Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #26864 üzenetére
"Ezzel a 9mm-el kb.: 34cm2 keresztmetszet van a levegőnek beáramlani ami kb.: 1/3-a a 120mm-es venti hasznos felületének."
Ha jó emlékszem, az általam alkalmazott perforált lemez ~50% körüli szabad szellőző keresztmetszettel bír."b.: Csinálsz egy szűkítőt belülre ami a borda venti felőli végére tereli át a 120mm-es venti légáramát."
Terelőidom készítésétől nem zárkózom el, amennyiben szükségesnek bizonyul."c.: Nagyobbik oldalára fordítod/elfekteted a házat."
Nem opció, mert pont fekvőről váltanék álló kialakításra.=======================================================
(#26865) flashpointer: "Viszont a kábelek elég sokat elfoglalhatnak még és az nem került bele.
PL a négy sata kábel pont elég sok helyet kitakar a picotáppal. Lehet majd egyedi méretű kábelt is gyártani nem csak házat : )"
- Tápkábel esetén amúgy is egyedit kell készíteni, ez nem gond.
- SATA kábel sokféle méretben létezik. Ennél a háznál értelmet nyerhetne a 10cm-es példány. Az alaplap mögé rögzített meghajtók csatlakozói felül vannak, csakúgy, mint a jelenlegi alaplapomon.
- Hogy mennyit takarnak ki kábelek az áramlási keresztmetszetből, az alapvetően kábelkötegelés / elrendezés kérdése.
- Szemfülesek kiszúrhatták a függőlegesen rögzített SSD-k alatt az alaplapi tálcán lévő nyílást. Az is az alaplapi tálca és az alaplap nyákja közötti kábelvezetést (alsó 2,5"-es meghajtók; a DA-2 belső tápkábelezése; esetleg az alsó ventié is) hivatott elősegíteni.
- Az alsó venti és a dVGA hűtőbordája közé biztos nem kerül kábel."Amúgy szerintem nem lenn nagyobb a ház ha egy teljes magas rövid kártya kerülne bele, pl gtx 970, 2x 2,5 hellyel, annyi magasítás elég is neki amit az alaplappal párhuzamosan lévő winchester elhagyásával nyersz"
A 3,5"-es merevlemez elhagyásával ~30mm-t lehet nyerni. A low-profile és a teljes magas dVGA nyákjának magasságkülönbsége 42mm. Minimum 1cm-rel mindenképp növelni kellene a ház szélességét. 2cm-rel növelve pedig az alsó 120mm-es ventit 140mm-esre lehet cserélni."Engem inkább a megkötés zavarna hogy ha kiépítetted egy alaplapi elrendezésre akkor ott már nem tudsz cserélni max ugyanolyanra mert máshol van a cpu, a sata, táp stb foglalatok."
Nem gond. A különböző alaplapi elrendezéseket természetesen eddig is figyelembe vettem a kábelek szükséges hosszúnak meghatározásakor. Például legutóbb a v7-be szánt, egyedileg készített I/O panelnél (tulajdonképp jelenleg ez az egyetlen elkészült, kézzelfogható alkatrész a házból )."Mostanában az jutott eszembe hogyan lehetne ilyen apple mac-szerű hűtést összehozni itx méretben az előbb említett kártyával, mert kellően nagy borda esetén idle mehetne passzívan (persze nem 100 fokon mint az alma) , ha meg kell a kakaó akkor egy 12-es venti alulról dolgozik és annyi, semmi nem lógna az áramlás útjába így a szélzaj is minimális lehet.
Csak pont nem ideális helyen van a vga kártya oldalán a borda, meg kellene fordítani hogy egy oldalra essen a cpu-val. olyan kábel meg nagyon van. Persze akkor meg a VGA csatlakozót kell megoldani hogy ne a gép elejére menjen."
Nem kötelező a CPU és a dVGA hűtőjének azonos légcsatornában lennie. Az egyetlen kritérium, hogy a venti fedje le mindkettő keresztmetszetét. Szakadj el az egyedi alkatrészekből építkező rágott alma koncepciótól, s inkább párhuzamos rétegekben helyezd el az alkatrészeket. Ha például hengeres testben gondolkozol, akkor vedd figyelembe, hogy a mini-ITX alaplap szélesebb, mint a mögé rövid, flexibilis riser-card-dal 270 fokban befordított dVGA. Azaz az alaplap mehet a kör legszélesebb részére, kvázi az átmérőre, míg a dVGA a kör egy vele párhuzamos rövidebb húrjára. Ugyanígy a merevlemezek egy-egy másik, kisebb húrra.=======================================================
(#26867) flashpointer: " így rávezetni a bordára messze nem lesz olyan hatékony mint a gyári a terelőburkolattal a sokkal kisebb ventivel."
Így igaz. Viszont attól, hogy kevésbé hatékony, mint légterelővel, még bőven lehet megfelelő.Rögtönöztem egy gyorstesztet a v1.2-vel.
(A) Visszaraktam a gyári ventiket a műanyag burkolattal: GPU 32°C alapból, venti fordulata 39%-on és ez lett a leghangosabb a rendszerben (alig vártam, hogy visszarakjam a 92mm-eseket. ).
Szőrös fánk v1.15.1 GPU Stress Test, alap beállításokkal. 15percig ment 62°C-on tetőzve, 44%-os venti fordulatszámmal (ez sajnos nem adott vissza pontos RPM-et, de az most mindegy is).(Itt tudni kell, hogy a 92mm-es ventik is a CPU hőmérséklete alapján vezéreltek, s mivel az lényegében malmozik Furmark alatt, ezért manuálisan állítottam a fordulatszámot.)
(B) 2db 92mm-es ventivel: GPU 28°C alapból ~500RPM-nél(32%), 15perc Furmark után 78°C-on tetőzött. ~1100RPM-nél(50%) 20percnél 63°C-ra csökkent. ~1380RPM-nél(75%) 28percnél 54°C. ~1630RPM-nél(85% - Gigabyte ET6 nem elég kifinomult program, nem sikerült feljebb álltani) 35percnél 50°C.(C) 1db, a ház eleje felé lévő 92mm-es ventit járatva: ~500RPM-nél(32%) 9percnél 92°C-on inkább nem reszkíroztam, növeltem a venti fordulatszámát, mert bár már laposodott a görbe, lassan még araszolt volna följebb. ~1100RPM-nél(50%) 15percnél 73°C. ~1380RPM-nél(75%) 23percnél 64°C. ~1630RPM-nél(85%) 29percnél 61°C.
Látható, hogy már a 2db 92mm-es ventis felállás is kevésbé hatékony, mint a légterelős gyári megoldás, ám az is bőven kielégítő. És ami számomra fontosabb, alacsonyabb fordulatszám-tartományban lényegesen csendesebb a gyáriaknál, illetve magasabb RPM-nél is jobban tolerálható az általuk keltett szélzaj.
1db, a ház eleje felé eső, a bordát csak részlegesen lefedő 92mm-es ventivel 50%-on 10°C-kal, azaz látványosan rosszabb eredmény jött ki (ami persze még mindig elfogadható üzemi hőmérséklet). A problémát valóban megoldaná egy terelőburkolat, vagy magának a dVGA bordájának a HIS 7750 LP-énél kedvezőbb kialakítása.
=======================================================
(#26868) Duracellm...: "Beszéljük rá HookR-t hogy rakja vissza a pörgettyűt a VGA-ra, hogy működjön az a borda amit, amúgy is ahhoz terveztek?"
Erősen kétlem, hogy rá lehetne beszélni.=======================================================
(#26876) flashpointer: "De szerintem a projekt littlebigből ki lett hozva amit ki lehet, ez is kb ugyanaz, így már nem érné meg annyi időt beleölni."
Valóban inkább evolúció, mintsem revolúció, s az efféle becsípődésnek jellemzően nem gazdasági szempontok képzik a táptalaját.=======================================================
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #26868 üzenetére
Csak max javaslatokat teszek senkit nem beszélek rá senkit semmire
De szerintem a projekt littlebigből ki lett hozva amit ki lehet, ez is kb ugyanaz, így már nem érné meg annyi időt beleölni. Inkább akkor már valami ötletesebb/érdekesebb, pl vízzel is el lehetne rugaszkodni a klasszikus megoldásoktól ITX méretben.[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #26866 üzenetére
Addig oké, de vitatkozni szeretnék azzal hogy hogy kicsi a szívókeresztmetszet.Nem az, így nem fogja leterhelni jelentősen (illetve nem AZ fogja leterhelni, hanem hogy az áramlat fele egyből nekiütközik a bordának, a másik fele másnak , meg össze-vissza fog ott kavarogni minden.
De emellett a többi meglátás teljesen pontos, így rávezetni a bordára messze nem lesz olyan hatékony mint a gyári a terelőburkolattal a sokkal kisebb ventivel.
A VGA forrasztást szerintem elvethetjük mint megoldást, főleg hogy a nagyrészt SMT-vel van megoldva.
Amit leírtál az tök jó, de mivel nem várható hogy elképzelhető időn belül ilyen lesz/házilag megvalósítható így ezt a megoldást ki is hagynámViszont a régi shuttle gépeken elég könnyen meg lehetett volna oldani mivel a hagyományos elrendezéssel ellentétes oldalon van a PCIe sín
Csak sajnos a maiak már nem ilyenek.
Esetleg ilyen módon, a bordákat oda kell képzelni, csak a hőcsövek vannak jelölve .[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #26864 üzenetére
Önmagában hogy mekkora a keresztmetszet nem jelent semmit.
Biztosan nem max fordulaton fog járni a venti de még azon sem lenne számottevő a romlás, ilyen min/fele fordulaton meg kb kimutathatatlan (de még a szélzaj is amit okoz)Viszont a kábelek elég sokat elfoglalhatnak még és az nem került bele.
PL a négy sata kábel pont elég sok helyet kitakar a picotáppal. Lehet majd egyedi méretű kábelt is gyártani nem csak házat : )Amúgy szerintem nem lenn nagyobb a ház ha egy teljes magas rövid kártya kerülne bele, pl gtx 970, 2x 2,5 hellyel, annyi magasítás elég is neki amit az alaplappal párhuzamosan lévő winchester elhagyásával nyersz, ha jól látom a lap háta felett az egy paneltáp , egy kicsit nagyobbra kell cserélni és kész is.
Engem inkább a megkötés zavarna hogy ha kiépítetted egy alaplapi elrendezésre akkor ott már nem tudsz cserélni max ugyanolyanra mert máshol van a cpu, a sata,táp stb foglalatok.Mostanában az jutott eszembe hogyan lehetne ilyen apple mac-szerű hűtést összehozni itx méretben az előbb említett kártyával, mert kellően nagy borda esetén idle mehetne passzívan (persze nem 100 fokon mint az alma) , ha meg kell a kakaó akkor egy 12-es venti alulról dolgozik és annyi, semmi nem lógna az áramlás útjába így a szélzaj is minimális lehet.
Csak pont nem ideális helyen van a vga kártya oldalán a borda, meg kellene fordítani hogy egy oldalra essen a cpu-val. olyan kábel meg nagyon van. Persze akkor meg a VGA csatlakozót kell megoldani hogy ne a gép elejére menjen.[ Szerkesztve ]
-
tthom
senior tag
-
tthom
senior tag
válasz #16939776 #26772 üzenetére
(#26772) Duracellm...: Na, erre nem gondoltam, hogy a belső tápnak is fel kell élednie és annak is lehet egy minimális rendszer önellenőrzése... Pedig logikus. Szerintem rámérek, hogy bekapcsolt, zöld állapotban mennyit fogyaszt az xbox táp, aztán ha semmit, akkor felesleges ezzel bonyolítani. Thx!
-
tthom
senior tag
válasz #16939776 #26765 üzenetére
(#26765) Duracellm...:
Valami ilyesmit gondoltam én is. De mi van, ha bevezetem az 5v-t is és azt kötöm be a belső DC-DC stby helyett? A power good-ot meg vissza. Vagy mivel két különböző táp, lehet probléma a feszültségszintekből? Bár a föld az ugyanaz lenne gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #26740 üzenetére
Az említésre érdemes házak és alaplapok felsorolásának gondolata Logout-os bejegyzés formájában már egy ideje motoszkál a fejemben. Hasonlóan az aszimmetrikus hűtők listájához. A felhasználóbarát áttekinthetőség érdekében akár többféle szempontból is külön-külön rendezve.
Aztán, hogy abból melyeket kapni idehaza és melyeket érdemes ajánlani, azt majd ti eldöntitek.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz #16939776 #26743 üzenetére
Ezek közül olyan tápok érdekesek amivel van személyes tapasztalat és tényleg ajánlható, minden felelhetőt nem célszerű beleírni mert nem lesz átlátható.
Átgondoltam, jöhet olyan is ami valami miatt különleges vagy speciális helyzetekben használható, annyi kitétel hogy a NewEgg-en lehetőleg jó visszajelzések legyenek róla, és szinte zéró "dead at arrived".
(#26744) Seep: Az alsó ventit fordítsd meg, a CPU hűtőn told lefelé a ventit, hogy elfújjon kicsit alatta.
A hátsó rácsra rakhatsz egy ventit ami kifelé tol. Lehet hogy, el lehetne hagyni a CPU hűtő ventit, ebben az esetben.
Nem volt jó ötlet a HDD-t a doboz tetejében elhelyezni, mert mindig ott lesz a legmelegebb...[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz #16939776 #26740 üzenetére
jó ötlet!
tápnak SFX-ből a csifi 250VS, 350BS, 450BS és utóbbi 2 zalman variánsát, a silverstone 450-est és moduláris verzióját, esetleg a legerősebb 600-as modulárisukat jó lenne beleírni
említés szintjén a moduláris SFX-L 500-as csifi meg a silverstone a 12cm-es ventivel - ezek még mindig nem kaphatóak nálunk
be-quiet-eket nem ismerem de ha jól tudom azok között is van 1-2 ajánlható 300W körülajánlott topflow hűtőknek is kellene egy bekezdés
szerintem jónak tűnik..
-
addikt
válasz #16939776 #26619 üzenetére
kompakt vized 290-em volt már, vrm-re tettem külön bordát, és ventit, így az is korrekt volt, csak mint írtam 3-3,5 slot volt a vastagsága...
Igen, sanszos, hogy kizárhatom a kisebb házakat, de ez felveti azt a kérdést, hogy akkor akár matx lapot is tehetek bele...Köszönöm a választ...
ui: igen, az a lap nálam is esélyes jelölt...
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
tthom
senior tag
válasz #16939776 #26590 üzenetére
Mondjuk ötletnek nem rossz, nem rakom rá a hátsó panelttakarót..
Hűtő bele fog férni, Thermaltake SlimX3, 36mm magas. A mostani Modecom ház is 6cm magas összesen, ennyi a Chieftec is alapból. Ezek fölé megy majd a 3.5+2.5ös HDD.
Olyan keveset használom a DVD meghajtót, hogy arra a kevés alkalomra előveszem a szekrényből majd.. Így rövidebb, normálisabb a ház, a mostani meg megy HTPCnek.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz #16939776 #26554 üzenetére
Köszi!
Viszont: Az előlapot oldalt törtem volna meg.
Ki lesz javítva. Amit látsz egy régebbi projekt maradványa. Ez lett félbevágva, de, hogy a kapcsoló helye megmaradjon az eredeti 4x120-as helyből 2 marásnak meg kellett tartanom a belógó lekerekítéseit. Sajnos nem volt időm még újramarni és nem is tudom mikor jutok oda.Pácolás és előkészítése nagyon el lett kapkodva.
Mivel még csak egy réteg van rajta, azt is éjszaka kentem fel, így ez természetes. Még jön rá 2 réteg pác, rétegenként újracsiszolva, majd 2 réteg lakk vizes csiszolással. Ha minden jól megy a végeredmény jóval homogénebb lesz és valahogy így fog kinézni pácolva és erre jön még a lakkozás.A tápdugót rendesen tessék bedugni.
Már megtörtént.Védőföldet a ház érinthető fém részeire is bekötötted gondolom.
Csak a két rács "érinthető" a gépben, de az nincs közvetlen kapcsolatban semmivel sem. A többi alkatrész pedig mind össze van földelve. Van oldallap is, tehát a tápegység és társai nem érinthetőek.Szerintem nagyon szépet lehet fából is alkotni, de be kell tartani a technológiai lépéseket. Mindenek előtt jó alapanyagok és segédanyagok kellenek hozzá és sok türelem.
Egyetértek, de nekem inkább sok idő kellene hozzá, ami nincs, meg az, hogy ne egy ekkora műhelyben kelljen alkotni és festőszobát kialakítani.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #26539 üzenetére
akkor biztos az lesz az, mert az volt a hiba, hogy elvolt görbülve kb 20-25 láb a lapon, kézzel finoman, vért izzadva, kiguvadt szemekkel, vissza hajlítottam az összeset, azóta használom és ezt leszámítva nem tapasztaltam hibát, még jó, hogy a másik ventiről lehet szabályozni a dolgot
csak azt nem értem, hogy a programok honnan tudják kiolvasni
jut eszembe asrocknak is van valami programja, lehet megpróbálom azzal, köszönöm az eddigi segítséget[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #26537 üzenetére
valószínűleg a lap az oka, mert hibásan kaptam (hibátlannak vettem, innen apróról) és én csináltam meg, ezek szerint nem lett 100%-os, de nem tudtam sajnos mit tenni, de ez egy másik történet...
a CPU vadi új januárban vettem[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #26524 üzenetére
megtörtént, pont azt írtam le, hogy eddig mindkét venti 1 venti csatlakozóról ment (AC CO ventik sorba kötve),
méghozzá a házventi csatlakozóról, mert így el tudtam rejteni a kábeleket.
Az alaplapi hőt veszi figyelembe a ház venti csatlakozó a PWM szabályozásához, ami mindössze 30-40 fokos így lvl1-en 700-720-at pörög, mert a minimum amit be lehet állítani 45 fok, szóval terhelve sem kezdi el emelni, ez eddig teljesen normális működés.
A CPU venti csati meg értelem szerűen a CPU-hőt veszi figyelembe, na ott egy N/A van, mikor erre volt kötve csak a CPU-n lévő AC F9 PWM PST CO venti, akkor 1400-at pörgött ami kb a maximum amit tud, szóval nem volt szabályozva, pedig autö lvl1 45fok volt beállítva, szeretnéd lövök egy képet neked biosról, és igen minden progi méri a CPU hőmérsékleteket win7 alol
ezt tudom ajánlani[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #26511 üzenetére
köszi közben próbálgattam és rájöttem a hiba okára, eddig sorba kötöttem 2db ventit a házventire, így nem változik a fordulat, mert az alaplapot méri, a procihőt viszont nem látja a lap, szóval, ha arra kötöm a ventit 1400-on pörög sajna, ezt nem tudom, hogyan orvosolhatnám, mert win alatt minden látja a CPU hőt, azért ennek a lapnak illene látnia
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #26501 üzenetére
nem igazán értem ezt az Asrock venti szabályozást, a CPU-ról megy most mindkét venti, 900rpm (nekem ez már hangos ) nem megy 60fok fölé a proci aida 64 stressz tesztel, meg játékok alatt sem, de nem változik a fordulat, pedig hőmérsékletet is rendeltem hozzá a biosban, végig ua.-n teker, ha lejebb veszem 1-esre akkor hangtalan, de terhelésre sem emeli a fordulatot, nem értem, autón meg hangos mindig
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #26478 üzenetére
Köszi, az utolsó tényleg érdekes, de elég formabontó - én valami hagyományosabbat szeretnék.
Az általam említett Chieftec jó lenne, mondjuk 120%-os, arányos méretnövekedéssel.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #26438 üzenetére
a 20%-ról jut eszembe, hogy találtam egy ilyen fordulatszám csökkentőt így marad a gyári 20cm-es elöl és ha gyári beállításon hangos lenne, akkor ezt rákötöm
mert eza 20cm venti van a TT core 1 elejében[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz #16939776 #26180 üzenetére
Nem olvastam el az írást, említi hogy nem fér el a gyári hűtő? A hűtés szerintem nem magasabb mint a hátlapi csatlakozók, ezt azért feltételezhetően figyelembe vette a gyártó (aki szerintem a Realan ). Sőt, lehet hogy előírás. Az ATX szabványban meg van szabva, hogy az alaplap bizonyos részei felett mennyi helyet kell hagyni.
-
Ombre85
tag
válasz #16939776 #25740 üzenetére
Nekem ilyenem van:
És a mini-box.com-ról származik, tehát egy az egyben a linkelt példány. Ennél külön nem emelik ki, hogy lenne rajta bármilyen védelem az "overload protection"-ön kívül, de minőségi alkatrészeknek tűnnek az összetevői. Szerintetek?
HookR tapasztalatai alapján pedig egyébként sem aggódom túl a dolgot
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz #16939776 #25359 üzenetére
Még csak belepróbáltam az alkatrészeket, nem volt semmi összedugva még. Összerakás valszeg ma este/éjszaka lesz. Kábelkötegelő van készleten.
Ezekhez az USB3-as előlapi cuccokhoz nem kapható véletlenül rövidebb? Meg egy egész rövid SATA kábelt is be fogok majd szerezni, mert csak 30 centisek vannak készleten.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
azreon
tag
válasz #16939776 #25274 üzenetére
Köszi az ötletet. Akkor ezek szerint konkrétabbat senki sem tud.
Sajnos elég szűkös a felsorolt lista, csak nagykereket találok az angliai amazon mellett. Ők meg nem tartják éppen. No mindegy, egy-kettőnek írok, hátha lesz válasz."The best way to predict the future is to invent it." - Alan Key
-
McSzaby
őstag
válasz #16939776 #25179 üzenetére
Nem kötekedni akarok, nehogy félreérts, de akkor mi a hímvesszőnek árulnak PicoPSU-t DC csatlakozóval? Ezeket elvileg erre tervezték, plusz nekem elég kis fogyasztású gépem van. Egyedül a vinyók felpörgése az, ami komolyabb energiát fogyaszt el.
De én már semmit sem tudok.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
flashpointer
őstag
-
surami
tag
válasz #16939776 #25105 üzenetére
Jó hogy említed, elég valószínű, hogy mindenképpen egyedi dobozt kell gyártatni hozzá, mert a piacon található ITX lapok összes funkcióját biztos nem fogom kihasználni, de hogy milyen anyagból és hogy hogyan oldom meg a páralecsapódás-mentesítést/időjárás-védelmet lövésem sincs... sosem csináltam ilyet.
Egyébként nem tudom, hogy lenne-e olyan mérnök/programozó csapat ebben a csodás országban, aki érezne ehhez affinitást, hogy megtervezzünk, aztán legyártassunk ehhez a rendszerhez PCB lapokat, berendeljük a szükséges chippeket, csatlakozókat stb., hogy egy céleszköz születhessen. Nem kis pálya és nem is olcsó ez biztos...egy ilyenbe belefogni... főleg kis mennyiségben.
Amúgy valószínűsítem, hogy lenne rá bőven kereslet, abból kiindulva, hogy mennyi emberke nevezett be az említett kamerára + ha más hasonló képességű kamerákkal is használható lenne, na akkor ...
[ Szerkesztve ]
-
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #24974 üzenetére
Így jobban szemügyre véve... az arányai megtévesztőek és valójában majdnem akkora (165,5 x 165,5 x 37,3 mm), mint egy mini-ITX alaplap. A csatlakozó pedig 7.4 x 5.0mm-es. Hogy ez mennyire számít alulméretezettnek, azt nem tudom, mindenesetre a HP Firebird-öt hivatott ellátni szuflával.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz #16939776 #24964 üzenetére
Asrock-okon van külön csati az mSATA, illetve M.2 ssd-meghajtók számára (ha ez szempont), és a tesztekben jól szerepeltek.
Komoly tuningra egyébként én sem itx-et vennék...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
imibogyo
veterán
válasz #16939776 #24606 üzenetére
Még meg látom. Majd elkészítem és rápróbálom. Ha tetszik marad, ha nem akkor sem gáz, mert nem tart túl sokból az elkészítése.
A színt sem tudom még mi legyen. Natúr biztosan nem marad. A lakkozás a minimum, de még pácoláson is gondolkodom és akkor a pácolás után kapna egy fényes lakk réteget. A rusztikus hajópadlók színe például nagyon tetszik. Az előző házon mondjuk nem volt semmilyen kezelés, pusztán csak "megért" a színe, de az sem volt rossz. Csak az meg nem egy-két nap.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz #16939776 #24604 üzenetére
Nem tudom 4db-nál miképp alakul a dolog, hogy cifrázza.
Én sem tudom (nem is biztos, hogy lesznek ventik), mert eddig mindig passzív, félpasszív gépem volt. Egyébként maximum ilyen "átszellőztető" ventik lesznek, ha lesznek, tehát 500-600 fordulat a maximum amit elviselek.az illesztésektől eltekintve.
Az még work in progress dolog. Akkor még nem is üzemelt a marógépem, amikor ezek a lapok készültek és kézzel (szemre) vágtam le a lapokat szalagfűrészen. Meg aztán amúgy sem fog semmi látszódni belőle, mert megy majd rá egy fémből kivágott élvédő az illesztésekhez. De persze ennél azért finomabb lesz az összkép, ha teljesen összecsiszolom a lapokat. Csak már nem volt időm a hétvégén.Fémháló helyett méhsejtes műanyag jól mutatna a kör alakú kivágásokkal
Igen ez is megfontolandó. De látható, hogy még nagyon alakulóban van ez az egész, csak gondoltam már megosztom most, hogy hol állok. -
törölt tag
válasz #16939776 #24320 üzenetére
Gondolod, hogy probléma lehet belőle? Sokszor a VLC-t sem nyitom a szükségesnél nagyobbra, mert 360-as felbontású YT videót nézek rajta. De nagyobb anyagokat is van, hogy a natívnál kisebb "módban" nézem, mert kell a hely a képernyőn másra.
Bár, történetesen ha csak audiolejátszásra használnám, azzal is ki tudnék egyezni; a lényeg, hogy nem akarok külső kijelzőt ahhoz, hogy lássam a könyvtárstruktúrát, amikor navigálok benne. -
tlac
nagyúr
válasz #16939776 #23625 üzenetére
kommunikációs problémáink vannak, nem tudom, hogy mire érted az első mondatodat
igen, ebből próba lesz, valami ideiglenes megoldást talán összetudok hozni (csak nincs két egyforma ventim, nincs még egy alu rögzítőm, plusz venti csatlakozó elosztóm se)
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz #16939776 #23618 üzenetére
hmm, lehet félreértettél
a 92-est egy 120-asra cserélném ki, ami csak pár centivel beljebb lenne
és ha a cpu elég meleg, akkor gyorsabban menne, mint a mostani 92-esAz alsó ventit addig tolni, amíg ugyanolyanok/jobbak nem lesznek a hőmérsékletek felrakott oldallappal mint levettel.
ez jó gondolat, de igen, akkor már túl nagy lenne a szélzaj, szétvágni meg nem szeretném a házat
a komponensek hűtésével egyébként nincs problémám, nem vészes a hőmérséklet
de érzem, hogy fent a ház tetejében megreked a meleg
persze cserébe elég csendes a gép is, és ezt jó lenne megőrizni -
>Deego..
senior tag
válasz #16939776 #23564 üzenetére
A szigetelést hogyan, s mivel tudnám megoldani ha csak az SFX táp belét kipakolnám?
Földelése csak úgy volt megoldva, hogy az erre alkalmas vezeték a táp falához volt csavarozva.
Ez a megoldás használható ha a ház falára csavarozom én is?
Illetve ha ez nem alkalmas, hogy tudnám akkor én kialakítani?[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
félisten
válasz #16939776 #23564 üzenetére
És a Z2-ATX-200-al mi a helyzet?
Ez csak 12V-ot kajál be, és a 12V-os ágon elméletileg 10A-t tud leadni tartósan, hűtéssel.
Hasonlóan tetszetős az Z2-ATX-120 12V-os változata is.Ezt meg lehet, vinném is, ha ATX helyett SFX panellel jönne: X3-ATX-300
-
hypno skate
senior tag
válasz #16939776 #23560 üzenetére
Agyaltam ám ATX nyákon, sőt méginkább sfx-en, mert az bedobozolva, ventilátorral 63,5 mm-es, vagyis doboz, meg venti nélkül még annyi se, de amíg videokártyám nem lesz addig fölösleges, ha meg igen akkor nagyon tele lenne paszírozva a ház.
Azt tudod, hogy a Pico box cuccok vállalhatók-e? Mert papíron teljesen jól néznek ki. ( nem olyannak amit Cseng mamóka a dzsunkán szögel, miközben veszettül szorítja a megmaradt fogai között a pipáját.)
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
félisten
válasz #16939776 #23531 üzenetére
Ja hogy teljes szélességben lepattintható, nem csak az a slot! Így már világos!
Úgy tűnik, ma el is megy az alaplapom, szóval rendelhetem is este az SG05-Lite-ot!
-
félisten
válasz #16939776 #23523 üzenetére
De hogy? Az előlap azon részén nincs nyílás...
(#23524) radi8tor1
Jah, csak az 1,5* annyiba kerül, mint a GTX750Ti, meg kell neki külön tápcsati.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #23517 üzenetére
Tényleg, ez eddig fel sem tűnt! Egy ügyesebb kezű ember az előlap megvágásával simán moddolhat oda valamit - kártyaolvasó, távirányító érzékelője, usb hub is elférhet oda.
Más: az SG05 specifikációiban max. 82mm-es cpu hűtőt írnak. Mennyire lesz gyenge a légáramlás, ha 76-78mm-es hűtő kerül bele? Egyáltalán számít ez?
-
Mercutio_
félisten
válasz #16939776 #23499 üzenetére
G3220/i3 4150 + 2x4GB 1.35V-os ram, 1 SSD, 1noti HDD, 1 3,5"-os wd red, gtx 750 lp vga, ez kizárt, ~150W-nál többet egyen
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tlac
nagyúr
válasz #16939776 #23499 üzenetére
az előbbi hozzászólásomban visszafogott ventikkel:
ahogy figyeltem cpu-n 1 szálat nyom 100%-ra, a többi pár %-on ment
a procin lévő venti is alig mentmivel ez a kártya kifele nyomatja a levegőt, így nem nagyon befolyásolja a proci környékét
bár a ház teteje kellemesen meleg lett, de a hőmérsékletek teljesen jókPasztás procit nem nagyon fogsz tudni kergetni ilyen körülmények között, azért nem lehet olyan rossz a 4/4,4-es alapfelállás sem
nem is nagyon cél, hogy tuningoljam
de egy alapfeszes tuningot majd lehet megcsinálok[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #23484 üzenetére
Igen, ezért is vagyok bizonytalan benne hogy mi lenne a legjobb választás.
Ha úgy nézzük az adapter is foglal majdnem akkora helyet mint egy atx-táp, csak épp nem a házon belül van, úgyhogy a méretcsökkenés annyira nem jelentős.
Ráadásul 11-ért egy közel tényleg néma be quit 300-as kijön, vagy kicsit drágábbért valami hibrid féle ami ekkora terheléssel abszolút passzív.
Az utóbbi megoldáshokhoz egy mx-31 lenne a legjobb választás, annál kisebb ITX házat ahol a táp nem a cpu fölött van nem találtam.
Úgyhogy még olvasgatok és tájékozódom : ) -
Mercutio_
félisten
válasz #16939776 #23484 üzenetére
M12 II 520-nál van kisebb teljesítményű moduláris Seasonic vagy olyan belű táp?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_Lacos_
tag
válasz #16939776 #23473 üzenetére
Meghajtók: SSD+3.5"HDD (ezt írtam is), több rekesz nem kell, se optikának hely.
Mivel még semmi nincs meg, vga sincs, csak a pénzkeret, lövésem sincs milyet fogok tudni venni, de kábé R7 260(X) van megcélozva (esetleg később lesz benne erősebb).
Tápom van a régi gépemből, normál atx, Corsair CX400, ezt szeretném átrakni.
Olyan elrendezésre gondoltam, hogy alul táp, felette alaplap, az ssd+hdd meg vagy a tetején vagy oldalt valahol.N36L, X61, X200.P8700/4G/830SSD/AFFS, L520/830, Pug306RG1.6, SONY50W829
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 6x32GB DDR4 3200MHz desktop RAM
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
- Corsair VENGEANCE LPX 4 x 8GB DDR4 3600Mhz
- Kingston 2x1GB DDR2-800 CL5 hűtőbordás ram párban eladó olcsón
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest