- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én is erre gondoltam, biztosan működni fog a kari, mert pl P35-ös lapokon is fizikailag csak x4 volt bekötve, a beletett kari mégis ment. Aggregátornál működött.
Tom's hardware teszt. Ők úgy nézték meg, hogy leragasztották a PCI-E csatlakozót a karin:
"We had to tape many of the PCI Express contacts to force the test system into x4 PCI Express mode."
Érdemes előtte kipróbálni, hogy tényleg megy-e az adott kari.
-
Nferi1
tag
Úgy néz ki hogy veszek egy JW-MINIX-780G-SP128M alaplapot + Phenom X2 240-et.
Már csak a ház/táp a kérdés. Mekkora táp kellene ehhez a konfighoz? Találtam egy MINIX LX-01 200W táppal gondolom elég neki, de mennyire megbízhatóak ezek a házzal együtt árult tápok (24/7-ben)?
Milyen házat/tápot ajánlanál? -
Geree
senior tag
áááá
csak héftőn jön előreláthatólag a proci :S
pedig nagyjából össze van rakva a cucc...ma vagy holnap csinálok pár képet róla...
azt már tudom, hogy az oldalsó 8centis venti cserés lesz..kicsi faragással befér oda egy 2,5cm vastag is...(egyébként gyárilag tényleg 20mm-es van benne) -
Alvin_ti4200
félisten
és tényleg, a Zotacon 6 SATA és 1 WLAN is van, akkor nincs más hátra, mint rárepülni a témára
Neweggen még nem láttam, forgalmazzák már azt a lapot egyáltalán? Érdekelne az ára, a DFI egyelőre nem a legjobb a BIOS miatt, de alternatívának nem rossz, csak franc se akar USB-s WLAN-t bele...
-
adorjant
őstag
IDE valóban nem létszükséglet már,mondjuk én örülök,hogy van rajta,mert szervizeléskor jól jön.
inkább azon bosszankodok,ha már rátolták a 785-öt,akkor a ddr2-t is válthatták volna.talán jobb is,hogy még nem kapható itthon,mert így legalább nem töröm azon a fejem,hogy szerezhetném meg
illetve,hogy az ACC vajon hogy szuperálna benne -
yankee_nl
csendes tag
Jo otlet. Haznak en a SPIRE PowerCube - SPM210B-t neztem ki. A korabban mar emlitett ventillator zaj ellenere. Ha zavaro lesz -> csere. Igazabol a JW MINIX LX-01 volt meg alternativa, de a Spire hazba tobb diszket lehet belerakni es hat lassuk be, hogy egy hazi szervernel ez is szempont.
Alaplapkent es CPU-kent hosszas tanakodas utan egyenlore a JW JW-MINIX-780G-SP128M es benne egy AMD Athlon II X2 240e 2.80Ghz a befuto. Eleg eros es ha netan be kellene fogni masra is, akkor sincs semmi baj. Igazabol az szol emellett, hogy PCIe a bovito slotja es nem PCI, mint az inteles lapoknak. Mondjuk a 2. halokartyanak most edes mindegy, de az ordog nem alszik. -
hito
nagyúr
-
Geree
senior tag
a procihűtőnek kb. 4-5 cm magasság fér bele asszem
valahogy igy néz ki. (bár asszem a spire tápja pár centivel kisebb..)
A ház magassága meg belülről 12 cm asszem sszal a 12-es venti pont passzol csak sehol nem látok rögzítőpontokat hozzá...ide a gyári amd cooler beférhet?
-
adorjant
őstag
úgy látszik a mini-itx mánia noti mániával is párosul,mert ezek rám is jellemzők
van egy nc4400-es szubnotim,t7200-es procival,kameráról felvitt videókat azzal szoktam szerkeszteni,mert ugye 2*2mb cache,plusz intelre vannak optimalizálva ezek a programok...
bár a 240-es athlont még nem faggattam ilyen téren
talán hétvégén lesz pár nyugodt órám,és megnézem tuningban mit bír a lap. -
Geree
senior tag
Akkor végülis AMD vagy Inteles platformot javasoltok egy alacsony fogyasztású "időtálló" hűvösfejű "erős" HTPC/NAS konfignak...(az erőset itt most inkább a multimédiás szolgáltatásokra értem)
a két platform képviselője egyelőre a J&W MINIX 780G és a ZOTAC Geforce 9300 jobbhíján
esetleg 3. versenyzőnek a MINIX 785G beszáll...várom a szavazatokat
ja juteszembe irtam a mercurycomputernek h. mi a helyzet a 785g-vel, tudnak e róla lesz-e valamikor belátható időn belül.. majd ha írnak, megosztom a választ....
-
.mf
veterán
-
hito
nagyúr
Na az nem ma lesz amikor én egy számológépért 30-35k-t leszurkolok az asztalra
25k-ban húztam meg a határt ennél az alkotóelemnél és ezért a pénzért minnél többet akarok kapni
Eddig egy 25k-s Phenom II X3 705e a befutó.
"Vegyen csak 4 magost vagy olyat amit jól lehet tuningolni. Ő power-user, tehát az fps-ek és a magas CPU eredmények tudják igazán meggyőzni."
Hito-ismeret 5-ös, leülhet
-
Szia! Végre lement a Karácsonyi anália
Ahogy hito-t ismerem kelleni fog oda neki a kraft! Vegyen csak 4 magost vagy olyat amit jól lehet tuningolni. Ő power-user, tehát az fps-ek és a magas CPU eredmények tudják igazán meggyőzni.
Érdekes, hogy Intel frontos nem a magok száma dominál, hanem az órajel. Én videót szoktam szerkeszteni a gépemmel és egy 4 GHz-es C2 kb 30%-al gyorsabb mint egy 3 GHz-re húzott Quad. A hőmérsékletekről ne is beszéljünk, úgy fűt a Quad!!
AMD-nél jókat mondanak a több magos kockákról. Meg ott nagyot üt az L3 cache! Nem hiába van az új Intel procikban is! -
hito
nagyúr
x4-el (PCI-e) szinte mission inpossible az izomkocka, de csak megpróbálom
HTPC szintű/tudású gépről szó sem lehet. A procin agyalok most de nagyon, ugyanis most a gépemben egy Phenom X3 720BE @X4 20 van (természetesen 24/7-ben 4maggal) és 65W-os procik között nem nagyon találok hasonló erősségű darabot (kivétel horrorárban lévő Phenom X4-ek).
Athlon-nal sokáig nem bírnám azt tudom, X3-asok meg gyenguszkák. Szóval ez még kérdés (ez is).Hűtő tutti Big Shuriken, ház is biztos SG06 (az elejébe belehackelek valami imon-t), ram kutyát nem érdekli, táp marad a gyári. És mindemellé jön még majd egy 5770-es zsuga.
Csak az a f*king CPU
-
.mf
veterán
Érdekes darabok, az előbbi tényleg jónak tűnik, bár sehol sincs utalás, hogy az 5 SATA portot lehet-e RAID5-be kötni (a brosúrán csak ICH10-est írnak, nem ICH10R-t).
Az utóbbi viszont máshogyan érdekes. Az AMD már jó ideje előjött a DTX mérettel, ami marha jól jött volna a 2 bővítőhely miatt (videókártya + hangkártya/tuner/RAID-kártya/hálókártya/stb); viszont csak egy bejelentésre és néhány demóra futotta, termék eddig nem sok lett belőle, én egyet se láttam. Most viszont megjelent ez a lap, méghozzá egy Inteles platformmal... Bár a 2 PCIe x1-ért (igen, a felső slot csak x16-hosszú, de 1 sáv) szerintem felesleges volt erre a ritka formátumra alakítani, amihez ház se nagyon van, rakhattak volna rá mégegy mini-PCIe slotot is. Hely is lett volna, ha a második RAM-slotot lespórolják, a Pineview úgyis csak 1-csatornás. -
hito
nagyúr
Toldy...látom még mindig Te vagy az ész a bandába
Tényleg, megjártad már Japánt a házért?
Zotac begyújtotta a rakétákat úgy látom. Nekem nagyon bejött ez az AMD platform váltás, úgyhogy nem hiszem hogy kell nekem a 775, vagy az 1156.
Arról nem is beszélve, hogy Silverstone SG06 lesz az új lakásom és szeretném hasznát venni a 300W-os gyári tápnak, azt egy i5, vagy egy éhes 775-ös quad nem hiszem hogy méltányolná.
Tehát marad a jó kis x4-es PCI-e és egy 65W-os AMD proci. Meglátjuk mit hoz.
-
törölt tag
köszi a linkeket, ma még feltétlenül átnézem őket.
Igen, sajnos van egy kereszt (bocs, hosszanti) merevítő, ami max 90mm-ben (talán még ennél is kicsivel kevesebben) behatárolja a felrakható hűtő+venti magasságát. Lemértem, szóval hacsak ki nem akarom vágni ...
amúgy is hajlok afelé hogy standard ventilátoros hűtő legyen fent, vagy legalábbis olyan amiben lehet cserélni (egyszerűen) a ventilátort (és meg is lehessen fordítani, ez az én rigolyám,....).
köszi mégegyszer
üdv -
törölt tag
huh, ez tök jó, köszi a gyors választ!
mondjuk a linkelt képeken nem sok mindent tudok kivenni ... utánaolvasok még itt is akkor ... próbáltam a hookr által linkelt Thermalright ARP-140 -t megnézni, de nálunk csak a TTS Kft-nél lehetne kapni, amiről eddig nem találtam infót, hogy hova tűnt ... pedig magasság alapján még pont jó lenne.
Néztem a Thermaltake MaxOrb Ex -et de nekem az úgy tűnik pont nem lenne jó (MX31-es házba a 95mm-ével nem férne be a keresztmerevítő alá ...)
valami lapos de nem túl széles hőcsöves hűtő kéne aminek a csövei és a borakiképzése semmiben sem akad el a lapon
-
adorjant
őstag
közben nagy nehezen találtam az apróban.
ha megérkezik,akkor egy kis revízió lesz a gépem háza táján,összepakolom végleges formájára,még egy venticserén gondolkozok,de leginkább a kábelrengeteget akarom csökkenteni.elkezdtem nézegetni az ssd-ket,a kingston olcsó 64 gigás meghajtójával szemezek,25-30 körül van újonnan,viszont csak 100/70-re képes,de gyanítom,hogy érezhetően gyorsabb lenne a masina.
-
toldy
őstag
Nos, bátraké a szerencse. Ma megrendeltem a házat, elvileg jövőhéten meglesz.
Nyugtat a tudat hogy csak max fél év aztán újra normális konfigom lesz.
Egyébként az a sg07 nagyon hasonlit a q08-ra ( aminek van egy kis sg05 beütése ).
Most nézem a q08-ba egy kis moddolásal éppen befér egy 5970 -
zodo
nagyúr
Volt már róla hír, itt a Ph-n.
Nem egy mai alaplap, de jó kis alternatíva lehetne, ha árulnák."Gigabyte GA-2AIEL1-RH és GA-2AIEL5-RH jelölésű alaplapok egyelőre csak az ipari szegmensben lesznek elérhetők valamikor a második negyedév folyamán. A szóvivő elmondása szerint a vállalat gondolkodik a kiskereskedelmi változatok forgalmazásán is."
-
hétalvó
addikt
de egyebkent ami linkeltem shuttle mindenben megfelelne csak a tapjaval allot hadilabon, 200w-os passziv van hozza kulon, de abba i fer bele max jatekkonfig?
ugy a konfig igy nezne amd x2 240, 4gb, 1hdd,1 dvd es ???xxx??? VGA?
A GTX-em tuti megolne, szoval valaki probalt mar 200w-os passziv tapot?
-
HookR
addikt
A Geforce 6100-ITX és a GeForce 610i-ITX is annyiban új, hogy újabb revíziója, ráncfelvarrása a korábbi verzióknak. Hogy miben nyilvánul meg a változás, azt nem tudom.
Közvetlen link: <Zotac G43-ITX>
-
hétalvó
addikt
dolby-t ne a manualban nezd, az a hangkartya illeszprogramjaban szokott lathato lenni, ha van beallitasi lehetoseg akkor ok, sokszor meg a hangchip tipusa se eleg hozza, mert pl a realtek kulon adja el a dolbyt, pedig tudna csak eppen letiltjak.
Vista-ban az outputnal kell allitani, hogy 2ch 48khz... es aljan ott a dolby vagy a dts.
-
zodo
nagyúr
Igaz, hogy már hónapokkal ezelőtt megigértem a tesztet, de csak elkészült.
Szerintem az a pár százalék különbség nem egy nagy veszteség pláne, ha hozzávesszük a játékok közti optimalizálási eltéréseket is.
Ahhoz képest, hogy nem is játékra lettek megálmodva ezek a kis lapok, szép teljesítmény.Össze kellene dobnom egy jó kis házat neki, talán egy htpc féleséget.
-
-
Solicidium
aktív tag
Köszi. Idáig nagyn elégedett vagyok vele amúgy, mert halk és gyors (de azért nem alázza szét az eddigi opti165,2*1giga, dfi nf4ultra kombómat). Betöltés, leállás eléggé gyors. A lap amúgy szerintem teljesen minőségi benyomást kell, a csomagalosáa meg egyenesen elsőrangú. A c&q szépen működik. Azért pl. a cmos-reset elhelyezése (a vga és az előlai kivezetések tövében) elhibázott és a ramok is picit közel vannak a cpufoglalathoz. Amúgy aránylag hűvös, bios szokatlan volt kicsit dfi után, de funkcionalitásban nem nagyon marad el számomra, sőt a pwm-szabályozás egész kellemesen megoldott (manual módban mindenféleképpen
) A ház nagyon átgondolt, bár ugye szükségszerűen ki kell szerelni dolgokat, ha "mélyebben" lévő cuccokhoz szeretnénk hozzáférni Amúgy adatlapomon fent van, mik vannak benne..
#zodo: köszi Neked is és toldynak és mindenki másnak is, akinek a tapasztalatai segítettek. Szerintem sokáig maradok veletek mini-itx-es, nem lesz most új gép megint egy-két évig.
szerk.: A topic szülöttének tekintem a gépet
.
-
Most kap az MCP +0.15V-ot és így szépen elkocog 400MHz-es buszsebességgel. A procit úgy vettem, hogy kitétel volt, hogy alapfeszen menjen 4 GHz-et. így most 41 fokos IDLE. Érdekes ha bekapcsolom a C1E-t akkor 42 fokos lesz és 12W-al többet is fogyaszt a rendszer.
Ennyit az energiatakarékoskodó hókusz-pókuszokról!
Ha nem FULLHD-ben akarsz játszani, akkor egy 775-ös rendszer még évekig elég lesz. Igaz, hogy a TombRaider UV-öt 2048x1152-ben simán viszi a 9800GT ECO, tehát gagyibb játékokhoz még ez is elég.
Egy gagyi Codegen miniITX házam van, a lényeg a hordozhatóság volt, hogy LAN partyra ne kelljen egy hűtőszekrény méretű dobozt cipelnem. Persze mióta meg van a gép egyszer sem voltam LAN-ozni -
Nekem atom stabilan ment alapfeszen 3 GHz-en a Q8200-asom. Pedig valami gagyi szériából volt való, mert csak 22 ezerért vettem. Ami bosszantott, hogy folyamatosan 50-55 fokos volt és a PWM pont 55 fok körül adja rá a kakaót a ventire. Ezért állandóan "billegett" hőfok és pulzált a ventilátor. Az idegeimre ment és eladtam a quad-ot
Most 4 GHz-en kocog az E8600-as 38-42 fokosan, terhelve megy 50 fokig, és egy idő után éri el az 55 fokot. Ott leforrázza a venti a rendszert és megint egy-két percig csend van.
Nexus LOW 7000-es hűtőt használok, egy Coolink 1201PWM ventivel. -
HookR
addikt
Nézd a dátumokat is! Másodjára egy szeptemberi bejegyzésre hivatkozol, abban írnak júniust.
Az SFFClub.com híre november 21.-ei, s ott sem kőbe vésett infóként 'hangzik el' a december közepe:
"...should be released sometime in mid-December although this is subject to change."
Továbbá utóbbi oldalon már a Thermaltake gúnyában (fekete) díszeleg a vélhetően FSP eredetű OEM táp, ami szintén a közelgő megjelenést valószínűsíti. Szerintem, ha a karácsonyt le is kési, legkésőbb január végén, február elején megjelenik. Just my 2 cents... -
hétalvó
addikt
Koszonom, az agyam mar el is kezdett kattogni...
az a tapbeepites nagyon bejon, lehet belevagok, az fsp booster-ben a ventik nem tetszenek, ilyen kellene kulsoben.
Kene egy SG06 es egy Zotac lap. Az van vagy 65k. Na meg kitalalom meger-e nekem ennyit a dobbenet.
A VGA-m pedig igen meg van mar egy ideje, ugyanaz mint a GTS250.
Azert az i5 rendszer igen sarkallatos pontja a 40k-s processzor es az itthon nem kaphato alaplap.
-
Hát szerintem elég határeset a 350W a Core i7-hez. Úgy tudom azok a procik főleg ha HT-sek, akkor beverik a 100W körül a szuflát. Az 5770-es is mikor megy a 3D bekaphat annyit. Akkor marad szűken 100W-od a maradék dolgokra...
Szerintem a stabil tuning nem fog már beleférni.Nekem a C2D 4GHz-en a 9800GT-vel már eléggé megizzasztja az 500W-os Coolink tápomat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest