- Házimozi belépő szinten
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
Crabface #62795 üzenetére
Az említett inter-tech leírásában ezt találtam
"Grafikus kártya hossza 335 mm-ig (SFX tápegységgel, oldalra szerelve), 245 mm (ATX tápegységgel, CPU hűtő magassága 155 mm-ig (oldalsó ventilátorlemez nélkül, grafikus kártyával), 88 mm (függőleges beépítéssel) grafikus kártya)" -
sff-cucc
csendes tag
válasz
Crabface #62765 üzenetére
Tenyleg, vajon lenne hely egy flex-atx tapnak a front-venti es az alaplap kozott leteve? Vagy fent a HDD foglalatnal. Ha igen, akkor hatalmas hely szabadulna fel az sfx-tap helyen orias hutoknek.
A regi tap foglalat helyen keresztul szivhatna be a levegot es fujna a front-venti iranyaba ami kifele lapatolna a tap es a videokartya hojevel egyutt. -
válasz
Crabface #62712 üzenetére
Nem rossz, de az a 2 slot széles hűtés nem tűnik valami acélosnak, jobb lenne egy Asus-féle 3 slot-os borda. Igazából a legtöbb 4070-es PCB alatta van a 200mm-nek, szóval akármelyik gyártó előállhatna egy kompakt modellel.
Azt sem értem, miért áldozott le az utángyártott, 3rd party VGA coolereknek... igen, rád nézek, Arctic Cooling!
-
hegegabi80
addikt
-
phulee
tag
válasz
Crabface #62052 üzenetére
Igyekeztem megfelelni az itt látott magas színvonalnak
Ajánlottátok itt többen a Fancontrol programot, sikeresen felismerte a fedélzeten lévő összes vezérelhető eszközt. De innen elakadtam, hogy mit és hogyan érdemes beállítani, a hűtős fórumon sem találtam ez ügyben infót. Van esetleg valami tippetek, hogy merre érdemes elindulni, létezik esetleg valahol egy ilyen jógyakorlatról leírás. Vagy marad a jó öreg próbálgasd és egyszer összeáll megoldás?
Csak ez a program annyiféle szabályzási lehetőséget, meg metódust tartalmaz, hogy fogalmam sincs merre induljak el.
-
phulee
tag
válasz
Crabface #62018 üzenetére
Kösz még egyszer az észrevételt. Így nem csak a hatékonyság nőtt, de még a kábelrendezés is letisztultabb lett!
A CPU24 kábel elrendezésére egyelőre nincs jobb ötletem, egy egyedi kábel sajna a táp árának a fele. Akkor inkább már váltanék a C6v2-re, árban nem lenne sokkal több és biztosan bele lehet varázsolni az mATX lapot is.
-
phulee
tag
válasz
Crabface #62018 üzenetére
Mert tizenév után most raktam először újra össze gépet és először AMD-t.
Köszi a tippet!
Igazából bele sem gondoltam, hogy levegőt szív és nem fúj. De logikus így utólag. Este 11kor hullafáradtan boldog voltam, hogy elsőre összeállt minden és hibátlanul elindult.
Isteni szerencse, hogy ilyen gyorsan szétkapható. W11 telepítés után máris fordítok egyet sorsán...
-
Francia91
veterán
válasz
Crabface #61968 üzenetére
Ez nem lesz eladva, meg lett fogadva, csak egyelőre a házra kell a pénz, az van előtérbe helyezve. Ha szükséges, akkor a megvásárolt alaplap + proci páros el lesz adva, és épül bele aktuális generációs konfig
Szerintem lenne még vevő AM4 B550-es 0 km-es ITX lapra és 0 km-es R5 5500-as procira -
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #60448 üzenetére
ITX ház esetében az extrém rövid kábel nem hátrány. Nálam az alaplap és a táp között van 8 cm. De mivel full moduláris az sincs kizárva, hogy msá gyártó moduláris kábeleivel is gond nékül elmegy.Talán még anno a CM NR200P-ben is elég lett volna, bár ott a cpu 4 pin nem tudom belefér e, bár szerintem igen.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #60206 üzenetére
3400g-vel másfél évig tök jól ellavíroztam a játékokkal. Relative öreg motoros vagyok, nekem nem fontos a mai csilivili negyvenkétszeres élsimításos 4k felbontású ultra részletességű, háromfényszöges tócsacsillogásos környezet.
3400g-n a GTA V fhd meden jól ment, mutant year zero jól ment, fallout 4 jól ment. Integrálttól szép teljesítmény volt.
Aztán rx 1600 meg gtx 1650 alatt fhd meden elégséges volt a cyberpunk 2077, számomra folyékonyan futott.Közhely, de tényleg minden csak nézőpont kérdése. Unreal 5 enginre hótziher hogy az rtx 3060-asom is alkalmatlan lesz
-
Grave_444
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Crabface #60007 üzenetére
Nem indul be.
Reggel bekapcsoltam, kimentem mosdóba, mire visszajöttem már nem ment. Nem voltam ott, nem tudom, hogy amúgy elindult-e, nem hallottam, hogy miként leheli ki a lelkét, csak azt hallottam, hogy felpörög minden a POST alatt.
Legjobb eshetőség, hogy a táp döglött meg, aztán jön az alaplap, amire a pwr_bomb van dugva. -
Francia91
veterán
-
gianni85
veterán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Crabface #59012 üzenetére
RX9900XTX-hez kéne, ha AMD tartja a jó szokását és a B650E lapba bele tudom pattintani a 9900X3D-t is...
Lényegéne ez az egy értelme van a B650Extreme chipnek, hogy ne kelljen lapot cserélned csak majd ha új foglalat jön.
sz: Ha anno nem fogok ki Alzán egy faxa akciót, akkor jelenleg egy X370-es lapban lenne az 5900X. Ami azt illeti, 2018.04.21-én vettem a jelenleg is használt X470-es lapot. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #58957 üzenetére
Nem tudom, factory defaultnak kell lennie. Mindjárt megnézem. De nem látom hogy leszabályozná a frekit még magas hőmérséklet esetén sem.
Közben átvariáltam a gépet. Két fractal 120-as ventit tettem fentre, kettő noctua maradt lent, a psu racket elölről átrakta az oldalsó helyére (alapértelemzett pozi)
Így egy óra cyberpunk az alábbi eredményeket hozta (in-game állapot mérés, szóval a bal oldali value oszlop a mérvadó):
Konklúzió: a hűtést az b*ssza el, ha az előlapi tartófülekre van helyezve a táptartó.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Crabface #58951 üzenetére
Nem kéne.
12. gen szorzózáras I5 nem eszik akármilyen teszt alatt 75W-nál többet.
Játékok alatt a gyári 65W TDP elég, egyébként olcsóbb B-s lapban kitolható 95W-ra.
PL2 117W, de annyit sehogy sem fogyaszt.Arról nem is beszélve, hogy a 12. generáció melegedősebb, nagyobb maga a proci is, ennek ellenére simán 60 fok alatt tartható gaming alatt.
I5 11400 vele ellentétben csak PL1 TDP-t kap, tehát bele kéne férni a 65W-ba.
Érdekes, hogy nála 100+W, topikjában utána kéne nézni, hogy ez mennyire normális.HUN_Sector
Bios is alap beállításokon megy? -
Rick4
félisten
válasz
Crabface #58951 üzenetére
Nem nagyon hiszem, hogy több teljesítmény érdemi csíkszélesség- csökkentés nélkül kihozható, a TDP egy normális procinál 65W, valójában 100W-ot gond nélkül be tud nyelni.
Van itt azért épp elég nagy verseny a két gyártó között, papíron kevet fogyaszt minden, de a valóság mindig más... -
Pista0001
addikt
válasz
Crabface #58915 üzenetére
Sokadlagos projekt, úgyhogy huszonpár euro/dollár felett kb mind drága, amiket írtok, annak a nagyját (100 euro/dollár felett) elsődleges gépnek se venném.
Alin az egyik nincs 25 dollár, szállítással már a duplája, így már nem az igazi...
cucka: tizenpár éve itx-ezek, csak nem vagyok képben mindig minden területével, ennyi.
Amúgy jelen esetben a riser is megvan, nem kell, hogy adják a házhoz. Igazából minden más adott a projekthez.
sasNAXO: hát annyit már végképp nem ér a dolog, de azért értékelem a segítő szándékot
AxBattler: jelen esetben a flex táp is jó lenne nekem, a zaj nem számít.
Mindenki: köszi mindenkinek, ez a projek így és most nem fog megvalósulni. Reméltem, hogy kínai "segítséggel" van rá esély. Az elsődleges gépem amúgy szendvics itx a nagyobbik fajtából, amikor azt vettem, utánanéztem a piacnak, de csak abban a mérettartományban.
-
coccolino
aktív tag
válasz
Crabface #58884 üzenetére
értem én, de ahogy írtam a A4-H2O-ba nincs venti opció, így légmozgás nélkül kell megoldani, ami igazából egyre nagyobb kihívás, de emiatt egyre szimpatikusabb is
amúgy amit mondasz, abból eredően felmerül bennem, hogy lehet borda nélkül jobb lenne? illetve nem a gyári, alaplapi borda helyett valami profibb bordával?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #58856 üzenetére
A peak értékek hasonlóak.
A minimum értékek nem relevánsak, a jelenlegi meg kb annyival tér el nálam amennyiben hidegebb van nálad a lakásban (a gép közelében most 32 fok, a A+ környezeti kategóriás lakás és a gép elhelyezésének átka)
Cserébe a vga-m sokkal hűvösebbMajd megnézem mégegyszer sgy kis cyberpunk után. (hacsak addig nem válik kaphatóvá a jonsbo tk-1)
-
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #58824 üzenetére
Nagyon köszi mindenkinek! Igyekeztem hogy igényes is legyen a funkciója mellett.
#58825sff-cucc : Köszönöm. Nem fűti fel vagyis annyira nem ,mint ahogy írod is, ezt a tápot nagyon nehéz mozgásra bírni és a Seasonic volt fordítva benn sokat nem adott hozzá a proci értékeihez de lentebb megosztom hogy hogy alakulnak most a hőmérsékletek.
#58826sasNAXO : Köszi szépen.Természetesen lopott a dolog azért fellelhető pár sablon amit kicsit személyre lehetett még jobban szabni, így azért irányítottabb a levegő útja.
#58830hegegabi80 : Köszi
#58831Grave_444 : Igen van benne pár átgondoltabb rész, de azért az idő ami eltelt az SG-05 óta is segített abban hogy szellősebb és átgondoltabb módon lehessen bele pakolni.
Azért az ITX lap amibe belemegy 2 M2 SSD már rengeteget hoz a konyhára az egyre csak fejlődő tápegység piac meg még inkább. -
Rick4
félisten
válasz
Crabface #58328 üzenetére
Vettem jónéhány új- használt dolgot mostanában, december óta kb 3 milla értékben, viszont mivel nem vagyok az a ráérős fajta, soha senkinél se fogtam neki a dobozt kibontogatni, vga-t, lapot tesztelni, és ezt az egy tételt kivéve mindig minden rendben volt, illetve egy venti zörgött, az eladó intézte az újat, beraktam, és minden ok, itt meg nem saját gépház volt, csak beszámolt, küldte az eladó általi üzenetből is azt a részt, ahol ez egyértelművé vált, szóval ha nálam jobban figyel az ember, nem különösebben lehet rosszul járni...
-
hegegabi80
addikt
válasz
Crabface #58134 üzenetére
Igen, igen, ez így van.
Már csak azért is, mert tényleg pár centivel lehetne sokkal jobb alternatíva matx fronton is. Nem csak a sablon matx - atx ház.
Ha az itx házak formavilágát pl. szendvics átültetnék 1-2 matx méretbe is, sokkal több alternatíva lenne, ráadásul sok mitx tulaj vagy leendő tulajnak is jobb lenne, mert egy egész picike gépet kaphatna de nem itx felárral.
Na de mindegy is, talán majd egyszer 10-15-20 év múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dark Souls sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- PayPal
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Robogó, kismotor
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest