Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• agent_k

őstag

Nekem volt szinte a teljes szortiment. j1800-j1900-j4005-j4105. Ha szigorúan és tényleg a NAS funkciót nézzük arra tökéletes akár egy két magos szerkentyű is. Fut rajta egy OMV és meg is érkeztünk.
    Onnantól kezdve bonyolódik a dolog, ha ki szeretnénk terjeszteni a funkcionalitását. Például a hálózati adattároláson kívül, szeretnénk VM-eket is futtatni. Tudom, hogy menő a docker és sokan használják én is próbáltam többször, de stabil production környezetben (itthon) hosszútávon felügyeletmentesen üzemeltethető módon még nem sikerült összeraknom sosem. Szóval marad a VM. Itt sok esetben nem a proci lesz kevés hanem a RAM. A 4105-ön 5VM van xcp-ng alapon: pihole, vpnserver, OMV+plex(de nem dockerrel), XenOrchestra, Win10 a feleségemnek. A J1900 ezt nem tudná a WIN10 miatt.
    Egyszóval a 4105 meg az 5040 simán üzemelhet kis fogyasztású asztali gépként vagy VM-eknek. Az 1900 meg lehet syno/NAS alternatíva aki szeret barkácsolni. Az 5040-et meg még inkább aszali gép alternatívának tudom elképzelni. Teljesen modern néma gépet lehet belőle építeni SSD-vel casual felhasználásra 4K lejátszási képességgel. Elég bajnok szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák