- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitbull1990
csendes tag
-
superecneB
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Ezzel az adapterrel szeretnék meghajtani egy ilyen ventit (próba ként).
Mikor azonban összeérintem, az adapter "lyukjaival" a fekete és piros vezetéket, meg sem moccan a cucc. Hogy lehetne ezt megoldani?A célom, hogy a notebookom ha a dokkolóján van, beférne alá egy 8cm es vékony ventim (nem ez az inteles), és oda szeretném rakni plusz hűtésnek.
-
fulltime4wd
tag
válasz superecneB #11702 üzenetére
Ha minden elvileg működőképes, akkor mennie kellene. Egyszerűbben is összeköthetnéd, a csatik nélkül(vágással), vagy nézd át a vezetékek sorrendjét .
MÁS: van egy 12-es DELTA ventim... szerintem valamilyen szerverhűtő lehetett mert elég nagy a légszállítása, de a vezeték szinei: zöld, fehér, barna, csati nincs rajta, de kéne egy 3 pines. Most melyik mi? A tipus szám nem jut az eszembe, de valami HH a vége.
[ Szerkesztve ]
"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
törölt tag
válasz fulltime4wd #11703 üzenetére
[link]
Itt kikeresed és az adatlapjába le lesz írva. -
moha21
veterán
válasz superecneB #11702 üzenetére
Adapter működik? Polaritás rendben van?
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
easy...rider
őstag
válasz Wind-Storm #11690 üzenetére
Nem mentek maxon a ventik soha, ezét nem volt akkora a terhelés a csatlakozón. Meg végül 2 ventit hagytam rajta, pont az említett dolog miatt.
-
törölt tag
válasz fulltime4wd #11705 üzenetére
[link]
Ezen is normális színjelölés van, marad a kísérletezés. -
superecneB
őstag
válasz fulltime4wd #11703 üzenetére
Na, köszi a helpet, fel sem merült bennem hogy álltában elromlik egy venti, de a másik ventivel jól megy!
-
fulltime4wd
tag
válasz #10034944 #11708 üzenetére
Egyszer már szikraeső közepette lelőttem a gépemet így , de egyszer élünk
Most jut eszembe: a ventit úgy szereztem, hogy 2db ilyen volt egy csokira bekötve, ha jól emlékszem párhuzamosan,( vagy csak a csatiban voltak külön bekötve) úgyhogy lehet valami speciális megoldás volt. Mindegy, majd kötögetek."I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
törölt tag
válasz fulltime4wd #11705 üzenetére
[link]
Ezen van 1 fehér is, viszont a sorrend azonos esetleg az alapján.
Tippre: zöld a + barna a - (kezdi piszkálni a fantáziámat )#11710 fulltime4wd
Nekem erre a célra van egy félig döglött Codegen tápom rövidre zárva.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz fulltime4wd #11712 üzenetére
Nem lehet, hogy az a fordulatszám visszajelzés lenne?
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Wind-Storm
őstag
válasz superecneB #11709 üzenetére
Fordított polaritásnál én már tapasztaltam tönkremenetelt, pedig egy egyszerű kis 5 vagy 12V-os venti volt valami konnektoros szúnyogriasztós cuccból.. PWM és fordulatszám visszajelző szál nélküli volt, szóval nem egy bonyolult elektronikájú de hazavágódott.
-
zoltanz
nagyúr
Találtam egy jó házat, szemeteskuka design (levédve Intel).
[link a teljes mérethez] -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Haveromtól kaptam egy 3pin-es kis kábelt ventillátorhoz, amiben ellenállás van.
Ezt arra használom hogy a processzorhűtőmre szerelt Arctic Cooling F12 Pro ventim fordulatszámát beszabályozza, ha már az alaplapokon ezt nem lehet elérni finomhangolva csak gagyin.Lényeg hogy teszi az a dolgát, de még egy picit lehetne nagyobb az az ellenállás ezért tervezem egy olyan beszerzését, de semerre se találok választékot. Ennyire ritka lenne ezen felhozatal? Ha találok is csak a Zalmannak a gyártmányát lelem.
Azt viszont nem tudom, hogy van ilyen ellenállásokból többféle is, vagy csak ami 12V-ról 7-re viszi le a feszt?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
dudika10
veterán
válasz wolfman #11718 üzenetére
Hát forrassz be még egyet sorosan.
Ki kell számolni, hogy mekkora ellenállásra van szükséged és egy pákával 1 perc alatt meg lehet csinálni. Ha Te nem tudsz forrasztani, akkor keress valakit a közeledben, a számolásban itt is tudunk segíteni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
talán nem ebbe a témába tartozna elsődlegesen, de talán itt is tudtok segíteni
szóval lenne egy hardveraprós "halott" VGA, érdekelne, hogy van-e remény arra hogy házilag meg lehessen csinálni.
a hibája az, hogy a tápcsati "jelenlétét" nem érzékeli, ergo mintha be sem lenne dugva, nem megy tovább. a hirdető elmondása szerint másik VGA-val bebootoltatva a gépet a win látja a kártyát.
én a tápcsati forrasztási hibájára gyanakodtam, kértem pár képet az érintett területről, de nem igazán vettem észre semmit, ezért kérném itt a kollégákat, hogy vessen rájuk pár pillantást, hátha észrevesznek valamit, amit én nem:
[link] [link] [link]illetve ha valakinek van más ötlete, mi lehet a gond, azt is szívesen fogadom.
előre is kösz!
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
moha21
veterán
válasz FireKeeper #11721 üzenetére
Nincs link.
-
moha21
veterán
válasz FireKeeper #11723 üzenetére
Kép alapján sajnos ezt nem fogja senki megmondani neked. Nálam volt már VGA ( 6600GT ) amin egy FET volt halott cserével működött, de persze azt is multiméterrel tudtam felderíteni.
-
Wind-Storm
őstag
válasz FireKeeper #11721 üzenetére
Csak óvatosan ezzel a „majd én megjavítom" dologgal..
Elsődlegesként nem, de másodlagosként meg működik már amennyire? ez furcsa..
Ha nem vagy ezeknek a javítószakembere én a helyedben nem venném meg az tuti.Egyszer vettem egy AccessPointot antenna és adapter nélkül, mondanom sem kell, hogy nem működött egyáltalán.
Félre flash-elte a tulaj amiről persze mélyen hallgatott.
Parancssoros szórakozás után mutatott bármiféle életjelet is az alap linux rendszerrel amit tftp-n küldtem rá, aztán egy egész esti kínlódás után sikerült feltennem rá már egy használható firmware-t.
De aztán utána megvolt a sikerélményem
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Wind-Storm #11725 üzenetére
asszem tényleg skippelni fogom a dolgot.
először azt hittem, hogy tuti a tápcsati forrasztásával van a gond, de egy másik topikban mondták, hogy az újraforrasztás se biztos hogy megoldja a gondot. ráadásul ennek a fesszabályzó részlege is digitális, szóval ha ott meghalt valami, az se biztos, hogy tudok szerezni cserealkatrészt, a felforrasztásról nem is beszélve... ha kicsit jobban állnék anyagilag, 3k-t megérne a dolog, de így, hogy nagyon lutri, így nemmoha21: neked is köszi a választ.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
moha21
veterán
válasz Wind-Storm #11725 üzenetére
Azért lehet jó dolgokat venni, én viszonylag potom pénzekért vettem "rossz" VGA-kat, BIOS-t frissítettek rajta és elszállt közben vagy valami. Lökni kell egy új bios-t rá és csók.
-
jericho69
tag
Van nekem egy 12cm-es NZXT ventilátorom. Jelenleg fekete keretes, fehér lapátos és kék LED-es, de a lapátokat át szeretném fújni fénylő feketére a szebb összhatás érdekében. A kérdésem, hogy le lehet valahogy szedni épségben a lapátokat? Vagy csak maszkolással tudom megoldani a fényezést?
-
jericho69
tag
válasz Wind-Storm #11729 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
-
törölt tag
válasz Wind-Storm #11731 üzenetére
[link] Hasonlít a puska cső belsejére.
-
SQX_Barto
addikt
Sziasztok!
Shuttle XPC házat vettem. Minden szép gyári a Shuttle alaplaphoz.
DE én nem azt rakok bele, hanem mITX alaplapot. Szóval semmi sem kompatibilis
Power gomb, led, reset gomb hdd led, egy nagy tüskecsomón van, és talán még el sem ér az alaplapig. A gyári gombokat ledeket természetesen meg akarom tartani, mert úgy szép a ház
A kérdésem, hogy ezt hogyan tudnám megoldani, hogy működjön? Én valami kis hosszabbításon gondolkozom, ahol már szét vannak választva a különböző gombok és ledek vezetékei, és úgy simán bele dughatóak távolabbi alaplapba. De nem értek az elektronikai részéhez. Ötletek, tanácsok? Előre is köszi
Előlapi alsó paneleket, meg el sem kértem eladótól, mert az meg egy közös elektronikai csíkon volt...
Majd szerzek valahonnan USB-t meg audio csatit...
Ötleteket, tanácsokat előre is köszi!If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
törölt tag
válasz SQX_Barto #11733 üzenetére
Ha tüskesor csatlakozója van akkor csak barkácsolni lehet mert a gyári hosszabbítók papa-mama csatisak neked meg mama-mama kell.Ezeket krimpelni szokták célszerszámmal vagy forrasztani, kombinált fogóval is rá lehet hajtogatni de nem ugyanaz a minőség. Tuti hogy ilyen a vége? [link]
-
SQX_Barto
addikt
válasz #10034944 #11734 üzenetére
Nem ilyen a vége, hanem rendesen az a csatlakozó, mint az alaplapi is csak egyben van az egész és még van egy plusz üres helye is, tuti abban a formában nem jó szerintem az alaplapra (bár az meg még nincsen meg).
["Tüskék "] az én értelmezésemben Tehát egy nagy tömbcsatlakozó van, amibe bele van dugva mind a 4 vezeték.[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
válasz #10034944 #11736 üzenetére
Köszi szépen!
Reméltem, hogy a hosszabbítás meg szétválasztás így menni fogIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
artiny
őstag
Szevasztok) Fabia 2001 Skoda symphony CDs radiora 4x20W 4 Ohm szeretnek rakotni ket darab szobai Hagnfalat Philips FW-720 2x60W 6Ohm es berakni a csomagtartoba... ezt ugy kepzeltem el h lekotom a ket gyari hatso hagszorot es annak a helyere bekotom, az egyiket bekotottem ugy h miutan lekotottem a ket hatsot, a hangfal egyik kabeljat az egyik oldalra masikat a masik oldalra kotottem be ... keresztben ... az erdekelne h ez a kereszt megoldasal azt akartam elerni h az eristo 2x20 wattrol jojjon... jol gondoltam? esetleg ha bekotom a masikat is rendesen ahogy kene kiegethetek valamit? kosziii
-
SQX_Barto
addikt
válasz #10034944 #11736 üzenetére
Előzetes méricskélések alapján talán elér a kábel az alaplapig (holnap már biztosan is fogom tudni). Ha kiszedem az összes vezetéket és a kisebb 2-es csatikba rakom, akkor úgy elvileg működni fog, nem?
Bár ezt mindenképp valami hozzáértőre bíznám, biztos ami biztosIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
válasz SQX_Barto #11742 üzenetére
Most nézem, hogy a "tömb" teljesen kompatibils az alaplapi csatival (Asrock manualja szerint). Létezik, hogy ez szabvány alaplapoknál? Hogy power button meg a többi, mindegyiken ugyanarra a helyre és irányba csatlakozik?
Viszont majdnem a hátlapnál vannak a tüskék Szóval mindenképp csak hosszabító játszik.If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
haromegesz14
aktív tag
Agent fail!
Szét szedtem a gépet, kitakarítottam mindenhol, egy fénycső hátlapi csatlakozóját lecseréltem, majd kivezettem előre. Összeraktam, gép on, megy minden, gép ki. Kicsivel később bekapcsoltam, majd éreztem egy kis füstszagot, kinyomtam. Sehol semmit nem láttam, újra be. Beindul a gép, majd nem sokkal később az egyik 3 tűs venti csatlakozó, vagy talán egyik molex csatlakozó ( nem láttam pontosan ) fény és hanghatásátát követően leállt a gép. Tápot ki, kábeleket, lapot megnéztem, még mindig nem látok sehol semmit. Lényegtelen dolgokat lehúztam a tápról, így se akar beindulni a gépezet. Alaplapi LED világít. Mi lehet a gond? Egyenlőre másik tápot nem akarom rákötni, nehogy azt is szétkapja, persze nem tudom ez mennyire ártott meg a tápnak Kérlek segítsetek![ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
haromegesz14
aktív tag
válasz haromegesz14 #11744 üzenetére
Megoldódott!
Találtam átalakítót a régi táphoz, létfontos dolgokat beraktam a gépbe, BIOS kicsit gondolkozott, de most megy a gép. Ami szikrázott csatlakozó, pedig messze dobtam az udvar sarkába.
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
M3cK
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy Magyarországon lehet-e kapni táphoz csatlakozókat (Molex, tápcsati, venti stbstb...), lehetőleg színesben. Az X-mod-os szettből nemkérek köszönöm .
24 pines táp csati
Molex csati
8 pines VGA csati
3 pines venti csati
Ilyenekre gondolok első sorban. Magyarországon nem találtam semmilyen boltban ilyeneket[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Náluk régebben még lehett kapni: Computermode
Írj nekik, kérdezz rá, talán még van remény.
PcGear-ben is kérdezz rá, lehet, hogy tud szerezni Németországból.
Talán ők is árultak anno, most nem tudom: ModdingComputer
Egy próbát megér[ Szerkesztve ]
-
M3cK
tag
Rendben köszi
-
kmisi99
addikt
Ugye elvileg ha a 12 és az 5v ágra kötöm a ventit akkor 7v on fog menni. Erről hallottam hogy ez nem ajánlatos mégis miért mi baj lehet belőle? Egy fsp tápnál csinálnám ezt mert 5v on a cpu hűtő nem sokat ér 7v lenne a legjobb. Elvileg a scythe vagy az arcticnál láttam ilyet hogy ők gyárliag így adták ki az átalakítót.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest