Aktív témák
-
Zsolti0609
tag
válasz ggf8600gts #4395 üzenetére
Nem kell félned elég lessz a 8600 gts-hez a tápod!!!
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
A fogyasztásról: [link]
A proci szerintem rendben van, persze tuning mellett.
A tápod márkás, de a 350W csak névleges teljesítmény. Itt többet is megtudhatsz arról, hogy elegendő-e a hatásfoka.Mod.: #4393-as hsz.-t félreolvastam, 45 k-ért már 8800GTS 320 Mb-ot kapsz használtan. 8600GTS nem igazán ár/érték bajnok!
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
anxius
aktív tag
Holnap,ha minden jól sikerül,akkor logoutra felkerül egy teszt,aminek főszereplői:
Sapphire Radeon HD 2900XT
HIS Radeon HD 2900XT
Connect3D Radeon X1950
GeCube Radeon X1950ProMost jöttek a kártyák,remélem holnap dél körül feltudom tolni
-
fagy53
nagyúr
Bocs, a Galaxy 8600GTS ha jól emlékszem 400W-os tápot kér, a 8800GT-nek sem árt ennyi, azt hiszem és a márkás tápokra gondoltam.
-
Zsolti0609
tag
8600GT egyértelműen!!!
-
ggf8600gts
tag
válasz Retekegér #4394 üzenetére
Olvasgattam ezt a fórumot már régóta. Tudom, hogy te szaki vagy a témában.
A 8800 GT nem sok az E6300-nak? a 8800 GT-hez még nem találtam csendes hűtési megoldást. (Hiába jól szellőző a házam, nem vagyok a passzív hűtési megoldások híve.)
A tápom pedi egy 350W-FSP.
A tippem az hogy elég kell hogy legyen.
Mi a véleményed?
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz ggf8600gts #4393 üzenetére
Ebben az árban jó választás, bár év végéig a 8800GT ára is 50 k alá fog esni előreláthatólag.
<< Heimdal >>
-
ggf8600gts
tag
Sziasztok!
A Galaxy GeForce 7300GT Zalmann-os kártyámat szeretném lecserélni egy jobb kártyára.
Ami tudja a DX10-et, csendes, ki tudja hajtani az E6300-as processzor és az ára maximum 45K.
Én első blikkre a
Galaxy GeForce 8600GTS Cooler Master Heatpipe-os változatát néztem ki.
Kérnék szépen segítséget.
Előre is köszönöm.
-
szasanyi
félisten
Ha csak ezek közül választhatsz, akkor X1950GT. De javaslom, nézz szét itt a PH! hírdetésekben, láttam 30k-ért új X1950Pro-t! Az lenne a legjobb.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
TasiA
senior tag
Sziasztok!
Én is kérdeznék egyet, mert nem tok dönteni!30ezer pézig, mit lenne érdemes?
Amit eddig találtam itt szegeden
HD2600XT DDR3 25ezer
X1650XT HIS SILENT II 26ezer
X1950Gt 256DDR Sapphire 28ezerElőre is köszi!
Illetve kolegám használt 7900GS-e Galaxy, de inkább ATI-nál maradnék.[ Szerkesztve ]
-
Vandit.
addikt
válasz kicsitomi88 #4386 üzenetére
Köszi.Én is vmi hasonlóra gondoltam.
Asszem 1950 gt lesz és megrántom kicsit.Milyen a gyári hűtés rajta?[ Szerkesztve ]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Vandit.
addikt
max 30-ért milyen karit vegyek?
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
TomBoy1986
veterán
És még a fogyasztása is 2x-ese az X1950Pro-énak. Ez tényleg egy nagyon elhibázott kártya.
Bár az árazáson nem lepődök meg, mert hát a 2600XT is igencsak az értéke felett indult..
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
EQMontoya
veterán
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
szeretnék venni egy új VGA-t 25-30.000 ft-ig, nem tudom hogy mit válasszak:
x1950GT 512Mb 26.000, X1950 Pro 512MB 31.000, 7900GS 256Mb 28.000.
Vagy tudtok valami másik kártyát ebben az árkategóriában?
Illetve valami használt kártyát ami megérné?
A konfigom az aláírásban. -
Oli92
tag
válasz bagyulajuve #4362 üzenetére
Tudom az az az uj de az a aj hogy az 320-s es a cod4 gépigénéykez 320-az ajánlott es nekem valami erősebb kellene Pl egy 512-s. Valami jo 512-st nem tudsz?
Ez nagyon durva!! Atombomba esett amerikára! http://brain.plk.hu/?egyufo
-
MetalPeti
csendes tag
Sziasztok
Asus 7950GT/512MB vagy Sapphire X1950Pro/256MB???
PCI-E mindkettő
Melyik a jobb és miért? -
Oli92
tag
Sziasztok kicsit off,de azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek 160,000bol összelehet dobni monitor nélkül egy olyan gépet amin elfut akadaás nélkül az NFSro Street,és a COD4?Ha igen milyen vidikari lenne abba a 160,000-s konfigba?
Ez nagyon durva!! Atombomba esett amerikára! http://brain.plk.hu/?egyufo
-
Nzothan
tag
szaisztok!
szeretnék kártyát cserélni ,de nem tudok dönteni...
melyik a jobb vétel szerintetek:sapphire hd2600xt ddr3 256mb pci-e vagy galaxy 8600 gt ddr3 256mb pcie??? -
félisten
válasz kicsitomi88 #4357 üzenetére
Okkay, Köszönöm szépen!
Akkor ezeknek nézek utána!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz kicsitomi88 #4355 üzenetére
Ja, értem. köszi! És esetleg intel fronton mit ajánlasz?
(Hogy körültekintőbben tudjak válogatni az aprók között.)Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz kicsitomi88 #4353 üzenetére
Hmm, értem.
És feltétlenül muszáj két magos procit vennem? Egy magos nem elég?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz kicsitomi88 #4351 üzenetére
Az athlonokat nem lehet húzni?
PCIE nem gond, abból nagyobb a választék, és nem kell tökölni az AGP híd hűtésével...
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Hali!
Karácsony elött szeretnék venni valami kimagaslóan költséghatékony karit és esetleg alá lapot, és procit.
Első körben valami 7300GT jutott eszembe, de ha tudtok ajánlani ennél jobb ár/fogyasztás/teljesítmény arányú karit, akkor jöhet. Lehet ATI is.
Jelenleg egy anti-tuning 4x-es AGP-s lapom van (i845) 2.8-as CeleronD-vel. Még nem tudom, hogy valami 3GHz-es 533FSB-s NW-t vegyek bele, vagy váltsak valami nagyon olcsó másik platformra... Nem izgat, hogy intel, vagy amd, lényeg, hogy a lehető legolcsóbb legyen az egész egyben, és a proci sebessége elég legyen ahhoz, hogy a karit kihajtsa alacsonyabb felbontáson és gyengébb grafikai beállításoknál is (nem szeretm a csicsa effekteket a játékokban).
Ha tudnátok ajánlani valami kisebb fogyasztású és olcsó rendszert a videokarin kívül is, akkor annak is nagyon örülnék!
A tápom 300W-os FSP, amit nem szeretnék lecserélni.Ha valami tuning lehetőség is van a rendszerben, az előny, de csak úgy, ha olcsó hűtéssel megoldható. Barkácsolás nem probléma.
Előre is Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
X Factor
addikt
válasz bagyulajuve #4348 üzenetére
Egyetértek teljesen, 2 post teljesen egyidőben, ugyanaazzal a célzattal, ez nem lehet véletlen
Make things work
-
bagyulajuve
addikt
válasz CsiguszMaxim #4342 üzenetére
én nem, megpróbálnám elpasszolni a régi endszert és gyűjtenék egy új gépre
max beállítást akkor érhetsz el ha van cakkumpakk kp 100k-d
alaplap: 20k (giga ds3 p35), proci 30k (c2d 6600), memória: 18k (2x1 giga), és 40-45k körül 320-as 8800GTS-t kapsz. Persze ehhez kell még egy jó táp is (8-10k-ból meg lehet úszni). Azaz, van 40k-d + 30-40k körül elmegy a régi rendszer és még össze kell szedni 30-40k-t valahonnan. Én így csinálnámResistencia eterna
-
X Factor
addikt
Mostmár nagyon olcsó összelehet hozni egy jó gépet. Ha nem lenne rá pénz akkor egy szvazat az x1950pro-ra. 1024*768-ban, elég jól ellehet vele lenni a legújabb játékokkal is, de kell még 1 giga ram. Amit én javasolnék h. eladod az egész géped, és veszel egy core2 ready alaplapot, mondjuk e egy használt p5b-t, 15k, egy e2140-et, 15k (Hacker árul msot egyet pl ennyiért ami megy 3.2GHZ-t), 2 giga ddr 800 ram 18k, és vga-t meg használt x1950pro-t garral itt a fórumon 27ért megkapod, nem tudom milyen tápod vna, ha kell az is új akkor ez +10k. Ez kb 75 ezer forint, plusz ha eladod a géped, mondjuk 30ért, akkor már megisvan az új masina.
Make things work
-
CsiguszMaxim
senior tag
Nos ez sem rossz alternatíva de sajna annyim nincs. X1950 pro kb hány százalékban tudnám kihasználni? A mostani 3900 pöttyöt csinál 3dmark 05ben. Olyan 8000 körül lenne a mostani?
Pro streettel meg gta4gyel jáccanék ha a proci meg a ram is bírná.Na jólvan akkor inkább hagyom. Jól le lettem oltva Inkább lecserélem ezt a kocka monitort valami könnyebbre
[ Szerkesztve ]
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
Csiborbogár
őstag
Ezt a gépet már felejtsd el.
Hacsak nem akarsz 640*480-ban low-n játszani. Ami ugye megöl minden játékélményt.
Ahhoz a procihoz hiába veszel erősebb karit nem fogja kihajtani.
Válts konfigot.Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Kérdés, hogy hosszú távon mit szeretnél. Most hiába vennél X1950Pro-t, kellene mellé egy erősebb proci is. De akkor már jobban jársz, ha PCI-e-re váltasz.
<< Heimdal >>
-
conair
tag
Ha szereted a max beállításokat akkor vegyél egy másik gépet. Nem csúcs gépre gondolok hanem egy kétmagos procira és még egy giga ramra. A 2,5-ös barton elég sok utasítás készletet nem támogat már nem beszélve a 2 magról és így a procid lenne szúk keresztmetszet. Egyébként én 35-40-ből egy 7900gs-t vagy egy x1950pro-t vennék.
Az ember annyit ér, mint az adott szava.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Hali!
Olvastam Frenk dillemmáját az agp-s kártyavásárlásról. Egy 2500+os amd-m van 1 giga rammal és egy msi 7600 gs-sel.
Kérdés: Ha van olyan 35-40k-m karira akkor ti mit tennétek. Vennétek valamit egyáltalán (ha igen akkor mit?) vagy hagynátok a búsba az egészet?
Köszi
Ja, szeretem ha a játékoknál maxon vannak a beállítások :
[ Szerkesztve ]
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
bandi20
aktív tag
válasz kicsitomi88 #4335 üzenetére
Hát nem egy egy folyamatos képet produkál a demó.
De jó lenne a nagyobb tartalékbandi
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok
Lenne 1 kérdésem?
Milyen videókártyát vegyek
most 1 asus 7600gt -m van és ezt kellene leváltani , csak újra gondoltam , használtra semmiképp.
Kb. olyan 25-30 k ft körüli összegre.
Nem érdekel , hogy dx10 vagy sem , csak annyi hogy a nfs pro street fusson.Ja és vistát sem nagyon akarok használni.
A válaszokat köszönöm[ Szerkesztve ]
bandi
-
Nzothan
tag
válasz TazLeacher #4331 üzenetére
szerinted jobb a galaxy 8600GT 256Mb ddr3 pci-e mint egy shapphire hd2600xt 256mb ddr3-as?
-
Nzothan
tag
hali skacok.
milyen videókártyát ilyen árban?:20-25E
(mit ajánlotok nvidiából ill.ati-ból?a lényeg:directx10-es támogatású legyen.) -
ricsy888
senior tag
válasz ipavlidu! #4327 üzenetére
Semmiképp nem érdemes mostmég nézegetni ha nem jön össze ez az áron aluli... Szerintem még lesz egy akár két hónap múlva is lesz ilyen kari sokkal olcsóbban(40-45k körül is leht majd kapni ha minden igaz) hütönek pedig ilyesmit csak ehez még kellenek kis ramhütőbordák is mivel ez nem hüti őket. De egyenlőre nem kell, maradhat a gyári is ,majd ha már lesz új CPU. akkor meg kezdődhet a tuning..
ja és azt azért mindenképp tudni kell hogy a 8800GTS azért pár fokkal gyengébb mint a 88GT.[ Szerkesztve ]
-
ipavlidu!
tag
válasz ricsy888 #4326 üzenetére
És hűtőből milyet ajánlanál?
Egyébként nem tudom hogy alakulnak a dolgok a következő másfél hónapban, de remélem nem a júzerek hátrányára. Szerintetek, ha az áron aluli dolog mégsem jön be, akkor kezdek el már most használt 8800GTS után nézni, vagy majd még akad később is.
-
ricsy888
senior tag
válasz ipavlidu! #4325 üzenetére
Hát ha bolti áron alul tudsz szerezni akkor biztos hogy a 8800GT-t vedd. ez egy 8800GTX szintü kari(na jó azért inkább csak közeli ) Prociak viszon a jövőbe vagy egy x2-es valami 5000+vagy 5600+-osat ajánlanék. vagy akár 6000+
Ja, és sebességnövekedésre számíthatsz bőven. Főleg ha a 88GT lesz. És én ez a 88GT mellé még ajánlanék egy VGA hütőt is mivel elég gyengére sikeredett a gyári.
1 a baj evvel a karival, hogy még kell rá várni egy hetet hogy mindenhol legyen belőle.
Üdv.
u.i: egy erős táp sem ártana. min.450W FSP, mert a 8800GT-hez min. 400W-at ajánlottak a gyártók[ Szerkesztve ]
-
ipavlidu!
tag
válasz Retekegér #4324 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A DX 10 nekem nem túl fontos (bár a gépemen vista van, de hát egy túl sok játék nem használja, meg nem is túl jól, crysishoz meg gondolom nem lesz elég a gép ilyen magaslatokban), de nem tudom mekkora a különbség az 19xx-asok meg a 88xx-asok között, igazából nem figyeltem az eseményeket, de úgy tudom, hogy azért a 88xx-asok erősebbek. Az alaplapom ASUS A8N-E, namármost a procit tényleg nem nagyon tudom húzni, de számomra tényleg nem fontos a 100%-os kihasználtság. Procit tudok még később is venni (sajna most nincs pénzem teljes konfig cserére). Még így is nagy sebességnövekedésre számítok az új karitól.
Még két kérdésem van.
Az egyik, hogy mondtátok ugyebár a 8800GTS-t és a 8800GT-t, ezek közt mekkora a különbség, árban és teljesítményben. Mert ahogy mondtad, gondolom a 8800GT miatt lemegy a GTS ára, de lehet hogy kapcsolatok révén tudok szerezni áron alul dolgokat. Tehát mit ajánlanátok abban az esetben, ha nincs nagy árkülönbség, és abban, ha natúr bolti/használt árakon szerzek.
A másik kérdés az lenne, hogy szerintetek milyen procit vegyek ha veszek. Az intel procik nem nagyon jöhetnek szóba, maximum csak egy év múlva kb. (de hát ki tudja mi lesz akkor), de amd-ből melyik jelentene fejlődést. Bár ez csak egy mellékág, nem akarok belemenni a procikérdésbe, a lényeg a VGA.
-
ricsy888
senior tag
válasz ipavlidu! #4322 üzenetére
A ram az mehet (,márha nem szeretnél lapot cserélni) a VGA-val kapcsolatban pedig ,nem tudom mennyire fontos neked a DX10. Ha nem akkor én mindenképpen egy ATI X1950xx vagy valami hasonlót ajánlanék. Ha viszont fontos a DX10 akkor viszont vagy használtan egy 8800GTS-t, mert még pár hét és szinte "ingyen" fogját utánaddobni ezeket a karikat. Az ingyent perszen nem úgy gondoltam, hanem az eredeti árához képest nagy jó áron meg lehet kapni(ez peresze a 8800GT érdeme ) Nem tudom hogy a 8800GT-t ki tudná -e hajtani, szerintem nem 100%an.. De talán még a 8800GTS is kétséges. Milyen lapod van?, mert attól is függ hogy mennyire tudod tuningolni a cpu-t. Viszont mindenképpen meg kéne próbálni még egy pár száz Mhz-t kihozni belőle, mert így nem 100%os a dolog
De nyugottan vedd meg, ahogy a kolléga is írta utánam ,majd lecseréled egy nagyobb procira a mostanit[ Szerkesztve ]
-
ipavlidu!
tag
Hello mindenki!
Karácsonykor szeretném kicsit fölújítani a gépem, konkrétan egy videokártyára és egy giga ram-ra gondoltam. Namost, a konfigom: amd X2 3800+, 1gb kingmax ddr1, 7600gt. Arra gondoltam, hogymemóriatéren csak szimplán veszek még egy gigát ugyanebből a fajtából, de videokártya téren gondban vagyok. PCI-E alaplapom van, és egy 8800GT-re gondoltam. A baj csak az, hogy nem tudom hogy ezt kihasználná-e a gépem. Gondolom főleg a proci lehet a gáz. Namost, azt tudni kell róla, hogy húzni nem nagyon tudtam, egy elég béna darabot fogtam ki.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy szerintetek elbírna-e ez a gép egy 8800GT-t, ha meg nem, akkor milyen gyengébb karit ajánlanátok ehhez, ami már optimális.
Előre is köszi.
-
-
.:Kristian:.
addikt
Mennyire érezhető a különbség a 256-os és 512-es X1950PROnál?
-
tarti19
senior tag
találtam ultra power tápot is 9,5k-ba 450w-os kiszerelésben
ati x1650pro mit foygaszt kb.?PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz tarti19 #4309 üzenetére
Melyik tápegységet vegyem? - amúgy egy 400W-os, márkás táp legyen.
<< Heimdal >>
-
tarti19
senior tag
-
Frenk
aktív tag
Érdemes e lecserélni a Galaxy 7600gs zalmant egy MSI Ati 1950pro 256mb-ra. A konfigom agp-s.
-
rollins
őstag
válasz Retekegér #4299 üzenetére
HD 2900GT? Az lehet nem is lesz forgalomban. Egy tesztet láttunk amiben szerepelt, csúfosan. Talán majd a HD 3870 és a HD 3850 lesz érdekes. (reméljük gyorsabb is mint az R600)
Amúgy hihetetlen hogy lement az ára, nem túl rég még a boltban 70ezer ft -os 8800GTS, nemsokára 40k lesz az aprón.[ Szerkesztve ]