- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
attól függ melyik gyártó éppen mit hazudik a hangról, és az mennyire van közel a valósághoz...vagy milyen távol áll tőle
eddig legdurvább egy silverstone táp volt, papíron valami 20dB alacsony terhelésen
a valóságban 35-40dB 50w bruttó konnektoros értéknél
tudott az 20dB-t is, amikor ki volt kapcsolva ( :
nincsenek független minősített mérési intézetek, minden gyártó úgy kamuzik ahogy akar
lásd bw sw3-ak, nagyon szép értékekkel, kár hogy eddig mindnek a motor nyávogását több méterről hallottam, azt "elfelejtik" a mérésüknél közölni -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #52132 üzenetére
idle konnektorból max 20w környéke lehet az a gép
nemrég a 3800x-et teszteltem, de 4g-re fixálva, 3600-os ramokkal - 4 modullal ráadásul -
42-44w volt konnektorból x470 lappal - korábban b450-ekkel több, passz mért -
560-as platinum táppal, aminek "gyengéje" hogy kis terhelésen nem túl acélos - a többi sem, de ez valamivel gynegébb a többitől ebben a szegmensben - , tehát valósan talán-talán 30w körül evett úgy a gép, egy db 970 evo és gtx 1650 társaságában -
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #52060 üzenetére
úgy más ahogy mondja ( :
használható, de kell tudnod pontosan melyik házat akarod venni hozzá - nálam pl nem lett volna vele gond, sőt, de azért pislogtam hogy egen' rövidek, jonsbo c2-be ment volna -
merevség sem gond, ha nem "látvány" ház és nem fontos hogy szépen legyen elvezetve, akkor már gond ha tg-s a ház és látszanak a kábelek, abból sztem szép végeredmény nem lesz
hangban a 2018 platinumnál nincs jobb a piacon - én legalábbis nem tudok róla -szerk:
duo
goldhoz képest lehet puhább, átlag kábelekhez képest merev
phanteks-silverstone hosszabbítók ilyen szempontból mint az álom, ha a pt kábeleit kell azokhoz viszonyítani akkor az rémálom kategória
- 99% hogy tömör rézből vannak a kábelek benne, hogy mért az passz - -
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #52058 üzenetére
corsair, eldőlt
ez nem - csak - venti függvénye
találsz róluk korrekt teszteket
az sf600 kb ua. mint a 450-esem hangban, 180w-ig passzív, de utána még sokáig kvázi néma - ezt nem is értettem anno mikor néztem őket, arra jutottam vagy 450 vagy 750-es, na utóbbi 300w-ig passzív, volt olyanom is, tényleg passzív volt konnektorból 330w-nál is -
persze ehhez megfelelő hőmérséklet is kell, ha kazán belül a ház hamarabb fel fog kapcsolni - nem nagyon ismerem az itx házakat, akármelyiket néztem mindnél van valami ami nem tetszik -
ennek a fractalnak agresszívebb a venti vezérlése és kb 80w-ig passzív, ezért hanyagoltam
az atx ion+ fractalok legjobbak közt vannak hangban, de az sfx verziók sajnos nemszerk:
és a régi gold sfx corsairek is hangosabbak, azokat is azért hanyagoltam
az én 450-esem mondtam párszor megmurdelte magát gyorsan, alig használtam, de ez ott van bármelyik tápnál
ettől független sfx-ekben ez top széria
viszont kábelezést gondold át/mérd biztos jó-e
lehet éppen hosszabbítani, csak egy eleve moduláris tápnál már azért vakarom a fejem, hogy mért tegyek be még egy kábelt...nyugodtan adhattak volna hozzájuk hosszabb kábel szettet is, a szerény árukba beleférne ( : vagy eleve hosszabbatnem tudom ki mondta platinumnál jobbak a kábelek
nekekm volt 750-es, van volt 450-es...rövidek és merevek
van kábel hosszabbító szettem phanteks és silverstone, sajnos azokhoz képest egyenesen pocsék a corsair merevsége
de a fractal ion-hoz képest is...és még a hexa 85+ pro-hoz képest is...
nagyon szépek, szálanként harisnyázottak, de rendkívül merevek - valszeg' tömör rézből csinálták vmiért, nem pedig sodortból - -
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #52054 üzenetére
ha nem fontos hogy minél halkabb legyen akkor oké
sf600 biztos halkabb és toább működik passzívan
kábelekre figyelj corsairnél, merevek és rövidek - viszont szépnek szépek -
háztól függően még előny is lehet, de nagy oboa is...sok reviewt láttam ahol a kedves user nem nézte meg a kábelek hosszát - én sem :d - és meglepődött ( : -
Chaser
legenda
azon flex van, sztem minden scythe hűtőn az van, az rpm különbözik
sztem nagyon j ventik, lehet hogy kevesebb levegőt szállít azonos fordulaton mint egy noctua vagy sw3 - egyébként sw2-nél elvileg nincs is motor cincogás, anno találtam yt-on videót, a 3-as motorja tolta csak -
de ezek biztos nem tolnak semmit, ha valami kis hang van azt csak közvetlen közelről lehet hallani, tövig nyomott füllel, sw3-akat pl több méterrel hallottam, de a shadow wings2-ket is...csak a motorjukat, maga a leveg lapátolása az tényleg néma volt még talán 600rpm-en is, csak onnantól hogy motor nyávos és messziről hallom, a fene megette az egészet kb...nálam biztos -
Chaser
legenda
most noctuát biztos nem próbálok ki - pedig érdekel -, sajnos az sw3-ak amiket hallgattam pocsékak, némán tekerő lapátok..cincogó motorral, hatalmas ( : megmaradtam a flexeknél, nem véletlen van már a szakmában egy jó ideje a scythe, fdb és fdb között orbitális különbségek tudnak lenni
-
Chaser
legenda
engem nem lepett meg ( :
elég sok noctua venti "búgást" olvastam reviewk-ban - nem próbáltam ki, de nem is fogom, a flexek nem búgnak, max azonos rpm-en kevesebb a légszállításuk, meg mondjuk felébe sem kerülnek, valahogy túlélem így -
arcticokról egyre több jót olvasok, "mindenesre" talán azok a legjobbak - anyaghasználatuk az biztos nem prémium, de az árazásuk sem...ahhoz képest ár/értékben biztos nagyon jók -
még talán egy sima pure wings2-vel is bepróbálkozhatsz - ellentétben a 2x annyiba kerülő silent wings 3-asokkal, azoknak nem hajlamos cincogni a motorja -
gy.b. vett valamai komolyabb vizet 90e körül, tán' alpha cool, ahhoz pw2-t adnak
- vizekben és radikban egyáltalán nem vagyok benne, gondolom a nyomás nem mindegy, de ha pw2-t adnak ilyen árkategóriában annak nyilván oka van -
lamelláktól nagyban függ milyen venti és milyen légszállításal a leghatékonyabb
a ninja 5-öm pl 2db 800-as flexet kap gyárilag, arra a bordára az a nyomás és légszállítás a legideálisabb,
ellenben még így is drp4 és d14 közelében van, csak halkabban - meg sokkal olcsóbban - -
Chaser
legenda
válasz
imibogyo #52038 üzenetére
persze vanak dilik, nekem is van ( :
de hotspotokat is számold bele, érdemes +10 fokkal még kalkulálni legalább
megtapasztaltam milyen az xsx gyakorlatban
felül 140-es venti, egyik oldalán perforáció, felül tolja ki a levegőt - a perforáción szívja be -
tényleg mint a légtisztítóm ( : hangjának tónusa is pont az
na ez biztos működik, iszonyat kis térgogatban is ha jó a hűtés, ezen jó
némának már ezt sem mondanám viszont - de halk, a kis series s-hez képest nekem már hangos ( : -, ott más az elv de hasonló, viszont sokkal több a perforáció, kisebb a "huzat", a hűtendő teljesítmény is kisebb persze -
Chaser
legenda
válasz
imibogyo #52032 üzenetére
és a kihívás? az benne a legszebb ( : - nekem biztos :d -
azt amit elmondtál kb belevágod egy jonsbo c2-be, még abban is vidáman elvan némán és nem fő meg
pl 3100-at a gyári kis hűtője is némán megoldaná nagyobb terhelésnél is, ha nem berregne a motorja - de mivel berreg, az lp-t használtam azon is, ami legalább szépen hűti a vrm-et is és ssd-t -
ami nekiugorhatna kapható apu-knak, amik legalább tudják egy 1650 szintjét, na akkor lehetne nagyon pici gépeket építeni amikkel már játszogatni is lehet
mostaniak már elég jók, de a kapható az elég erős kifejezés rájuk, és olyan gtx 1050 szintjén mozognak - nagyon durva ram kell melléjük amiven közelebb vannak a ti-hez mint asimához, de még azokkal sem ti szint - -
Chaser
legenda
válasz
vtomi2 #52030 üzenetére
engem sem, a hőingadozás a neccesebb ha nagy
notebookban nagyon nem 50 fokok vannak belül, és egy jól megtervezett gép minőségi alkatrészekkel mégis vidáman elkaristolhat bőven 5 év felett is, még a mai elqrvult' világban is
az én tervem egy itx 3060 non-ti, azok 170w átlagban, azt leveszem 120-130-ra - egyébként ha egy kártya cw-zik arra is jó megoldás -, oszt' alá egy 120 v 140/25 flex
azzal lehet jáccani', videót vágni, kb bármire jó lesz
csak legyen olyan vga mire korrekt hűtést raktak, nem pedig olyat hogy elsírom magam - nemrég járt náálam egy 1650 "tuf gaming", burkolat alatt légüres tér, hangos volt, meleg volt :d passzív módot sem tudott...most egy asus mini van, halk, passzívat is tud, és még halkan is hűvösebb mint amásik...vicces valahol -
az extraként 100w-ot nyalt be max terhelésen, de sehol nem láttam hogy a mostani 75w-hoz képest hol lenne előrelépés, sp-ben dobott pár ponttal többet, de koránt sem annyit, mint annyival %-osan többet zabált be
esélyesen majd evga lesz, nem akarok én gyártókkal birkózni -
Chaser
legenda
válasz
vtomi2 #52028 üzenetére
egyébként annyi sem kell
ha lekapnám a vga burkolatát és alátolnék két darab flexet 500rpm-en, terhelve is gyakorlatilag "hideg" lenne - gyári megoldással is néma, csak nagyobbak a hőfokok, szerencsére ez a modell nem arra hajt, hogy 50 fok közelében legyen a gpu, mindegy milyen rpm-mel -, és a cpu-ra kell még egy
egy értelmesebb 170w-os kártya alá be kér darab 120/25, tdp levéve 130w-ra és valszeg' bőven jó hőfokon megy némán
a 70w-os passzív 1650 kalmx-nél ák-n van egy vélemény, a srác rápattintott egy 120/25-öst 500rpm-mel, néma és hűvös - mondjuk elég egyértelmű -
ez az egy "zizi" van, hogy gyárilag passzív vga nagyon kevés van, és már régen megálltak a 70w-nál, talán csak a palit ilyen merész
combosabb vga-nál burkolatot kell bontani ilyen játékhoz, ami esélyesen garvesztéses - bár pl evga-nál biztos nem - -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #52023 üzenetére
akkor nem kell a garanciád, az én gépembe/alkatrészeimbe csak én nyúlok
most van egy fsp tápm, az ha nem megy el "felboncolom", megnézem mi hogy van benne, majd utána eladom "felboncoltan" olcsóbban
imibogyo
azért nem kell ám annyira kicsiben gondolkozni teljesítményben - már ha végleges hw-nek gondoltad azt -
amit elértem, igazából itx vagy sem mindegy abból a szempontból, hogy most nem itx az alaplap
3800x 4ghz-ig bq! shadow rock lp-vel vígan elvan - ez játék alatt 5x fok, nemrég az eternalt még végigvittem, 45-50 fok közt 1080p@75 fps-nél 23-4 fokos szobában -
most van egy gdrr6 1650-em, leveszem a tdp limitet 80%-ra, onnantól már alig akarja bekapcsolni a ventit terhelés alatt - bőven 1000 rpm alatt jár ha be is kapcsol -, és még mindig nagyon közelében van a teljes tdp-s teljesítményének
ez most még open air, de lazán megoldanám kuckóban is, de így nem állok neki, hogy lehet fél év múlva sem lesz olyan vga amit akartam
a te elképzelésed a series x kb, kb ugyanezt követi, csak ott talán felül van a venti ami kirántja a meleget, és a perforációkon keresztül megy be a friss - mint a légtisztítómnál is -
az én elképzelésem más, de nagyobb vga-val nem tudom kipróbálni, így most hanyagolom is amíg nem rendeződik ez a baromság
a 750 ti-től meg nem sokkal mard el egy mai gt 1030 sem - persze elmarad -, az meg 25-30w
két titok van ezeknél:
eleve jó hűtőt/hűtésű vga-t kell venni
le kell venni a max teljesítményből, onnantól egész másképp viselkednek
3800x azért 8c/16t, de 4g-n avx alatt megy fel 70 fok fölé azzal a kis bq hűtővel némán, avx-nél akár 80-ig is
de az 4ghz
3,6-on már termeli az áramot ( :
valaki mondta korábban nem számít a cpu játéknál, a vga "termeli" az fps-t nagyrészt
persze, igaz is, de egész más ezzel játszani mint akár a 3600-tal, olyan sima minden játék hogy nagyon
szóval én maradok majd 8c/16t-nél a pici de terhelve is néma gépnél, ha majd lesznek elérhető vga-k némileg konszolidáltabb áron
egyszer majd csak elkészül a projekt ( :
egyébként nem hiszem, hogy 2-3 db 120/25@500rpm-es jó ventinél halkabb lenne egy db 180-as ha nagyobb fordulaton kell járatni
de sztem azonos fordulaton is hangosabb, ott már nagyobb áram kell a motornak mint ezeknél, akkor meg lesz hangja -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #52021 üzenetére
"A Garancia olyan, hogy ha fél évet már kibírt a termék, akkor alkatrészhibával már nem megy tönkre"
akarod mondani esélyesen kisebb a meghibásodás esélye utána x ideig ( :
de egyáltalán nem garantált
de ha garantálod, én minden sz@romat szétszedem egy éves kora után, csak aztán ha besz@rik akkor kéznél legyen a számlaszámom -
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #52016 üzenetére
jonsbo elég jól megoldja sok házánál
táp előre megy felülre - optika kb már leáldozott -
a ház alja perforált, ami nagyon jó, mert a vga ma már zömében a legtöbbet fogyasztó komponens, alulról beszipkázza a friss levegőt
ház teteje szintén perforált, a meleg felfelé száll, fizika nagyrészt megoldja
cpu meg mondjuk hátulról kap friss levegőt
pl a v9, ha nem is éppen itx ház, de több hasonló megoldásuk is van itx méretben
tápot pedig belül "hosszabbítózzák", ha jó hatásfokú nagy légáramra nincs is szüksége, felülre meg kiszelőzik még lehet passzívan is
a képen látható elrendezésben a hátsó ventit befújóra raknám, esetleg alulra vga alá raknék két ventit, többet nem, hűtőnek pedig egy jobb topflow és/vagy lp-t raknék
atx hodálynál teljesen jó volt, azoknál eleve "elveszik" a légáram mert nagyon mély a legtöbb, vagy nagyon magas fordulaton kell járatni a ventiket
az umx1 plus itx-ben hasonló elvet követ, de nem annyira perforált
persze ha a tg helyett perforált fém lenne sokat segítene a kiszellőzésen - vagy akár tg perforálva, pláne ha olyan a vga hűtési megoldása, ahol az oldalán tolja ki a hő legnagyobb részét -
a képen látható az pont nem -
Chaser
legenda
válasz
Qkackca #51984 üzenetére
ránéztem, de én már minden helyzetben használtam gépet - még úgyis, hogy a lap pofával lefelé volt vízszintesen -, soha nem tapasztaltam hogy számítana a hőcsövek elhelyezkedése
olyan alaplapok is vannak, amikbe fejjel lefelé tudod beépíteni a lapot, szó szerint feje tetejére fordul minden, mégsem hallottam soha senkitől hogy akár a cpu, akár a vga hűtésével emaitt gond lett volna -
Chaser
legenda
válasz
Qkackca #51982 üzenetére
függőleges lapban is használnak vga-t lappal párhuzamosan, egyre több olyan ház van
és nem hiszem, hogy az alaplap vízszintes/függőleges mivolta bármilyen kihatással lenne arra, hogy a cpu/vga hőcsövei hogy viselkednek, hiszen attól független a vga lehet vízszintes, de függőleges poziban is, és sok hűtőt több irányba is fel lehet szerelni -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #51957 üzenetére
emlékeim szerint szálanként van kábelezve, nem rögzülnek egymáshoz
a bontatlant ezért nem bontom ki ( :
de az biztos, hogy nagyon merevek
persze létezik kábel hosszabbító - nekem van több is -, csak ilyen árkategóriában nem feltétlen őszinte az ember mosolya, ha még arra is kell pluszban költeni
és érthetlen, hogy ezt a részét hogy gondolták -
Chaser
legenda
annyira azért nem vészes ( :
és nem a kábelek burkolatával van baj - azok "harisnyák" -, hanem magával a kábelekkel, rendkívül merevek - sztem tömör kábelek rőzből, ne pedig sodortak mint a legtöbb tápnál -
emellett legalább rövidek is - ami sok esetben jó, de van amikor hátrány -
viszont cépek' gyárilag, csak fentebbivel kár volt elcseszniük -
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51944 üzenetére
tudom, nekem is olyan van - és van olyan belőle ami akár 4 dimm-es, most olyat tervezek venni -
és ha vga-t rak az ember az itx lapba, máris ott van 19-21cm magas, a matx lap mérete nem "nő" meg tőle ( :
de a kis gépből nem adok le -
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51939 üzenetére
azt én néztem be ( :
-
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51937 üzenetére
a fent említett mugen 5, ha másnál befért nálad is, egen' korrekt jószág
drágább már az is mint kellene, de manapság már kb mi nem az
de akkor már a pcgh verzió, ahhoz két venti jár, és fekete - tudtommal nincs is más hűtőhöz fekete ventijük és külön nem forgalmazzák, elég egyedi -
a második ventit meg elrakod tartalékba, 3e-rel drágább a pcgh a normál verziótól, csak a venti miatt is megéri
ninja 5 nem tudom mennyivel magasabb "gyakorlatban", na az még brutálabb és árban szintén itt van -
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #51932 üzenetére
ha 1600 mm akkor biztos nem
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51912 üzenetére
én is egyelőre, amíg dvga-ból nincs választék vagy horror áron
hegegabi80
ahhoz képest bármelyik ház "dudva"
eltolod amik nem kellenenek, pénzed is bőven marad és meglesz a tényleg kis házikó, persze te tudod
abba a csöppbe' egy apu kell és/egy több ssd - ház+lap+táp trió egyben "apróért" -, hűtőnél kellhet némi hack de akár némára meg lehet oldani, és 2l-ből, ha nem kell dvga a legjobb/egyszerűbb megoldás -
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #51909 üzenetére
( :
ez egy atx táp mérete -
Chaser
legenda
azért még nagyobb kár ha a chipset alatt van, combosabb nvme ssd használhatatlan úgy
a b550i aoruson elég combos borda van a chipset felett, külön alatta az nvme borda, de 970 evo szétfőtt, el se merem képzelni gen4-es mit produkált volna
azon van hátul is m2 hely, oda átraktam a saját bordámmal, ég és föld volt egyből a hőmérsékleti különbség, külön szellőzés nélkül, amit a "fő" helyen kapott az lp hűtőtől
pedig annál a lapnál hőcsővel össze van kötve a chipset a vrm bordával is -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51892 üzenetére
de mit csináljak 180w-tal mikor a gép felét eszi?
tegnap megjött a 3800x ahogy nézem még azt is kiszolgálná 160w-os dc-dc
egyébként a dellnek volt - lehet van is -, 200-240w-os 12v notebook töltője, azt ilyen 5-6-7-8 ezrekért dobálták aprón már sok éve is
hp-ból nekem 19v körüli van, de az is 200-240w, dokkolók mellé sokszor pár ezer forintokért lehet ilyet lőniszerk:
AxBattler
az akasát nem találom sehol
a jonsbo tetszik, azt kivéve hogy hátuljára állítva tudnám elképzelni
halálom mikor a ház mélysége nagyobb a magasságánálPROTRON
az asrock mini konfigról - deskmini - nem tudod meggyőzni?
2l az egész, egy atx táp mérete, ára is teljesen korrekt, ház+alaplap+táp 55-65e, attól függően amd vagy intel alapú
simán elfér monitor mögé is, és kraftosabb cpu is mehet beléjük, kis ügyeskedéssel akár némán -
Chaser
legenda
válasz
#03969024 #51887 üzenetére
szívesen
gordonfreemN
arra vagyok kíváncsi minőségi-e az áramkör vagy gagyi
az xt jelölésű elvileg az eredeti, vasárnap akartam megvenni de "elkerültük" egymást az eladóval
ha gagyi nem kötöm gépre, de nem annak tűnik - persze még meg se vettem, ha lesz időm mászkálni a héten és meglesz neki akkor elhozom -
12v stabi. táp egyébként nem akkora összeg ma már, led-ek miatt sok jó 12v-os megoldás van, sztem van is itthon egy 150-es non-gagyi -
Chaser
legenda
válasz
#03969024 #51879 üzenetére
simán, sok hűtőhöz eleve adnak splittert - és nem 80-as venti van rajtuk, hanem 120/25 vagy nagyobb -
ahogy mondták, lap manualja, de 1a az sima liba mindnek, van olyan ami többet is megetet, a filléres lappomnak sem gond két erősebb 120-as venti, de meghajtott anno 4-et is alacsony fordulatonszGértő urak, ez eredeti pico psu lehet?
minipc-de-ről van, úgy láttam ott nem fake dolgokat árulnak -
Chaser
legenda
engem nem is az érdekelne ha megdöglik a pár ezer ft-os "pico psu", hanem az, hogy esetleg viszi magával a fél gépet vagy az egészet ( :
pont olyan műszakilag mint anno a leghitványabb codegen tápok voltak, a ráhazudott dolgok felét sem tudja, azt is bizonytalanul
az lc power is nyilván ez miatt lehet sokak szemében szemét, mert végtelen hitvány tápokat gyártottak régen, ma sem tudok róla hogy ez változott volna
persze mindenki arra bízza a gépét amire akarja- részemről több száz ezer ft-ot ilyen sz@rokra biztos nem -
-
Chaser
legenda
elviszi, maximum fogni kell a limiten - vagy winben cpu max %-ot lentebb rántani, bootkor nem esznek azok sokat, csak ha maximálisan vannak terhelve, ami mondjuk netezés alatt pl soha nem lesz, még akkor is erősebb mint a 10100f, amit most nem érdemes megvenni, csak 10e ft-tal olcsóbb -
azokkal az olcsó picokkal egy baj van, ha kinyírnak a gépben valamit drágák lesznek ( : - lehet hogy ebből is van ismerősöd akinél nem hullott el, nem vitt semmit, de nem véletlen kerülnek annyiba, azok is voltak itt párszor tárgyalva, nagyon hitvány és alulméretezett az egész, közelébe nem engedném a gépemnek -
dolgoztam pár szervizben, nem csak asrock, de gb, asus, msi, és mindből akár a 100e ft-os lap is ugyanúgy megdöglik mint az egykori 10e ft-os...arra ott a garancia, utána meg úgyis lutri mi meddig él vagy nem él
-
-
Chaser
legenda
pont ezt akarom az x300-zal vagy 470-nel, hátha befér egy 120/25-ös a borda fölé
a rácsozatot mérted, 120x120?
én is úgy látom nekem mindenre elég lenne, csak az nem lenne baj ha kaphatóbb státuszban lennének ezek az asrock csodák
van beléjük ax200 intel is akit érdekel, egész emberi áron - m2 2230 megy bele - -
Chaser
legenda
isk47 vagy valami ilyen az befér, arról láttam tegnap yt-on videót
vrm/táp meg elvitte a 4750g-t, intel verziónál meg a 10700-est - persze nem koppos órajeleken, oda táp és hűtés is kevés -
nem rosszak ezek ennyiért, csak amd oldalon kb semmi értelmeset nem kapni apu címszó alatt, max nagyítóval vadászva és/vagy drágán -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #51820 üzenetére
pont ez jutott eszembe az asrock mininél, bár oda van elvileg értelmes hűtő ami befér
de ahogy elnéztem épp be lehet hackelni egy 120/25-öst egy gyári borda fölé - ha persze a ramoktól elfér, az jobb lett volna ha fekszik mint a notebookokban -bil
biztos bányában landolnak, oda cpu-ból nem kell kraftos -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #51816 üzenetére
ez az asrock disznóság elég életképes alternatíva
de azért házikó+lap+táp 56e-ért amd verzióban, 10-zel többért intelben nem rossz - durva, de ahogy nézem ez egy standard atx táp mérete, képről sokkal nagyobbnak néztem ( : -
persze amd-ből mért is lehetne kapni olcsó beugró cpu-kat ( : intelnek van pentiumja 2x ezerért 2c/4t, kicsit leszabályozva az már simán néma de még akkor is reggelire eszi az atomos csodákat
persze nem is 30e ft a projekt vége -
Chaser
legenda
nem feltétlen kell bios hozzá
win energiasémában is be tudod szabályozni a cpu-t, jobb híján notebookban így csinálom
adott % mellé adott órajel párosul - és így feszültség -, zömében nálam passzívan megy a notebbok, persze vesztek teljesítményt, de valahogy nem érdekel
van aktív hűtőből hangtalan, csak a jó venti a titka és pár száz rpm ha 120/25-ös, ha kisebb akkor mehet fentebb is a fordulat
ha te meghallasz pl egy kaze flexet 400rpm-en 10cm-nél messzebbről fizetek egy üveg vodkát ( : van egy példányom aminek semmi motorhangja nincs, még éjszaka sem hallom csak ha tényleg belenyomom a fülem közvetlen pár centire -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51802 üzenetére
szerencsére nekem ezekből semmi nem kell
az is lehet akkor már intelest próbálnék ki, látom az is van iponon h470 alapon - velük az a bajom, nagyon sokszor szeretik lenyelni a gyári gart és csak töredékét adják meg, régen ez nem így volt -
asrockról meg valaki anno mondta hogy s_ggszikla, az úgy benem maradt :d de akkor duplán kivételt teszek, pofás az a kis jószág amit produkáltak
amd apu-ból alig van választék és drágák
persze akkor vehetek so-dimm ramokat is, bár tesztre a notebookból ki tudom pattintani, aztán ha faca' a gép akkor veszek bele ramot
hiába akraok mini power gépet, ha kraftos vga-t úgy sem tudok venni bele legalább őszig ( : -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51797 üzenetére
iponból alapesetben szöget se vennék, de lehet most kivételt teszek
PROTRON
a gb gt 1030 silentnek elég szép nagy passzív hűtése van, 25w körül tetőzik, de még az is megizzad ha stresszelem - úgy hogy open air, sehol nem reked meg a megtermelt hő -
ez sem tipp, hanem tapasztalat ( :
ha neaggyisten' valakinél nincs klíma, nyáron mondjuk nem 20-22 fokról indulunk, hanem akár 30-ról, nem fog jót tenni semmilyen passzív megoldásnak - nálam pl pont az van, hogy nyáron lesz hűvösebb minden, tehát ha télen jó nyáron csak jobb lehet - -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51788 üzenetére
gyári bordán t@knyolni lehet leginkább, egyedi a rögzítése
a 30mm-be nem fér bele az is40x - 93×101×45mm (L×W×H) -
gondolom ák-n láttad, ott csak a venti méretét adták meg...a teljes hűtő méretének ( : maga a borda 30mm, de az semmire sem lesz elég venti nélkülbil
a jövő oldja ezt majd meg
m1b-ől egy szerényebb beérné pár w fogyasztással, a jelenlegivel akár 4k videókat lehet kényelmesen vágni, és az is notebookban 10w körül van plafonon, desktopban kapott nagyobb tdp-t a venti miatt
netezni egy jóval szerényebb bőven elég lenne, hátha ráfekszik intel/amd is..sztem igen, kénytelenek lesznek -
Chaser
legenda
én is szerettem volna olyat de igazán kis méretben nem életképes, ha meg picit nagyobb oda már kraft is elfér, és mindkét méretben igen drága a végeredmény mai hw-ekkel
az atomra épülő pentium/celeron csodákat valahogy kipróbálni sem volt kedvemszerk:
a mac új m1 chipjére majd lehet lesz idővel további alternatíva, de az nem mostanában
na ott már van kraft minimális foyasztás mellett, a notebookjuk teljesen passzív, de ugye annak is van mellé egy ára -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51782 üzenetére
99% hogy nem tudna, a soc magában sokat zabál, ha csak nem 2133-on akarja valaki a ramot járatni mellette, max 30-as magaságú hűtővel lehetetlen passzívan
más kérdés, a 3100-ast 3,6-on smt-vel simán megoldja a gyári kis vicc amit adnak hozzá, 600rpm-en konvertálás alatt is, ami néma lenne, ha nem lenne alapból morgó hangja a motornakbil
azért mondtam annál a háznál ezt megoldani lehetetlen
akármilyen 7nm-est is vennél, azoknál az itx lapoknál az m2 rész a chipsetre fekszik rá, egymást fűtik
vagy egyáltalán nem használnál nvme slotot, vagy kell az aktív hűtés
de arra meg elég sok pénzt el is kell verni pluszban
egy 200ge vagy 220ge talán menne passzívan, az 2c/4t, de nagyon le kellene venni az órajelet és alulfeszelni hozzá, és esélyesen csak smt nélkül menne még így is passzívan - bár én nem is tudok 30-as passzívról egyáltalán, abba még a gyári stock hűtők is épp beleférnek ha beleférnek - -
Chaser
legenda
magát a cpu-t éppen le lehet hűteni passzívan, de nem max 30-as hűtő magassággal, a 7nm amd-t sem lehet úgy
csak megfő minden körülötte, sok értelme nincs
pár szár rpm-es 120-jó ventinek nem hallod a hangját már 10cm-ről sem - persze ha nem nyávog/cicereg/stb-zik a motorja -, de légáramot már eleget generál hozzá hogy minden élhető hőmérsékleten maradjon
g4560 kikapcsolt ht-val, alacsonyabb órajellel még elkaristolhat passzívan, bár a max 30-as hűtőmagasságnál nem hiszem
100x100x70 az arctis passzív bordája am4-re, az nem boldogul zen 3100-zal 3600mhz-en smt nélkül sem, 2,2ghz-ig le lehetne vinni, de a soc akkor is fogyaszt, még ha a cpu-t lehűteni is vrm, chipset és ramok szétsülnek egy itx lapon -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51737 üzenetére
jobbat már láttam, van is itthon olyan táp ( : designban jobb a corsair pt kábele, másik táp és a hosszabbítók is 16-18awg-sek, úh. nem tudom miből készítik a corsair kábeleit
az viszont fail, hogy olyan merev mint a qrva ég, miközben rövid - amit láttam sokan megszívtak és szóvá tették, corsair válasza szinte mindig az, ez kis gépekbe való táp ahol szűkös a hely..jogos, csak akkor mért b@sszák el merev kanócokkal?-
ez volt az első amikor megfogtam, ezek a kábelek pocsékak...hiába szépek -
Chaser
legenda
válasz
cinemazealot #51733 üzenetére
csakaflex' ( :
van egy idősebb ismerősöm, ha bármi hack' kell akkor flex, mindegy mi, flex -
Chaser
legenda
tápokból ilyen téren szűkös a választék
a kétes minőségű pico psu-k meg enyhén szólva nem életbiztosítás, ami minőségi az már drága szintén
chieftecet mondta valaki, náluk vannak házak paneltáppal, noname gagyiknál biztos minőségibb elektronika van bennük, de az sem 1-2e ft kategória
passzív hűtést sztem felejtsd el, legalább cpu-ra és környékére rakj valamit, cefetül fel tud forrósodni minden ha nincs egy minimális légáramlat, 120/25-ös venti 400rpm-en még én se hallom 20cm-en kívülről ha nem nyávog/cincog a motor, de a hőfokokat jelentősen redukálja
még egy 15mm-es is bőven jó lehet, de ezek sem olcsó kategória ha a magasság erősen limitált ahogy nyilván nálad is leszszerk:
keress ráa gb passzív gt 1030-asára, talán silent néven fut, na az megold 25-30w-ot légmozgás nélkül, de nem is 40 fokos ( : cpu körül vrm, ramok, kondik, minden forró ha nincs légmozgás -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #51706 üzenetére
nem értettem félre, passzív megoldást keresett, amiket mondtam annál a fogyasztásnál passzívan mennének vígan a tápok, és sajnos nincs belőlük 150-250w verzió
az egy külön dolog, hogy mennyi gart adnak rájuk
ez csak egy tipp, nyilván van más megoldás is, ezek minőségiek az biztosduo
ezért sem olcsó táphoffman_
a kábelei sztem borzasztó rosszak
mihez képest?
van phanteks és silverstone kábel hosszabbítóm, ui. megoldású mint gyárilag a corsair
sokkal hajlékonyabbak, sokkal puhábbak, teljesen más világ
a corsair pt kábelei nagyon merevek, ez az egy nem tetszett benne
hdd-vel ugyanígy vagyok, inkább legyen kevesebb tárhely mint hangszennyezés, nekemmmegváltás volt hogy megszabadulhattam a hdd-től, fiókban van még néhány backupra, eldugott nas-ba is tennék, de olyan helyre nem ahol egy légtérben vagyok velük -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51700 üzenetére
nem én mondom hogy ára van a passzív működésnek/hangnak, ez tény
silent is gold ( :
nem véletlen hangosabb a seasonic és nem véletlen ad emellett több gart, ugyanez igaza corsair-re, nem véletlen halkabb de kevesebb garral
a gold corsair is halkabb mint a seasonic, ha kevesebb terhelésig is tud passzívan menni, és ennek ára van
ez sfx méret, minden alkatrész nagyobb hőterhelésnek van kitéve mint az atx verziókban, kondik csak egy dolog
az egy külön történet, hogy a 105 fokos japán kondi egy gyűjtőfogalom max, ott is vannak minőségi eltérések, ahogy az fdb venti sem jelent semmit, egy jobb golyós akár jobb mint egy belépő fdb
tedd mellé, hogy a seasonic 120x120x65, a corsairek 120x100x65, tényleg nagyon pici - ezek gondolom nem tűntek fel elsőre, még jobban át tud melegedni, ventije is csak 90-es, a seasonicban 120-as van -
corsaireknél még a kábel érdekes, nagyon rövidek, láttam neweggen ebben sokan beleszaladtak, emelett nagyon merevek is, hiába "design kábelek", de funkcionalitásban azért lehetne sokkal jobb is
tesztoldalakkal vigyázni kell
mostani lapomnál egyik szerint megrángatott 3900x mellett 6x fok a vrm, másiknál már elég volt ehhez 3700x is, mivel nálam a 3100 eléri az 50-et, így valahogy szkeptikus vagyok 3900x mellett 6x-ben, pláne ott kiemelték hogy bármilyen légáram nélkül...aha persze, van az a pénz hogy ezt mondják ( : és mindkettő nagy oldal
ki kell ezeket próbálni, sajnos egyre kevesebbszer esik egybe a nagyobb tesztoldalak eredménye is a valósággal -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51698 üzenetére
a 250w tényleg költői túlzás ( :
a cél minél olcsóbb
a crosair 450-es gold sfx 32-3e ft, de az nem sokáig passzív
a platinum most 47e ft 450-esben, az 180w-ig passzív, 250w környéki ezekből meg ugye nincs, ami bőven sok is lenne neki
ha pénz nem számít én is a 450-es platinum corsairt mondtam volna
emellett megjegyzem, az enyém 3 hetesen megdöglött ( : ebből használatban maximum 24 órát volt, legnagyobb terhelés egy 2080s ftw3 volt neki, amit 24/7-ben vinnie kellene gond nélkül - nyilván nem amiatt halt meg, utána még üzemelet többször, aztán kb egy hét szűnet és csak búgott mint a búgócsiga, jelenleg egy hónapja szervizben, elvileg már napokban visszakapom vagy cserélik -
én mindkettőt szoktam ajánlani tápoknál, egyik az ára miatt oké, másik a hatásfoka/hangja miatt drágábban, sokaknak ez megér nagy felárat is
egyik sem gagyi, a seasonic puritánabb és kilépve a passzív módból jóval hangosabb, az 10 év garos, a corsairekre 7 év gart ad a corsair az sfx-ekre - nyilván a sokáig tartó némaságnak/kvázi néma működésnek ára van hosszabb távon az alkatrészekre nézve -
a gold verzió pedig kb egy liga a seasonic-kal, áruk is hasonló -
Chaser
legenda
van olcsó alternatívája, atx-nek hívják ( :
minőségi picopsu és ac-dc drága, ahogy az itx lapok is drágábbak sokszor még az atx verzióknál is
mit akarsz rakni bele? ami tényleg olcsó és pofás az a jonsbo c2, filmes géphez tökéletes, de van annál sokkal kisebb is, kérdés mit szeretnél és mennyit szánsz rá
tápnak "olcsó" alternatíva pixelről az sfx sgx 500-as seasonic 32e körül 10 év garral, 150w-ig passzív
ha atx-ből akarsz fél passzívat az is 30e+
vagy veszel egy olcsó jó használt fsp-t és kicseréled a ventit valami értelmesre, aztán járatod 400rpm-en -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #51682 üzenetére
nem, kivitelezhetetlen 8 magnál és 3060-nál ekkora térfogatban
ott egy 1050ti van és egy 7700k, mostani konfigom kb ez, gtx 1650 és 3100 - 4c/8t -, annál még meg lehet oldani de rezeg a léc, viszont az nem nagy teljesítmény
én egy 3800x/5800x-ben gondolkodom némi uv-val, egy bizonyos órajelig nagyon jó a fogyasztásuk, ami nyilván az adott chiptől függ
hihetetlen módon felmelegszik passzív hűtővel minden, kedves tesztoldalak pedig nagyon szeretik kifelejteni azt az apróságot amit nvme ssd néven ismerünk, azokból pedig sok szeret melegedni, nagyon, én pedig szeretném használni továbbra is ( : csak ugye mivel a chipset közvetlen alatta van így mókás
mostani lapom már jó, de a tesztek fele amik vannak róla az fizetett hirdetés az is biztos
két db 120/140-es venti max 500rpm-en ami nálam a cél és szabvány alkatrészek, szabvány táp
xbox mérethez képest azért nem rossz, ott cpu+vga egy tok, az úgy leegyszerűsíti a dolgokat, ahogy a táp isszerk:
1650-ből van is passzív, palit kalm x, gyorsabb is mint az 1050ti és működik a hűtése -
Chaser
legenda
válasz
Pete55555 #51679 üzenetére
köszönöm
én is így gondoltam
az alaplapi tálcát vágtad vmilyen komplett házból?PROTRON
hasonlóan gondolom én is, használtam már íróasztal fiókban is gépet váz nélkül, ott sem volt gond
ha egy potenciálra akarom hozni a lapot és tápot max kapsz egy kanócot egyik alaplapi felfogató és táp közé
faanyag 10mm, simán bírnia kell, az egész 3kg váz nélkül, 9 literben
ez még mindig rengeteg egy xboxhoz képest de már tényleg kicsi ( : és néma, ha kisebbre veszem már hanggal vagy teljesítménnyel vannak bajok
így egy 8 magos zen szolidan és egy 3060 non-ti az már elketyegne szépenszerk:
jah látom te is kanócozásra gondoltál táp-alaplap közt, úgy már műszakilag sem lehet belekötni -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #51659 üzenetére
nekem mind egyformák vagytok
( :
ha non-lp topflow akkor tessék:
bq! dark rock tf/shadow rock tf2
noctua nh-c14s
scythe choten
ezekből ár/érték arányban messze a csótány' a legjobb - sztem qrva jól is néz ki -
szigúrúan hűtési teljesítményt nézve a dark tf vagy a noctua
bq-nál a fekete szép, de a festék könnyen lepattogzik, illetve ha jól rémlik egyedi venti felfogatás van, shadow rocknál biztos - venti közepén van rögzítő, szóval csak gyárira lehet cserélni vagy mókolni kell a lefogatóval -szerk:
a noctua nagyon gyikos lehet, a ninja 5 ventik nélkül 922g, a noctua 850-900g közt lehet valahol
mondjuk az ára is gyilkosés a dark tf-nek is
-
Chaser
legenda
ha teljesen fából építek gépet annak lehet műszaki gondja?
nyilván felgyulladni nem fog - bár ma már tűzveszélyesnek hívják, régen rádiók de talán tv-k "kasznija" is volt fából -
az árnyékolás miatt érdekel, de igazából mivel most open air így sincs árnyékolás -
Chaser
legenda
válasz
Crabface #51648 üzenetére
ha vertikálban akarod a gpu-t nagyon belimitál a 76mm
noctua l12s, scythe big shuriken 3 pl ami jó és befér
id coolingból találtam talán egy értelmesebbet, de az itthon nem kapható
bq shadow rock lp sem rossz, de lap függvénye milyen ramot "eszik"
a raijinteknek van még a 140-es pallas, más nem jut eszembe
shurikennél mindegy a ram magasságaszerk:
shadow rock nem is jó, az 85mm ventivel -
Chaser
legenda
válasz
Nixon18 #51626 üzenetére
ha normál állásban van a venti lefele tolja a levegőt, ami "visszacsapódik", mivel alig van tér a venti és alaplap közt
azzal rosszat biztos nem csinálnám ha vrm-re fordítod a hűtőt, legalább hűti, kinnről tud szedni friss levegőt és a meleget is tudja kitolni, egy próbát megér -
Chaser
legenda
válasz
Nixon18 #51617 üzenetére
itt azt írja az aegis 31,2mm, szemre max 3mm van a teteje és a lamellák alja közt
van egyébként több olyan hűtő aminél "végtelen" magasságú ram is mehet mellé, ez kb a baj a shadow rock lp-vel
bár lap függvénye, van ahova felszerelhető hőcsövekkel ram irányába, ott nincs gond, csak amikor a másik irányba szerelhető fel a magas vrm hűtés miatt -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #51595 üzenetére
mivel itx kártya ezért nem értem mért nem állt meg 17cm-nél mint a lapok is
gondolom nem az a plusz hőleadó felület kell a megfelelő hűtéséhez
mindegy ha ez így marad megoldom, barátom úgyis unszol hogy eloxálni kellene a bordát
ezt max open air "házba" rakom végtelen térfogattal... -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51593 üzenetére
meglássuk' ( :
hűtőre azt szoktam mondani egyszer kell megvenni, évekre lebontva már nem is drága - na most pl használtam vagy két-három hónapot és cserélhetem-
ahogy egy jó táp sem, de ezektől eltekintve persze drágák amikor ki kell csengetni az árukat, ha azt nézem hogy silent is gold' - nekem biztos - ...akkor viszont nem drága
most kivételesen a lapra költöttem többet, de a látvány és hőmérsékletek, az összkép kárpótolilyen a shadow rock lp-vel a b550i aorus amin 120/25-ös kaze flex van
nehéz eset ( :
viszonyításképp a b450m s2h kb 500g és az "keskeny" matx lap
azt nem értem, a szintén gb gyártmányú passzív gt 1030 mért nem 17cm, mért 17,5, így túllóg egy kicsit a lapon, de ha marad ez a konfig véglegesnek az utolsó "lamellát" levágatom ( : -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51587 üzenetére
ááá, úgy két dolog hibádzik:
eltűnt a kihívás ( :
és nem látom a gépet
ne kérdezd mért, de én szeretek néha ránézni
nem mondtam hogy nem tetszik, azt mondtam többször láttam felbukkanni noctuával kapcsolatban búgó szót, nem csak itt, ezért kérdeztem rá, de sajnos nem cáfoltad meg
azért próbálok úgy vásárolni hogy minél kevesebb dolgot kelljen visszavinni, mert az én pofám ég a gyártók hülyesége miatt
de ha mást nem a noctuából a ventit eladom ha tényleg búg, cw-zik vagy bármit csinál a motor, és megy rá flex, az is egy megoldás
egyelőre talonban van a shurikennel együtt
később egyébként eszembe jutott a lapért fáj 60e ft-ot kiadni..az olcsó lapom 20e ft, a ninja drágább volt ((( : és ezek a kis lp hűtők is igen izmosak árban, de ugye ha jó az ember nem csak az árat nézi, mert egyébként irreálisa nagy pénzek ezek ventikért/hűtőkérthegegabi80
azt tisztázzuk már, olyan nincs hogy 60 fokos vrm
olyan van hogy pontos cpu, órajele és terhelés mibenléte mellett hány fokos a vrm
ryzen 3100 3,6ghz-en termeli az áramot kategória - 45w alatt megáll, leginkább 40 sincs - , amelyik lap ehhez 60 fokos vrm-et produkál kódolásnál vagy ótvar vrm réslege van, vagy hitványul van rajta a vrm hűtő - pláne hogy nálam aktív hűtést is kapott -, de ugyanez igaz a játék alatti zen 3600 és 70 fokos vrm-re is
eléggé szembetűnő az eddigi reakciókból - és neten talált véleményekből is - hogy elég nagy annál a lapnál a minőségi szórás, akár fetek miatt, akár a gap pad minősége vagy annak rögzítése miatt - én nem szedtem le, nem az én dolgom, "bütykölni" szeretek de gyártói defektet helyrehozni nem, ha az is volt a gond, nem tudom -
és nagyon örülök hogy nálad nincs cw, majd vedd meg alzából a visszavitt lapomat és meghallod hogy annál van ((( : - persze zárt ház lehet lefogná, de nálam "pőrén" van fülemtől fél méterre -
b550i is itx és teljesen más világ, találsz róla bőven tesztet, megoldották amit kell, persze jóval drágább is
a gyártók a zen 3xxx-től kezdték igazán komolyan venni az amd-t, ez meg is látszik a b550 lapokon, nagyot ugrottak minőségben..és árban is ezzel együtt
én örültem volna a legjobban ha jobbat mondhatok a b450 i aorusról, hűtőt sem kellene cserélnem ( : de sajnos én ezeket tapasztaltam az én példányommalhoffman_
ami most van ventim azzal max ekvivalens lehet bármelyik, jobb nemhangban 500rpm-ig biztosan
amúgy nekem is tetszik a barna noctua, az is elegáns a maga módján, b450m s2h barna alapjával jól is mutatna
flexeknek is tetszik az egyedi színe ha nehéz is volt vele megbékélni hogy nem sok mindenhez megy, na ehhez a b550i aorus laphoz pl megy -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51585 üzenetére
kérdeztem/mondtam hogy hallottam ezt a búgás dolgot noctua ventikről, de mivel nekem még nem volt nem tudom
azt is mondtam a big shuriken 3 designja nem tetszik, pont ezért lenne esélyes a noctua, ami viszont tetszik
venti ha búg megoldom, eladom, aztán megy rá szájt' venti
ami fájó noctuában és tényleg fájó, hogy 25-ös venti lefogatót nem adnak ahhoz a qrva drága hűtőhöz, 15-ös ventikkel semmi tapasztalatom - pl a shurikenhez sikerült olyan csavart is adniuk amihez mehet a 25-ös venti ha valaki nem a gyári 15-öst akarja használni -
vszonyításképp az sw3-as ventik cw-je üvöltött a flex ventik cw-jéhez képest, szóval de igen nagy szám, pláne hogy azok 4e ft körül mennek, a non-pwm-ek meg sokszor 3e alatt..nem 8-10e-ért ( :
vettem egy rgb-s flexet, már sok nap után tűnt fel a "cw", annyira elhanyagolható volt, de azért feltűnt, ha éjszaka gépezek akkor kihallom, megint más dolog egyébként nappal nem hallottam, de az sw3-asokat simán nappal is..na nálam az a drága de legalább sz@r kategória -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51583 üzenetére
én mondok/mondtam:
Scythe Kaze Flex
semmmilyen hangja nincs 500rpm-ig , mondtam előbb is ( : - azt is mondtam van több darab és a többinek van némi motor cw-je, de azt átlag füll már nem hallaná, enyém meg olyan amilyen ( : egynek viszont semmilyen motor hangja sincs, azt használom az lp shadow rockon
egyébként sztem közel noctua noctua szint, még a színbeli sajátosságuk is megvan először a mugen 5 miatt ismertem meg a gyártót - japán - , aztán a ninja 5-tel, van róluk bőven teszt, meg lehet nézni hangban/hőfokban hol vannak a "nagyokhoz" képest, főleg a ninja - na annak az egyik ventijét használom most -
mondanám hogy felveszem, csak ugye a semmilyen hangot nehéz
én kimondottan hangb_uzi vagyok, ha belenyomod a füled lehetne mérni 1-2-3dB-t talán
tegnap este volt az hogy ment a gép avx alatt, inkább már éjszaka, légtisztítót is kilőttem, nem zavart a világ zaja sem ( :
és a fülemtől fél méterre levő gép sem mivel teljesen némán dolgozott, cw sincs most sehonnan, ha a noctuának bármilyen motorhangja van akkor nálam kuka, ingyen se kell az olyan, barátom is hozott jó ventiket, vissza is vitte
az sw3-asokban is nagyot csalódtam, nagyon szép hogy viszonylag nagy fordulatig szélzaj nélkül dolgozik, csak amikor ciripel a motorja akkor megette a fene az egészet, 9-10e ft-os ventik
ugyanakkor a a shadow rockhoz pure wings2-es venti jár és annak nincs motor hangja ( : de nyilván random, a következőnek már lehet lenne - találtam egy yt tesztet, ott sw2 és sw3-akat hasonlított a tag, és az sw2-seknek még nem volt semmi cincogás a motorból, de sw3-aknál ugyanúgy nála is megvolt a cw-szerű dolog -
nekem ez a hobbim, nem kompromisszumos némaság - hogy "néma" de egyébként búg vagy cw-zik - hanem némaság, egyrészt mert kihívás, másrészt mert zavarnak az ilyen hangok ( :
viszont utálom ha vissza kell vinnem valamit, úh. akkor esélyesen noctua vonal kimarad, vaaaagy teszek rá flex-ból 15-öst, van nekik is, maga a noctua hűtő az tetszik, azt nem értem egy nyomorult 25-ös ventihez lefogató mért nem fér bele abba a csekély árba ( :egyébként nekem a 40e is fájna egy alaplapért, fájt is, mert a "régi" olcsó lapom ha fekete alapú lenne nem barna esélyesen nem cserélem, soha nem vettem drága lapokat, de az itx móka drága, ez van
maga módján elegáns, főleg a fehér crucial ramokkal, ahhoz még a flexek szürkés-kék ventije is passzolt - mondjuk megy a b550i laphoz is - arról nincs még képem fenn - ilyen volt a b450 i aorus+shadow rock 2 mellett
ott azért látszik hogy mennyire lefedte az egész vrm-et a hűtő és merőlegesen kapta a légáramot az nvme részleg is, mégis pocsék hőfokok voltak, viszont arra a lapra jó a shadow rock két állásban is ahogy a képen látszik bármilyen ram elfér mellette, b550i-n már a komplett io shield miatt olyan állásba nem lehet szerelni
de nem csak a vrm-ben jobb, a wifi is sokkal jobb benne, intel ax200 - antenna nélkül van net, a b450 i wifijével nem volt -, külön vettem volna az olcsó laphoz, alzán gb kivitelben 17,5e ft ( :
backplate az nagyon baba, dupla m2 is jól jöhet, és ebbe tényleg nyugodtan belepattintanék 16 magot is mert bírja - hogy azt hogy hűteném némán lp hűtővel az már más kérdés :d -, így azt mondom simán megérte a felárat, pláne hogy semmi cw, de lehet ez is egyedi
erre a lapra azt mondom na igen, lassan állhatok neki komolyabban megtervezni a standet a géphez, drága volt, de legalább nem sz@r ( : mint manapság sajnos már sok minden
egyébként ez sem tökéletes
argb engem nem érdekel, de láttam azt többen szidták, ezért kpróbáltam, tényleg hitvány ( :
illetve valami alaplapi usb 3,2 akármi kimenet nincs rajta, de engem ez sem érint, mondjuk optikai kimenetet még el tudnék képzelni, de ms hiányosságot nem aláltam, hangja is nagyon jó
ha ezek nem fontosak valakinek de am4-et akar itx-ben ezt a lapot nyugodtan veheti, lehidaltam, 80dkg a lapocska pár g híján, "van benne anyag"és tényleg minőségi, az a vrm meg sok atx lapot is megszégyenít...na meg az ára is, ez a szépséghibája, de ha 3 évre lebontom évi 20e ft, az már nem sok
-
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51580 üzenetére
b450m s2h...20e ft ( : az egyik legolcsóbb 450-es lap minden gyártó közt, elvileg 5+2 fázis de biztos nem 50a-s fetekkel és a soc részen nincs borda sem
ha érdekel zen topikban találsz vele eredményeket, sajnos azt kell mondjam sehol nincs hozzá a b450 i aorus hőfokokban - az biztos nem ami nálam volt - , tuningban sem lehet jobb, sőt rosszabb kell legyen a magas hőfokok miatt - valaki mondott tegnap 70 fokot 3600-nál játék alatt zen 3600-nál, az is borzasztóan rossz vrm hőmérséklet olyan terhelésnél -
láttam a guru 3d-s tesztet, de láttam ák-s véleményt ahol 100 fokos vrm-ről is beszélnek, szóval a fentebbi:
vagy hitvány a gap pad-ezés - az is no comment -, és/vagy random fetekkel szerelik, passz
de nagyon meleg volt az nvme/chipset rész is
a b550i-n valódi 6x90a fet van vcore részre, nem duplázott meg egyéb mesék és 2x90a soc-nak, már ez magában megérne 8-10e ft-ot, szóval nem bánom hogy ilyen balul sült el a b 450 itx aorus nálam, akkor is ha a natúr alu bordái jobban tetszenek ( :noctua ventim még nem volt, azt láttam tübben említenek valami búgó hangot
most kaze flex van, tényleg semmi hangja 500rpmig 5cm.ről sem - de van több is, némelyiknek van kis cw-szerű motorhangja, nemrég sw3 ventiket hoztam és mindnek cw-szerű motorhangja volt de erősebb, barátom is hozott más gyártásból, azoknak is volt hangja -
láttam a fekete noctua ventit, laza 9 v 10e ( : hűtő se olcsó, de ha tényleg jó letojom
de sajnos cserélnem kell a hűtőt, a crucial ramokat meg akarom tartani
az nem szimpatikus a noctuában, hogy 25-ös ventit nem lehet rászerelni, legalábbis én nem láttam olyan akasztót hozzá, ezektől a 15-ösöktől nyilván azonos fordulaton kisebb légáram sikerül -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51574 üzenetére
a gvh megvágta őket kb egy éve kis mrd-vel, azóta lehet másképp állnak dolgokhoz
de eddig ellállással nekem pl semmi gondom nem volt - a bénázásukon kívül, sokszor elakadt az utalási folyamat, de akkor csodafon és megoldották -
garos ügyem ez az első, majd kiderül...elvileg pár nap alatt bevizsgálták a tápot, azóta szervizben ül/áll, én kp-t kértem vissza
de kb az egyetlen bolt ahol nem sumákolják el a visszavitt termékeket és felbontottként árulják, gondolom a többi kiskerbe nem visznek vissza semmit ( : új rtx-ek is 90%-ban onnan voltak és értelmes áron kb csak ott egy-két esettől eltekintve
gyári gart is szinte mindig megadják, nem a 10 év garos tápra 1-3 év lol gar, stb
hibázni meg mindenhol fognak, de a hozzááláás azért nem mindegy, itt legalább nem élből hülyének néznek mint szinte mindenhol - azért az kicsit erős, hogy rajtuk kívül visszavitt cumót kb semelyik bolt nem árul, na ugyan azookal mi történik?-, meg gyomorgörcsöm sincs ha vissza kell vinni valamit, nem kérdeznek adják vissza a pénzt szó nélkül és gyorsan
gordonfreemN
a b450m s2h-nál sem llc-ztem, mégis sokkal kisebb a drop és sokkal jobbak a hőmérsékletek
ebben egy zen 3100 volt ami lepkef_ng kategória fogyasztásban
a 970 evo másodlagos hőmérséklete belenyalt net alatt a 80 fokba
ha valaki én elég jól be szoktam lőni a gépet, de sajnos ez a lap tragédia szint nálam
de már van másik lap ( : avx alatt legalább 20 fokkal hűvösebb minden 4ghz-en, mint annál 3,6-on "sima" rendernél
és nem kap közvetlen légáramot a vrm, a b450 telibe' kapta a hűtést
és akkor még a cw is pluszba a b450 itx-nél
felszereltsége jó, ára ahhoz képest nem rossz, de összességében a hideg kiráz tőle
3600-os ramot a b450m s2h is tudja, 2x32gb b-die modult is hajottam benne c16-on 3600-on, 2x16 e-deokat c15-ön, csak azért nem tovább mert a 3100 if-ének 3600 bőven elég, 3733-on már rezgett a léc - már a cpu imc részéről -
én csak a méret, design és felszereltség miatt vettem itx lapot
mostani lapra a shadow rockot csak fordítva tudtam felrakni, a ramokat fedi le, ez már b550i aorus, hát teljesen más világ
%-osan ugyan 50%-kal drágább, de forintosítva 22e-rel volt több
ax200 intel+bt5 - ez magában 15e+ - , brutális vrm, brutális nmve-chipset hűtés, backplate :d - ilyet még lapon nem láttam, és valami fém -, 2db m2, teljes io shield, 2,5g lan, b550 chipset, így utólag simán megéri a felárat, azért nem ezt vettem élből mert designban jobban tetszett a b450 itx és sejtettem hogy a hűtőm nem fog stimmelni ide is ahogy én akarom - shadow rock lp -
és sokkal kisebbet droppol, cw pedig szerencsére nincs - ne is legyen ( : -
erre viszont kellene hűtő aminél elférnek crucial ballistix ramok, ezek lp-nél magasabbak, ha kell lemérem, ezeket ismerem:
scythe big huriken 3 - nem tetszik az aszimmetrikus csövezés és hogy lap teteje felé van csövekkel felfelé, de biztosan elfér és bármelyik ramot mehet mellé, ventit is könnyű cserélni 25-ösre
noctua nh-l12s, na designban ez nagyon üt nálam - barna ventit kivéve -, ramok is elférnek alatta ha a ventit felülre teszem, de ez csak 15-ös venti, azokkal nincs tapasztalatom, és élből vennem kellene másik ventit is mert az a barna nagyon barna ( :
id-coolong is-47k az ránézésre szimpatikus de nem ismerem
esetleg még az is-50, de több értelmesebb lp hűtőt nem találtam
valakinek titkos tipp? -
Chaser
legenda
válasz
Mclovin #51572 üzenetére
játék az alig ad terhelést a cpu-nak, renderhez/kódoláshoz képest az nagyon kevés, ha játéknál 70 akkor előbbieknél 80-90+ is lehet, nekem meg arra kell zömében
nem mondom hogy nem működne úgyis, de ne már hogy a filléres szintén gb lap klasszisokkal jobb hőfokokat produkál, pedig a soc feteken még borda sincs
rossz a konstrukciója a kis gb lapnak, egymást fűtik szét a komponensek
kisebb méret miatt megérteném, de elvileg jobb feteket is kapott amik kevésbé melegednek, szóval érdekes
az is hogy sokkal nagyobbat droppol mint az olcsó lapom -
Chaser
legenda
válasz
Qkackca #51568 üzenetére
visszaraktam a motyót a b450m s2h-ba
az úristen enyhe kifejezés, mennyivel hűvösebb minden, nvme ssd úgy hűvösebb hogy most még a bordát se raktam vissza rá ( : cw pedig nincs sehonnan
szóval b450 i aorus, vagy én fogtam ki olyat amit hitványul gap padeztek, vagy ilyenek nagy átlagban, de komolyan örülök hogy elcsomagolhattam végre
hagyon on-ban mert a lap is itx téma ha a házak és hűtők meg egyebek is -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51567 üzenetére
mi történt? vásároltam már náluk kis ezerszer, soha nem volt gond
most van benn a corsair 450 sfx platinum garban, ez lesz az első garos ügyintézés, majd kiderül mit produkálnak - 3 hét alatt meghalt a táp, max 48 órát volt üzemben, gyönyörű ( : -
ha vissza kellett vinnem valamit soha nem genyóztak', most is megy vissza a lap, ez így ennyiért nekem nagyon nem kellQkackca
amikor az arctic passzív hűtőt használtam, net alatt 80 fokos ssd-nél mondtam azt hogy ekkor ezt kikapcsoljuk ( : samu 970 evo, nem hideg az tény, de az s2h lapban külön nvme bordával sose volt ennek közelében sem
aktív hűtéssel jobb a hőfok, de még mindig nagyon rossz az olcsó lap+külön értelmes nvme hűtő kombóhoz képest
60 fok nem rssz a vrm-nél, mondjuk egy 3800x-3900x mellett, vagy egy szétrángatott 3600 mellett
de ez egy 3100, 1v@3,6ghz-en ( : 45w alatt megáll a soc+cpu max terhelésen, konnektorból teljes gép avx alatt 80w
lehet vagy 25a a cpu-nak, 60 fok viccnek is rossz úgy, hogy az lp hűtő telibe letakarja a bordát és 500rpm-es 120/25-ös venti van felette
az s2h-ban a megrángatott 3600 hozott ilyen vrm hőfokokat, akár kicsivel fölé is ment, de akkor nem 80w-nál állt meg a gép
már nem nézek semmit, éppen csomagolom el, elég volt belőle
el se merem képzelni mit produkálna 3800x mellett ami nemsokára jön -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51559 üzenetére
tetszett egyébként a b550 itx-es msi, de nincs alzán, én ilyen értékben máshol nem vásárlok már ha nem létfontosságú
és gb lapjaim voltak szinte mindg néhány kivétellel, ezzel most belenyúltam ( : jó mondjuk olyan hatalmas nagy tesztek nem is voltak róla, csodára nem is számítottam de ennél azért jobbra
viszont designban ez jobban tetszett mint a b550i aorus ( : fekete jobban kidobja a port mint az alulégtisztító sem fog meg azért mindent
másik gyártó riserével nem próbáltad? -
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #51557 üzenetére
jah jobb
se cw, kisebb dropok, és kevésbé melegedett a vrm is - abból ez a harmadik, mind probléma mentes volt, 20e ft jobb napokon -
3100 az alany jelenleg, s2h-ban 3600-ost 4450-ig toltam fel, simán bírta a vrm
ha ennek 60 fok 3,6ghz-en 4c/8t cpu-nál akkor sejtem 4,4ghz-en 6c/12t-nél mit csnálna ( :
na mindegy, ennyivel is előrébb vagyok
melyik filmben is volt? a szépség hálátlan szerető ((( : talán a blöff, vagy a spieler
vagy megveszem a b550 itx-et, vagy marad az olcsó s2h és abba veszek wifi modult és letojom hogy kicsit nagyobb -
Chaser
legenda
aki b450 aorus itx-ben gondolkozik gondolja át ( :
nekem némileg csalódás ez a lap
nagyon szép, szó se róla
de:
egyrészt cw-zik terhelés alatt a cpu, vagy környékéről valami - lehet egyedi gond, másik lapban nem cw-zik -
a vrm nagyon melegszik - lehet csak hitványul van fenn a gap pad, passz -
bq! lp shadow rock van rajta most fixálva 500rpm-re, és a vrm hűtőt teljesen lefedi - elfér alatta szépen -
ma 1v-ra vettem le a 3100-ast 3600mhz-re és render alatt így is felmegy 60 fokra a vrm, ez kb semmi terhelés annak a vrm-nek
passzív hűtővel megnéztem tegnap, nagyon gyorsan felforrósodott az egész, használhatatlan ha nincs aktív szellő
nvme ssd is nagyon gyorsan felforrósodik, nagyon béna a shield - chipset meg alatta van ha jól sejtem -
sokat droppol, többet mint a jóval olcsóbb b450m s2h "régi" lapom
de tényleg szép ( : - már ami kilátszik belőle a hűtő takarásából - -
Chaser
legenda
szerintem is, illetve tapasztaltam is
azoknál a házaknál aminél sok a likacs', mesh, nem lesz olyan légáram mint a zártaknál
a likacs' viszont aeroodinamika/termo
odinamika miatt dolgozik "passzívan" is
adott konfigtól függ, ventik elhelyezésétől hogy mi a legoptimálisabb felállás -
Chaser
legenda
válasz
Panthera #51499 üzenetére
azt nem tudom
c2 jonsbo az eszik atx tápot és matx lapot 21,5cm-ig
20cm széles, 27 magas, 22cm mély nagyságrendileg, ez az egyetlen házikó ami ekkora térfogattal - 12l - ilyet meg tud enni
de hangos lesz ha atx tápot raksz bele, belimitálja a max cpu magasságot nagyon és ha dvga is kerül bele akkor még rosszabb a helyzet - persze van olyan vga ami kifele fúj -
designra viszont nagyon ott van, képek nem igazán adják vissza
ha ssd-t is akarsz akkor az ssd rögzítő keretet kukázni kell, az csak itx lappal fér el, illetve a ház aljába szerelhető, de oda ildomos inkább ventit raknib550i aorus ax ha van vkinek, az io shield magasságát lemérné?
-
Chaser
legenda
válasz
#25954560 #51023 üzenetére
2,6l-hez képest igen
zajszintnél pedig 10-15dB és 30+ db ég és föld
meglesz az sfx táp akkor legózgatok mit lehetne még hackelni, de 2,6l-nek neki sem kezdek, értelmetlen adott feltételekkel
most 10dB alatt van a gép és ezt nem szeretném túllépni, inkább legyen nagyobb -
Chaser
legenda
válasz
tippm86 #51021 üzenetére
ami még mindig kb 25%-kal nagyobb egy series s térfogatánál
amiben 8c/16t 3xxx cpu kb 1650s-1660 szintű gpu-val
15cm mély, egy mai itx lap bele se menne a dobozba
de ugye más rendszer, megoldották, pc megint más, ott viszont ezt megoldani uo. hangszint mellett hát hajrá ( :
pár kép a 12l-es c2 mellett és a paszzív lp 1030 gb kártya mellett - no meg ott a kedvenc fél literes energia löttyöm doboza viszonyításképp -
a series x háza 6 liter körüli, de abban már a vga is igen combos
az nzxt h1 hajaz rá, de az hozzá képest óriási -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51011 üzenetére
csak nem a 3-assal ( :
PROTRON
jah
csak ne zavarjon hogy az egy one s, ami 4l+
és porszívó a pötsköszörős' két ventis lp 1550/1650
de valóban, befér kisebb házakba is
no mérnök úr, hova küldhetem a számlát? ( : -
Chaser
legenda
válasz
imibogyo #51006 üzenetére
nem követem mi mennyibe kerül ilyen szinten, de valahogy sejtettem nem olcsó a lézer/víz
teknika' szerencsére némileg fejlődik, a házikódban levő ac-dc ma már elég lenne a 3100-amhoz 4g-n és a gt1030-hoz
az a 400-as tápocska tetszetős, de valahogy továbbra sincs ezekben túl nagy bizodalmam, ac-dc meg úgyis eszi a térfogatot
ha rászánom magam ma elhozom az sfx corsairt, abban azért egy csöppet jobban megbízom ( :szerk:
találtam egy lp hűtőt ami úgy látom itx lapokra is simán jó, és mindegy milyen magas ramok vannak mellette
természetesen kedvenc boltomból most elfogyott ( :
SCYTHE Big Shuriken 3
gyárilag 12,5-es venti van rajta, én cserélném 25-ösre, mivel csavaros a rögzítés így könnyen megoldható
ahogy láttam vrm sem god neki ha magas
a bq lp nagyon jó - tegnap megfüleltem a gyri ventijét is, az is jó, az előzőnek volt hangja -, de itx lapon amd-nél legalábbis bukta a magas ram -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #50991 üzenetére
villanyszámla engem túlzottan nem is érdekel
egyrészt teljesen feleslegesen sok sz@rral terheljük a környezetet. ez érdekel
másrészt a hőtermelés - télen még oké fűtés gyanánt, de nyáron ne ilyen sz@rok miatt kelljen jobban járatnom a klímát, mikor egy 3070 étvágyából lehűt a klíma lazán 35-40m3-t és többi helyiségbe is jut belőle -
milyen géped van ami annyit eszik?imibogyo
most 3100 - nemrég még 3600 volt -, 32gb ram, passzív gt 1030, fractal 560 ion
teljesen cw mentes és néma a gép
gt 1030 az kb 750ti ( : - de a 1650 kalm x azért combosabb lett volna ha nem t_kölök rajta annyit míg eltűnt -
de nagyobb étvágyú vga-val is meg lehet oldani némán, hűtés kérdése
onnantól izgalmas ha tényleg piciben akarja megoldani az ember
sok agyalás, sok próba, sok szünet, és lehet cserélgetni is az alkatrészeket, és sok szünet és megint szünet, nálam így megy
ezt megfejelem azzal, hogy az alkatrészek színben is harmonizáljanak egymással és nekem jól essen rájuk nézni - akkor is, ha végül zárt dobozba kerülnek -
lehet soha nem készülök el vele teljesen, de legalább tapasztalatom egyre több van
most pl még mindig kiterítve ott van a c2 mellett a motyó, de egyszerűen sajnálom beépíteni annyira szép ( :
este éppen azon agyaltam fa, de nem zárt, hanem open air :d -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #50988 üzenetére
1. nem is akartam ilyet építeni
2. tudom, hogy a teljesítményt el lehet érni egy velka 3-mal - némileg nagyobb térfogattal, ami esetünkben kb 40%-kal több, tehát szezon-fazon már az a része is -
3. azt is tudom, hogy adott feltételek mellett pedig nem lehet elérni - ezzel reagáltam az air top-ra is -
4. ha én számlázok neked, az jobban fog fájni
de tényleg hagyjuk, ez csak egy érdekesség volt
konzolokban levő hw-ek eleve spécik, fogyasztásban is jobbak, nem véletlen tudták megoldani őket ilyen kis méretben kvázi némán is, és nem véletlen olyan jó a fogyasztásuk sem
nekem marad a c2, amit abból ki tudok hozni azt kihozom
próbaképp kitettem az asztalra nézegetni, mit szólnék hozzá hosszabb távon - gép meg mellette kiterítve ahogy szokott lenni -
hát éppen elmegy ( : képek nem adják vissza, és izmosabb hw-hez moddolni kell, de elég nívós összhatása van
és ez legalább nem egy aránytalan akármi mint a legtöbb itx ház és nem ipari kinézete van a béna perforálások miatt
egyelőre nekem való vga semmi nincs elérhető - meg kb lassan már semmilyen nem lesz elérhető -, majd kiforrja magát idővel a többi része -
Chaser
legenda
válasz
PROTRON #50986 üzenetére
nézd, hagyjuk
a 3,6l nem 2 és nem is 2,6 is
2060 mini az jó esetben qrva hangos, nem kvázi néma
eljutottam mindenig IS, te is próbálj el eljutni oda, hogy a kemény három darab kitételnek megfeleljen a gép, nem fog menni
még akkor sem ha kettőre redukáljuk és a fogyastástól eltekintünk
én itt lezártam -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50983 üzenetére
nem kell elengedni
volt már kvázi néma vga-m, a titka a túlméretezett hűtés
a kis baki a zafírtól, amikor is kiadtak 5600xt-t az 5700xt hűtésével
2db 90-es venti 800rpm-en lehűtötte a 150-160w-ot
és ott az msi gaming x, amire majdnem 1,5kg-s hűtés került ehhez a tdp-hez - zafír még így is csak 920g volt -
cw-nél meg ki kell fogni, most 100% cw mentes a gépem
több 3070 járt nálam, a gw-k cw mentesek voltak, szinte mindenkinél, mindenféle táppal - csak azokon a hűtés nem tudott néma lenni -
és még mindig ott a tdp limit csökkentése, 3060-nál levettem felére a tdp-t, megállt 100w körül, teljesítménye esett 20%-ot
csak 1000-ig lehetett levinni gyárilag a ventiket, de ezt kiröhögte így és 50 fok közelében volt a gpu - de ez nekem még hangos volt-
szóval nem lehetetlen ez, csak jár(hat) némi kompromisszummal és alkatrész cserékkelPROTRON
marketing engem soha nem érdekelt
azt a gépet 114e ft-ért vettem, nyilván nem fog tudni minden játéknál se 120fps-t, se rtx-et
de rettentő kicsi, keveset eszik és kvázi néma - nem mondtam hogy passzív -
ha van olyan notebook amibe 8c/16t cpu van és képes 3ghz feletti órajelekre akkor járható a notebook lapos gép, egyébként meg kevesebb maggal sok játék kevésbé lesz fluid'
és akkor kilocsoltál egy vagon pénzt, azért hogy legyen egy gar nélküli notebookod
hűtés továbbra is marad egyedi, és nem fogsz tudni series s-nél kisebb térfogatot összehozni akkor sem, mivel a hűtéshez kell a térfogat - ami szintén egyedi kell legyen és egy vagyon -
egyáltalán nem lényegtelen hány magos a cpu, és az sem milyen architektúra és milyen órajelen jár
frametime-nak nézz utána, ha egy cpu 100%-on teker ott játékélmény nem lesz- már 80%-os cpu kihasználtság is elég necces egy játéknál hogy fluid' maradjon - pl ac od-nél temetheted is zen 3600 alatti cpu-kat élből
tudom, kipróbáltam, és még az is határeset volt
nem az alaplap lesz a nagy, hanem a vga és a hűtések
megveszed azt a házat, belevágod amit kell, aztán rájössz kiszórtál fél millát egy gar nélküli gépre, ami cpu-ban kevesebb mint a kis s...hatalmas karrierszerk:
jah, a kis s-em is cw mentes ( :
de ott az x, az 6 liter körül van, ahhoz is sok sikert hogy akkora térfogatba olyan lóerőt belepakolj olyan hangszinttel
ez csak érdekesség, a konzol nem pc, és pc-nél nem is erőltetem már az ilyen méreteket mert nem fog összejönni hasonló feltételek mellett
ugyanakkor megmosolyogtató még a c2 "kis" mérete is egy series s vagy x mellett, utóbbinál is 2x nagyobb a térfogata -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50981 üzenetére
kezelhető az, kérdés milyen hangszint mellett
megfelelő hűtéssel az is lehet 10-15dB körül éppen
nem örülök az új "butított" hűtésű 3060 non-ti gaming x-eknek, 5600xt-5700-5700xt kártyákra ugyanazt a hűtést rakták, ami még 250w-ot is nagyon halkan meg tudott oldani
ahhoz képest ez a mostani óriási visszalépés - persze lehet még jó is, majd kiderül -
részemről nem ragaszkodom az eleve passzív hűtéshez, csak akkor legyen jó a hűtés jó ventikkel - és mondjuk emellé még cw se legyen-
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50978 üzenetére
elvileg az új radeonok olyan hűtőt kaptak, de jobban nem jártam utánuk
de sajnos lényegtelen ha ez megoldódott is, a megtermelt hő az marad mindig is nyitott kérdésnek
200w-tal 3-4nm-es fürdőt is fel lehet fűteni ha jó a hőszigetelés
hagyományos fűtőszálas megoldással, bizony ez óriási hőmennyiség egy zárt kis fémkalitkában
rosszul is voltam a géptől még így tél idején is a 3070-nel, tehát megelőzve a kérdést én próbálok arra törekedni, hogy minél kisebb legyen a fogyasztás, így a hűtést is sokkal könnyebb megoldani
persze lóerő is kevesebb, de valamit valamiért
ha jól jön ki a matek, új genes nv-ből lesz 1650s tudású 70w-ból - rtx-et is levittem 100w-ra, de teljesítménye ahhoz képest nem sokat esett - -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50976 üzenetére
pontosan, optimalizálni kell
arról volt szó mit tud egy passzív vga nagy tdp-el
leginkább megsülni normál esetben, vagy pedig olyan "huzat" kell hozzá hogy még hangosabb lesz a végeredmény mint egy aktív ventis megoldás
20-30w hűtőteljesítmény az már elég brutál egyébként ( :
de ugye ott van az is, hogy a hőátadó felület pici, azért nem mindegy hogy 100cm2-ről kell elvezetni a hőt, vagy egyről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest