- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Kb. milyen szinten vannak az asztali procikhoz képest, vagyis ezért a pénzért mire számíthatok; pl. AMD AthlonXP sebesség, vagy esetleg csak egy 486-os IBM AT/XT sebességére?
Az az érzésem, hogy attól félsz, kifizetsz 40-50 eFt-ot és kapsz érte egy 400 MHz-es P2 gép teljesítményét, ami egy Excel SZUM képletet 1,5 percig számol.
Ennyire azért nem rosszak ezek a procik, sőt!
Nekem egy 1,2 GHz-es Celeron van az alaplapon (nagyjából pariban van az egymagos Atommal) és nagyon kellemes teljesítményt nyújt netezéshez, office alkalmazásokhoz, torrentezéshez és hasonló produkciókban. Kipróbáltam a videó lejátszást is, a 720p-s filmeket 90%-ban akadásmentesen lejátszotta (1 magos, HT nélküli, hardveres gyorsítás nuku). Ha a teljesítményét valamihez hasonlítanom kell, akkor egy 2 GHz-es AMD Sempronhoz tudnám.Itt szerintem a kérdés, hogy mire fogod használni a konfigot, mert van amiben jók és van amiben ezek nem brillíroznak. Összességében én elégedett vagyok a teljesítményével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ennyire azért nem rosszak ezek a procik, sőt!