- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
"USB Mass Storage Device Configuration
USB Mass Storage Reset Delay [20 Sec]
Allows you to set the maximum time that the BIOS waits for the USB storage device to initialize. Configuration options: [10 Sec] [20 Sec] [30 Sec] [40 Sec]Emulation Type [Auto]
Allows you to select the emulation type. Configuration options: [Auto] [Floppy] [Forced FDD] [Hard Disk] [CDROM]""Boot Device Priority
1st ~ xxth Boot Device
These items specify the boot device priority sequence from the available devices. The number of device items that appears on the screen depends on the number of devices installed in the system. Configuration options: [Removable Dev.] [Hard Drive] [ATAPI CD-ROM] [Disabled]"A használati útmutatóból másoltam ki, eszerint igen
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2931 üzenetére
Ennek az elrendezése jobban tetszik és a beépített kártyaolvasó is nagyon hasznos (HTPC-nél egy CF kártya elég is lehet HDD helyett), de miből van ennek a külseje?
Apropó, Ti láttatok már ilyen cuccot magyar boltban?
-
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #2928 üzenetére
Szerintem panel táp van benne és a venti csak a ház szellőzését hivatott javítani. Abból gondolom, hogy a venti alatt van egy olyan csatlakozó, mint amibe a külső AC/DC szokott becuppanni.
Én a ház lábaival nemtok kibékülni. Adottságaival pedig ( ITX lap + panel táp + slim ODD + slim HDD ) beolvad a tömegbe.
-
Osibaa
senior tag
Felturbóztam kicsit a NAS-om (tudom, hülye dolog, miközben árulom
), gondoltam megosztom a tapasztalataim...
Aki eSATA csatlakozóra vágyik egy D201GLY / Atomos konfigjánál, annak bátran tudom javasolni a Delock 70156 PCI kártyát. VIA chipes, low profile (LP hátlapot sajna nem adtak hozzá) és jó a sebessége is. A telepítés pár kattintás volt, a RAID funkció BIOS mellett Windows-ból is menedzselhető. Olvasási tesztet csináltam eSATA-n keresztül egy 1 terrás Green Samsung külső vinyóval, 85-90 MB/s eredményeket kaptam vele. Értékelés: 9.5/10 (LP hátlap hiánya miatt)
A másik szerzeményem egy Scythe Bay Rafter 3.5. 5,25" helyre építhető be vele 3,5" lemez, illetve az aljára 8-9-12 cm-es hűtő szerelhető. Egyszerű műanyag cucc, de nagyon ötletes, ez is tetszik.
Erről jut eszembe, az Asrock ION lapon az eSATA portokat nem sikerült működésre bírnom WinXP alatt, a manual szerint XP alatt nem megy. Ennek az oka, hogy az eSATA portok csak AHCI módban érhetők el, AHCI driver viszont nincs XP alá.
Valakinek sikerült megoldást találnia erre? -
Osibaa
senior tag
válasz
Solicidium #50 üzenetére
HTPC topikban írtam és ide rakta be
-
Osibaa
senior tag
Komplett mini-ITX gép is eladó
Mire megépítettem, addigra ki is találtam egy teljesen mást, amit akarok. Elkapott "Hito átka"
Mod: lemaradt a [link]
-
Osibaa
senior tag
válasz
adalbert1 #2787 üzenetére
OK. Akkor az eddig megbeszéltek szerint úgy nézne ki, hogy modem -> router -> gigabites switch -> PC, NAS és XBOX. Ami ebből ugye kérdés, az a switch és a NAS.
A NAS az esetedben nem olyan nehéz, mivel a tápegység nem gond, szinte bármelyik ház játszik, amibe befér 2 db HDD. A legegyszerűbb talán a Codegen MX-31, amiből ha kidobod az ATX tápot, akkor ugyancsak szellős lesz, emellett teljes méretű kártya mehet bele. (Ugyanez a felállás a JCP MI-101 házzal, abban van még egy 5,25" hely is.)
Említetted, hogy jobb lenne az FSP AC-DC a GSEJT-hez. Közben eszembe jutott, hogy user137 árul egyet.
Gigabites switch-et lehet keresgélni, de akár enélkül is össze tudod rakni a hálózatot, ebben a felállásban később is egyszerűen beilleszthető a rendszerbe.
-
Osibaa
senior tag
Szép ez a ház és biztos jó is, de árban közel van a Q08-hoz, ahonnan elindultunk, épp annak ára miatt.
Egy sima mATX torony ház amúgy nem jó neked? Szem előtt lesz a gép? Pl. itt van a Foxconn TLM-725, belefér 6 db merevlemez, az elejére 12 cm-es venti szerelhető és 350W-os FSP táppal 14K pénz.
-
Osibaa
senior tag
válasz
kelzsoca #2773 üzenetére
Elvileg akkor nincs videó, memória és melegedési problémája, mert ezeket jelezné. Izé
Kezdjük elölről... csak azokat kösd be légyszi, ami feltétlen szükséges: húzd le légyszi a HDD-t, ODD-t, a front panelre csak a bekapcsoló gomb legyen bekötve (reset, ledek, USB se), hátlapra csak a billentyűzet és monitor, ház ventik se és a BIOS jumpere legyen jó helyen. Ha így sem indul el, akkor szerintem hibás a lap, nincs jobb ötletem.
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
Én ezt értem, de akkor mindeképp vezetékelni kell, amire fél éve nem szánta rá magát (megértem).
Én azon gondolkodom, hogy a kábelezést, fúrást, faragást ki lehet-e váltani WLAN-nal, vagy az szűk keresztmetszetet jelent valahol. Ha ki lehet váltani, akkor pedig mi maradjon a LAN-on és mi legyen WLAN-on (NAS versus többi gép).
Ha az asztali gép játsza le a filmet, az mindenképp hangoskodik, a HDD akár ott is maradhat, nem? Ha viszont ennek a teljes elhalkítása a cél (htpc?), akkor mindenképp kell a kábelezés.
-
Osibaa
senior tag
válasz
adalbert1 #2762 üzenetére
Bocs, de nekem még mindig nem tiszta... azt szeretném megtudni, hogy a WLAN kapcsolatot mire lehet felhasználni és melyik gépnek kell mindenképp a LAN. A barátnőd laptopja oké, az el van WLAN-on. Az XBOX most nincs hálón, de Live játékhoz kelleni fog a vezetékes kapcsolat, hogy ne laggoljon. Illetve ha jól gondolom, akkor az asztali gépen játszod le a HD filmeket (feltételezem az a sok terra cucc), amihez szintén kell a vezetékes kapcsolat a NAS és PC között. Itt 1080p-s anyagról beszélünk?
Azért kérdezem, mert nálam úgy van a felállás, hogy a router és NAS van az emeleten a netre kötve, a laptopom és HTPC-m pedig a földszinten WLAN-on kapja az anyagot. De én csak 720p-s filmeket nézek (TV natív felbontása), így az még átfér a 2-2,1 MB/s WLAN kapcsolaton (nekem is 54GL van). 1080p-hez ez már kevés, ha pedig az XBOX-ra streameled, ahhoz méginkább.
De ez működhet akár fordítva is. Ha a GSEJT-et csak letöltésre használod, akkor az is lehet WLAN-on és a lakás bármely pontjára leteheted, csak a letöltött anyagokat kell naponta áttolni a desktopra (ez mehet automatikusan is). Így a desktop és XBOX maradhat a szobában a routerre drótozva. Ezzel azt érnéd el, hogy éjjel csendben lenne az összes gép (csak a GSEJT pusmogna valahol eldugva). Nappal a lejátszáshoz az asztali gépnek (ha jól értettem ezen játszol le) úgyis mennie kell, így az adatok akár azon is lehetnek. Esetleg rosszul értettem?
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #2748 üzenetére
Amúgy nemtom mi ez a nagy felhajtás az alumínium körül. Évekig volt full alu LC10-em, 8 kg volt üresen, beépítve alig bírtam el.
Semmi különbséget nem éreztem amiatt, hogy alumínium (a tömegén kívül), se szerelésben, se hűtésben, közben az ára 30k volt táp nélkül. Egy Chieftec lemez házat például sokkal többre értékelek, ott minden passzol, minden rendesen rögzítve van, semmi nem zörög és fele annyiba kerül. Kár, hogy a csifi egyetlen házzal nevezett be a mini-ITX mezőnybe; ugyanez a Cooler Master, annak is egy béna kinézetű, hangos tápos háza van és ennyi.
Pedig nem olyan bonyolult szerintem, hogy mit akar a nép, mire használunk ITX-et:
- HTPC / netPC: egy HDD, egy ODD, egy halk hűtő a chipset környékén és passzív táp - ilyenek vannak
- NAS: 4 HDD, hűtés a lemezeknél és egy 100W-os táp - kínálat 1 db Lian-Li? külföldön van még a Chenbro és Fractal Design megoldása, kb. ennyi. Itt van pl. a Plextor NAS háza, ezt is gyártja valaki, miért nem árulják üresen?
- gamer ház mini-PC építőknek: egy HDD, egy ODD, normál slot a vidikártyának, hűtés a lemezeknél, hűtés a procinál, 300W-os táp - kínálat 1 db Codegen, 2 db Silverstone, csáAztán lehet ezeket variálni, jobb hűtés, nagyobb táp, több lemez, dupla slot a vidikártyának, stb, de hogy az alap igényekre sincs kínálat, azt nem értem meg.
-
Osibaa
senior tag
A múlt héten raktam össze egy konfigot egy ilyen házban. Képekről nekem is tetszett ez a ház, azonban ma már nem ajánlanám senkinek. Problémáim:
- brutálisan nagy ez a ház, 33,8 literes (pl. Silverstone SG02 is mATX, az 22,5 literes)
- alumínium nem sok van benne (pl. az egyik csavart erősebben meghúztam és azonnal menetes lett), nyeklik-nyaklik az egész,
- a merevlemezek elrendezése és rögzítése átgondolatlan (pirossal jelöltem a képen); a lemezek egy fém keretben vannak, amit négy "akasztó" tart és egy csavar rögzít a ház előlapjához (!), így azok mozognak minden irányba,
- a hűtés is átgondolatlan, mindkét 12 cm-es ventit hátra rakták, a merevlemezek környékén semmilyen aktív hűtés sincs (kékkel jelöltem a képen) -
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
A D510 konfig kevesebbet fogyaszt és gyorsabb, mint a 330-as, de a különbség csak pár százalék. A belinkelt lap az nVidia chipset miatt drágább, mert az rendelkezik multimédiás képességekkel, szemben az Intel chipsettel. A legolcsóbb ION + Atom 330 lap most az Asrock A330ION.
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #2716 üzenetére
Néztem egy terhelést az én NAS-omon: háttérben megy a torrent kliens, közben egy 720p-s filmet nézek és megy a VNC. Így néz ki:
Abban szerintem igazad van, hogy felesleges a 2 mag, de fogyasztásban és árban sincs érezhető különbség mondjuk a D410 és D510 között - fene tudja én melyiket venném.
A PCI kártya szerintem azért meggondolandó, mert a PCI sávszél 133 MB/s (LAN-nál nem jelent lassulást, de lemezek közötti műveleteknél igen), illetve gondolom RAID-ben fog menni a 4 lemez.
-
Osibaa
senior tag
Egy kis érdekesség: Jetway J9F2-EXTREME
SpecifikációIntel 945GM+ICH7M chipset Technology
Support Intel Core 2 Duo Processor Up to T7600
Support Front Side Bus 667MHz
Support Mini PCI-Express x1
Dual Channel DDR2 667 Memory up to 2GB
Support 2 Serial ATA 2 Devices
Dual Gigabit Ethernet LAN Supported
6 Channel HD Audio CODEC -
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #2675 üzenetére
Zotac lapok: általában passzív hűtésű, DDR2, mini PCI-E, SPDIF, HDMI. Verziók:
-A : N330 proci, WIFI, 90W táp integrálva
-B : N230
-C : N230, 90W táp
-D : N330, WIFI
-E Synergy: N230, 1x PCI-E, aktív hűtés, nincs HDMI
-F : N330, WIFI, 16x PCI-E
-G Synergy: N330, 1x PCI-E, aktív hűtés, nincs HDMIAsrock lap: N330, DDR3, 16x PCI-E, aktív hűtés (a venti nagyobbra cserélhető)
Asus AT3ION: N330, DDR3, 16x PCI-E, bluetooth, passzív hűtés (deluxe verziónál plusban 90W táp, wifi és távirányító is)
Asus AT3N7A: N330, DDR2, PCI, bluetooth, aktív hűtés (venti nem cserélhető nagyobbra)Antec házban valszeg elmennek passzívan is, az 1-2 db 8 cm-es ventinek elégnek kell lennie.
Nekem Asrock van, a venti szabályozást kivéve minden jól müxik rajta. Tettem rá egy 10 cm-es Scythe hűtőt, azóta hangja sincs.
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #2671 üzenetére
Csak az előlapja műanyag, amúgy lemezből van az egész, fényes feketére festve és gondosan lefóliázva, hogy ne sérüljön. Ami még tetszik, hogy ésszel csinálták: van hely a kábeleknek, el tudnak futni körbe a ház oldalán, vagy például ott van egy lyuk felülről, ahol a csavarhúzóval nehéz lenne benyúlni (logikus, de sokszor elfelejtik), nomeg adtak hozzá gumi lábakat is (ez az LC-Powerről lemaradt).
A táp már más kérdés, ott az a kábel hosszú, aminek rövidnek kellene lenni és fordítva, illetve raktak rá PCI-E tápcsatit (normális??), pedig egy vidikártya nem férne be a házba (csak rövid kártyák pl LAN, WLAN). Ez bekavar a hűtésbe is, mert a rövid kábelek miatt nem tudom megfordítani a tápot és így a ház felső részében megreked a meleg levegő. Mondjuk az alaplapon is hülyén vannak csatlakozók elhelyezve, de ez a páros így együtt nem kóser.
Tudom, hogy lógok neked egy válasszal a passzív tápra.
Valószínüleg kelleni fog, csak még nem jöttem rá, hogy szereljem be. Most azzal szenvedek, hogy a WD Black vinyóm túlmelegszik a házban.
De ha már itt tartunk, meg tudnád nézni, hogy milyen hosszú a panel táp és milyen távolságban vannak a csavarok? -
Osibaa
senior tag
Halihó!
Összeraktam egy mini-ITX NAS-t.
Ház: JCP MI-101
Lap: Intel D201GLY2
RAM: 512 MB DDR2
HDD: 2 db 3,5" WD
Szoftver: WinXP, Torrent kliens (WebUI), VNC szerver, DLNA szerver és jön még egy FTP szerverA ház egyébként kellemes csalódás volt. Elrendezése és méretei olyan, mint a TT ElementQ vagy Spire Powercube házaké. Azonban ez már második revíziós, az oldalára tettek egy 8 cm-es ventit és beraktak még egy merevlemez keretet. Utóbbi egész jól sikerült, kivehető és gumírozott betétek vannak rajta. A táp ventije egyébként nem vészes, az oldalsó 8 centis hűtő viszont kuka.
-
Osibaa
senior tag
Megértem, nincs is bajom az IDE-vel, csak azt mondom, hogy ez erősen korlátozza a lehetőségeket, mert a fejlettebb ITX lapokon nincs IDE port.
Jó pár évre konfigot tervezni nehéz, mert sok minden változhat. Egyik oldalról a Win7 és a netes szabványok pár évig maradni fognak, így ez nem indokolja majd a hardver gyors elavulását. Másik oldalról ha mégis cserélned kell (pl. a felhasználási terület változik), akkor kisebb bukóval tudsz kiszálni egy olcsóbb konfigból.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Azon a lapon nincs IDE port
Netezésre szerintem is bőven elég a 2 magos Atom 2 GB RAM-mal, szerintem ennél erősebb felesleges. Amin van IDE port azok a 945GC chipes lapok (amit canniball linkelt) és a Gigabyte D510-es lapja.
Háznál arra figyelj, hogy divat a HDD-t 90 fokkal elforgatni a kis mini-ITX házakban és így a HDD-t és DVD-t nehéz felfűzni 1 IDE kábelre. Ami szerintem működhet, az a JCP MI-101, Thermaltake Element Q, DTK CAS-8889QAC, CFI A8989, Spire Powercube, Point of View Tokyo.
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
audi100td #2582 üzenetére
Rákerestem a gugliban, a jwele fórumban azt írják, hogy a big shuriken jó erre a lapra 2 RAM modul esetén is
-
Osibaa
senior tag
Urak!
Úgy néz ki 99%-ban kész a HTPC-m.
Konfig:
- LC-Power 1320mi ház
- Asrock A330ION alaplap
- 2x1 GB Kingston Hyperx DDR3-1600 RAM (kicsit túlzás ebbe a konfigba, de ez volt a legolcsóbb LOL)
- 120 GB WD 2,5" HDD
- Scythe Kaze Jyu Slim 10 cm hűtő (fixen rögzítve)
- Távirányító, amit az apróban vettem (Made in China, de nagyon jó)Működés, beállítások:
- A kép HDMI-n megy ki a TV-re, a hang optikai SPDIF-en megy ki az erősítőre
- XMBC automatikusan elindul, a média adatokat a NAS-ról veszi WLAN-on keresztül (720p-s filmekhez elég)
- vezérlés 99%-ban távirányítóval, 1%-ban VNC-n keresztül (ha valamit át kell állítani a gépen)
- a Logitech Harmony távirányítónak sikerült betanítani a kínai távkapcs gombjait (ezzel kicsit megszenvedtem, de rájöttem a trükkre)Egy dolog nem megy, hogy be tudjam kapcsolni a gépet távirányítóval stand-by-ból... ez a korábbi ITX lapon ment, de az Asrock lapon valamiért nem müxik a wake-on-usb. Nektek megy ezen a lapon ez a funkció? Számít melyik USB-be dugom? Esetleg a BIOS verzióm nem megfelelő? Ötlet?
-
Osibaa
senior tag
Ha Atom procis konfigot raksz bele, akkor a táp megfordítása jó ötlet szerintem, akár egy passzív hűtésű ATOM-hoz is elég. (ATX táp Atomhoz?
)
Ha asztali procis konfigot raksz bele, az már nehezebb ügy, vagy olyan proci hűtő kell, ami befújja a tápba a levegőt (megfordítható rajta a venti), vagy olyan, ami oldalra fújja a levegőt, a házból kifelé. (A hagyományos hűtő csak a házban keringtetné a meleg levegőt.)
A tápba befújás mondjuk úgy, nem túl elegáns megoldás.Az oldalra fújó hűtővel pedig az a gond, hogy max 7 cm magas fér el a specifikáció szerint... van ilyen?
Vízhűtés?
-
Osibaa
senior tag
Gyertek segíteni ebbe a topikba
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #2537 üzenetére
Az alsó és közép kategóriában nem gondolom, hogy az AMD rosszabb lenne az Intelnél, de nem akarok AMD-Intel vitát kezdeményezni.
A SO-DIMM ára pedig mostanában pariban van a DIMM-mel, már nem olyan vészes.
Pl:
Kingston KVR1066D3N7/1G: 8000 Ft
Kingston KVR1066D3S7/1G: 8000 Ft
Kingston KVR1333D3N9/2G: 15.000 Ft
Kingston KVR1333D3S9/2G: 16.600 FtÖrülök az új lapoknak, de igazán az tetszene, ha az AMD is előrukkolna egy ION + Atomhoz hasonló platformmal.
-
Osibaa
senior tag
bakker, világ életemben ATI videokártyám volt, kínszenvedés nVidia-n beállítani a HDMI-t... nem is működik
help!
-
Osibaa
senior tag
Azért így este 10 után mégiscsak hangos az a gyári hűtő az Asrockon.
Vettem 10 centis slim Scythe hűtőt hozzá, csak még nem jöttem rá hogy szerelem fel.
Gumiszalagos megoldást én használtam évekig, de noti vinyóhoz, az asztali vinyót nem éreztem úgy, hogy biztosan tartaná (10 db 6-8 mm széles gumiszalag). Kis vinyóhoz jó volt, olyan 3 év után kezdtek egyesével elszakadni, szal tartós is.
-
Osibaa
senior tag
Nagyon tuti ez a moddolt ház, szép munka!
Az utóbbi 3 hétben nagy változás nem volt ezen a téren, ugyanazokra a Lian Li és Silverstone házakra ácsingózunk, mint előtte.
Bár volt egy pillanat, mikor győzködtük magunkat, hogy nem is jók.
picoPSU téren user137 próbált összeszedni embereket, akikkel együtt rendelne 120-150W tápot külhonból, a hazai kínálat tudtommal nem változott.
Javítsatok ki, ha tévedek, vagy lemaradtam valamiről.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
A mini-ITX szabvány a micro-ATX "kiegészítése", azzal kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy a mATX csavarhelyek jók a mini-ITX lapokhoz, a hátlapi panel egyforma méretű, valamint a bővítő kártya slot is ugyanott van.
-
Osibaa
senior tag
Nah, alaplapot cseréltem, .mf kolléga biztatására egy Asrock ION lap lett a vége. RAM-ot szerezni volt a legnehezebb, a poén az, hogy a legolcsóbb DDR3-as amit találtam, a 1600 MHz-es Kingston HyperX kit volt.
Egyelőre nagyon tetszik a lap, a night mode lekapcsolta az összes fényt a házban, királyság. A gyári venti cserélve lesz, de nem is olyan vészes a hangja, bekapcsolt TV mellett nem is hallom, az asztali Blu-Ray lejátszóm is van ilyen hangos.
-
Osibaa
senior tag
Hali!
Úgy tűnik a J&W Minix házak teljes köre elérhetővé vált nálunk is. Vért izzadva megtaláltam a honlapjukat (mindig a jwele.com jött be), itt van specifikáció. Lényegében csak az előlapjukban különböznek, méret és elrendezés ugyanaz. Hűtésük elég gyenge, de Atomhoz elég.
Az MX-01 nekem bejön, kicsit a Chieftekre hajaz ez a csíkozott előlap.
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2358 üzenetére
Ebben az árkategóriában ezeket ajánlom; másodikat csak akkor, ha az alaplap aktív hűtésű: Modecom Feel, LC-Power 1320mi.
Mod: az elsőről a Prohardver, a másodikról az Ipon honlapján van teszt és bemutató.
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2353 üzenetére
Elrendezésében ugyanaz, mint több más gyártó terméke (TT, JCP, Spire). Nekem ezek nem jönnek be, mert nem tudom milyen konfighoz ideálisak. Ha Atomot raksz bele, ahhoz felesleges SFX táp és belefér egy fele ekkora házba is. Ha pedig asztali procis konfigot raksz bele, akkor a tápegység van rossz helyen és emiatt nem tudsz normális proci hűtőt használni.
-
Osibaa
senior tag
Ha így haladsz, nagyjából egyszerre lesz kész az ITX gépünk.
Nekem ma jött meg a távirányító, innen rendeltem. Driver nem kell hozzá, bedugod és megy minden. Alapból ismer vagy 100 gombot / kombinációt: irányítja az egeret 8 irányba, szimulálja a billentyűzetet is (úgy tudsz vele gépelni, mint a telefonnal), plusz vannak gyorsgombok is a leggyakoribb parancsokra. Az egész előre fel van programozva, nem lehet rajta állítgatni semmit (csak alkalmazás oldalról lehet finomítani), szal csak meg kell tanulni melyik gomb mit csinál és kész.
Most bűvölöm át a Logitech távkapcsomra a gombokat. Nem egyszerű, de faxa lesz.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Azok közül, amire szeretnéd használni, az 1080p-s video lejátszás a legizmosabb, ha ennek megfelel a gép, akkor a többi is menni fog. Ezt a feladatot javarészt az (arra alkalmas) chipset végzi és a CPU erő annyira nem fontos, szerintem ezekhez fölösleges asztali procit venni.
Ilyen felállásban egy ION-os gép elegendő: példa
Ha mégis asztali procit akarsz használni, akkor:
- nagyobb ITX ház (kell a hely a hűtésnek)
- alaplap Intel procihoz: S775 LGA1156
- alaplap AMD procihoz: AM2+ AM3
- minél kevesebb prociAmit még érdemes megfontolni asztali procinál, hogy nem próbálod begyömöszölni mini-ITX házba, hanem egy barebone-t, vagy mATX-et választasz: példa
-
Osibaa
senior tag
válasz
ferkoo78 #2213 üzenetére
Az az új ötlet, hogy kiveszed a gyári tápot és valamilyen passzív táppal pótolod?
Olyan S775-ös lapot nem ismerek, amire közvetlenül kapcsolódik a tápegység, de vannak alternatív megoldások:
PicoPSU: ez áll egy külső AC/DC téglából és egy spéci DC/DC tápegységből
Panel táp: ez szintén egy téglából áll, valamint egy panel tápból
Az viszont kérdéses, hogy ezek elegendőek lesznek táplálni a konfigodat és elég drágák is. Továbbra is azt mondom, hogy egy mATX házzal és ATX táppal jobban járnál.
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2202 üzenetére
Nem kell neki driver, ez jól hangzik, én is ilyesmit rendeltem (elvileg az OS billyentűzetként és egérként ismeri fel driver nélkül). A 4 méteres USB kábel azért túlzásnak tűnik.
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2198 üzenetére
Értem. Wifi mondjuk lehet USB-s is, de gondolom azt nem szereted.
Távirányítót milyet tervezel mellé? Nekem ez most a legnagyobb kérdés, elvileg holnap érkezik meg egy infrás, amit az apróban rendeltem, remélem ez működik végre. Oda szeretnék eljutni, hogy 99%-ban távirányítót használjak, 1%-ban pedig VNC-t a laptopon keresztül, billentyűzet és egeret soha.
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2192 üzenetére
Ahogy én látom a két konfigot:
IONITX-A konfig: bővíthető, variálható (ház, hűtés, ...), szoftveresen kiforrott
Zotac ZBOX: korlátozottan bővíthető, hangos a hűtése, egyedi design, elvileg fejlettebbEhhez mit szólsz?
LC-Power 1320mi (75W ITX táppal) 11K
Asus AT3N7A-I (ION + N330) 33K
2 GB DDR2 RAM 8K -
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #2184 üzenetére
Jaja. Kerestem hozzá tesztet, az Anandtech készített egyet pár napja.
Ez alapján az új platform alig erősebb és többet fogyaszt, mint az előző generáció - remélem arra azért jó lesz, hogy lenyomja az ION1 árát. A ZBOX-ot pedig lefikázza, mert drága (SO-DIMM és 2,5" HDD kell bele), illetve hangos a hűtője (50 dBA egy méterről
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Windows 11
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest