- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Kösz a bíztatást!
Elméletileg egy sima NAS + Print Server + letöltőgép + esetleg linuxos/egyéb dolgok gyakorlására/tanulására gép (mondjuk erre elég lenne egy virtuális gép, de miért ne)...
Jelenleg a legnagyobb probléma, hogy mindkét nagyobb HDD-m (1 TB Samsung, 1,5TB WD) a sima desktop gépemben van, majdnem tele adattal, NTFS-re formázva. Ez úgy néz ki hogy megoldódik, ugyanis ha minden igaz barátnőm 1 Terás külső WD-jén van még szabad hely, meg nekem is egyéb HDD-ken, szóval át tudom úgy másolgatni, hogy az egyiket le tudjam formázni ext3-ra vagy 4-re.
1. Kérdés : Megéri ext4-et használni? Ill. akkor milyen oprendszert használjak? Ubuntun vagy Debianon gondolkozom, egyelőre grafikus felülettel, amig a konzollal jobban meg nem barátkozom.A konfig többi része: D945GSEJT alaplap, 1 Giga Ram, 44pin IDE kábel, IDE2CF átalakító, 16 GB CF kártya (azért mentem rá erre a vonalra, hogy ki tudjam használni a 2 SATA portot anélkül hogy azokon lenne a rendszer). Van egy Gigabyte T5140 házam 65 Watt-os FSP táppal, de szerintem ezen túladok, nem tetszik hogy bővítőkártya csak riserrel fér bele, ill. hogy csak 6 cm-es venti fér bele. Ezen kívűl elfekvőben van még egy CM eLite 331 ház itthon, ami megfelelő lenne, csak túl nagy, ill. a merevlemezeket nem akarom oldalukra fordítva használni.
2. kérdés: Milyen házat válasszak? Ez elvezet a következő problémához, nevezetesen a
Gép elhelyezéséhez: mivel 1 szobás lakásom van, ezért ha a szobában van a gép, akkor minél halkabbnak kellene lenni, ill. gondolkoztam azon hogy bevágom az egyik bútor fiókjába, csak ahoz a kábelezés miatt moddolni kellene a bútor hátulját is.
Viszont ha a konyhába a 2 méter magas szekrény tetejére kerülne a gép, akkor gyakorlatilag a zaj nem lenne túl érdekes, viszont itt jön a képbe az hogy akkor kábeleznem is kellene, kb 15-20 m UTP kihúzása, fúrás, csatornázás, stb... Na meg akkor le kellene mondani a print server funkcióról is, de az igazán részletkérdés.
Ha meg már hálózatfejlesztés, akkor jó lenne egy gigabites router is, ami szintén csak plusz pénz, na meg nem igazán akaródzik a WRT54GL-t lecserélniÚgy meg szívás a hálózatot kiépíteni, hogy csak 100 mbit-es háló lesz.
Mondjuk a legjobb megoldás egy rack szekrény lenne az előszobába a fogas fölé, viszont akkor már villanyszerelés is kellene, hiszen ott nincs végpont...Szóval jelenleg a ház/hálózat/oprendszer/filesystem/stb... témán agyalok, és elveszek a részletek között...
Új hozzászólás Aktív témák
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest