-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz
jim bcs #59046 üzenetére
Köszi, azt a Hsz-t láttam, de más szerint mégsem egyforma a két WD Purple széria... én is utánanéztem, a fordulatszámok sem egyezőek.. és az áruk is különbözik.
A dobozos kérdésemre nem értem ezt a választ, nem értem, hogy ha dobozos, akkor miért rosszabb?
Ezek szerint nem mindegyik dobozos, nekem viszont olyan kell! -
RR-13
őstag
Nagyon sokan dicsérik a WD Purple szériát, így elgondolkozom, hogy a Toshiba P300 helyett inkább azt vennék és lehet 4TB tárhelyűt.
3TB WD Purple WD30PURX vagy 3TB WD Purple WD30PURZ
4TB WD Purple WD40PURX vagy 4TB WD Purple WD40PURZ legyen?- Van érdemi különbség a PURX és a PURZ közt?
- Aki vett már WD Purple HDD-t az megosztaná velem, hogy ezeket dobozban árulják?
Mert láttam valahol kék dobozt hozzá... csak nem tudom, hogy Magyarországon is így árulják -e?
Köszönöm. -
newmoonlight
senior tag
válasz
enginev3.0 #59043 üzenetére
Nem. Te nem Red-et akarsz, hanem Purple-t.
-
enginev3.0
félisten
válasz
jim bcs #59042 üzenetére
Most van egy, két Red mellett, de lehet eladom, és kerül helyére egy Seagate, vagy egy Red, még nem tudom, csak egy kósza ötlet, bár a Red felé hajlok, eddig semmi gondom velük szerencsére, és akkor biztosan párba lesznek
Hány évet (napot HDSentinel) mennek el ezek a 0-24 HDD-k, ha az ember egy nem tönkremenőset fog ki? 1000+? Napi 24 órában
-
jim bcs
nagyúr
válasz
enginev3.0 #59041 üzenetére
Pedig Purple-t akarsz én látom.
-
Dzsekó
addikt
válasz
enginev3.0 #59039 üzenetére
Purple már csak a +1 év gari miatt is.
A két Seagate kb. egy kutya. -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Melyik a legjobb?
3TB WD Purple WD30PURX
3TB Seagate Skyhawk ST3000VX010
3TB Seagate IronWolf ST3000VN007És a két seagate közül melyik a jobb?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
megaandrew #59036 üzenetére
Nézd meg jobban, 4TB-ig 5400, 4TB-tól felfelé 7200.
-
megaandrew
tag
válasz
jim bcs #59032 üzenetére
Az összefoglalóban csak az 5400-5900-asok között látom (lehet hogy én vagyok a vak, ha mégis szerepelne a 7200-asok közt). A boltokban meg össze vissza van és nem tudom, hogy azért-e, mert van több változat is, vagy mert elírás (pl. kaptam már red switches billentyűzet helyett brown-nal szereltet és elintézték egy "bocsi, elírás"-sal) De ezek szerint létezik akkor 7200-es is. Amennyiben igen, akkor az ajánlott?
Hopp, közben látom, hogy kaptam rá választ!
Köszönöm! -
Dzsekó
addikt
válasz
megaandrew #59031 üzenetére
Az ST4000VX007 az 5900RPM-es, boltok többsége jól írja, PCX-nél elírták.
Van 7200RPM-es is 5 év garival és +10-20 ezerrel többért.
Skyhawk jobban össze van rakva, mint Barracuda, jó eséllyel nem fog hamar meghalni, de még a legmegbízhatóbb vinyó is meghalhat, úgyhogy ezt csak jósolni lehet.
-
RR-13
őstag
válasz
tothtomka #59033 üzenetére
Elvileg más különbség nincs... maximum még a garancia idő, valahol a BULK-hoz csak 1 évet adnak, míg a Retail-hez 2 évet.
Elsőnek úgy tudtam, hogy a HDWD120UZSVA változat nem tudja ezeket csakis a HDWD120EZSTA változat, de ezen oldalon lévő PDF leírás alapján mindkettő tudja ezeket a plusz tulajdonságokat:
- Rázkódásérzékelő és Ramp loading technológia is védi
- Perpendicular Magnetic Recording technológia - a hagyományos rögzítésnél háromszor nagyobb adatsűrűséget nyújt, ami P300 nagy kapacitásának titka
- Tunnel Magneto-Resistive rögzítési technológia is van, mely megnövelt stabilitást nyújt. -
jim bcs
nagyúr
válasz
megaandrew #59031 üzenetére
Van belőle 7200-es és 5400/5900-es is! Lásd fent lenyitva Összefoglaló!
-
Dzsekó
addikt
válasz
megaandrew #59024 üzenetére
Ajánlott a Skyhawk, de nem 7200RPM-es, emiatt valamivel lassabban tölt majd be a játék.
Futtattam 5400RPM-esről játékot, azért annyira nem vészes és a régi 7200RPM-es vinyókat lenyomja.
3TB-ban a Toshiba P300 a legjobb játékra szerintem, ez 7200RPM-es. -
Đusty
addikt
A WD80PURZ és WD80PUZX között mi a különbség, mindegy melyiket választjuk?
-
tothtomka
csendes tag
Sziasztok!
Második meghajtónak keresek 2TB-s vinyót. Programok futtatásához és adattároláshoz vegyesen. Az ajánló és az olvasottak alapján P300 kell nekem?!
A két P300 között mi a különbség?
Toshiba P300 2TB 64MB 7200rpm SATA 3 HDWD120UZSVA 17860Ft-tól
Toshiba P300 3.5" 2TB 64MB 7200rpm SATA 3 HDWD120EZSTA 22090Ft-tól
Melyiket vehetem? -
megaandrew
tag
válasz
Dzsekó #59019 üzenetére
Köszönöm a választ!
A másik amit nézegettem, ez volt:
4 terrás skyhawk
Ha ez sem ajánlott túlzottan játékok futtatására, akkor tudnál inkább valamit ajánlani a 3 terrásak közül ezen árfekvésben? -
randras_83
addikt
Sziasztok!
Gyors kérdés mert már össze vagyok zavarodva. Szóval PS és LR alá kellene fotókidolgozahoz adat vinyó. Melyik az opciós? Toshiba P300 (látom ez nagyon fut) vagy valami Hitachi.
-
RR-13
őstag
válasz
Dzsekó #59013 üzenetére
Köszi a választ!
Napi adattárolás miatt szeretnék P300-asat, naponta több esetben mentek le adatokat és jó lenne, ha gyorsabban töltené be a meghajtót, amikor megnyitom... jelenleg WD RED 2TB van.. és pár másodpercig csak a fájllistát keresi... aztán tölt be.. ami kicsit lassú nekem..
A P300 a leírt plusz funkciók miatt stabilabb és vonzóbb számomra, mint az E300...Úgyhogy továbbra sem tudom melyiket vegyem
-
Dzsekó
addikt
válasz
megaandrew #59017 üzenetére
Barracuda nem ajánlott megbízhatóság szempontjából. Ha nem fáj, ha elvesznek a rajta tárolt adatok, akkor vehető, mert ennél olcsóbb nem igazán van.
Amúgy Toshiba X300-at tudnám ajánlani, de az drágább. -
megaandrew
tag
Sziasztok!
4 terrás winchestert keresek játékok futtatására és tárolására, a rendszer nem ezen lenne.
Ezzel kapcsolatban valakinek valami vélemény:
https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/seagate/barracuda-4tb-sata3-st4000dm004-p349113055/#
Ez a darab 5400-as, vagy 7200-as, mert több helyen mást írnak.
Ha valakinek van valami más ajánlata, szeretnék ezen árkategóriában maradni. -
Dzsekó
addikt
válasz
dchard #59011 üzenetére
Fejkalibráció is lehet, bár akkor elvileg nem kéne számolnia.
Inkább egy enyhe parkolás lehet még a kb. 200-as különbség oka.
Az 5400-as vinyóknál lévő intenzív parkolás azért gond, mert 1 hónap alatt képes elérni a 100 ezres értéket.
A gyári élettartam meg 300 vagy 600 ezret ír, azaz fél év alatt kicsinálódik a mechanika. -
bundaska
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék.
Merevlemezt szeretnék venni, 1-2 TB-ban gondolkodom, egy régi Samsung 500-ast váltana, már nagyon kinőttem a méretét, és a mellette lévő 2TB-os WD Red is kezd megtelni (játékok, filmek, RAW/JPG képek stb.). Op rendszer SSD-n van, tárolásra használnám a fentebb írtakra + játék futtatására. Melyik merevlemezt ajánljátok? A Red vinyón jelenleg nincs beállítva a parkolás, ezt lehet meg fogom tenni, az összefoglalóban leírtak alapján, remélem nem okoztam semmi kárt eddig benne, a kondíciója 100%-os.
A PCX-nél elég jó árak vannak jelenleg, ezért néztem a WD10EZEX-et, WD20EZRX-et, WD20PURZ is jó árban van illetve a 2TBos Red-et.Melyik lenne a befutó? Esetleg Purple? Az összefoglalóban egy tavalyi 1TB-os tesztet nézve amire nekem kellene, a Purple nem ajánlott, de olvasgattam itt a fórumon is vissza ahol többeknek tárolásra ajánlották. Már elvesztettem a fonalat, melyik legyen.
Köszönöm előre is.
-
Dzsekó
addikt
P300 most jelenleg a legjobb ár/érték arányú vinyó, ha op. rendszerhez gyors vinyó kell.
E300 meg az 5400RPM-esekkel versenyez, ezekből jó még a WD Purple és Red is. Adattárolásra ezeket célszerű venni. Tehát P300-at csak op. rendszerhez és játékok futtatásához célszerű választani. -
RR-13
őstag
Valaki esetleg gondolkozott már azon, hogy a Toshiba 3TB 300-asból melyiket vegye az alábbi kettő közül?
Toshiba 3TB 3.5" - P300 Performance - HDWD130EZSTA
Toshiba 3TB 3.5" E300 Low-Energy - HDWA130EZSTA
egy árban vannak kb. egyiknek 5940 a másiknak 7200 RPM.
Mindkettő rendelkezik Dual-stage actuator tulajdonsággal (kiegyensúlyozott teljesítményt és gyors reakcióidőt biztosít)
Továbbá csak a P300:
- Rázkódásérzékelő és Ramp loading technológia is védi
- Perpendicular Magnetic Recording technológia - a hagyományos rögzítésnél háromszor nagyobb adatsűrűséget nyújt, ami P300 nagy kapacitásának titka
- Tunnel Magneto-Resistive rögzítési technológia is van, mely megnövelt stabilitást nyújt.Viszont az E300 kevesebbet fogyaszt... nem tudok dönteni!
-
dchard
veterán
válasz
Dzsekó #59010 üzenetére
Hát pont ez az, hogy a Start_Stop_Count száma 36, míg a power_off_retract meg a load_cycle 232.
Azt nem írtam le, hogy a NAS szünetmentesen van, tehát egyetlen nem szabályos leállítást nem éltek meg ezek a lemezek. Összesen 380 napot mentek eddig.
Az jutott még eszembe, hogy a gépemben megy egy 1TB-s 5400-as Samsung lassan már vagy 10 éve, és abban sincs fejparkolás, viszont 2-3 óránként lehet hallani, hogy szabályosa járatja a fejet valamilyen kalibrációs folyamat miatt. Lehet hogy a toshiba is csinál ilyet néha, és abból jön össze ez a szám? Csak tippelek, de el tudom képzelni.
De ha ez nem sok, akkor megnyugodtam.
Dchard
-
Dzsekó
addikt
válasz
dchard #59007 üzenetére
A 232 az lófütty. Nézd meg a start/stop count-ot, annak is e körül kéne lennie.
A load/unload cycle count akkor is számol, ha ki be kapcsolod a vinyót. Ha a start/stop-al közel azonos az értéke, akkor a vinyó nem parkol. Mivel 232 nálad a load/unload, ezért a vinyód nem parkol. Ha ennek az 1000x-ese lenne, akkor már parkolna. -
-
dchard
veterán
Bő egy évvel ezelőtt vettem két darab 3TB-s TOSHIBA DT01ACA300 lemezt. Az APM az első pillanattól kezdve ki van kapcsolva mindkettő, semmilyen egyéb energiagazdálkodás nincs bekapcsolva, ezért sokallom a 192, 193 paraméterek számát:
9 Power_On_Hours 0x0012 099 099 000 Old_age Always - 9277
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 36
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 232
193 Load_Cycle_Count 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 232Lehet ennek köze a fej parkoláshoz? A smartctl azt írja hogy az APM ki van kapcsolva, mégis kicsit gyanús.
Egyébként most csináltam teljes tesztet, és egyik lemeznek sincs semmi baja, sebesség is rendben, btrfs sem vernyákol, szóval gond az nincs, csak érdekel a véleményetek.
Dchard
-
jim bcs
nagyúr
válasz
tupacamaru #59004 üzenetére
(#59004) tupacamaru
Persze, simán.(#59005) hunaqua
WD Purple -
hunaqua
addikt
Egy Orico aktív 3.5 házba keresek 2-3 TB HDD-t. NAS-ként lenne használva egy S905x hajtaná Tr@nsmission Torr.-al.Menne mindig és mivel a hálószobában van,ezért nagyon fontos,hogy ne legyen hangos.
..tehát nagyon halk kellene,és azért az ár sem mindegy.
-
tupacamaru
veterán
Ez a Seagate 8TB Archive HDD vállalható kategória? Csak filmek tárolása és lejátszása lenne a cél, napi pár órás üzemidővel. A többi időben a rendszer altatná.
-
SpG
csendes tag
válasz
King Unique #59002 üzenetére
Milyen igaz, így jár aki rosszul kérdez! (hordozható merevlemez)
-
SpG
csendes tag
válasz
King Unique #58999 üzenetére
Köszönöm - az összefoglalóban nem kerestem, a kereső meg irreleváns találatokat adott...
Ez lehet a kulcsmondat: "Ellenben a gyári kiszerelésű modellekben rendszerint átlagosnak mondható merevlemezek szoktak lenni."
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Battlefield 2042
- Kutya topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest