Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz DarthSun #76847 üzenetére

Nekem nem gond, nem rábeszéllek, csak nagyon körülményes és felesleges, amit csinálsz. A világ legkomolyabb adattárolással foglalkozó cégei is így csinálják, ahogy írtam (+ még tesznek mögé egyebet is, de az már itt off).

Nekem 1 retróm van, de az nem 46, hanem 64 :D és az emulátort gyakrabban izzítom be szerintem, mint a 100-akárhány lemezes dupla floppy-s valódi öreg vasat. Nagyapámtól kaptam 6-éves koromban, emlék, tartom, de ennyi. :DDD

Pendrive-ok meghalnak ha a közelben durran egy nuki, az EMP azonnal legyak mindent.
    Optika rettentően macerás, kicsi kapacitás és kihaló állatfaj, ráadásul már az "örökéletű" M-Disc-eket is degradálták az eredeti speckóról lentebb (és azokra írják rá)..

A mai világban terabájtokat mozgatni A-ból B-be HDD a legjobb, a sebessége és a biztonság miatt RAID-ben. Mondanám, hogy SSD, de archiválásra - egyelőre - szinte kizárt, hiába állítják egyesek, hogy beindítás nélkül is bír 5-10 évre tárolni adatot, a valóságban ezt nem merném letesztelni.

Nincs jobb annál, mint amikor van egy 2-3 lemezes raid-ed, amit univerzális, bármilyen rendszerről könnyen olvasható, nagyon komoly hibatűrő fájlrendszerrel megcsinálsz, aztán kiteszed őket a polcra és alszol békében. Ezek mögé még lehet optikát tenni persze, de ha én is belegondolok, hogy 33 terát hova tennék most, jééééézusssss... :N

És reddit-en vannak, akik petabájtokat kezelnek. Teljesen "beteg" :D

Mondtam már, hogy optikára is lehet raid-et tenni ? :P

Nemhogy nyomába sem érhet, hanem köröket ver egy fasza ZFS + marék HDD kombó arra, amit vázoltál. Tényleg nem kötekedés. Érdemes kitanulni.

Vagy nem. :U Nem kötelező jól csinálni...

Új hozzászólás Aktív témák