-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#16939776 #29394 üzenetére
Megvolt a skalpolás.
Gyárilag elbillenve volt felragasztva, erre a gyári paszta elterülése, illetve az egyik oldalon nagyobb rés a pcb és a kupak között volt árulkodó jel. illetve is volt csúszva az egyik leszorító fül felé.
Borotvapengéből, hosszabb csavarból és két anyából csináltam hozzá célszerszámot, így 1 perc alatt megvolt, mindenféle sérülés nélkül. A ragasztó teljes eltávolítása volt a kihívás, oldószer hiányában(nincs neki), egy nagyon kemény filcdarabbal sikerült lesúrolni a maradványokat.
Sima adalékos pasztával(NH-1) és rendesen felrakott kupakkal 8C°-ot csökkent a legmelegebb mag hőmérséklete, és közel azonosak lettek a csúcshőmérsékletek.Köszönöm a körültekintő összeszerelést, By.: intel
Ha lesz módomban komolyabb pasztával is kipróbálom, és akkor véglegesre vissza is ragasztom a kupakot.
Órajel maradt 4GHz@1.08V ez a konfigban mérve +20W fogyasztás az alap@1,008V-hoz képest és 10% teljesítmény növekedés, magok linx alatt 80C°-ot nem lépik át. Alap feszen, alap órajellel +30W mértem, így "tuningal" együtt még mindig 10W-al beljebb vagyok, mintha egyáltalán nem nyúltam volna hozzá.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #29330 üzenetére
Meg volt az ismerkedés: hogy ne induljon hátránnyal, levettem a z77-ről a WiFi modult, így ugyan azokkal a beállításokkal(Mind két esetben ugyan akkora Gflops-ot produkált a CPU) 3W-al kevesebbet evett LInX alatt, mint a H77-es lap.103->100W
Egyenlőre ezek az eredmények:
Alap: Ofszet -0,125V Level5 LLC 100W(konnektoros fogyasztás) 72C°(legmelegebb mag)
3,8GHz fix:1,000V mérve 1,008...1,016V 103W 75C°
3,9GHz fix:1,030V mérve 1,032...1,040V 106W 79C°
4,0GHz fix:1.065V mérve 0,072...1,080V 113W 85C°Még nincs eldöntve, hogy meg lesz-e skalpolás
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #29169 üzenetére
már gondoltam rá, hogy megfordítom, pláne ha meglesz a víz, mert azt igazából csak oda tudom felszerelni, de hátul nincs porszűrő,
a másik tippem az SSD túlmelegedése, mert még azok bírják talán a legkevésbé ezt a 70 fokot, az alaplapot tapogattam, elég forró, de pár másodpercig bírta a kezem (mondjuk szakács vagyok) az olyan 60-70 fok lehet, szóval marad az SSD,
ez a kisebb GTX 960 jobban befűt, mint a korábbi majd 10 centivel nagyobb gtx 960 és a loki is jobban fűt,
na meg az előző 960 végigért a házon, szóval elzárta a hő útját az alaplap felé,
mindegy jövőhéten jön a víz és át kell gondolnom az egész elrendezést, mi hova és szellőzés melyik irányba legyen, szeretem ezt a házat nem akarom lecserélni
tudom kiakasztó vagyok a folytonos variálásommal (magamat is kiakasztom vele)
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #29167 üzenetére
tegnap feltekertem a ház ventiket, szinte egész nap játszottam és nem volt fagyás
nem szemetel a VGA (memóriánál azt szokott) és a 2db venti az egész VGA-t lefedi és pörög is terhelésnél ~1700-at, a táp 2 hónapos seasonic beles, azért gyanakszom az alaplapra, mert minden más monitorozva volt, mert még tesztelem a VGA-t milyen játékbeállításokat bír (GTX 960 4GB) azért átnézem a kondikat
Na átnéztem, nincs pupos kondi, jövőhéten jön egy "játékvíz" próbára és marad a ház, mert végignéztem a teljes piaci kínálatot, egyik kuckó sem tetszik igazán, ez nagyon bejön, csak a 80 mm ventik miatt szívok, de nem lesz akkora hő a gépházban akkor már nem lesz gond remélem -
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #29101 üzenetére
Igazándiból még csak gondolkozom az egész koncepción. A mITX-es gépemben elvagyok az IGP-vel is, de kicsit zavar, hogy a RAM-ból vesz el memóriát. Ezért merült fel a külön VGA gondolata bennem. Ezzel kapcsolatban csak annyi lenne az elvárás, hogy egy slot legyen a magassága és normálisan menjen vele a Full HD videonézés.
A legegyszerűbb kártyáknak gondolom nem lehet valami nagy a TDP-je.Gyorsan meg is néztem egyet. Például a GT 720-nak a specifikáció 19 W-ot ad meg. A PCI-E csatlakozó maximum 75 W-ot tud leadni, így ez alapján marad elvileg 56 W a RAID kártyának. Ezek TDP értékével nem vagyok még nagyon képben, de talán elég lenne neki. Konkrét kártyát még nem néztem, de Hardveraprón szoktam látni 15 ezer Ft körüli összegért olyat, ami nekem jó lenne.Persze lehet teljesen feleslegesen agyalok az egészen és jobban járnék azzal, ha a 8 GB RAM-ot bővíteném 16 GB-ra, mellé vennék egy RAID kártyát és kész.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #29093 üzenetére
egyreszt az intel nagyon bizik a sajat gpu-jaban (vagy az elkovetkezokben), lehet ezert nem terveztek ra pcie x4-et vagy nagyobbat (es persze a strategia, amint irod). masreszt meg nagyon buszkek a skylake kapcsan h mennyit sikerult javitani a hatekonysagon, meg hogy 4.5W-tol 95W-ig skalazodik az uj csalad (kiveve persze a xeon-okat). szoval kis szerencsevel (es a fix elhelyezesu foglalattal) kozelebb kerulhet a passziv hazikok elterjedesenek kora.
es azzal egyutt h mennyi mindent integraltak a skylake-be, lehet h meg akarnak teremteni megint egy geposztalyt valahol az sff es az ultrabook kozott -
ada19
senior tag
válasz
#16939776 #29001 üzenetére
Összehasonlítottam 1-2 2,5"-os HDD-vel és a WD10EZRX motorzaj szempontjából szinte ugyanaz volt, így azt nem piszkálom. Ami szerintem ki fog kerülni az a WD20EZRX, bár egyelőre megvárom a VGA-t hogy muzsikál, lehet hangosabb lesz mindennél és akkor feleslegesen szenvedek.
A Blue-tech-es megoldás tetszik, vannak róla képeid, mekkora darabot érdemes felragasztani?
Köszi!
-
patomi
őstag
válasz
#16939776 #28991 üzenetére
Most, ahogy nézegettem az árakat(ugyan csak 1150) de nincs jelentős különbség a T,S végű és a sima procik közt. Most váltottam S-es i5-re, hátha egyszer még játékra adom a fejem. A Skylake meg nem dobott annyit IGP-ben, hogy arra váltsak(majd). Így marad az "elavult" 1150.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28973 üzenetére
I3-2120 / E3-1265V2 / 3770K
Aida 64 5.30:
100% / +69,7% / +32,3%---------CPU Queen
100% / +49% / +5,5%-------------CPU Photo Worxx
100% / +89.2% / +30,3%---------CPU Zlib.
100% / +1824% / +533%---------CPU AES
100% / +108% / +51,3%----------CPU Hash
100% / +53% / +28,4%------------FPU VP8
100% / +88% / +168%-------------FPU Julia
100% / +88,4% / +181,2%--------FPU Mandel
100% / +89,4% / +37,2%----------Sin. Julia100% / +79,4% / +66,8%---------Átlag, AES nélkül!
Chinebench 11.5 single(pont):
1.33/1,48 / 1,66
100% / +11,3% /+12,1%Chinebench 11.5 multi(pont):
3,23 / 6,33 / 7,61
100% / +96% / +20,2%Fogyasztás IGP nélkül, konnektorból(Aida 64 torque test):
52-53W / 60-61WFogyasztás IGP vel együtt, konnektorból(Aida 64 torque test):
59-60W / 70-71WMax. maghőmérsékletek igp-vel együtt(Aida 64 torque test)(C°):
52_53 / 54_54_55_54(51_51_52_51 igp nélkül)Max. Magfeszültség@(Aida 64 torque test):
1,144V / 1,008V(0,952V igp nélkül) -
-
Giovanny
őstag
válasz
#16939776 #28939 üzenetére
Köszönöm! Igen,erre a cpu megoldásra nem is gondoltam..de tényleg így jobb lesz
A vga -n is változtatom 750-re. Most a hűtést kell megoldani,néztem Thermalright AXP-140 RT,Noctua NH-L12 stb..,nem tudom melyik lenne a megfelelő?
Azért egy kicsit problémás a ház miatt,IN WIN H Frame Mini,mert ezt tudom most beszámítani a jelenlegi Asus Z97 Deluxe alaplapba.Eladni lenne a legjobb,és venni valamit erősebb táppal,de ez van.
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #28912 üzenetére
A teszben, amit feljebb linkeltem, működött a dolog, egy gyengébb 12-es hűtővel a gép oldalán. Igaz, nem ez a konfig volt alá pakolva, de nem hiszem, hogy ennek sokkal nagyobb lenne a hőtermelése. Plussz az oldalpanel alakja miatt nem hiszem, hogy sokat lehetne sakkozni a hűtő helyével, nem beszélve a kinézetről, a későbbi összhatásról.
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #28904 üzenetére
A hely szűke miatt én is ezt a megoldást választottam először, venni egy ventit és lecsupaszítani a bordát. A borda is 3 centi lehet maximum.
A karonos megoldás alatt arra gondolsz, hogy a házventit nem a fekete külső panelra rögzítem, hanem az alatta lévő alu lemezre, ami ki lett vágva?
-
aelod
veterán
válasz
#16939776 #28852 üzenetére
Amit (#28845) varmi2 fórumtárs linkelt is jó. Nekem elég lesz. Viszont nem tudom mekkora tápot válasszak mondjuk 2 vinyónak+ennek a lapnak. És így ebből kifolyólag a házat sem tudom belőni melyik lenne jó választás. Azt tudom, hogy nem akarok kábel rengeteget és aktív hűtést.
Igen a cm elite 120-at már néztem és tetszik is.
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28837 üzenetére
mondasz valamit, valahogy mindig ebbe a hibába esek, hogy előbb eladom, aztán veszek, de visszamondtam, mert számolgattam, hogy mini-ITX-ben 4Ghz feletti tuningot nem erőltetném, +200Mhz és HT miatt meg nem éri meg, mert az i5-3470 kb ~35eFt-ot ér, szóval +25eFt az sok lenne ennyi + teljesítményért
mondjuk, most nézegettem emiatt az aprót, 1napig volt egy i5-3570k eladó 45eFt-ért na az jó lett volna
most meg van egy i7-2600 45eFt-ért, áááá nem szabad nézegetni az aprót -
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28830 üzenetére
csak azt hittem a konzisztensebb-el jobbra gondoltál, nem az állandóságra, sajnos HDMI-vel nálam gyakran előfordul, hogy nincs kép, vagy elmegy menet közben, sokszor nem is plug and play (TV nem érzékeli az eszközt csak ki és bekapcsolás után...) szóval én is jobb szeretem a DVI-t, ha nem kell hangot is átvinni, bár abból is van olyan ami hangot is visz
befejeztem az offot, csaksajnosengem minden érdekel és mindenben van megosztani való gondolatom
on is legyek: az alulfeszeléssel sikerült elérnem amit akartam, játék alatt max 70 fok, de átlag 65fok a proci, 1100-on pörög rajta a venti (92 mm swif2 fix 1100), hátul pedig 2db 80 mm swif2 ezek 1500-asok, de leszabályoztam 1200-ra őket, így az összes venti idle és load is hangtalan,
a GTX 960 idle passzívan üzemel, load is csak nagyon minimális hangja van, örő-bodotá -
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #28827 üzenetére
Így már értem. Köszi az infókat. Én bevallom azt sem tudom milyen HDMI kábelt használok (talán HAMA), eddig nem tapasztaltam vele rosszat, de mint mondtam nem vagyok egy sasszem. Az biztos, hogy artefact-ok, vagy egyéb rendellenességek nem jelentkeztek.
Ja és egy 42"-os FHD monitorral használom/tam ezeket a kábeleket. Régóta tervezem azért, hogy egy minőségi HDMI kábelt is kipróbáljak, de nagyon szkeptikus vagyok magammal szemben, hogy észrevennék-e bármit is? A HDMI csatlakozója meg tényleg vicc....
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28824 üzenetére
+imibogyo,
Köszi mindkettőtöknek! Csak meg akartam nyugodni, hogy nem futok lukra totálisan és esetleg valami drága aktív doboz közbeiktatásával tudok csak másmilyen digit-bemenetű monitort rádugni. DVI-os 20" körülit elég sokat lehet venni a használtpiacon, régi darabok, normális árban vannak. Az analóg bemenetűt még 640x480-ra is csak nagy duzzogva, max egy install erejéig tudom elviselni
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28822 üzenetére
valami nagyon hasonlót néztem ki, csak ennek kevesebb a tüskéje. De gondolom ezen nem megy majd a hang (amit amúgy sem használnék)
-
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #28789 üzenetére
Duracellm... és mintAdarab: Köszönöm a linket és az észrevételeket!
Tehát ha jól értem, lényegében csak arra kell ügyelni, hogy a HDD-ben a lemezeket ne érje olyan erős mágneses mező, ami a síkjukból kitérítve képes deformálni azokat.
Esztétikai okokból mindenképp tervezem az alu lemezek eloxáltatását (legalább a kívülről láthatóakat), még ha emiatt le is kell mondanom az érdemi EMC védelemről.
Nézegettem ezeket a kisebb méretű, korong és gyűrű alakú (van süllyesztett fejű csavarhoz való is) NdFeB mágneseket. Mindenképp érdemes megfontolásra. Ugyanakkor nem szeretném túlbonyolítani és ha kínálkozik egyszerűbb, elegánsabb megoldás, akkor azt részesítem előnyben. Például az jutott eszembe, hogy a ház előlapja mögé mehetnének közönséges hengeres fejű csavarok (amik egyúttal az alaplapi tálca és az előlapi 2,5"-es meghajtóknak otthont adó L-profilt is rögzítenék), ebbe kapaszkodna bele az oldallapra ragasztott L-profilban kialakított (akár gumigyűrűvel bélelt) furat; az oldallap hátsó részén a fül maradna csavaros rögzítésű; a trükk pedig az lenne, hogy az oldallapot függőleges tengely mentén enyhén homorúra hajlítanám, így a hátsó csavarral az oldallap a ház síkjára lenne feszítve. Mi a véleményetek? -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #28785 üzenetére
"Oldallapot fel lehetne rakni két-két egymást vonzó neodímium mágnessel(ugye minden alu-ból van) nem kell nekik hogy összeérjenek, elég ha ~2mm-re vannak egymástól garantáltan lesz tartó erő."
Mit szólnának hozzá a merevlemezek? Jobb oldalon elől-hátul és fent is elég közel vannak a ház széléhez, így nem tudnám messze rakni a mágneseket."A rezonanciák elkerülésére szilikon csíkot lehet körbe ragasztani az oldallapra perem/rács mellett.
Azt javasolnám, hogy csak a mágnesek mellett két-két pontban(nem síkon) feküdjön fel az oldallemez a testre, és elég egy fül -csavarozás nélkül- amivel le lehet emelni az oldallapot. Itt is fontos hogy ne érjen hozzá a fül a testez. "
Amíg volt belső furnér réteg, addig elegendő lett volna mindössze az alu lemezt keskenyebbre méretezni és akkor az oldallap a belső furnér élére zárt volna rá. De így ha nincs fémes kapcsolat, akkor mi lesz a burkolat elektromágneses árnyékolásával?"Felfogatási pontokat pedig sarkokba és oldalközepekre gondolnám, ha valaki megmarkolja a házat akkor sincs számottevő deformáció az oldal lapokon."
A sarkok többnyire parlagon hevernek, de nem mind. A bal hátsónál alul elég közel van a dupla slot-os bővítőkártya hátlemezének teteje. A jobb hátsónál felül pedig a 3,5"-es HDD-t 7mm-t fel kell tolni, hogy a gumigyűrű kivehető legyen a kulcslyukon, ami miatt az ott szintén necces. És kérdés, hogy a negyedköríves felületre hogyan rögzítek bármit is.Mindenesetre megfontolandó, köszönöm!
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28782 üzenetére
ja igazad van, döntöttem, legyen tánc
shteer: ja benéztem -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28769 üzenetére
ugyanúgy van állítva, autón van és akkor is úgy volt, T2 is max 1 hónapja volt fent,
játék alatt még alulfeszelve is magasabb a hómérséklet, mint blizzardal auton, szóval nem hiszem, hogy becsapom magam
de tegyük fel nem rosszabb, akkor sem lettem előrébb, mert én jobbat akartam -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28764 üzenetére
most fut a teszt, múltkor elfelejtettem leállítani így 30 percig ment, így kénytelen vagyok most is addig futtatni,
15 perc után már látszott, hogy gyengébb lesz az eredmény, hőfokokban nem is annyira, mint átlag ventilátor fordulatban mutatkozik, meg, mert múltkor 1500-ig sem ment fel a ventifordulat a 30perces gyötrés alatt blizzardon, addig LOKI-n már jó idelye 1900 felett van rosszabb hőfokokkal, pedig, ha majd megnézitek, hasonló értékekről indult a teszt.
A blizzardnál max 1462 rpm-ig pörgött fel a venti, átlag 1324-et pörgött és így is alacsonyabbak voltak a max és átlag hőmérsékletek is, mint loki max 2076, átlag 1765-ös ventifordulata mellett és a venti mindkét esetben AC TC 92 mm volt
nos akkor elég egyértelműen rossz csere volt
a Blizzard: -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28752 üzenetére
tuninggal is néztem de már a 80 fokot nyaldosta 5 perc után és azt 30 percig futtattam korábban a blizzardal max 75 fokig melegedett, szóval van baj, manuális feszel 1,125V-ra állítva 70 fok alatt van 3,8Ghz-re húzva,
este rárakom azt az AC ventit ami a blizzardon volt és megnézem úgy, van egy olyan mérésem mikor a hátsó ventik nem mentek, mondjuk most melegebb is van szóval így sem lesz 100% az összehasonlítás -
törölt tag
válasz
#16939776 #28755 üzenetére
köszi a linket, ezt át fogom olvasni!
Csak szemezgetésképpen:
"The interesting thing here however is that the default TDP limit for GTX 750 Ti is actually set to 38.5W inside the BIOS and the minimum of 78% you can go down to is equal to just 30W TDP and as we’ve mentioned Nvidia is talking about 60W TDP for these cards. "A lapomnak is utánanézek (bár szinte biztos hogy igazad van a 25W-tal PCI-ex csatira vonatkozólag), de talán a bios tweekkel beférhetek a limit alá a gyakorlatban.
szerk:
AxBattler
Ez messze nem a fölös pénzről szól. Akkor vennék egy quadrot és problem solved
Viszont egy 730-ast már biztoan nem raknék át egy későbbi konfigba, meg tudtommal az nem is maxwell, amit meg igényel(ne) a 3DSmax.
Szal utánanézek tüzetesebben ennek a 750ti fojtásnak... -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28736 üzenetére
a régi hűtő már elment hétfőn, de mértem vele2-őt,
összeraktam, Xigmatek loki 2, ilyen macera még nem volt nálam CPU hűtővel, bár elsőre minden tökéletesen összepasszolt, de mindent ki kellett szerelnem a gépből (2 hátsó venti, vga, alaplap)
nos a gyári ventinek motorhangja van, még 1100 rpm-en is zavart, ez alá nem is tudtam szabályozni, 1350-en már zavaróan erős motorzaj, 1650-en már szélzaj is, 3percig volt a gépbe, kuka
szerencsére vettem egy cooling swif2-es 92 mm-es fix 1100-as fordulatú ventit és ezt raktam a gyári helyére, mert a felfogatás univerzális.
problem solved, de a nagyobbik baj nem a venti motorhangja, hanem, hogy nem lehet berakni úgy, hogy hátrafelé nézzen, mert belelőg a VGA-ba, pontosabban 1-2 mm választaná el a lamellákat, de ekkor jön a ventit felfogó 2 db kis fém keret, ami már hozzáér a VGA-hoz, szóval elforgatva raktam fel, a VGA fele fúj,
Ezt most mértem alapon, így hangtalan a gép (mindjárt rakok fel képeket összeszerelésről) : -
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #28732 üzenetére
Nem szerelek az oldalára ventit, csak szellőzőnyílást akarok kreálni. Az a baj, hogy most a prociventitől kb. 3-4 centire van a zárt oldalfal, ezért nehezen szív be friss levegőt, jobbára a meleget kavarja bent a házban. Ha teszek az oldalára egy szellőzőnyílást, akkor könnyebben fog friss levegőhöz jutni a procihűtő.
Egyébként megvan, mitől melegedett fel ma 46°C-ra a vinyó: két monitorom van, egy Dell U2410 és egy U2412M. Eddig az U2410 volt közvetlenül a gép mellett, ami egy oldschool CCFL háttérvilágítású monitor, és borzalmasan fűt. Az U2412M-nek már LED-es a háttérvilágítása. Megcseréltem a két monitort, le is ugrott 41°C-ra a vinyó rögtön. Remélhetőleg az új szellőzőnyílással még jobb lesz a helyzet.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #28715 üzenetére
Na igen, gyanús, hogy az ASRock Z77E-ITX esetében a hátoldalán elhelyezett mSATA csatlakozó (és a belehelyezett mSATA SSD) lesz a banánhéj, amin az Atlas (hátlapi merevítője) elcsúszik.
Vagy meg kell gyalázni hozzá a hátlapi merevítőt, vagy ha a ház kialakítása (pl. alaplapi távtartók magassága) engedi, talán alátéttel / csavarok cseréjével orvosolható a probléma. -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #28707 üzenetére
"...badarság lenne, ezzel a hűtővel hosszútávra tervezni, mert okozni fog kompatibilitási problémát..."
Mire gondolsz?
Mert nekem eddig az ASRock, ECS, EVGA és Gigabyte Z170-es mini-ITX lapjáról van csak tudomásom. Ebből az ECS-en a CPU-foglalat PCI-sín közeli, a többin pedig közel sem került a nyáknak a VGA-tól távolabbi szélére. Legalábbis egyértelműen nagyobb (~20 mm) a távolság, mint amennyivel az Alpenföhn Atlas túllóg (~10-12 mm) a keep-out zónán az aszimmetrikus felépítésből fakadóan a másik oldalon.
Újfent hangsúlyoznám, hogy ez egy mindössze 105mm széles (ebben a műfajban kifejezetten kompaktnak számító) dupla torony 92mm-es ventikkel.(#28710) Seep: Már miért ne menne? Amire ügyelni kell, az inkább a memóriák magassága.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28705 üzenetére
Ahogy néztem a H/Z170-es lapokon, a CPU foglalat és a pci-express foglalat közé kerül majd a csipszet. Így a CPU majdnem lap túl szélére kerül az arock H/Z77-s lapokhoz képest. Ezért badarság lenne, ezzel a hűtővel hosszútávra tervezni, mert okozni fog kompatibilitási problémát a -H/Z77-n még előnyös- kialakítása.
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #28693 üzenetére
Egy venti kavarja befele a hideg levegőt, abból talán jut valami a HDD-khez, de nem sok. Plusz amelyik közelebb van a VGA-hoz azt az is jól felfűti. VGA oké, hogy kintről szellőzik, de a meleg levegő hol megy ki? Sehol, az a kis venti a CPU-n 80000-es fordulaton sem fogja tudni az összes beszívott levegőt kijuttatni, tehát szimplán bentragad a meleg a házban a VGA fő. Egyértelmű, hogy a procinak is melege lesz, a VGA által felmelegített levegő jut neki, arra az ~50 grammos bordára. Talán még a táp jár a legjobban, mert le van választva a többitől, tehát az legalább nem lesz 80 fokos, bár biztos az is süvíteni fog.
Alternatíva? Hát jó kérdés, aki nem akar gépet összerakni/rakatni, és kis gépet akar, annak nem nagyon van. (bár biztos vannak még hasonló gépek, de nem ismerem mindet)
Én mindenképpen azt javasolnám annak, aki ilyet akar, hogy inkább rakjon össze magának egy ITX konfigot, minthogy ezt vegye meg. Olcsóbban is kijön, jobb a hűtés, olyat vesz amilyet akar...stb.Szerk: Lol ezt most olvasom: Silent Storm Cooling
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #28690 üzenetére
Oké, de az egy Laptop, tehát hordozható, ez meg egy asztali gép. Jó, hogy ezt is lehet hordozni, könnyebb, mint egy ATX-et ez világos, de szerintem megoldhatták volna jobban is a hűtést.
Nyilván lesz aki megveszi, és a gép használható, működik, remélhetőleg nem sülnek meg benne rövid idő alatt a kondik, de van helyette más jobb alternatíva is.
-
Müszi
senior tag
válasz
#16939776 #28660 üzenetére
Szerintem ezért a felpörgetésért kizárólag a bios a felelős. Most nézegettem, hogy van a lapomhoz új. Lehet frissítem és ha nincs változás írok az Asrock-nak. Olvastam többször is, hogy volt akinek küldtek módosított biost bár már nem emlékszem, hogy melyik gyártó volt és azt sem tudom kinek kellene írni.
-
Müszi
senior tag
válasz
#16939776 #28653 üzenetére
Igazad lehet, mert az AMD-n nem gyári hűtő van. Nem látom értelmét, hogy ezért hűtőt cseréljek főleg, hogy a gyári is bőven hüvösen tartja csendben az I3-at.
Lehet viszont, hogy ráaplikálok a bordára valahogyan egy másik fant bár nem egyszerű, mert a venti kerete tartja helyén az egészet.
Akkor mégis másik hűtő után kell nézzek, mert ez így nem tetszik.
Melyik hűtő lehet a legolcsóbb verzió, ami legalább annyira hűt mint a gyári és csendben van bekapcskor is? -
csemiubi
tag
válasz
#16939776 #28646 üzenetére
Köszi!
Ezt a házat korábban is néztem, de szerintem elnéztem a méreteit. Pedig pont passzol. És egyre jobban tetszik
Ebbe viszont alacsonyabb hűtőt kell keresnem, ha jól látom.
Már csak egy gondom van, se pcx/ipon nincs ez a ház. Összerakósba szeretném, mert nulláról még sose raktam össze gépet...nem merem
(tudom, el kell kezdeni valahol)
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28633 üzenetére
Az új hűtő jobb lesz mint ez, a ventik is, + csökkentek feszt is és királyság
nem is tudom mennyi az alap fesz a procin, öregszem, régen az volt az első, hogy megnéztem egy proci végét alap feszen, aztán emelve a feszt, majd alul feszelve tuningolva
de most toltam rá 38-as szorzót, mert többet értelmesen úgysem lehet aztán csá
Ram: 1,5V 9-9-9-24 T1 1600Mhz nálam RAM-nál ez az alap -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28616 üzenetére
igazad van, azt azért kukáztam mert tesztek alapján az enermax 7500 Ft-ért ugyanúgy szerepelt, az ALPENFOEHN Sella esett ki 105 mm -er miatt
kicsit sok tesztet olvastam tegnap
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28614 üzenetére
ja meg közben rájöttem az evo is 105mm széles, az sem jó, viszont tesztek alapján ugyanazt tudja az ENERMAX ETS-N30-HE 7500-ért és van ledes változata is 8100 ért, meg a XIGMATEK Loki II amit sok teszt győztesnek hoz ki a 6000Ft alatti kategóriában 5800-ért, most ezek között vacilálok, lehet a loki lesz és kapásból veszek rá egy jobb ventit így ugyanannyira jön ki, mint az Enermax
-
törölt tag
válasz
#16939776 #28594 üzenetére
két jó 92mm-es noctua 5V-onja 80-asok ejj.Tartsd meg a két tc ventit és rakj a bordára egy harmadikat. Dugd rá ezeket valami fix feszültségű, de beállítható szabályzóra.
Mivel úgy sem fogod, ezért nem javaslom azt, hogy távolítsd el a rácsot a ventik mögül. Egyesek úgy is bebizonyították már azt, hogy nem blokkolja a légáramlást...
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28590 üzenetére
3x cseréltem le az összes ventit a házban nem lettem előrébb, pedig a végén már noiseblocker blacksilent pro-kat raktam mindenhova,
A CPU-ról leszedett ventin már régen túl vagyok
A gond, hogy a hátsó 2db 8cm-es lesz így hangos, most is azok lesznek hangosak, de azokat le tudnám szabályozni, ha a CPU nem tekerne annyira (a CPU-ról van vezérelve minden), vagy nem termelne akkora hőt egyszerre (nagyobb blokk lenne rajta)
A másik gondom, amit már korábban írtam, hogy az alaplapon a 2db 4pines venti csatlakozóból, csak az egyik érzékel hőt, ezért az egyikre rádugva minden venti maxon pörög, ezért most AC TC ventik vannak rádugva és azok a belső hőhöz igazodnak
Ezért látnám abban a megoldást, hogy hátra vennék 2db alacsony fix fordulatos 8 cm-est és a procira olyat ami halkan le tudja hűteni önállóan -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #28582 üzenetére
A proci közepétől a 47,5mm csak a keep-out zone széle. Ahhoz még legrosszabb esetben is (például ASRock Z77E-ITX
) hozzáadhatsz 2-3mm-t, de persze a Thermalright True Spirit 120i így is kilőve.
(#28583) kisza25: Ezeket is érdemes fontolóra venni, mert jók a lapodra abba a házba:
- Be Quiet! Shadow Rock TopFlow
- Raijintek Pallas
- Thermalright AXP-200 -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28580 üzenetére
köszi közben találtam ezt: True Spirit 120i compatibility list for Mini-ITX boards
csak azt nem tudom, hogy az én lapommal nem próbálták, vagy nem compatibilis -
Müszi
senior tag
válasz
#16939776 #28549 üzenetére
Nem hinném, hogy bármit rontana a dolgon a plusszban lógó USB 2.0 csati. Ugyanaz a dupla vastag kábel megy a 3.0-ba, mint a CM 120-nál csak van ez a 2.0-s opció is. Nem vettem észre, hogy a külső 3.0-s HDD-re lassabban hasítanának a fájlok mint máskor.
- Degradálódik? Úgy érted, hogy lassul? Nem vettem észre itt sem problémát és tesztnél is bőven hozza az elvárt sebességet. Mennyit ajánlanál fesznek. Jelenleg -0,22 offset V-core igy 0,952 és 1,45V a ramnak.
-HDD-t még nem figyeltem meg. Eddig egy rack-ben teljesített szolgálatot, de majd meglesem.
-
Kickass
őstag
-
taranis
addikt
válasz
#16939776 #28529 üzenetére
Nekem egy külső tápos EMU 0404 USB van, hangszerek rögzítésére lett véve, mintsem zenehallgatásra, de akkor jó tudni, hogy ezzel elvileg nem lennének gondok. Bár mondjuk zenész létemre gyanítom, hogy nem hallanám ezeket a különbségeket, ehhez finom fül kell, nem olyan, amit agyondöngölt már a metál
-
Kickass
őstag
válasz
#16939776 #28526 üzenetére
Szinte biztos, hogy egyébként is fordítva szerelném be. Közben képbe került egy FSP Hexa táp is, de ha jól láttam méretei ugyanazok (mivel szabvány PSU
).
A VGA is röhögve elfér.
ODD-t még nem döntöttem el, de ha már ott lesz egy sima ATX-ből kiszedett DVD író akkor már lehet csak belerakom, színben megy hozzá
ha nagyon nem férne el vagy ront az összképen akkor max beszerzek egy külső írót.
Igaz az ODD kérdés egy újabb dilemmát vet fel, ha nem használom az ODD slotot akkor elég lenne olyan ház ami kicsit kisebb és csak 3.5" hely van benne de ugyanaz a táp és VGA belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Metal Gear Solid
- Jövedelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- HyperX DDR4 16GB(2x8GB) 3600Mhz CL17
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- ASRock H61M-VS LGA 1155 alaplap
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB 1 év garancia
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest