- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz MontyCrew #11600 üzenetére
Én csak a harisnyázáshoz tudnék hozzászólni, ami szerintem fölösleges. Próbálkoztam vele én is, de mivel SATA csati is volt a kábeleken, így elvetemült gondolat volt.
Túl macerás dolog viszonyítás szempontjából.
Úgy értem; egy normális tápot harisnyázva veszel meg, így eleve letudva.
Ha a jelenlegit akarod akkor értelmét nem nagyon látom, mert nincs mit csinosítgatni egy teszem azt Mercury tápon. Vagy azért mert alsó kategória vagy mert úgyis lecseréled ha újabb igényeid lesznek. -
sanyek2
senior tag
válasz MontyCrew #11602 üzenetére
A SATA csatlakozókat nem tudom hogyan tudnád eltávolítani azzal nem foglalkoztam, de a molex csatikat úgy, hogy belülről 2 pöcök tartja (darabonként) a visszacsúszás ellen a tűket. Egy hagyományos varrótűvel megnyomod ezeket a pöcköket, és kihúzható. Utána vissza kell hajlítani őhet, hogy visszahelyezéskor bent is maradjanak. Sorrendet nem árt megjegyezni :p
Interneten lehet méretre kapni különböző színű vastagságú, akár UV aktív harisnyákat. -
Wind-Storm
őstag
Van egy ijesztgetős csontváz játék amihez ha közel megyek felugrik és mindenfélét csinál.
Az orrából kiiáll egy fekete kis cső.
Vajon milyen elven érzékelheti a -gondolom- mozgást?
Azt hiszem 4 ceruzaelemmel működik.
Telefonnal nézegettem, infrafényt nem láttam. -
Lompos48
nagyúr
válasz Wind-Storm #11608 üzenetére
Infravörös lesz az. Telefonnal nem tudod detektálni. Az csak azt látja, ami a neki kiosztott kódot adja. Ha lesz igény rá, majd leírok egy borzasztóan egyszerű IR detektort. Csak egy szétbontott LEDes öngyújtó meg egy fototranzisztor kell hozzá. Azzal aztán lehet próbálni bármilyen távirányítót is.
-
Lompos48
nagyúr
Visszavontam, a telefon kamerája LÁTJA az IR-t. Kösz az új ismeretért!
-
PHM
addikt
-
Lompos48
nagyúr
válasz Wind-Storm #11613 üzenetére
Igen, én is kipróbáltam most mindennel a lecke után.
Ez ellenben felvet egy fura kérdést. Én a villogást kékes színbe látom. Kérdés: meleg vagy nagyon meleg tárgyakat fotózva a jelenség nem okoz színtorzulást?
Ultrahang kevésbé valószínű, annak már lejárt az ideje a ''70-'80-as években. Azzal az adó meg vevő ma már drágának számítana (feltételezem) a félvezetőtechnikához hasonlítva. De ha nem egy nagyon olcsó játékról van szó, akkor lehet akár mikrohullámú doppleres érzékelő is. Létezik 2 lábú kivitelben Impatt diódával megépítve.
-
And
veterán
válasz Lompos48 #11616 üzenetére
(A sima üveg inkább az UV-fényt blokkolja, nem az infrát. Huszonvalahány évvel ezelőtt, mikor még elterjedt volt a típus, a Videoton-féle super infra color távirányítójával remekül lehetett az ablakon keresztül ki- és bekapcsolgatni a szomszédok tévéit, meglehetősen messziről.)
-
And
veterán
válasz Wind-Storm #11618 üzenetére
Nem kell hozzá túlzottan erős infra forrás, legfeljebb a led(ek) kicserélhető(k) keskenyszögű típus(ok)ra. Ezek az infra vevő-dekóder IC-k meglehetősen érzékenyek az infrára (plusz arra a 36..38 kHz körüli segédvivőre, amelyre a kódot ráültetik), a környezeti látható fényt pedig igen jól szűrik. Ma inkább azért nem lehetne ezt kivitelezni, mert már elég sokféle kódrendszer és parancskészlet létezik, az gyártónként és típusonként változhat, ezért nincs olyan 'egyen' távirányító, mint akkoriban. Ha tudod a célkészülék gyártóját, és okos (változtatható kódos) IR-távirányítód van, akkor persze lehet próbálkozni .
Mod. #11619: Az lehet, elvégre a közönséges IR-ledek eléggé a láthatóhoz közeli (NIR) tartományban sugároznak, 850..950 nm környéki domináns hullámhosszal, a passzív infra detektorok pedig - gondolom - inkább ennek a többszörösén érzékelnek, mivel az élő testszövet sugárzási maximuma 10 mikrométer körül van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Wind-Storm #11621 üzenetére
Pc-vel irányítod a tv-t?
-
And
veterán
válasz Wind-Storm #11621 üzenetére
Infra-porttal (IrDA) nem megy, mivel az teljesen inkompatibilis az IR-távirányítókkal. A LIRC / WinLIRC viszont a soros porton keresztül - akár közvetlenül is - ki tud hajtani infraledet a megfelelő vivővel és protokollal.
-
-
Norbi14
senior tag
Van egy fsp350 pnf tápom, nagyon hangos már a ventilátor benne, le lehet cserélni valami nagyon halkra? Esetleg tudnátok ajánlani egyet?
Remélem jó helyen kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz Norbi14 #11630 üzenetére
Lehet. Legjobb lenne ha találnál ugyan olyat, de ha nincs, akkor jó lehet más gyártó terméke is. Viszont ilyenkor figyelni kell arra, h a légszállítása ne legyen kevesebb, mint a gyárié volt, ill. h kis feszültség hatására is elinduljon.
Ez a topik amúgy jobb helye a kérdésednek.
-
Lompos48
nagyúr
válasz sanyek2 #11634 üzenetére
Attól függ mit ír a ventillátoron. Amilyen a névleges feszültsége, annyit szabad ráereszteni. Nem tudom/értem hogy van kombinálva a LEDekkel, ezért nem tudom befolyásolják-e a ventit. Legegyszerűbb ha a LEDek meg a venti két egymástól független különböző fogyasztó párhuzamosan kötve egy bizonyos tápra.
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz sanyek2 #11636 üzenetére
A ventillátoron kell legyen egy matrica, írja rajta az adatait. A LEDeket mindegy hova kötöd ha betartod az ellenállások megfelelő értékét, úgyis elenyésző a fogyasztásuk bármihez hasonlítva a gépből. Gyakorlatilag.
A ventillátort azonosítsd és tápláld úgy, hogy tegye a dolgát, mert másképp minek van ott.
-
-
sanyek2
senior tag
válasz Lompos48 #11639 üzenetére
Milyen rajzra van szükséged?
Molex foglalat 12Vos ágán a venti (tévedtem, nem az 5V-oson van), 5V-os ágon egy molex csati van (12V-os ág is át van vezetve), szóval egy toldásról beszélünk.
Az 5mm-es ledek párhuzamosan vannak bekötve (egy kábel fut körbe, megbontva a szigetelés a ledek lábainál)
A ledek 1500 mCd fényerejűek, 3-3,2V-os nyitófeszültséggel. -
-
Lompos48
nagyúr
válasz dragonfx #11644 üzenetére
Bármilyenre, amit nálatok a kereskedelemben kapni lehet (kocka szerű, hasonlít a régi telefontöltőkre, akár ilyen is lehet). Arra kell odafigyelni, hogy mekkora kimeneti áramot kell tudnia. Erre nem tudok választ adni neked, mert nem tudom milyen hosszú szalagot akarsz használni és azt sem, hogy milyen típusút választottál/választasz.
Mintha típusonként meg lenne adva a fogyasztás talán méterenként. Abból kiszámolható. -
volvoguy
addikt
Üdv! Cooler Master Elite 331-es házam van, és nekidőlt az asztal sarkának, behorpadt egy kicsit az oldala egyhelyen. A szakiktól kérdezném, mit tanácsolnak, hogyan javítsam ki?
Gitt és festés? Kalapáljam vissza, esetleg furjak rá lyukat, vagy alakítsam át vmivé?
Köszi! üdv
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
easy...rider
őstag
válasz volvoguy #11646 üzenetére
Szia
Ha festék sértetlen, akkor én kalapálással próbálkoznék. Ha nem jön be, akkro még mindig ott a gitt + smirgli és a festék. Fontos hogy olyan felületen kalapáld ami erre alkalmas. Mondjuk egy közepes keménységű vagy egy keményebb gumilapra fektesd fel a horpadt rész, és akkor óvatosan kalapálhatod. Így tudod a legjobban megcsinálni. Nekem ez a tapasztalatom, de nem vagyok igazi szaki, csak szeretek barkácsolni Lehet van ennél megfelelőbb vagy egyszerűbb megoldás is, de nekem ez jut most eszembe.
Még egy tipp, hogy ne közvetlenül a kalapáccsal akard visszahajlítani a lemezt, mert mellé üthetsz. inkább valamit tegyél a kalapálni kívánt részre, és annak a végét üsd. Úgy mintha vésővel dolgoznál.
-
Lompos48
nagyúr
válasz easy...rider #11647 üzenetére
És ha már kalapács, akkor inkább műanyag, ahol csak lehet.
-
volvoguy
addikt
válasz easy...rider #11647 üzenetére
A festék sértetlen, de igazából sztem ha ráfestk akkor elfog ütni a 2 szín, hiába fekete....van itthon gumikalapács, meg fadarabbal is tudok kalapálni, aláteszem és GO! Gondoltam rá hogy fúrkálok oda is szellözőlyukakat ehh
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest