeket két napon keresztül? a honlapjukon (egyelőre?) nem lelem az aznapi műsortervüket. bár nem mintha az alfaholdbázis nem okozna hasonló örömöt nekem
vhs-re fel! -
_az
senior tag
pofám leszakad. nektek is szar a filmmúzeum???
-
plömplöm
őstag
hát ezt a filmmúzeumos sorozat-leadást nem reklámozták túl...
csak ma hallottam róla először... fenébe
-
Franklin
addikt
Tegnap volt az első rész a Filmmúzeumon, ki látta? :-)
-
<MZ/X>
őstag
Jehova!
-
Dilikutya
félisten
Újra lemegy a TV-ben: [[link]
-
Agostino
addikt
Az a nagy helyzet, hogy elő vagyunk UPCnél a bővebb csomagra fizetve. Van minden kivétel HBO,HBO2 meg ezek a premium csatik. A tv elött van egy konverter, az dekodolja a jelet. Namost nekem ugy van továbbhozva a kábel, hogy a doboz elöttre vagyok rákötve így nekem csak kódolatlanul jel jön, amik között van a FIlmmúzeim, de ugyanígy a sport 1,2 meg még jópár csati. A doboz után meg azt mondta a kisvállalkozó szerelő, hogy nem köti, mert akkor csak azt tudom nézni, amire ott rá van állítva. Így jártam...
-
vati
senior tag
válasz
Agostino #129 üzenetére
Nem teljesen értem: benne van a kábeltv csomagban de mégse lehet fogni? Az eggyel drágábbik csomagban van? Egyébként jó kis adó, megéri előfizetni - sok beszerezhetetlen ritkaságot lehet felvenni róla. (sajnos, azt megszokhattuk hogy akármelyik szolgáltatónál, hogy minden nézhető tvadó a legdrágább csomagba esik érdekes módon.)
-
Agostino
addikt
Esetleg lenne valaki olyan nagylelkű, hogy a PH!s Monty Python rajongók kedvéért felrúgdosná a bedigizett részeket a netre
? Mondjuk nem tudom milyen gyakran lesznek leadva a részek,de max ilyen 2-3 napig szvsz elég lenne ha fent lenne egy rész. Ez csak egy ötlet persze, nem tudom mennyi embert érdekelne a dolgot.
Nekem sajna sem rendes feltöltési sebességem sincsen, sem tárhelyem, ja meg fogni sem tudom a csatit
[Szerkesztve] -
gasMask!
tag
hi le tudná nekem valaki írni az összes monty pithon filmet?
én csak a gyalog galoppot és a brian életét ismerem
''vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját, ezzel... a kis heringgel!''
''kivágni egy fát heringgel? képtelenség!'' -
Agostino
addikt
válasz
csabika25 #125 üzenetére
Egyik szemem sír, a másik nevet.
Ha drága UPC nem kérne el havonta egy ezrest arra a sz.r dobozra, akkor tudnám fogni a csomagot amire elő vagyok fizetve, illetve amiben a Filmmúzeum van, következésképpen fel tudnám venni gépre, majd kiírni DVDre. Minden gennyedék adó bejön de az nem.
A másik szemem meg örül, mert talán ez elindít valami folyamatot, hogy esetleg kijöjjön DVD most már lassan az egész sorozat. -
_az
senior tag
NAGYON IMPORTANT
nov 5,12,26. a stefániánál vmelyik színpadnál(nem ugrik be pontosan)
Etelka, a tapír... Galláék montypython estje. válogatott baromságok -
csabika25
aktív tag
És igeeeeen!!!! December 1-től a Filmmúzeumon leadják az egész Monty Python sorozatot. Úgyhogy ha valakinek esetleg nincs meg videón, vagy túl fiatal volt, amikor több, mint 10 éve leadták, az most pótolhatja.
Senki ne hagyja ki!!!! -
csakhogy ne mindig a slageres reszrol legyen szo...
Erik.The.Viking.1989
John.Cleese.on.How.To.Irritate.People.1968
Monty Python - Live At The Hollywood Bowl (1982)
Parrot Sketch Not Included (1989)
igy nagyon hirtelen.
ja a flying circus nekem is tv-rip-ben van meg, a 47 vagy 48 epizod 2 dvd-re siman ramegy, igaz, hogy nekem nincsen feliratom hozza. -
Coyote2000
őstag
Hali, csatlakoznek a fan clubhoz!
Nekem is megvan az osszes MPFC resz, Gallaval egyutt.
A kedvenc epizodom: Ministry of Silly Walks(Hulye Jarasok Miniszteriuma)
Hatalmas otlet, akarhanyszor nezem, sirok a nevetestol! -
Folze
aktív tag
nekem megvan mindkettő változat, és most végre neki is állok...
a tv rippes-ről szedem a szöveget, és a dvd rippes angolba meg rakom be a subtitle workshop-pal, ez minden...
kicsit hosszú lesz a dolog, de amint megvagyok az első résszel belinkelem majd...
tehát egy az egyben a gallás szöveg lesz hozzá... -
Ptech
addikt
Kicsit kezd megdöglendeni ez a totyik. Akkó beszélgessünk más kult filmekről is. most /pill ilyeneket tudnék mondani, hogy:
Dogma
Lock, stock & two smoking barrels(A ravasz, az agy...)
Blöff
uristen@menny.hu
Clerks(Stop Shop)
meg még pár ami most biztos nem jut eszembe, csak 5p 1mp múlva...
Vélemények ezekről? -
Agostino
addikt
Üdv.
Talán egy kicsit későn szólok, de a Coolon minden péstek este megy az Angolkák című sorozat. 21:30tól kezdődik, most már megy egy ideje, de még bele lehet kapcsolódni. Nem kifejezetten Monty Python, de elvileg angol humor. Meglátjuk, még jó is sülhet ki belőle. -
Agostino
addikt
És beszennyezé kétszer a tevéket, a harmadik óra elött. És így a midialiták előre menének Rám Gileádig, Kadesh Gilgamatban, Sor Etna birodalma mentén addig a házig, amely vala Hajajj Bill Batuel Bazuláé, aki hozta a vajköpüt Balsazarnak, és Rasomon sátrának cövekéig, és ott kitekerték a kecskéket. Bizony! Rakták vala darabjaikat kis...fazekakba. Ez a szent lecke vége.
Jut eszembe nem tudom ajánlottam-e már, de ha még nem akkor itt az ideje. Kb két hete jártam az Auchaban, és ott láttam a 999ftos DVD szekcióban az Óraműpontossággal című filmet. Főszereplő John Cleese. Ez már önmagában garancia arra, hogy iszonyatos izomlázad legyen másnap reggel a hasadban a röhögéstől, de maga a film az valami isteni. Tessék megnézni! -
Notes
senior tag
Asszem elmondhatom, hogy eléggé benne voltam az angol humorba anno. Természetesen minden filmet láttam vagy tízszer, Galla előadásokra jártunk Pesten stb. És tagja voltam a Dinnye Stúdiónak. <- Akinek ez a név nem mond semmit az nem is igazi fanatic!
-
vati
senior tag
Kinek van meg ez a bizonyos fordítás a MPFC sorozathoz, akár papíron, akár begépelve? (Vagy ki ismer valakit, aki ismer valakit, akinek megvan...)
Az MPFC divx-es változatban is terjed, így 15 helyett 3 dvd-re ráfér az egész, elég jó minőségben. (a plusz 2 ráadás résszel együtt).
Ehhez már van angol feliratozás, de hasznos lenne az opcionális magyar felirat is mellette. (nem mindenki naprakész a 35 évvel ezelőtti angol szlengből)
Végül is lehetne úgy is, hogy az angol szöveget helyben lefordítom a subtitle fájlban, így egy füst alatt az időzítés is OK lesz, csak munkás lenne 45+2 részre megcsinálni... Esetleg 1-2 részt bevállalnék többre nincs időm.
A legjobb lenne a Galla-féle fordítás alapján - ha minden rész meglenne VHSen, mint ahogy -nekem- nincs meg -
Agostino
addikt
És így bizonyították be, hogy a föld banán alakú.
Láttam a duplalemezes Gyalogg Galopp dvdt Media Marktban, lassan meg is veszem, 2500ft csak. -
Bubu79
addikt
Gyalog-Galopp rulez!:
OFF topik, válaszok:
Bővebben: link -
<MZ/X>
őstag
Vissszük a hullákat, hozzátok a halottakat....
-
simonzé
addikt
Bocs, de ezt kötelező ide beszúrnom:
Bővebben: link
Az MPFC újra él! -
atuci
őstag
A srac is ugy csinalta meg, hogy megszerezte a forditast, begepelte, beallitotta az idozitest, majd hozzaadta az eredeti lemezhez. Kozben mar megjelent magyarul is, szoval ha par evvel korabban csinalja, akkor nagyobb sikert aratott volna vele. Most a Flying Circus -on dolgozik, de abbol van egy par resz. Kb 15 dvd-n fer el az anyag.
-
atuci
őstag
hali
A Waczak szallo sorozatot en egy jo eve szereztem meg magyar felirattal, egy srac valami audithor progival nekiallt, es belevarazsolta a magyar feliratot. Na nekem onnan van meg jo penzert, de nem bantam meg, nagy siker volt. -
SuperTzar
csendes tag
Hi!
Én is jelentkezem, mint MP-fan.Gyalog galopp-ot, Brian életét és az Élet értelme-t is láttam, de ehhez a Flying Circushoz sajnos még nem volt szerencsém.A 3 közül, amit láttam sztem az első kettö alap film (mindenkinek látnia kéne), de az Élet értelme nekem sem tetszett annyira, közel sem olyan jó, mint a másik kettő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest