- Milyen videókártyát?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- VR topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hobby elektronika
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
imibogyo #16573 üzenetére
Nem hiaba, gyakorlatilag elferne benne egy matx lap is minden sallang nelkul, mitx pont arrol szol hogy minden kis meretben legyen, attol hogy csak a magassagbol nyirbalnak el nem tunik kis haznak, sot.
Egy elkezde, aztan a tobbi finomitott rajta
[link]
[link]
[link]
Es alig nagyobb mar Matx-es Bitfenix hazak
[link]
[link]
Valami Prodigy rework [link]
Es csak alig kissebek mint egy matx kuckancsNalam az abszolut elfogadhato meret az sg05 vagy a q02-s lian li
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo #15262 üzenetére
Az én figyelmemet főleg az ragadta meg, hogy csavarok nélkül, pusztán a sík lemezek alakjának variálásával alakította ki az elemek kötését (emlékeztet egy kirakós játékra, aminek most nem jut eszembe a neve). Az alapanyagon kívül lényegében elegendő hozzá fúró, fűrész, reszelő, smirglipapír és egy kis elszántság. Elegáns megoldás. Komoly kihívás ennél is egyszerűbbé tenni egy ilyen konstrukciót.
============================================
(#15265) sati: Biztos számtalan módszer létezik az egyenletes felhordásra. Én személy szerint több helyre is pöttyintek pasztát a processzorra, aztán magával a tubus szájával és/vagy a hűtő körkörös mozgatásával igyekszem eloszlatni annak rögzítése előtt.
(#15266) batagy: Majd az okosabbak kijavítanak, ha tévedek, de szerintem amíg nincs szó szerint kiszáradva a bőröd, addig az valamilyen mértékben zsíros.
(#15267) Pista0001: Ez eredetileg az Xbox360 AC adaptere, csak gondolom elkezdték forgalmazni általánosabb célra használható csatlakozóval is. Legalábbis a burkolat és a lényegi konstrukció (pl. a pöttömnyi ventilátorról árulkodó szellőzőnyílások) erre enged következtetni. Amúgy van egy ilyenem is. Szétszedve és meglátva a benne rejtőző ventilátor méretét, akaratlanul is felkacagtam.
"Te mi a bánatot csinálsz éjjel internetezésen kívül?"
Tegnapi fárasztó nap után elég hamar, már valamikor 21 előtt lefeküdtem, s ilyenkor ritka, hogy ne keljek fel néhány óra múlva. A hsz.-ok két alvás között születtek. (Na tessék, blogoltam is kicsit, színesítve a topikot...)
Thermalright AXP-100 review - [link]
Egyénileg javított Lian-Li PC-Q02, avagy valami ilyesminek kellett volna lennie gyárilag. - [link]
Mondjuk szvsz még egy 3.5"-es HDD hely sem ártana az előlap mögött, illetve 2db 2.5"-es az alaplap alatt...============================================
Jonsbo V3+ mini review - [link]
Glacialtech F101, avagy oldalirányba aszimmetrikus toronyhűtő - [link]
Sajnos több okból is csak érdekesség marad:
- Processzorfoglalat közeli PCI-E sín esetén még ez is beleütközne a VGA-ba. A rövidebbik oldal felé is szélesebb, mint kellene.
- Ha jól tévedek, 2009-ben dobták piacra és már nem kapni idehaza. -
SQX_Barto
addikt
válasz
imibogyo #12433 üzenetére
Ezen csodálkoztam én is, mivel mATX-en már megy a CF/SLI is, akkor nem csak egy portnak kell hozzá lennie, mindkettő meg nem takarhatja a másik portot...
Sokat filóztam a CM-en, de aztán visszatértem a Shuttle tervhez mert a CM se a legjobb nekem. Ha lesz rávaló összerakom a Shuttle-t, megnézem kis moddinggal mennyire jó nekem, aztán max lesz a nagy modding is, mert az ötletek megvannak, hogy belevarázsoljak egy ATX-es tápot, meg egy single radis vízhűtést (H60 de akár egy "nyitott" is berakható lenne elviekben)
A mostani elgondolás az SZ77R5 gépbe i5 2500k, 16GB Corsair XMS, Sapphire HD 7970, egy Corsair SSD, valami nagy vinyó (bár filózok a kis külső házas vinyón is) usb-s DVD/BR iró, Dell monitor, logitech egér/billentyűzet SS QcK/Qpad CT egérpad meg apróságok -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
imibogyo #12326 üzenetére
Nem. Igazából a Zotac is csak mostanában került fel, mert túl fapados.
Átalakító nélkül ezt rá se tudom dugni semmire. TV-n és Monitoron is csak HDMI van.
Ej, ha mindenre emlékeznék, amihez hozzászóltam, már sokkal előrébb lennék...
zotyesz66:ION-om van. Ez se gyengébb, mint a Brazos, csak kevesebb eljárást támogat. Tudom, hogy lassú, ezért is nézelődök Llano-t. Ez csak egy lehetőség. Az "olcsó" megoldás. Ha sikerül megvennem a kínai házat, akkor úgy is kevés lesz még a 6 port is, szóval tökmindegy. Ahhoz már mindenképp kellene vezérlő, ami valszeg egy olcsóbb 1-portos SAS lenne, mert egy 4 portos SATA semmivel sem olcsóbb.
Majd elválik. Azon is sok fog múlni, hogy mennyi pénzem marad erre az egészre, illetve mennyiért megy majd el a lapom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged