- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
"mitx pont arrol szol hogy minden kis meretben legyen"
Erre kérnék hivatalos állásfoglalást, linket, vagy valami leírást. Mert addig ez csak (már bocsánat), a TE álláspontod. NEKED erről szól. Másnak meg másról, például hogy a szokásosnál kisebb méretben olyan teljesítményt tud megoldani akár vízhűtéssel is, amit mATX, vagy ATX alaplappal és házzal csak ennél sokkal nagyobban tudna. De ízlésekről vitatkozni ugye felesleges.Lásd az én gépemet, hogy ha ebbe komoly vízhűtést, meg minden mást is szeretnék simán két számmal nagyobb ház kellene, amit egy Prodigy ITX-es cuccokal, pont ebben a jelenlegi házam méretében már tud. Ez a különbség.
Persze alapvetően kisebb gép építhető köré (és persze valahol, végső soron ez is a cél), de ez sehol sincs lerögzítve hivatalosan, hogy ez a szabály, vagy egy előírás. Olyan pedig, hogy ITX ház méretspecifikáció nincs, csak az, hogy tudjon fogadni ITX konfigurációt. Hiába "gyakorlatilag elferne benne egy matx lap", de ha egyszer nem tudod beletenni.
Ez a tipikus "Ha öreganyámnak töke lett volna, ő lett volna öregapám" esete.
Mondjuk ettől függetlenül én is azért vettem mATX-et, mert már nem sok hiányzott volna egy komoly ITX házzal méretben. Szóval én személy szerint igazat adok neked, csak nem szeretem a nagy általánositásokat, mert az ember csak saját szemszögéből jelenthet ki valamit.(#16575) Mercutio_: köszi. Úgy voltam vele, ha már eddig is boci voltam, ezután is az leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest