-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kal-El
senior tag
A Seagate SkyHawk nem szokta parkoltatni a fejet? Mert azt nem szeretem, amikor mindig megáll és várni kell mire felpörög. Mondjuk ha ez a felügyeleti üzem azt jelenti, hogy 0-24 használatra, akkor gondolom ez eleve ki van kapcsolva.
-
Kicsit lemaradtam
, most látom csak, hogy a Seagate is ad 5év garis winyókat, az Ironwolf PRO-k ott sorakoznak az ajánlott listában. Vannak ezek annyira megbízhatók, mint a HGST He10-esek? Egyéb hátrány, pl gyorsabban szökő hélium, nagyobb melegedés, stb?
-
-
-
Májusi szállításra már vesznek fel előrendelést a 12 terás HGST He12-re. Az ára - közelíti 2db 10terás árát
-
naja
aktív tag
-
naja
aktív tag
válasz
Kal-El #56480 üzenetére
Lehet én elgondolkoznék, hogy miért adják meg magukat a vinyók. A környezetükkel, táp ellátással minden rendben? Szünetmentes/túlfeszvédő van?
Az összefoglalóból:
7200 RPM, drágább, több garanciával esetenként:
3TB HGST Deskstar NAS HDN724030ALE640 64MB, 3év gari
3TB WD RE WD3000FYYZ 64MB, 5év gari
3TB WD Se WD3000F9YZ 64MB, 5év gari, AF
3TB WD Red Pro WD3001FFSX 64MB, 5év gari, AF4TB HGST Deskstar NAS HDN724040ALE640 64MB, 3év gari
4TB WD Gold WD4002FYYZ 128MB, 5év gari
4TB WD RE WD4000FYYZ 64MB, 5év gari
4TB WD Red Pro WD4001FFSX 64MB, 5év gari, AF
4TB WD Red Pro WD4002FFWX 128MB, 5év gari, AF
4TB Seagate IronWolf Pro ST4000NE0025 256MB, 5év gari5400-5900 RPM, halkabb, 3 év garanciákkal:
3TB WD Red WD30EFRX 64MB, 3év gari, AF
3TB Seagate IronWolf ST3000VN007 64MB, 3év gari4TB WD Red WD40EFRX 64MB, 3év gari, AF
4TB Seagate IronWolf ST4000VN008 64MB, 3év gariÉn itt csak kérdezni szoktam, de ha jól sejtem a szakik is csak ezt fogják
mondaniírni.
Illetve az első az lesz, hogy megkérdezik mennyit szánsz rá. A gyorsabb-hangosabb-próbb kategória 70-80 eFt között mozog (kezdődik), az 5400-5900-es meg nagyjából a felébe kerül. -
Megtalaltam azt a nas szetett, itt latni milyen vinyo van bent: [link] Ez ugy nezem heliumos lemez. Az US7SAJ800 az helioseal merevlemez.
Itt inkabb az a kerdes, hogy nem lesz-e parkolobajnok a lemez.
------------------------------------
Aki erdeklodik a lemezek irant, itt ket heliumos lemezt hasonlitanak ossze, a kitben talalhato HDN728080ALE604 8TB - os es a HUH728080ALE600 8TB - os oem lemezt.
-
sutaxx
tag
sziasztok
TOSHIBA DT01ACA200 vagy DT01ACA300-ban gondolkodok
inkább adat üzemre ajánlanátok őket? vagy esetleg vegyes felhasználásra is okés lehet? ( játékok futtatása )
vagy inkább vegyem a kisebbiket és nézzek a játék tárolgatásra valami mást?
üdv.
-
Kal-El
senior tag
Srácok, milyen 4TB-os HDD-t ajánlanátok NAS-ba? Mert a 3 winyóm közül 2 megadta magát kisebb-nagyobb eltéréssel és kezdem félteni az adataimat, ezért NAS-t akarok összerakni. A 3 közül az egyik egy 4TB-os WD Red 2014.11.20-án lett véve, az még működik. Egy 3TB-os Red, ami 2013.12.21-én lett véve, garancia lejárta után 1 hónappal krepált be. És egy 3TB-os Green, ami 2012.10.15-én lett véve, és ez is gari lejárta után valamikor adta meg magát, de már nem emlékszem mikor pontosan.
A megbízhatóság lenne a fő szempont. -
lavorka
aktív tag
Rendelkezem mindkettővel, Red és IronWolf 4TB méretben, egyikre sincs panasz. IW gyorsabb, viszont sokat parkol. Red kicsit lassabb, de nem parkol. Am tényleg 150MB/s a vége a Red-nek, az IW megy nálam 205-t is. Tartósságról nem tudok mondani semmit, az IW 3 hetes még csak... Red 1 éves.
-
naja
aktív tag
válasz
Alex91 #56476 üzenetére
Hát igen, minden relatív.
Viszont én kérek elnézést mindenkitől, h "lelassúztam" a Red-et.
Gondoltam megejtek egy gyors tesztet, hogy mennyire "gyors" is ez a WD Red (3TB) nálam. Leesett az állam a 60MB/s-től. Kiderült, hogy a vinyó végére sikerült kilogisztikáznom a rendszer partíciót. Így meg már mindjárt érthető mitől ólom lábú a szerencsétlenje. Az egy másik hosszú történet miért van annyi rendszerpartícióm, és miért lettek a dolgok ott ahol (van 1 win és 3 osx, és ebből lett egy tökéletes, ami a sor végére került). Amúgy az első partíción is csak 120 MB/s körüli értéket mértem, tehát a 150 az csak a csúcs lehet (szakadékban hátszéllel).Szóval a Red és az Ironwolf között vacillálok, reggelre megálmodom.
Köszi a hozzászólásokat.
-
naja
aktív tag
válasz
Alex91 #56472 üzenetére
Ott ugyanazok a számok vannak, de valamiben mégis különbözniük kellene, vagy nem? Akkor miért van két különböző eszköz, ha ugyanazt tudják? Ebben nem csak a "max internal data transfer rate" dönt, hanem az a csomó más adat, amit mérni szokás még(4k, random, seq. stb).
Most találtam meg egy írást, ami alapján a Purple inkább a folytonos írásban jó, a Red meg inkább olvasásra van optimalizálva. Összegezhetjük így a különbséget a két vinyó között?
Csak épp nem érzem, hogy ezek az infók segítenének dönteni, hogy akkor most melyiket vegyem meg.
UI: A számokat tovább böngészve 4TB esetében a Seagate IronWolf (ST4000VN008) tűnik csak kicsit jobbnak a WD Red-hez képest (+sebesség, -zaj). Megbízhatóságról nem tudtam adatot beszerezni semmit, csak a technikai adatokról van szó.
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
amit keresek legyen halk, 1-2 terrás, játékra is (256-os ssd mellé).
Köszi, E
-
naja
aktív tag
válasz
Alex91 #56469 üzenetére
Köszönöm, ezeket már rongyosra olvastam.
A Barracuda, hogy került már megint elő? Ha jól tévedek nem ajánlott.
Még egy elfogadható árú vas: Hitachi Deskstar NAS 3TB (H3IKNAS30003272SE), 4TB-os már nincs belőle. Ezt is csak egy helyen látom 3 évvel.
(#56466) inf3rno:
Az WD10EZRZ az összefoglaló legelején van róla szó. Átcímkézett WD Green (WD10EZRX volt), ezért nincs az ajánlottak között. Ami ajánlott az a korábbi Blue (WD10EZEX). -
enginev3.0
félisten
WD purple mellé megfelelne ez? ST3000DM001
Raid0ban mennének torrentre egész nap -
inf3rno
nagyúr
A WD10EZRZ-ről mik a vélemények? Nem látom az ajánlottak között, csak az eggyel előbbi blue-t...
-
naja
aktív tag
-
KBalázs34
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni! Szerintetek megéri használt merevlemezt venni? Vagy inkább újjat vegyek?
Csak adat tárolásra használnám külsőleg a 3,5 colos belső merevlemezt!
Valamint adat tárolásra újbol melyiket érdemes venni mert gondolkoztam a Blue-n vagy a Red-en és Purple-n!?
Válaszok előre is köszönöm! -
-
Nezegetek ket lemezt es nem tudom mi a kulonbseg kozottuk, miert van ebbol ketto:
HGST 8TB Ultrastar He8 7200rpm 128MB SATA3 0F23267
Merevlemez szama a gyari leiras szerint: HUH728080ALE600
HGST 8TB Ultrastar He8 7200rpm 128MB SATA 0F23668
Merevlemez szama a gyari leiras szerint: HUH728080ALE604
-------------------------------
Van meg egy lehetseges jelolt: HGST Deskstar NAS 8TB 7200 rpm 128 MB SATA3 0S04012
Data sheet szerint a bent levo merevlemez szama: HDN728080ALE604
7200rpm, 3ev gar, 1 millio ora MTBF
-------------------------------
Vagy veszek egy WD80PUZX-et.
Tulajdonkeppen megfelelne a purple is, csak izgatja a fantaziamat a hgst, olyat mar reg vettem, alig dragabb a masodik jelolt, viszont 30 par ezer forintot ha radob az ember, mar ott a he8, ami tenyleg csucs.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni egy HDD-t adattárolásra egyelőre asztali gépbe, de később biztosan átkerülne rack-be is. Gyakorlatilag mindegy, hogy 2.5" vagy 3.5", van rack mindkettőhöz, de az olcsóbbat választanám, ha minőségben ugyanolyanok. 15k+/-5k, amire gondoltam pénzben. Méretre 1.0TB+/-0.5TB a jó. Sebességre annyi kell, hogy a gigabites hálón ne legyen bottleneck, szóval min 100MB/s (de inkább 125) írás, olvasás, illetve sata2/3 support. Tudtok valamit ajánlani?
-
-
jim bcs
nagyúr
-
naja
aktív tag
(#56454) Lauda:
..."Van rá 3 év"...
..."Amúgy a sebesség az utolsó a fontossági sorrendemen (megbízhatóság, normális ár/teljesítmény (nem olcsót keresek, de az aranyár kerülendő), csendesség (vagy inkább: ne legyen hangos), és végül sebesség)."...(#56452) Alex91:
Okés, köszi az infót. De ez most pontosan mit is jelent számomra? Amúgy mikor vásárolta fel? Van átcímkézés megint? Vagy csak rémhírek? Milyen eszközöket érint? Ez jót, vagy rosszat jelent a a konkrét egység (H3IKNAS30003272SE) tekintetében?(#56453) Alex91:
Kerestem, de semmit sem találtam róla (H3IKNAS30003272SE). Ezért bátorkodtam érdeklődni utána.Szóval mi a véleményetek a 3TB-os HGST (H3IKNAS30003272SE) vinyóról, a WD Red-hez hasonlítva jobb? Megéri a felárat?
-
Es erre hol adnak 5 ev garanciat? Erre mondom, hogy az osszetevoid nem lehetnek egyszerre jelen. Csendes, gyors, ne legyen draga es 5 ev gar. Az 5 ev garos vinyok dragak, nem veletlenul. Ami nem 5 ev garos, az olcsobb, a 7200-es hangosabb lesz, az 5400 meg lassu neked. El kene donteni mik legyenek a kosarban, mert ezek nem lehetnek mind.
-
naja
aktív tag
Köszi, de a 75-80 eFt-s árcédula (3-4TB-nél) már nagyon a földtől elrugaszkodott kategória nekem.
Mit szóltok a HGST Deskstar 3TB-hoz (H3IKNAS30003272SE)? Ez 7200 RPM-es, tehát elméletileg gyorsabb mint egy WD Red. Van rá 3 év, és HGST, ami az isten a témában, ha nem tévedek.
Amúgy a sebesség az utolsó a fontossági sorrendemen (megbízhatóság, normális ár/teljesítmény (nem olcsót keresek, de az aranyár kerülendő), csendesség (vagy inkább: ne legyen hangos), és végül sebesség).
Összefoglalva: mi az ami hasonlóan megbízható, mint WD Red, de egy kicsit gyorsabb tölt be a rendszer róla, némi halkság beáldozásával (5400-»7200 RPM).Így is ütköznek az elvárásaim?
thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- 2x Kingston SATA SSD 240GB (480GB)
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest