Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • turbuczn

    tag

    Sziasztok,

    egy kis segítséget szeretnék kérni:
    Találkoztatok már olyannal, hogy egy letöltős gép, alaplapi hálózata az internetelérésben lassú, helyi hálózaton viszont a megfelelő sebességgel dolgozik? Közben a utorrent fagy egyetlen letöltés alatt is.
    A rendszer a következő: egy Synologyi NAS, Asus gibabit router, Asrock am1h-itx alaplapos kis letöltős gép, amivel probléma van. A letöltés a NAS felé, hálózaton történik, másik gépen ugyanazon utorrentes programmal tökéletesen működik. A Asrock alaplapos letöltős gépen a net sebesség 500/200 mbit/s helyett csak 140/4!!! mbit/s, több böngészőből, újratelepített oprendszer mellett is, friss driverrel, másik routerrel is, másik UTP kábellel is, viszont ha NAS felé másolok, akkor a rendszer fel, és le is 80 mb/s-es sebességgel pakolja át a dolgokat. Ráadásul a utorrent rosszalkodik, fagy, nem tölt felfelé rendesen, és néha kiírja 1-1 torrentnél, hogy elveszítette a kapcsolatot a halózati meghajtóval.
    Fogalmam sincs mi lehet a probléma, ezért kérem itt a tanácsotokat! Az frissen telepített oprendszer miatt gondolom, hogy valami hardveres gond lehet, korábban nem volt gond ezzel. A ping tökletes, mindig 1 ms alatt, vagy azzal egyenlő. Garanciális még az alaplap, de nehezen megfogható a probléma. :( Valakinek valami ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák