Hirdetés
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen házat vegyek?
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- RAM topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Guba4
tag
A Sovol SV06 Plus tulajdonosoknak ajánlom [ezt] a modot, nagyon jól átgondolt darab, nagyon nagy mértékben javítja a nyomtató gyárilag nem túl acélos tárgyhűtését.
-
Janos46
tag
Köszi a válaszokat.
#41441daninet
Van egy fehér színű 7 grammos tubusos lengyel hőpasztám, azzal szereltem össze. Remélem jó lesz, de majd idővel kiderül a nyomtatás során.#414442thletme2day
Természetesen van, de a furatban kissé lötyög a termosztát, így nincs közvetlen kontakt hőátadás szempontjából ami a hőmérséklet érzékelését befolyásolja. -
axlfsi
veterán
válasz
JulianSinulf #41443 üzenetére
Ja, oke, amikor magad tervezel CAD-ben, az nyilvan mas, ott adottak a meretek. Koszi azert!
-
JulianSinulf
őstag
válasz
axlfsi #41442 üzenetére
Szia!
Én gyakran magam által tervezett tárgyat nyomtatok, így a szerkesztőben meg tudom nézni.
A szeletelőben már csak azt szoktam, hogy a méret stimmeljen.
Illetve, ha letöltök valamit, akkor ott is azért odafigyelek a méretre.
Van, hogy a szeletelő hibát jelez a tárgyban és javítás után csökken a mérete.
Mást sosem használtam. Cura-ban sem, bár azt sokáig nem is használtam. -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Sokszor előforult már, hogy a szeletelőben ellenőriznem kellett volna bizonyos méreteket. Ezt, amikor még Cura-t használtam, könnyedén megoldottam, ott volt ruler plugin, ... de pl. Orca-ban nincs (vagy talán Prusa Slicerben sem).
Mit tanácsolnátok, hogy és mivel ellenőrizhetnék valós méreteket gyorsan, még nyomtatás előtt, ha szükségem lenne rá?
Veletek egyáltalán szokott ilyen történni? -
Janos46
tag
Sziasztok.
Artillery, a termosztátot ki kell cserélnem, amit kaptam az kicsit lötyög a furatba. Ha hőpasztával besegítek neki, jó lesz? Mert ugye az mégsem igazi kontakt.
Köszi a válaszokat. -
Scallion
senior tag
Azt ugye tudod hogy pfa folia ami a mars 3-an van, matt és nem olyan víztiszta mint a fep.?
-
2thletme2day
őstag
Ez a HueForge nagyon komoly cucc. 3 színből hozta össze ezt a képet (nem saját)
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41429 üzenetére
Hat, alap gyari beallitas sosem jo. A levilagitasi idoket a resin gyartoja adja meg. Ha az nincs meg, akkor indulj el 4 masodpercrol es onnan vedd le fokozatosan, amig hataron nem lesz a cones calibration. [link]
Amig a cones calibration-t nem csinaltad meg, addig nem is erdemes nyomtatni semmit se. -
tibitron
tag
válasz
Reggie0 #41423 üzenetére
Eddig az osszes probalkozasomnal maradt valami letapadva..es ugye 0 nyomtatas. Lecserelem a foliat es ujraszintezem. Remelem ennyi volt csak a gond. Mivel szobaban lenne tartva mindig visszaontenem az uvegbe a gyantat es utqna mindig cleanlnem, hogy a maradekot kmoinnyebben el tudjam tuntetni, kevesebb igy a mocsok. Ez jarhato ut ?
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41420 üzenetére
Nem. Tankot clean akkor kell, ha valami levalt a talcarol vagy valami darabka uszkal a kadba toltott gyantaban es le kell onteni rola.
A szintezest erdemes megcsinalni, az elegoo-nak ez a gombcsuklos rendszere eleg fos, konnyen elmozdul, ebben az 50ezer forintos creality is lekorozi.
Ha csak a filmen van maradvany es nem uszkal semmi a kadban, akkor en leonteni nem szoktam a kadat, csak nyomok egy tank cleant, majd gumikesztyuvel belenyulok a kadba es lehuzom a filmet. Supportot ilyenkor hiaba teszel, a problema az is, hogy az elso par reteg nyomtatasakor a maradvanyt belepaszirozza az LCD-be, ami miatt ki is tudja lukasztani a filmet, de ha kelloen vastag anyag maradt ott, akar az LCD-t is eltorheti.
-
Lookup
tag
Sziasztok!
Van három alkatrészem amiből kettőt hibátlanul ki is tudtam nyomtatni, majd a harmadiknál úgy döntött a kis enderem, hogy kapjam be
Sikeres nyomtatások:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Ezek szerintem teljesen rendben vannak esztétikailag és nem is törnek mint a ropi.
Ami nem sikerült, ezt le is állítottam:
[kép] [kép] [kép]
Semmit nem módosítottam, ugyanolyan beállításokkal ment mint a másik kettő. Ráadásul nem is ez a legbonyolultabb alkatrész a háromból.
PLA Meta az alapanyag, hónapok óta használom ezekkel a beállításokkal és az esetek 98%-ban jók a nyomatok, szóval hirtelen fogalmam sincs mi történhetett. Esetleg valami jellegzetes mechanikai hiba lehet amire nem gondolok? -
tibitron
tag
válasz
Reggie0 #41419 üzenetére
Elagoo mars3. Hasznaltan vettem uzletbol, hasznal foliaval. Azt mondtak be van szintezve ezzel nem kell torodjek. De lehet szallitaskor elmozdult.. nem is biztos hogy jol mostam elsore .nem hasznaltam sose tank cleant, vizes talba be, papirral torol, ujra stb .lehet mindig tank clean kell inkabb? Tehat minden probanyomas utan ha marad megszilardult gyanta le kell onteni, lehuzni visszatolteni es uj teszt? 30 percenkent ez jo macera meg mocsok
azzal mukodik hogy megszilardult supportot teszek clean elott a talcaba,es azzal huzom le a gyantat?
-
Reggie0
félisten
válasz
tibitron #41400 üzenetére
Eloszor is nyomjal vat tisztitast es a szeletol huzva szepen huzd le, hogy tiszta legyen a folia. Utana szintezd be ujra, de A4-es papirlapot hasznalj, ne a gyarit, mert az tul vastag.
Ha van otthon szaraz PTFE spred akkor azzal fujd le belulrol a foliat, majd wcpapirral vagy torlopapirral torold at, hogy ne legyen homalyos.
Utana a Z iranyu sebesseget vedd le 60-ra. Ha ketsebessegu a nyomtatod, akkor a kezdeti emeles magassagat vedd feljebb 6mm-re. -
Scallion
senior tag
válasz
tibitron #41404 üzenetére
alulra 25-nek elégnek kell lennie, a 2,5-öt emeld 2,7-re, nyomtass kalibrációt.
És szintezz be előtte rendesen. -
tibitron
tag
válasz
szabieable #41412 üzenetére
Megeri, de az acel tolcser szilikonnal konnyebb, tisztabb, es igy koltseghatekony.
-
tibitron
tag
válasz
szabieable #41409 üzenetére
ahol en neztem 25 db volr 4100 ft. Meg sok helyen 24k volt 50 db ilyenek a szurosbol.
-
tibitron
tag
válasz
szabieable #41407 üzenetére
Kov heten erkezik egy mercury x moso vilagito szett, meg rendektem szilikonos aceltolcsert, mert a szurospapirtolcser rohadt draga. Van otthon 2 tartalek foliam , kicsererlem a regit a tankon, mar egy kicsit viseltes..szerintem ez volt a fo gond...valakinek van jo modszere a gyanta visszatoltesre, mert alapbol nincs semmi perem, kiontonyilas..ugy mindig marad itt ott..
-
szabieable
aktív tag
válasz
tibitron #41400 üzenetére
Minél nagyobb a levilágított felület annál nagyobb erővel húzza fel a fepről a kikeményedett gyantát, vagy gyors a sebesség, vagy kevés a lifting vagy laza a fólia vagy kevés a support... ezek permutációjába még belejátszik a hőmérséklet és gyanta viszkozitása
Első körben újrasupportolnám, hogy ne párhuzamos legyen a test a fóliával
Illetve ereszd rá a sliceolt fájlt az UV tools nevű cuccra, megmutatja, hogy hol hagytál suction cupot/szigetet, unsupported areat a modellen -
petyus_
senior tag
sziasztok!
elég durva ringing volt az X tengelyen, megcsináltam az input shaper klibrációt, a ringing szinte teljesen eltűnt, de ugyanúgy megmaradtak a folyamatos függőleges vonalak a tárgyon. Van ötletetek ezt mi okozhatja? Kb 2mm-re vannak, tehát biztos valahogy a szíjakkal függ össze, de próbáltam lazábbra/feszesebbre állítani, nem segített rajta. Csak az Y tengely ilyen (bed), X teljesen jó (az X lineáris sín, az Y görgős, Sidewinder X2 egyébként).
Itt van egy input shaper előtt/után, látszik, hogy a ringing szinte megszűnt, de a függőleges vonalak maradtak.
-
Scallion
senior tag
Nem kell maxra tölteni néha ugy nyomtatok hogy csak 2mm anyag van, De minden nap nyomtatás előtt fel kell keverned a gyantát a tálcában, ne legyen üledék a folián. Nyugodtan keverheted a sárga spatulával amit adtak hozzá, de ne nyomd rá a foliára csak könnyedén, nem fogja összekarcolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest