- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof_
tag
válasz
Mr.Csizmás #8563 üzenetére
Az eredeti méretei: 34/26. A nyomtatott méretei: 32,8/24,75
Milyen értékre érdemes akkor ezt átállítani? -
kristof_
tag
válasz
Mr.Csizmás #8561 üzenetére
Ezzel most nem tudom pontosan melyik beállítást kérdezed. Itt vannak az infill beállításaim. KÉP
-
kristof_
tag
Két kérdésem lenne.
1. Éppen kalibrálom a nyomtatót. a 20x20x20-as kocka az pontosan akkora amekkorának lennie kell, üres kockának a falvastagsága is megfelelő. Viszont próbaként nyomtattam egy csövet, hogy belefér-e a csapágyam. 26mm-nek kéne lennie a belső átmérőnek ehelyett az csak 24,75mm. Nem tudok már mire gondolni, hogy honnan ered a pontatlanság.2. Áttértem Simplify3D-re és megjelent egy varratszerű alakzat ahol a modell layert vált. KÉP Próbálkozok a Quality Troubleshooting Guide oldalon a Blobs and Zits hibával. Állítottam már a Retraction Distance-t, az extra restart Distance-t, Coastin Distance-t, de még mindig jelen van a hiba. Az érdekes, hogy Cura alatt nem volt ilyen.
-
janek69
senior tag
válasz
2thletme2day #8558 üzenetére
OK,lehet,hogy inkább csak nem pontos amit írtam. A retractk tuti nem működik annyira jól mint a direct-nél,de szerintem alapból elárulja,hogy mekkora lötyögés pontatlanság van a 2 módszer között,hogy amíg a direktnél 1-2mm retract bőven elég,addig a bowdennél ez több mint 6 mm.
-
janek69
senior tag
Ezen semmi nem gyári,így nem tudom milyen a bowden-es.Nekem nem is szimpatikus,mert ugyan könnyebb a fej,de a bowden mozog ez már kicsi hibát okoz az extrudálásban,arról nem is beszélve,hogy több anyagot kell eldobni ha lefogy a tekercs.Rugalmasabb anyagnál nem is használható a bowdenes.
-
Imy
veterán
PETG esetében a szálhúzást kinek hogyan sikerült eltüntetnie?
Illetve erre mennyire jó megoldás lehet a DirektDrive? Azaz az extruder motort a fej fölé helyezném. [link]
-
Mr.Csizmás
titán
hobbyking, 2 db van még raktáron
COLIDO 3D PRINTER FILAMENT 1.75MM PLA 500G SPOOL W/CARTRIDGE (BLUE) 4,04€ + szállítás HK-ból
így nem annyira deal
-
janek69
senior tag
válasz
printerpeti #8549 üzenetére
Hát majd kiderül. Szerintem nem okoz neki semmi gondot.Amúgy meg filléres dolgok,veszek egy marékkal,inkább a csere a macera.
-
janek69
senior tag
Az alkatrésznyomtatásban,most áttértem a szénszálas PETG-re,mert a PLA-val ellentétben jól bírja a hőt és még erős is,nagyon jól lehet vele nyomtatni,cserébe drága.Nyílván itthoni vackoknak prototipusnak továbbra is marad a PLA. A shogun PLA megfelene,mert elvileg 90 fokig bírja és nem kell hőkezelni,de mikor az ember talál egy jó anyagot,akkor már nem nagyon akar tovább szórakozni ezzel.
-
janek69
senior tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de ha nekem elfogy ez a pár tekercs,akkor az életemben többet nem fogom gazdagítani a Devil Design-t azzal,hogy akár 20cm filamentet is vegyek tőlük.Inkább veszek drágábbat,de olyan cégtől,akik tudják,hogy hogyan kell egy csévére feltekerni a filamentet. Nincs nekem arra idegem,hogy ha 30m-t akarok róla nyomtatni akkor izzadva letekerjek előre 30m-t majd vissza csak azért,hogy el ne akadjon. Ennyire szar filamentbe még nem sikerült belefutnom,de amint modják olcsó húsnak híg a leve.
-
tonyrulez
őstag
Tevo Tornado FB csoportban is csak folyamatosan panaszkodnak a BLTouch és társaira. Egyszer beállítod kézzel, jó ideig jó lesz az. Én még gondolkozok a Mesh Bed Leveling bekapcsolásán, mert eléggé púpos a gyári bed. De ennél több szerintem felesleges, kiadni 12k-t rá...
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #8539 üzenetére
-
fabula
őstag
Alumínium szíjfeszítő helyett meg nyomtasd ki vele a szíjfeszítőt a Thingiverse-ről, arra is felesleges költeni. Nekem is nyomtatott van a Tevp Tornadon, tökéletes.
Üveg heylyett jó még az IKEA-a tükör is, vagy vágatsz rá tükröt, azon legalább látszik, ha meghajlik, mert torzítani kezd.
-
Saccco
nagyúr
Az üveget biztosan nem. 500 Forint egy darab 4mm-es üveg élcsiszolva. Legalább 1 éve üzemel nekem a Tarantulá-n.
Single Z is teljesen jól nyomtat, ismét Tarantula tapasztalat alapján.
(#8539) Sputnyik123:
Ha bowden-es a nyomtató, akkor lehet, hogy kimozdult és dugulás van miatta. -
2thletme2day
őstag
Üdv
Elindítottam egy hosszabb nyomtatást ám 2 óra után le kellett állítanom az egészet mert az extruder nem nyomott elég anyagot át a nozzle-n és top layer helyett csak pókhálósodott az infillvonalak között. Olyan volt mintha elgyengült volna menet közben a motor. Lehetséges, hogy túlmelegedett és ez okozta a problémát?
-
bitmad
aktív tag
Az Ender3 nyomtatóhoz ezeket érdemes megrendelni, upgradelni?
- 235x235x3mm creality edzett üveg
- X / Y tengely alumínium szíjfeszítő
- Dual Z axis upgrade kit for Creality ENDER3 3D printer -
fabula
őstag
A 4988 stepperhez nem kell smoother, felesleges pénzkidobás.
Ha alaplapot akarsz cserélni, akkor a legjobb megoldás ár/érték arányban egy MKS Gen L alaplap, XYZ-re 3 db TMC2208 és E-re 1 db LV8729 driver.
Ez ezekhez a nyomtatókhoz tökéletesen bevált kombó és szép csendes is lesz tőle a nyomtató, nem "zenélnek" a motorok nyomtatás küözben.
Nekem ez van a Tevo Tornadomban és tökéletesen bevállt (természetesen smoother ehhez sem kell, de ha ragaszkodsz hozzá, én még a régi gyári alaplapjához vettem párat, elküldöm postaköltség fejében, mivel nálam csak felesleges kacat).
Szerintem a bed leveler is fölösleges pénzkidobás, ha fix helyen van a nyomtató, egyszer beállítod a bedet és hónapokig hozzá sem kell nyúlni. Én is kísérleteztem többfélével is, aztán a végén mind a fiókban kötött ki. Kísérletezgetés helyett inkább nyomtatok.
-
fape
senior tag
Milyen motor driver van benne? Smootherből a 8 diódás a jó, már ha kell egyáltalán, de motor vezérlő függő. Csak DVR8825 ajánlott.
Részletesen -
Jagi
tag
Sziasztok,
nagyon gondolkodok, hogy beszálljak közétek a 3D nyomtatás világába.
Eddig mindig mást kértem meg, hogy nyomtasson ezt-azt, viszont talán most eljött az ideje hogy saját gépem is legyen.
Egy Creality3D Ender-3 gépet néztem ki elsőnek, Ikea Lack asztal és squash labda kombóval.
Összeszedtem egy egy kisebb alkatrész csomagot amit itt-ott olvastam hogy jók lennének:
Smoother module
Vibration damper
Heat bed insulation
Bed leverer
Nozzle tisztitó
Nozzle kit
USBASP programmerFilamenten és sok betanuláson kívül kell még valami, hogy használható minőségben tudjak nyomtatni?
Thingiverse oldalon rengeteg hasznos nyomtatható kiegészítő van fent azok biztosan fel fognak kerülni a gépre.
Hobbi célra lesz így idővel biztos lesznek próbák speckó filamentekkel (fa, fém), ilyen célokra érdemes még valamit beruházni?
Olvastam, hogy a driverek tudnak még hangosak lenni, ezeket érdemes cserélni, gondolom Enderen az egész alaplapot kell cserélni? Valószínüleg nappaliban lesz helye, nem mellette fogunk aludni, de jó lenne ha minél csendesebb lenne.
Köszönöm elsőre is a segítségeteket! -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Megváltam a Kossel-től és egyelőre jegelem a nyomtatós projektet. Érdekelne esetleg valakit "kulcsra kész" octoprint, HP vékokkliensre telepítve?
Részleteket privátba megbeszéljük.
-
Saccco
nagyúr
-
janek69
senior tag
válasz
energy4ever #8521 üzenetére
A repetier alapból easy módban indul,nyomd meg az easy gombot és előjön a csúszkája a sebesség alatt.Ha magyarra állítottad,akkor gyönyörű fordításban folyamatnak fogja írni , angolul már normálisan flowrate lesz.
-
fabula
őstag
válasz
energy4ever #8521 üzenetére
A Cura-ban a Material alatt a Flow értékét kell állítanod.
Ezen túl az első rétegnél lehet még játszani a Quality alatt az Initial layer line width értékkel is.Repetier-Host-ot nem használok, azt majd más leírja.
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Munkámból adódóan össze kell raknom pár csontvázat, a bajom az, hogy néhány apró csont elkallódott/tönkrement/ellopták. Arra gondoltam, 3D nyomtatással pótolnám őket.
A lemodellezésük csak úgy menne, ha microCT-ben behúzva rekonstruálnám az ellenoldali párjukat/más csontvázon meglévő darabokat és abból készíteném el a modellt. Bár ez nem túl bonyolult, azért elég macerás ahhoz, hogy ne kezdjek hozzá, ha túl drága, lévén szegény az eklázsia (illetve frászt, de erre nem biztos, hogy adnak sok pénzt, mert ez hasznos).
Fehér színű, kemény anyagra van szükség, aminek a felületén az apró struktúrák is kirajzolódnak - a mikro CT 40 mikron felbontást tud (tudna többet is, de nincs rá szükség), ennyire aprólékos nem kell, de mondjuk pár száz mikron már igen.
Nyomtató vásárlás nem kerül szóba, megbízható, gyors, budapesti 3D nyomtató szolgáltatást keresek illetve egy árbecslést kérnék, ha lehet.1. csont - kb 4x4x3 mm kicsit torz kockához hasonlít
2. csont - kb 5*3*3 mm, csőr szerű
3. csont - kb 15 mm külső és 11 mm belső átmérőjű, átlagban 6mm széles gyűrű, ezen viszont van néhány nagyon fontos, pár tized mm-es csontléc
4. csont - 18-20 cm hosszú, tűszerű, az egyik végén lapított 2 cmes gömb, a másik vége hegyes. Ebből akár 4-5 db is érdekelne.Köszönöm a segítséget!
-
fabula
őstag
válasz
printerpeti #8514 üzenetére
Köszi a választ
.
-
janek69
senior tag
válasz
energy4ever #8516 üzenetére
Akár a cura-ban is lehet,de ha repetier host-al nyomtatsz,akkor van egy csúszka rá.Én menet közben is szoktam játszani vele,ha nem tetszenek a rétegek. Filament függő is,hogy mennyire állítom.
-
printerpeti
tag
válasz
energy4ever #8516 üzenetére
Tudod állítani a motor step/mm
-
printerpeti
tag
válasz
Mr.Csizmás #8515 üzenetére
Én a gyorsaság miatt fűttöm jobban párolog az aceton és az átlátszó üvegen látom
-
energy4ever
addikt
Filament adagolast lehet allitani valahogy?
Pl kiprobalnam 105-110%-ra felveve ha lehetseges. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
printerpeti #8514 üzenetére
nem kell tárgyasztal. utókezelés témájában néztem pár óra tubét: aceton virágpermetező flakonba tölt, nagy üres festékes doboz/vödör kibélelve papírtörlővel, a törlőt bespricceled vele, beleteszed a tárgyat x időre lefedve légmentesen (saját tetővel), és kész.
-
printerpeti
tag
Bocs ha félreérthető voltam ABS amit acetonozok. Fentebb is ezt javasoltam. A körömlaklemosó nem jóra gondoltam hogy a mülleres OK. A folyamat: Befőttes üveg aljába aceton tárgyasztal 80C ha olyan a model belógatom vagy a talpára 2oldalú ragasztó és a fedélhez ragasztom. 5-10perc es kesz. Végig a nyomtato melett maradok ne hogy baleset legyen de még nem volt. A végén várni kell hogy száradjon a darab mert meglátszik az ujjlenyomat.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
gerleimarci #8511 üzenetére
hoppá. meg is van a hétvégi programom
-
fabula
őstag
válasz
printerpeti #8508 üzenetére
Ezt pontosan hogyan is csinálod? Befőttesüvegbe teszel acetont, beleteszed a PLA-ból kinyomtatott tárgyat és melegíted a nyomtató tárgyasztalán? Hány fokra melegíted és hogy működik ez? Mindenhol azt írják, hogy az aceton csak ABS-hez jó ilyen célra.
Tudnál feltenni képet előtte és utána, hogy milyen módon alakul a PLA-ból nyomtatott tárgy felülete? -
gerleimarci
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #8507 üzenetére
Miért ne lenne?[link]
-
bigrob
őstag
válasz
gerleimarci #8494 üzenetére
Tegnap már megrendeltem a nagyobb tesót, nem bírtam magammal -
layerke
aktív tag
válasz
energy4ever #8505 üzenetére
PLA-t nem oldja az aceton, nem tudod simítani vele a felületet.
Aceton vásárlására bejáratott a festékbolt, mezőgazdasági bolt, háztartási vegyiáru bolt.
Körömlakklemosó semmire nem jó ezen a téren, az nem aceton. -
energy4ever
addikt
válasz
printerpeti #8504 üzenetére
PLA Aceton paroson gondolkodtam.
YT-n van felrakva vidi:
egy kis talkaba(pl festekes doboz teteje) ontenek acetont, ebbe raknak egy femlapot(magasitonak, hogy a nyomtatott cucc ne erjen bele) es erre rakjak a nyomtatott targyat. Lefedik az egeszet, es az "Aceton paras" levegon hagyjak 1oran keresztul.
Kerdes mennyire mukodik ez az egesz. Masik, hogyan tudok ilyen nagy targyakat lefeddni. Illetve honnan lehet vasarolni Acetont...
Aceton tartalmu koromlaklemosot probaltam mar PLA-val. Rakentem egy keveset, es hagytam, hogy elparologjon. A fekete PLA-bol feher lett, mas nem tortent...
-
printerpeti
tag
válasz
energy4ever #8501 üzenetére
ABS és acetont nem próbaltad?
-
layerke
aktív tag
Sziasztok,
A korrekt tájékoztatás végett közlöm, hogy a továbbiakban saját döntésem okán userként fogok itt funkcionálni, topikgazdai feladatok ellátását nem folytatom. izisz, neked sok sikert továbbra is!
Szép napot!
-
energy4ever
addikt
válasz
printerpeti #8500 üzenetére
Majd kiprobalom masik asztallal amit 200korulre is lehet futeni.
Amugy egy ilyen 3 oras nyomtatas amibol 2 ora az elso reteg...Erdekes, volt amit megcsinaltam tobbszor. Valamikor teljesen tukor, valamikor csikos meg mindig. Ugyan az a gcode, egymas utan, pla is ugyan az...
244x124mm-es dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest