Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazs87

tag

Sziasztok!

Még új vagyok itt, külön e téma miatt regeltem.
    Tanácsotokat szeretném kérni:

vettem egy CTC printert [link], aminek a kezdeti lépéseivel még boldogultam, de 2 gonddal találtam magam szembe üzembehelyezéskor:

1. a filament unloadnál a szálat nem nyomja ki, csak berreg -gondolom ez nem egészen normális
    2. az asztal nem teljesen sík(a lenti képről következtetve) , ezért 5 mm-es üveglapot szereztem hozzá . A gondom a beméréssel van. A "gyári" kalibráló szoftver (script/calibration/the replicator calibration.gcode) sajnos nem alkalmazható az esetemben(a Z tengely véghelyzetem fent van, üveggel együtt az asztallap nagy sebességgel nekimegy a fejnek), mást pedig nem találtam eddig. A gyári eeprom értékek kézi módosításával pedig rendellenes funkciókat váltok ki a berendezésből.
    A másik megoldásom a véghelyzetérzékelő 5mm-rel való eltolása lenne, ergo mechanikusan heckelném a rendszert, ami magával viszi azt is, hogy a lenti véghelyzet is tolódik 5 mm-el, ami már ütközne a gép aljával. Előnye a nyomtató gyári alapprogramjainak használhatósága lenne. Itt pedig a véghelyzet pozícióját kellene átírnom, de itt már nem tudom hogyan van erre lehetőségem.
    Ti mit javasoltok?
    A makerbot klónom firmware verziója egyenlőre "the creator firmware v1.0". ReplicatorG-ben kezdem neki a maszatolásnak.

+1 kérdés: a fórum elején olvastam az octoprintről. Valaki használta már ezt replicatorg-vel, kompatibilis?

Van itt valakinek hasonló/ilyen nyomtatója?

Előre is köszönöm válaszotokat!
    (a fórum olvasása előről még tart, ha esetleg szerepelt már hasonló kérdéssor elnézést érte)

Minden jót és szép hétvégét!
    Bazs87

Új hozzászólás Aktív témák