-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Laposba, külső házba jó lehet a Wd10jpvx?
4tb-ot kellene menteni, de noti merevlemeznél maradnék.
Mentés után laposba, asztaliba, külső házba rakhatók.
Kösz a válaszokat! -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Notiba keresnék OS-nek 2,5"-os HDD-t. Elsődlegesen olcsó legyen ha lehet (ismerős kérése, de ugye ez mindig előjön), illetve megbízható (ez meg az én kérésem). Mivel ilyen nem létezik, így a két kritériumot kellene összemixelni. LPVX milyennek mondható WD-től, vagy más gyártó, esetleg más széria?
500GB körüli méret kellene.
Kösz a válaszokat előre is! -
szacsee
nagyúr
válasz Zozzant #41259 üzenetére
Leírom, aztán lehet hasonlítani egymás csomagolását....
Iponból rendeltem a 3 év gar miatt és a garfutár sem utolsó tényező.
A srácok kitettek magukért, mert elég jól be volt csomagolva a vinyó...
Doboz amiben bubis borítékban VGA bubis boríték, amiben a vinyó.
Más webáruháznál nem ennyire alaposak, igaz az onnan küldött sem sérült soha.Formázás után pár adat másolása után futtattam egy HDTune benchmarkot:
Véletlenszerű elérés kellemes meglepetést okozott.
Parkolásról annyit, hogy eddig ment 3 órát és 4x parkolt a fej. -
szacsee
nagyúr
válasz Geri Bátyó #41254 üzenetére
Fejparkolásról sokat nem tudok, csak amit itt olvastam. Noti vinyóknál alkalmazott eljárás, hogy ha rázkódás éri a lapost ne károsodjon a HDD. Thinkpad-nél már sok-sok éve van rá módszer, de a HDD gyártók "integrálták" a megoldást a HDD-be. Így a FW úgy van megírva, hogy x időközönként parkolópályára teszi a fejet, hogy óvja azt. Gáz ebben annyi, hogy ha kirakja tétlenségbe utána akár használod akár nem visszahúzza a lemez fölé, mert vagy indexel a windows, vagy a vírusírtó nézeget stb.
Asztali gépnél hót felesleges, ezért kikapcsolják.
WD Idle3 progi a neve ha jól írom annak, amit a Greenekhez adtak ki hogy át lehessen állítani.
RED-hez is van FW amit a WD adott ki, de még nincs róla tapasztalat, de gondolom kárt nem okoz.
Eddig az én RED-em úgy néz ki vagy dög, vagy win KO-n van, vagy nincs parkolgatás.
Felügyeleti eszközöknél partícionáltam, de gyorsformázni nem volt hajlandó.
Most egy 200GB-os partíciót tolok sima formázással, de ez eltart egy darabig. Elején még HDSentinel is megállt mint a szög, de már kijelzi, hogy 7%-nál jár és a HDSentinel is létrejött.
Másik topikban olvasom, hogy szerencsésebb lett volna telepítő lemezzel formázni, viszont nem akartam DVD meghajtót bűvölni a gépbe, mert per pill nincs rákötve.
Ha végez a formázással még pár giga adatot át kell rá másolnom, ha akkor is 0 lesz az érték, akkor nem parkolós a RED-em.... 2013 dec 18-án gyártották /matricázták. -
szacsee
nagyúr
válasz Geri Bátyó #41247 üzenetére
AV-GP streamelésre való, tud hibajavító algoritmussal dolgozni, ami hátrány, ha OS, vagy progi van rajta.
Pl halódó sata kábel esetén belejavít 1-2 fájlba, mert úgy tetszik neki stb... bocs, hogy ilyen példát írok le, de így a legegyszerűbb elmagyarázni.
WD RED a barátod barátja, 3 év gar, igaz 5400-as, viszont eddigi tapasztalatok alapján elég jónak tűnik.
Ma hozta nekem is a futár, meglesem fejparkolós-é viszont ezt könnyen lehet orvosolni.arcitec: Igen kikapcsoláskor leparkolja a fejet, különben nem adta volna ki hozzá a WD a programot... illetve HD Sentinelben sem lenne elérhető az opció, ha veszélyeztetné a merevlemez élettartamát azáltal, hogy nem parkolja le a fejet leálláskor.
Egy kérdésem viszont nekem is lenne WD idle progija illetve az új FW RED szériához igényel valami speckó dolgot?
Gondolok itt arra, hogy csak az adott HDD lehet a gépre dugva, vagy SSD-n levő OS-ről bootolva tudom-e win alatt cmd-vel használni, vagy sem stb...
Válaszokat előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
válasz Sordoran #41200 üzenetére
Vidéki kiskerek is futár útján kapják a merevlemezt, mintha neten rendelnéd. Kivétel azért van, de elég ritka, hogy a kiskerből valaki felmenjen a nagykerbe a cuccokért.
OEM= antisztatikus zacsi fóliázott véggel és benne egy kis nedvszívó párna.
Néha a kiskeres felbontja a vinyó tasakját és egy címkét ragaszt rá, hogy a gar lejáratát jelezze, vagy cikkszámot írjon rá, esetleg a szériaszámot leírja, de normálisabb helyen előtted bontja fel a tasakot, hogy lásd bontatlan. Betéve a gépbe úgy is látod pl HDSentinellel, hogy mennyiszer volt bekapcsolva, vagy hányszor indították el.
A gyári tasakkal együtt betekered egy ruhadarabba és úgy teszed bele egy táskába az bőven megfelel szállításhoz. Otthon vársz vele picit, hogy a környezeti hőmérsékletre felmelegedjen a vinyó és mehet a nagy üzem.Bullllit: Simán alkalmazható. A HDD elhelyezhető vízszintesen és függőlegesen is. OEM gépekben sokszor oldalukra állítva vannak a HDD-k szerelve. Nyitott térben pedig nem kell félni a melegedéstől. (max SAS, vagy magas fordulatú HDD-nél.. pl Raptorok)
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz barabali #41198 üzenetére
Pedig ott van az összefoglalóban 2,5"-os merevlemezek közt:
750GB Western Digital Scorpio Black (WD7500BPKX) - 6Gbps SATA, Advanced Format
Vista SP1 és felette oké, alatta Advanced format miatt szivattyú lehet.
Magassága 9,5mm a netbook leírásában is ellenőrizd, vagy a régi vinyót mérd le, hogy belefér-e. -
szacsee
nagyúr
NAS vásárlásakor kipróbáltam egy 5K3000 hitachit játékokra és nem vettem észre különbséget.
Játék közben ugyanannyi FPS-t produkál, betöltési idő pár mp-el lassabb és kész. Multikat pedig SSD-re pakolod akkor nincs is gond.
Itt egy SSD vs HDD teszt.
Véletlen szerű elérési idő ami szeirntem számíthat ilyenkor betöltésnél.
Samu F1-nél 13,5ms körül volt
Hitachi 5K3000 ~19ms
WD RED ~22ms
SSD 1ms
Blue: ~15ms
Black: 14-15 körül talán
Onnantól, hogy hűvösebb, halkabb és több a gar én a RED-et választanám annak ellenére, hogy használata előtt parkolás mentesíteni kell, ha nincs szerencséd. -
szacsee
nagyúr
Kuruc2: Red felé húz a szívem, mert nem fontos annál a pár játéknál, hogy hány mp alatt vagyok benn a játékban, és 3 évig ha elketyeg, akkor 5-ig is elmehet. 5 év 1 hónapos samum is kapott rendesen, ha 3 éves korában halt volna le, akkor sem panaszkodnék, mert sok 10 éves gépben nem láttam annyira elhasznált vinyót. Igaz hozzátartozik, hogy ha ismerősök hoznak egy gépet amin egy partíció van akkor erre másoltam ideiglenesen az adatokat.
NFree: Vénülök én is. Mosz 4,4Ghz környékén hajtok egy 2500K-t ami egy X58-as gépet váltott.
Fogyasztásban jobb és teljesítményben sem marad alul. 8 szál jól jönne 1-2x, de elvagyok négy maggal is bőven. Itt csak szorzót kell állítani, az új Hasswell pedig hasonlít a Clarkdale-re, vagy Bloomfieldre tuning szempontjából. Legalábbis a topikba egyszer néztem be és hasonló szavak röpködtek mint X58-as korszakban a Bloomfield topikban. Öcsinek pedig Clarkdale van ott is hasonló a szitu valamelyest.
P45-nél egyszerűbb az biztos, mert ott voltak buktatók elég rendesen. -
szacsee
nagyúr
Szia!
Nálam ilyet nem írt.
Anno fénykoromban mikor még tuningolgattam a gépet (2009-10 körül lehetett talán ) akkor volt egy két fals beállítás ami miatt a gép újraindult és akkor 99%-ra lecsökkent a kondíciója, de azóta is annyin állt.
Pontosan nem tudom, de valahol 1300nap körül jár és 4-6000 bekapcs talán.
Munkatársam F3-asa nem volt ilyen hosszú életű, de ez nem meglepő gondolom. Ha megfelel amikor rádugom az újat menteni és win is méltóztatna összeszedni magát alatta, akkor beírom ide és elküldöm a linkjét PM-ben, de most még nagy a para, hogy a steam mappa menthető-e vagy töltsem le újra azt a 300Gb adathalmazt amivel játszogatni szoktam (ADSL-el eltart egy darabig)2008.12.10-én vásárolt HDD-ről van szó.
vlevi : Nem tudok dönteni az 1Tb-os Black és a 2Tb-os Red közt, azt hiszem alszom rá egyet.
Kuruc2 (40943): Túl nőiesek már a férfiak , nem tudják milyen hangja van egy HDD-nek. Mikor havernál az ősrégi gépét elővettük és a 2db 5,25"-os helyet foglaló vinyót beröffentettük, na annak volt hangja, ezek már ahhoz képest hangtalanok.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy az 1Tb-os Samu F1-em beadja lassan a törölközőt. (néha elég hosszú a felpörgési idő, most le is húztam a gépről, mert SSD-vel indítva nem is látja a Win, de a bios igen). Nincs rajta fontos adat, ha meglesz a váltás és be tudom röffenteni, akkor átmentek mindent, addig had pihizzen.
250Gb-os SSD van a gépben. Legfőképp netezésre, játékra használom.
A nagyja elfér az SSD-n de a Steam mappa elég nagyra hízott az idők folyamán.
Kérdésem az lenne, hogy mit javasoltok?
2Tb-os WD Red-ben gondolkodom, mert pár dolog háklis a 3Tb-os cuccra (nas, régi gépek stb).
Esetleg más alternatíva ami megbízható?
5 év garos vinyók gondolom ha vannak is méregdrágák lehetnek... vagy van hasonló árban valahol?
Kösz a választ előre is! -
szacsee
nagyúr
válasz Archanon #27158 üzenetére
Nálam anno a Nidec motorhibás szériás samu produkált merevre fagyás és BSOD-t.
Amint cseréltem megszűnt a jelenség.
A Superb tápod nem mai gyerek, igaz FSP bél van benne, de ha lejárt már a garanciája, akkor vedd le a burkolatot áramtalanítva természetesen és csinálj pikcsört róla, ha nem látsz semmi különöset rajta. Lehet észreveszünk 1 púpos kondit, vagy beégést a nyákon... 3-4 évente elvileg nem árt, ha újrakondiznak egy tápot, persze nem törvényszerű, hogy egy minőségi táp ne bírjon ki 5-6 évet, de ami el tud romlani....
Ha a tápod rendben (igazából terheléses bevizsgálás tudná megmondani, hogy milyen állapotban van), akkor mentsd el az adataid és telepíts a Hitachi-ra.
Elvileg semminek sem lehet baja, ha egy lehaló vinyó van a gépben és sok az újraindulás (Win dump-ba ment és leállítja biztonságosan a másik vinyót), de az akkori munkádnak lőttek. Aida-val esetleg tudod monitorozni a feszt, de valószínű csak a vinyó halt le az elöregedéstől. Ha viszont lejárt a gar nem vesztesz semmit, ha belenézel, hogy nem púposak-e a kondik.Ui: tördment után ua. az eredményt kaptam, mint nálad, így lehet valami bug miatt produkált 13ms-os műveletet a HDTune-ban.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Archanon #27114 üzenetére
Szerintem az alaplapi chipset visszafogja a merevlemezed.
Tesztekben a véletlen szerű elérési idő 15ms körül van, Nálad ez 19ms.
Sajnos, már ha jól vagyok informálva, akkor az alaplapod ICH7 déli híddal rendelkezik, ami nem épp a legújabb széria (G41-es deszkákra ezt szórták költségcsökkentés végett).
Nem biztos, hogy egy újabb chipsettel (P45, Q45, G45) ami már ICH10 (R) déli híd lapul meglódulna, de nálam pl 13ms a véletlen szerű elérési idő és nem AHCI módban van.
Az adatátviteled jó, nálam pl nem ért el ennyit és ingadozott is néha, sőt beesett 25mb/sec körülire egy helyen az érték. Töredezettség mentesítettem, bár elvileg nem kell, hogy befolyásolja a töredezett kötet a végeredményt, de kipróbálom így is.Zlin50: kb 5-6 óráig tartott. Smiti sajnos kifoghatott egy gyári hibásat, így kapásból normál formáztam. Nem szerettem volna adatot veszteni, így közben ment a HD Sentinel, de eddig minden rendben.
Legközelebbi win telepítésnél érdemes AHCI-ra állítani a Sata portot, vagy maradhat IDE-ben is? Samu F1 jelenleg még a rendszervinyó, de lehet idővel kipróbálom az 5K3000-et is.
P67 B3 chipset, ha számítana valamit... -
szacsee
nagyúr
válasz szacsee #27029 üzenetére
Megjött a Hitachi 5K3000.
Első blikkre leformázom, de közben nyomtam egy Sentinel véletlen elérési idő tesztet.
Lehet a teszt közben futtatott formázás nem tett jót az eredménynek, de úgy néz ki, hogy kb egálban van a Samsung F1-el, ami 7200-as fordulatú. Simán megnézem majd rendszervinyóként.
Teszt eredményét lehet hasonlítani azzal a hsz-al amire válaszoltam (27029):Egy ventilátort dobtam mellé, mert megijedtem, hogy 40°C-os, de kiderült a mellette levő AAKS üresben annyi légáram nélkül (ekkor Hitachi 300Gb formázása körül kb 37°C-os volt)
Ventilátorral most az 5K3000 31°C-os, a mellette levő WD AAKS pedig üresjáratban 32°C. Jó vétel volt.smiti: Coolink USB-s cuccban van még a vinyó, vagy abban használtad eddig?
Szerintem azonnal vedd ki és tedd a gépbe, vagy sata kábellel kösd közvetlen az alaplaphoz és egy minimális légáramot adj neki. Nálam pl a Coolink egy 80Gb-os HDD-t visz, eddig 3x-4x eljátszotta, mintha rádugtam volna, de közben másolt. A másolást természetesen megszakította magától és mint egy újonan rádugott pendrive a win dobálja az ablakokat, hogy milyen műveleteket csináljon.... Lehet a HDD rögzítette valamilyen módon a véletlen leállásokat és üresben nem vetted őket észre, a Smart viszont jegyezte ezt. Mindenesetre még Urban Legend az a külső rack számomra, így nálam marad a gépben a HDD.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz verybigboy #27089 üzenetére
Hát az
csöcs....
Van rá módszer, XP topikban megnézheted, hogy újratelepítés nélkül megúszd, de úgy működik hogy:
-Intel inf update-ből kicsomagolva az ahci drivert rámásolod floppy-ra (nem minden H67-es deszkán van floppycsatlakozó)
- második variáció, XP telepítő készletébe integrálni a drivert, hogy lássa, vagy CD-re kiírni (bár nem tudom lehet-e tallózni XP telepítésnél CD-ről, pendrive-ról tuti nem)
Nálam Samu F1 van, de ennél a vinyónál nem volt teljesítménybeli különbség, így maradt az ide mód, lehet F4-nél már más a szitu... -
szacsee
nagyúr
válasz mpierre #27080 üzenetére
Az sem rossz ház, de ha jól hallottam nem szellőzik annyira, mint egy EPC 1-2 ház.
Elsőnek egy fekvő Foxconn mAtx házban lesz a cuccos, de idővel le szeretném cserélni kisebbre. Fekvő állapotban használnám a házat, hogy a HDD is fektetve legyen, így elvileg tovább bírja a csapágyazás, viszont több helyet foglal és el kell rejtenem úgy, hogy a szellőzése is jó legyen, de ez a jövő zenéje. -
szacsee
nagyúr
A 80Gb-os 7200RPM-est lazán legyorsulja bármelyik mai 5400-as fordulatu modell.
Gondolom nem mai gyerek, 2-8Mb cache van benne, ami nem lenne hátrány, de a mai 5400-asok már merőleges adatrögzítést használnak ezért jóval gyorsabbak a régebbieknél.
Emlékszem 1Tb-os lemezek elterjedésekor sok Raptor tulaj váltott nagyobb HDD-re és nem hittek a szemüknek, hogy milyen gyorsak a mai HDD-k. Ezért merem azt írni, hogy az 5400-asok letolják a régi 80-as HDD-ket.... már ha régebbi típusról van szó.
Fentebb linkeltem 1-2 tesztet, ha gondolod futtasd le őket. Hozzám holnap jön egy 5K3000 2Tb-os Hitachi, amin szintén elvégzem a tesztet. Összehasonlítási alapnak jó lesz mindenképpen.mpierre: Mennyire melegszik az 5K3000-es széria? Brazos cumón gondolkozom, de nem tudom milyen házba tegyem. Első gondolatom a ViaLan EPC 1 / 2 ház volt paneltáppal és a proci fölé egy slipstream venti... ha elfér. Véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Blue: 3 év gar
Black: 5 év garMelegedés és zaj szempontjából az 500Gb a nyerő 1 tányér 2 fej miatt... 1Tb-osban 2 tányér 4 fej csak jobban melegszik... gondolom én.
9,5K az 500-as Blue
12K+ az 500-as BlackA teszteket nézve nem sokkal gyorsabb a black elérési idő ami számítana, de ott is 15,xx mindkettőé. A helyedben vennék egy AAKX-es blue-t 500Gb-ost, vagy ha kell a több gar, akkor black. (bár az adatvesztést egyik sem hozza vissza)
-
szacsee
nagyúr
válasz Archanon #27030 üzenetére
Feltettem én is és csak el kell indítani.
Elérési ideje kb az AAKS-el egyezik, viszont eléggé le van zuhanva adatátvitelnél, gondolom tele van és ezért nem jeleskedik annyira.
F1 amikor kijött az a széria, akkor nagyon gyors vinyó volt, viszont már 429 nap és 23 üzemórája megy így nem csoda, ha kezd bad sectoros lenni. Összehasonlításnak jó, mert nálam is kezd tele lenni a vinyó is.... és nem annyira rózsásak az eredmények ami az adatátvitelt illeti. WD-n meg ugye alig van adat jó hogy élből lenyomja.... viszont OS betöltésnél csak a véletlenszerű elérés számít, mert ott sok kis fájlt kell beolvasni és az számít. -
szacsee
nagyúr
Végeztem a tesztekkel, akit érdekel C-E meghajtó a Samsung F1, G-I meghajtó pedig a WD 500 AAKS.
A gép ennyire van telepakolva:Samsung F1 HDTune és HD Sentinel teszt:
WD 500 AAKS HDtune és HD Sentinel teszt:
A WD sem teljesít rosszul, egyik tesztben írták is, hogy az elérési ideje kicsit rosszabb a blue-nak mint a samunak, de a mostani black is hasonló paraméterekkel rendelkezik (~15ms).
-
szacsee
nagyúr
válasz MIFtIli #27027 üzenetére
Akusztikai managamentel le lehet halkítani, igaz akkor veszt valamennyit a sebességéből.
Kpal:
Gyorsan nyomtam egyet a samuval.
Ennyire van teli kb:Ezt produkálja mimálisra vett AM-el:
Közben cserélek egy kábelt is hátha amiatt rakoncátlankodik... conmax-ok eléggé le vannak harcolva itthon.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Arra értettem, hogy írásnál nem mindig a gyorsaság számít. Random acces time inkább olvasásnál az OS betöltésnél. Írtam is, hogy a Black és a Blue teszteket olvasva látni, hogy az elérési idő kb 14-15ms körül van. Inkább nem pofázok, itt van mellettem egy vinyó... gyakorlatilag ismerős gépébe való, de a samu kezd bad sectoros lenni és megkértem had mentsem rá a cuccot. Rádugom és nyomok gyorsba egy HDTune tesztet. Ez egy régebbi blue Sata2-es AAKS 500Gb-os. Itt meg vannak páran akiknek van még 7200-as HDD-jük és megcsekkoljuk mit tud azokhoz képest. Másodlagos vinyóként kötöm rá, mert a gép valami NF560-570 Ultra chipsetes az meg pl ICH10R-el (P67)-el nem rúg labdába...
Archanon: Szerdán jön az 5K3000 és tudok nyilatkozni, igaz nem rendszer lesz rajta, de benchet tudok nyomatni és tudsz hasonlítani... igaz azt most is megteheted a HDTune szoftverrel.... legalább meglessük mit megy az a seagate Samu F1 és WD blue ellenében.
Viszonyítási alapnak nem utolsó.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Archanon #27019 üzenetére
mpierre majd jön és megmondja a frankót Hitachi ügyben, de ha jól olvastam a topikban kicsit hangos, vagy valami negatívum volt vele... 7K3000-el nincs, de az meg 23K körül mozog.
Lehet meglepődsz, de ha régi 320-as van nálad, akkor lehet állva hagyja az 5400-as WD.
Véletlen elérési ideje mint a nagyoknak, 4kb-os szektorméretre optimalizált (Win7, Vista OS profitál belőle)... XP-nél csak Win7-ről formázva, vagy WD progijával látja.
Megvétel után ajánlatos Widle szoftverrel (vagy hogy hívják) a fejparkolás idejét feljebb tornászni, mert gyakran kikapcsolgat, de jó döntés. Nálam csak azért nem WD lett, mert néha haverok hoznak XP-s gépeket amiről backupolni kell és akkor jól jön egy olyan vinyó, ami régi OS-ekkel is megy gond nélkül (ez is megy ne érts félre, csak nem XP-vel, hanem Win7-el kell megformázni telepítés előtt, ha XP-t raksz rá).
Beszerzés után ajánlott meglesni benchmarkban, mert lehet legyorsulja a 320-as Seagatedet, akkor pedig arra ajánlott feltenni az OS-t. Sata visszafelé kompatibilis, azaz Sata3-as vinyó megy gond nélkül sata 2-es porton illetve fordítva is működik a dolog... sata3 portról megy a sata2-es vinyó.Kpal: 1Tb-os WD Blue is alig drágább, igaz a black-hoz képest lassabb, de nagyobb. Sokszor jobb egy nagyobb vinyó, akkor kényelmesen pakolászhat a sok szabad területre és gyorsabban csinálja, mint egy kisebb, de jobb specifikációval rendelkező (de ez az én véleményem, ha nem így van cáfoljatok meg)
na megjött az eső megint...
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Persze
WD Caviar Black 500 GB SATA Hard Drives ( WD5002AALX) ez drágább,lehet itthon ritkaság még nem kerestem rá.12K körül mozog 5 év garral...
No meg van a Sata2-es verzió is Caviar Blacknál, WD5001AALS típusjelzéssel fut.
Ennél gyorsabb a Veloci, de az kicsit húzósabb.
A legolcsóbb megoldás az előző hsz-omban volt, a többiről pedig dönt a pénztárcád.
mpierre írt régebben szintén WD vinyókkal kapcsolatban, hogy a Samu gyorsabb, de arra a típusra rákeresve 1-2 bench kép között HD Sentinel bad block-os kép is befigyelt, szerintem inkább legyen lassabb de megbízható..Szerk: HDTune képeken nem meggyőző egyik WD véletlen elérési ideje sem, ez progi miatt ilyen, vagy tényleg tré.... 15-17ms közötti képeket látok mindegyik típusnál.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Ha Neked lesz, akkor nem szóltam, de minden ismerős gépébe AAKS-t rakok (Caviar Blue).
Nem mondanám hangosnak, de hallani a seek zaját, elfogadható sebességű, igaz a mai gyors vinyók mellett lehet nem annyira gyors (régebbi széria), viszont az AAKX már Sata3-as és elvileg jobb paraméterekkel rendelkezik. (Green széria hibájától is mentes). -
szacsee
nagyúr
válasz mpierre #27003 üzenetére
Kösz, majd kiderül a vallatásnál mi lesz. Elsőre úgy is csak az adatokat rakom rá, utána már nem számít, ha lehal a samsung van még rá gar.... bár jobban örülnék, ha még húzná 1-2 évig. Kemény, hogy 15K körül 2Tb-os vinyót kapni... pár éve még a 320-asért is 30K felett kellett leszurkolni...
-
szacsee
nagyúr
Visszaolvastam a topikban és elszomorítónak tartom, hogy pl a WD ló..a
szrt nem csinált a Green szériával. Kezd lehalni a Samu F1-em és az adatok biztonsága érdekében be kell ruháznom egy 5400-as adattárolós cuccosra. Anyagilag vagy 1Tb és 7200rpm, vagy 2Tb és 5400 rpm a limit. Samu sem valami biztató a peccselgetős dolgaival ahogy elnézem. Seagateről nem sok jót hallani megbízhatóság terén.
No mindegy is léptem egy merészet és 5K3000 2Tb mellett döntöttem, annak ellenére, hogy WD fan vagyok és Samut használok.
Ha ne adj Isten lehalna végleg a Samsung, akkor ha betenném rendszernek majd az új jövevényt mennyire fogná vissza a rendszert?
Sokan írták, hogy az újabb 5400-asok elég gyorsak, viszont épp a Hitachi nem jeleskedik a random acces time-os benchek közt... igaz nem is azért esett rá a választás.
AF szerencsére elkerülte ezt a szériát, így ha közben jön 1-2 ismerős, hogy backupolni kellene XP alól, akkor sincs para.mpierre: Nyugtass meg, hogy jól döntöttem ....
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Figy, az elérési idő ugyanannyi optimális esetben Raid esetén, mint egy vinyónál..
Nagyobb file másolásakor viszont jól jön, még köteten belül is, de szerintem nem éri meg, mivel nagyobb területet kapsz az utóbbival, ráadásul újabb technika, kevesebb fogyasztás a raid-hez képest, általános felhasználásra szerintem az utóbbi, spec esetben Raid..
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Diablo IV
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- VILLÁMÁR!! 9db! Samsung 256GB M.2 PM991a NVMe PCIe SSD /2280/ 0 perces/!!EGYBEN eladó! ÁR FIX!
- Samsung 970 Evo Plus 1TB - 30 nap működési idő - 99%
- 512GB Silicon Power A55 M.2 SSD meghajtó (SP512GBSS3A55M28) 0 perces! garanciális!
- 3TB Seagate külső merevlemez (szinte új, 6-8 napot futott) 2 db
- HGST 6TB, 7200Rmp, 256MB - 100/100