Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Aha, köszi.
Az egyszerűbb ígéretesnek tűnik.
Főleg, ha a megépített elektronikával kiváltható lenne mind a két kattogós, bár ez már egy igény lenne.
Soros port szerencsére még van és kell is, mint azt az aláírásomból láthatod..
Csak kérdés, mennyiből jönne ki összesen a megépítése? Próbanyákkal gondolom bőven elég lenne kivitelezni. -
Wind-Storm
őstag
Köszi, hogy utánanézegettél. Én megtaláltam a gyártó? honlapját és a szériát, de több infót még nem: [link]
Mint már írtam peltieres boxról van szó, főleg annyi lenne a lényeg, hogy 5 fok alatt nyisson, a 65 felett nyitó még működik.
Viszont nem találok ilyet sehol sem.
Gondolkozom már valami egyszerűbb és olcsó digitális kapcsoláson. Ha erre lenne ötleted, szívesen várom. -
Wind-Storm
őstag
Így ránézésre valakinek van ötlete, milyen típusú/kivitelű hőkapcsolók lehetnek ezek?
Peltier elemes hűtő/melegítő dobozban tönkrement az egyik, így cserélném már mindkettőt.
A hűtő specifikációiból következtetvén az egyik 5°C alatt nyithat, míg a másik 65 fok felett. Eléggé szűkös a hely, szóval akármilyet nem lehetne betenni helyettük. -
Wind-Storm
őstag
válasz
krisztian98 #14464 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Eszelős #14459 üzenetére
Szia!
Ez itt nem az apróhirdetések helye.
A HardverApró megfelelő kategóriájában hirdesd, ott nagyobb sikere lesz, vagy úgy egyáltalán... ott adnak-vesznek. -
Wind-Storm
őstag
Az első hsz-emben:
http://prohardver.hu/tema/modding_es_elektronikai_kerdesek/hsz_14383-14383.html
Valamit félreértesz.
Egy szóval nem mondom, hogy kék glimm, olvasd el még egyszer.
Azért csak nem gondolod, hogy most látok először életemben glimmet?(#14397) csezoli21
-
Wind-Storm
őstag
Mintha nem számítana, hogy a képen zöld kapcsoló van és én kéket szeretnék, a kék glimm nem tudom hogy jött képbe
[link]
Ezt viszont elég nehezen találtam...
Valamiért csak 15A-s nem 16, és ahhoz képest drágább is. A másik lehetőség meg az egy áramkörös.
Már csak a fényerősség szempontjából is jobb lenne egy ilyen, ha kevésbé világít át rajta a glimm.
Ja, a ZEN400 tápom kapcsolója is kék a glimm előtt. -
Wind-Storm
őstag
Valaki esetleg tud ilyen ~250V/16A két áramkörös glimmes kapcsolót kékben?
-
Wind-Storm
őstag
Hú... ez még a 2008 elején megjelent típus, szóval volt ideje így elhasználódni a kék VFD szegmenseinek. A lepasszolt sajátom is egyre sötétebb az egyik kollégánál. Most egy kicsit designosabb ACE típusom van, de ez is ugyanúgy amortizálódik.
Amely szegmensei a legkevésbé vannak használva, azok a legvilágosabbak.Én nem kötöttem be a hőszenzorait, szabadon lóbálóznak az asztal mellett, egyik az asztalon van, így általában 20°C és a pár fokkal afölötti értékeket mutatja. Láthatod, hogy az egyes alsó szegmense mennyire világos, mert ritkán világít.Ja, most látom, hogy a két képen ugyanazon a kijelzőn ugyanaz az érték hol sötétebb hol világosabb.
Mi változott a két állapot között? -
-
Wind-Storm
őstag
Sajnos nem jártam sikerrel a hqelektronikában.
Kinézetre pont ilyen motor kéne mint ez is: [link]
Típusszáma némileg eltér, de CCW-s ez is, tehát balra forog és 2400RPM-mel. -
Wind-Storm
őstag
válasz
noterepair #14341 üzenetére
Mindegy, a magnót még csak ma szedtem szét, és már írtam is egy mailt nekik.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
noterepair #14338 üzenetére
HQ-ékra gondoltam is, de nem jutottam el addig, hogy írjak is nekik... gyorsan megkérdem őket.
Köszi! -
Wind-Storm
őstag
Adott egy döglött EG-530AD-E9B magnómotor.
Paraméterei: 9VDC(2400) ahogy ráírták. Gondolom 2,4k RPM a max. amit tud.Hol kaphatnék ami jó lehet a helyére?
Találtam egy hasonlót, de Pápa kicsit messze van, a posta meg kétszeres árat jelentene, és végső soron bizonytalan, hogy jó lenne-e a helyére.
Előre is thx. az ötleteket! -
Wind-Storm
őstag
válasz
sladka_pani #14325 üzenetére
Utólag tetted rá a gumidugót?
Egy kép jöhetne róla, mert nehéz ezt így elképzelni nekem. -
Wind-Storm
őstag
válasz
sladka_pani #14321 üzenetére
nm.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
sladka_pani #14318 üzenetére
Itt vannak ilyen power jack aljzatok, hátha találsz pont olyat ami passzol oda. [link]
-
Wind-Storm
őstag
Én eddig a sima F12 (nem pro) ventijükkel találkoztam.
Valóban jó... lenne.
Alacsony indulási feszültség, kis motor 9 lapát és azok nagy légszállításra kialakítva. Minimális motorzaj, de a „folyadékcsapágy" az nem igazán sikerült, még egy mezei csúszócsapágy is jobb, mint ami benne van.
Viszont az árkategóriájában a legjobb venti szerintem, ha csak nincs jobb nála. -
Wind-Storm
őstag
Nincs mit!
Ez még egy olcsó venti, de eléggé szánalmas, hogy pl. az első Enermax Apollish-t amikor még drágán lehetett kapni (5 ezer HUF környéke), annak se volt más módja, hogy a gyári hővezérlését felülbíráld. Ráadásul a hőszenzorának túl rövid is volt a kábele, és még el sem ért a melegedő alkatrészig, így elgondolkozhattál rajta, hogy ilyenkor mi is a teendő vele. -
Wind-Storm
őstag
válasz
CounterBoci #14311 üzenetére
1 V feszültséget mértem a speaker hangoskodása alatt, LED-et arról közvetlenül nem fogsz tudni meghajtani, valamit trükközni kell vele,.
(#14312) Rémus
Levágod róla a hőszenzort, és a ventiből így kiálló két vezetéket összekötöd.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
CounterBoci #14304 üzenetére
Nem teljesen értem mit is szeretnél a speaker-rel... Ki-be kapcsolni és bekapcsolt állapotában világítson is a kapcsoló?
12V a header-en lévő tűk közül egyikben sincs.
A speaker két lába között meg nem fogsz tudni mérni semennyit sem.
Emlékeim szerint a speaker 4 tűje közül (csak a két szélsőt használjuk) az egyiken korlátolatlan 5V van, amivel akár le is lehet zárlatolni a táp 5V stand by áramkörét. Közvetlenül LED-et nem ajánlok rákötni. -
Wind-Storm
őstag
válasz
CounterBoci #14302 üzenetére
Ezt miért kérded?
Nem értem a relációt a többivel. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #14294 üzenetére
Fogalmam sincs, a mostani esetet kivéve mikor lesz újra szükségem pont ilyen dugóra.
Eddig se kellett, most se kéne ha... A táp nem az enyém, saját költségen fogom javítani, ennyi bőven belefér.
Mellesleg az Örs nincs olyan messze innen, ha bármi kell, elszaladok érte. Ennyire ritkán pótolandó dolgoknak nem vagyok raktára. -
Wind-Storm
őstag
Ez egy notebook adapter gyári power jack-je.
Törésgátlós kábelre szerelhetőből találhatok valahol ilyen két belső érintkezős típust?
A mérete 2,5 x 5,5 mm. -
Wind-Storm
őstag
válasz
ebeni95 #14136 üzenetére
Mindig kell, hogy világítson? Ez esetben egy előtét ellenálláson keresztül (ha LED-es) kötheted a standby 5V részére az ATX tápcsatlakozónak.
De van egy másik praktikusabb megoldás is: ha olyan LED van abban a gombban (már ha az van benne) vagy olyat teszel bele ami akár még a két tű közötti feszültségeltérésből is működhet és semmilyen esetben sem indítja el a gépet mert nincs akkora ellenállása, akkor még az is jó lehet szerintem.
Ha meg menet közben kell, csak hogy világítson, akkor egy 4 tűs csatlakozóra (molex) kötöd rá.
(#14138) andrade
A képen elég erős a fénye ahhoz, hogy az glimm legyen.
-
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
Pontosan milyen típusú nyomógomb való az egerekbe?
Egy speedlink sl-6163-sbk filléres egérben szeretném kicserélni, mert már szórakozik... -
Wind-Storm
őstag
Ismét visszatévén [ehhez]:
beforrasztottam az [újat], de rövid időn belül kapcsoltam is ki a tesztgépet mert elkezdett hevülni az IC és szagot ontott.
Én két lehetőséget látok: Nem megfelelő feszültségű az IC vagy az előző sem véletlenül robbant le a kártyáról, mert valahol zárlatos.
Szerintetek? és ilyen esetre nincs védelem az IC-ben...?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
jobbacsabba #13868 üzenetére
Mi a frászért akarsz az alaplap mögé hangszigetelőt tenni?!?!?!
Hangban semmi haszna nem lesz, de melegedésileg legalább jól átmelegszik tőle a lap. -
Wind-Storm
őstag
válasz
intercooler #13856 üzenetére
Az trimmerpoti lesz sztem.
Esetleg még ez: [link]
Van még Conrad, bár az drága azt hiszem... -
Wind-Storm
őstag
válasz
intercooler #13854 üzenetére
Lomex ? nézted már?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
speed3456 #13847 üzenetére
Ezt a sok szerencsétlen napok óta tartó értelmetlen tanakodást...
Ha nem sajnálod a potmétert, hogy esetleg kisül, akkor fogadd meg a tanácsom és próbaképpen kösd sorosan a venti 12 Voltos ágával, ennyi.
Bár ennyi terheléstől szerintem nem lesz baja.
Ha nincs meg ez a hűtő amihez kitalálva lett, akkor úgy se tudsz mit kezdeni vele... -
Wind-Storm
őstag
A kiforrasztás ment, de az új IC-t hogyan forrasszam be annak megsütése nélkül?
A pillanatragasztóval odaragasztott lap újra feljövése meg már mellékes... -
Wind-Storm
őstag
Visszatérve kicsit a múltkori témához: [link]
Kérdeztem a Lomex-ben az eladót, hogy mit tudnánk a régi IC helyére tenni.
Azt mondta, hogy pont a felirat lényege hiányzik róla.
Tekintettel arra, hogy olcsó, adott próbaképpen egy ilyet és azt mondta középső láb levág és ha nem lenne jó, akkor nem történik semmi, max. nem működik.
Szerintetek jó lenne rá ez a 3,3 Voltos?Ezen kívül ahogy kiforrasztottam a régit, feljött még a lemez is amire rá volt forrasztva.
Esetleg lehet avval valamit kezdeni, hogy újra a helyén legyen? -
Wind-Storm
őstag
válasz
szelesjanos #13786 üzenetére
[link] ????
Minőségi... vettem sata3-as delockot, az SSD-m ugyanúgy CRC-zett vele mint egy sima sata kábellel. Aztán végül maradtam annál a simánál amivel nem CRC hibázott... ennyit erről
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #13771 üzenetére
Sztornó
Találtam: [link]
„Szalagkábel csatlakozó˝ ...végül is...
Azt hittem valami komolyabb neve is van, gondolom angolul van is neki.Ui.: Megköszönném ha valaki linkelne a hestore-ból egy DB25-ös lengődugó házat, nem igazán akarja kidobni a kereső sehogy sem, a kategóriákban meg elveszek...
-
Wind-Storm
őstag
Kétsoros tüskesorhoz lehet kapni pontosan (olyat mint az IDE kábel csatlakozója) 2x6 tűs ellendarabot?
Vettem, de vagy 14 vagy 10 lukút kaptam, tehát 2x7 vagy 2x5 lukút és egyik sem túl jó a célfeladatra (ha netán annyira kevés lenne a hely).
Egyébként mi ennek a csatlakozótípusnak a pontos megnevezése? -
-
Wind-Storm
őstag
Igen, színes is és sodrott
Sata kábel...
Kösz a tanácsokat, ma nekiállok, bár lehet a vezeték is rossz, de próbának jó lesz.Ha esetleg rossz lenne, akkor hol tudok venni ilyen fejhallgató kábelt amin van két jack (egy rózsaszín és egy zöld, tehát ez egy mikrofonos fejhallgató) de ami vezeték a fejhallgatóhoz megy, egyesül egy kábellé?
Ez egy ilyen [link] vacak egyébként, ki lett vágva belőle az az állítólagos "s-video" összekötő csatlakozós megoldás a hangerőszabályzója előtt. -
Wind-Storm
őstag
Fejhallgató sodrott vezetékéről mivel a legcélszerűbb leszedni a szigetelést?
Öngyújtó, vagy a páka melege elég neki amikor rákerül a cin? -
Wind-Storm
őstag
válasz
mr_ricsi #13710 üzenetére
Ez elég bonyodalmasan hangzik és sérülhet esetleg az IC...
Bocs, de rád bízták a javítását
Mint már írtam/kérdeztem, a típusszám második része le van robbanva róla...
Az előzőt meg javítom: amit te ajánlottál az tulajdonságaiban teljesen megfelelő lenne a régi helyére?A hiányzó része miatt a pontos típust nem tudhatom, így csak a lábkiosztásból és a méretből tudnék csak következtetni a villamos tulajdonságaira, ezért fordultam hozzátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest